Toυρκικό φορτίο όπλων σε πλοίο στον Βόλο

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Το φορτηγό πλοίο Alexandretta σημαίας Αγίου
Βικεντίου
Σε συναγερμό τέθηκαν χθες οι λιμενικές και τελωνειακές αρχές του Βόλου, καθώς ανακαλύφθηκε πως φορτηγό πλοίο που επρόκειτο να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, στα Αστέρια Αγριάς, ήταν φορτωμένο με όπλα και πυρομαχικά. Σχετικά ενημερώθηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας, καθώς και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν χθες σε όλο το λιμάνι του Βόλου από τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, καθώς αποκαλύφθηκε πως σε φορτηγό πλοίο με σημαία Αγίου Βικεντίου, το «Alexandretta», που προερχόταν από την Τουρκία, βρίσκονταν όπλα και πυρομαχικά. Προορισμός του πλοίου, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, είναι η Λιβύη.

Το φορτηγό πλοίο, κι αυτό είναι που προκαλεί εντύπωση στις λιμενικές και τελωνειακές αρχές, είναι «τσιμεντάδικο», μεταφέρει δηλαδή χύδην φορτία τσιμέντου, πραγματοποίησε διέλευση από το λιμάνι της ΑΓΕΤ, προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα (τράνζιτ πετρέλαιο) από τις εκεί εγκαταστάσεις της «Ελίν».

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, μόλις έγινε η σχετική ενημέρωση, κινητοποιήθηκαν τόσο οι τελωνειακοί, όσο και οι λιμενικοί, που απέκλεισαν το πλοίο και απαγόρευσαν την όποια αποβίβαση ή επιβίβαση σε αυτό. Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας, το πλοίο ελλιμενίστηκε στην προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Βόλου, όπου τέθηκε σε καραντίνα υπό αυστηρή περιφρούρηση.

Σύμφωνα με τελωνειακούς, πλοία που μεταφέρουν οπλισμό για χώρες, για τις οποίες υπάρχουν σχετικοί περιορισμοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Λιβύη, το Ιράν, η Συρία, απαγορεύεται να διέρχονται από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, η χωρητικότητα του πλοίου είναι 4.000 τόνοι, ωστόσο είναι άγνωστο αν και ο οπλισμός και τα πυρομαχικά που μεταφέρει, ζυγίζουν τόσο.

Τα πυρομαχικά και τα όπλα βρίσκονται σε ξύλινες κάσες στο αμπάρι του πλοίου, που κατέπλευσε από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, ενώ το πλήρωμά του είναι 15 άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, προορισμός των όπλων είναι ο νέος λιβυκός στρατός, ωστόσο άλλες πηγές σημειώνουν ότι ίσως και να προορίζονταν για τους ισλαμιστές αντάρτες του Μάλι, που μάχονται τους Γάλλους στην αφρικανική χώρα, η οποία συνορεύει με τη Λιβύη.

Σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από τις τελωνειακές και λιμενικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι αρχές της Υεμένης είχαν ανακαλύψει σε τουρκικό πλοίο, έξω από το λιμάνι του Άντεν, 3.000 πιστόλια με σιγαστήρες, όλα τουρκικής κατασκευής και κρυμμένα μέσα σε κουτιά μπισκότων!

Το κόστος τους έφθανε τα 120 εκατομμύρια δολάρια. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνας και οι τελωνειακές αρχές ανέφεραν πως οι αρμόδιοι αποστολής του φορτίου τούς δήλωσαν πως περιείχε μπισκότα...

Κατά μία ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, το φορτίο των όπλων περιλαμβάνει φορητούς εκτοξευτήρες αντιαεροπορικών και αντιαρματικών πυραύλων, τα πυρομαχικά αυτών και όπλα πεζικού τύπου καλάσνικοφ με τους γεμιστήρες τους.

Πηγή: Εφημερίδα Θεσσαλία


Σημ Εν Κρυπτώ : Εξαιρετικά...εξωστρεφής αποδεικνύεται η τουρκική βιομηχανία ελαφρών όπλων. Δηλωμένη αφετηρία του ταξιδίου του "Alexandretta" o λιμένας του Gebze, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ναυτικής βάσης Golcuk. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο την υπόθεση του Ivy-b, το οποίο είχε απασχολήσει τις Ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν οι πρακτοράτζες του προξενείου στην Θράκη τηρούσαν ακόμα τα προσχήματα..Υπόθεση Ivy-B : Tουρκικοί παραστρατιωτικοί πυρήνες στην Θράκη

24 σχόλια:

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 25 Ιανουαρίου 2013 στις 4:25:00 μ.μ. EET  

Αρχές δεκαετίας του '90 στα σενάρια αξιοποίησης πληροφοριών που είχα διδαχθεί, τέτοια ευρήματα θεωρούνταν προάγγελος στρατιωτικών επιχειρήσεων, μαζί με άλλα ταυτόχρονα (βόμβες, εμπρησμοί, ασύρματοι και όπλα στη Θράκη κλπ)

ΑΧΕΡΩΝ 25 Ιανουαρίου 2013 στις 5:16:00 μ.μ. EET  

Ἔχουν οι ελληνικές ἀρχές τα cojones να ἀξιοποιήσουν ἐπικοινωνιακῶς το εὔρημα παρουσιάζοντας την Τουρκία ως αὐτό που εἶναι,δηλαδή κράτος πειρατής;
Ρητορική η ἐρώτηση βέβαια.

Alexandros 25 Ιανουαρίου 2013 στις 5:44:00 μ.μ. EET  

Κατάσχεση του φορτίου καταρχάς πρέπει να γίνει και μετά διασυρμός των "ισλαμοφασιστων".

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 5:54:00 μ.μ. EET  

Τα όπλα κατάσχονται?

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 7:11:00 μ.μ. EET  

Να κατασχεθούν τα όπλα και το πλοίο! Όλα τ' άλλα είναι απλά χάσιμο χρόνου.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 7:50:00 μ.μ. EET  

Μια ματιά στο marinetraffic αρκεί για να δούμε τις περίεργες κινήσεις του πλοίου στο Αιγαίο και την παραμονή του στην Κυρά Παναγιά (δεν είναι άραγε προστατευόμενη περιοχή - μέρος του Θαλασσίου Πάρκου) για δυό μέρες. Δεν κοιτάει κανείς αρμόδιος το AIS; Θα πρέπει να πάει τυχαία στο Βόλο για bunkering για να πιαστεί; Τελικά διασχίζει το Αιγαίο όποιος θέλει και με ότι φορτίο.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 8:11:00 μ.μ. EET  

To πλοίο IVY-B το θυμάστε;

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 8:11:00 μ.μ. EET  

http://www.enkripto.com/2009/08/ivy-b-t.html

Unknown 26 Ιανουαρίου 2013 στις 5:41:00 π.μ. EET  

το πλοιο προφανώς και παρακολουθούνταν απ την ΕΥΠ (ετσι κι αλλιως ολα τα πλοια παρακολουθούνται και καταγράφονται απο παρατηρητήρια και ρανταρ) η οποια περίμενε την κατάλληλη ευκαιρια... Τυχαία βρηκαν τα οπλα?η μηπως τα χαν χύμα μες τα αμπαρια?καποιος ηξερε και εψαξε...

Αναδελφος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 11:59:00 π.μ. EET  

Δεν αναρωτιεται κανεις για ποιο λογο το πλοιο πηγε για ανεφοδιασμο καυσιμων στην Ελλαδα, διακινδυνευοντας να αποκαλυφθει και κατασχεθει το φορτιο του? Δεν υπηρχαν αρκετα καυσιμα στα τουρκικα λιμανια? Μηπως τελικα ο προορισμος των οπλων ηταν η χωρα μας, και δεν εννοω το επισημο κρατος?

Alexandros 26 Ιανουαρίου 2013 στις 1:30:00 μ.μ. EET  

Αυτό που γράφει ο Ανάδελφος δεν είναι σίγουρα απίθανο, ειδικά μετά το πρόσφατο υποθαλάσσιο εύρημα!

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 2:33:00 μ.μ. EET  

Ποιο υποθαλάσσιο εύρημα;

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 3:47:00 μ.μ. EET  

Τούρκικο πλοίο που αναχωρεί από τη θάλασσα του Μαρμαρά δεν φορτώνει καύσιμα σε ελληνικό λιμάνι. Είναι χαζό ακόμα και τιμολογιακά. Πόσο μάλλον με "επικίνδυνο" φορτίο.

Προφανώς ο λιμενισμός του στην Ελλάδα είχε κάποιο σκοπό συγκεκριμένο. Μην παραβλέπετε το εγχώριο κύκλωμα λαθρεμπορίας ατομικού οπλισμού. Η Ελλάδα είναι κόμβος.

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 7:29:00 μ.μ. EET  

Κύριοι, χωρίς να έχουμε διδαχθεί όπως ο καουμπόυ, αλλά από τις τούρκικες πρακτικές και τη διπλωματία τους, το πράγμα μιλάει από μόνο του!
πέρασαν το βαπόρι από το ellada γιατί γνωρίζουν και ποντάρουν στο ότι αν ανακαλυφθεί το παράνομο φορτίο, δεν θα κάνουμε ΤΙΠΟΤΕ, διότι:
1ον) αν το ανακοινώσουμε και τους κατηγορήσουμε για "πειρατές"! εκείνοι το ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ή λένε ότι δεν γνώριζαν περί της παρανομίας ή ρίχνουν την ευθύνη στον καπετάνιο (ίδε περιπτώσεις με λαθρεμπόρια) και "καθάρισαν".
2ον) στρέφονται παράλληλα εναντίον μας και μας κατηγορούν ότι από τη χώρα μας περνάνε όπλα και μάλιστα προς χώρες στις οποίες απαγορεύεται, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας και γινόμαστε πάλι ρεζίλι ως χώρα "σουρωτήρι" και αυτοί κάνουν τη δουλίτσα τους μια χαρά!
Συνεπώς, μας έπιασαν στον ύπνο για ΑΚΟΜΗ μια φορά! η παμπόνηρη διπλωματία τους δεν παίζεται!
Ο Ανώνυμος 26/1 3:47 μ.μ. "έπιασε" την κίνησή τους και ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ γράφει: ...ο λιμενισμός του στην Ελλάδα είχε κάποιο σκοπό συγκεκριμένο". Όμως δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με κοινούς λαθρέμπορους ή με στρατιωτικές επιχ/σεις εν Ελλάδι, έλεος!
Είναι ο εφοδιασμός των "ανταρτών" της Συρίας και παράλληλα ο διασυρμός της χώρας μας, όπως και στην περίπτωση Οτσαλάν, που ήθελαν η ΕΛΛΑΔΑ να τον παραδώσει στα χέρια τους!
Με τις υγείες μας!

Γιάννης

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 7:59:00 μ.μ. EET  

Αλεξανδρέττα αντί για Iskenderun! Ενδιαφέρον ! Σημαία ευκαιρίας. Ξέρουμε που εδρεύει η πλοιοκτήτρια εταιρία;

Alexandros 26 Ιανουαρίου 2013 στις 10:11:00 μ.μ. EET  

Βάρκιζα, Λούτσα, ποιος ξέρει τι προορισμό έχουν όλα αυτά......

Ανώνυμος 26 Ιανουαρίου 2013 στις 10:24:00 μ.μ. EET  

Πλοιοκτήτες και operators Συρο-Αιγύπτιοι. Βλέπε www.khafaji-maritime.com

Άσχετο 26 Ιανουαρίου 2013 στις 10:34:00 μ.μ. EET  

KHAFAJI MARITIME Co. is one of the leading shipping companies in Middle East , Privately established in 1999 as ship owners company expending to become one of the well-known shipping companies world wide.

-UNI K βρίσκεται στη Τρίπολη του Λιβάνου.
-LETFALLAH II βρίσκεται στην Αλεξάνδρια της Αιγύπτου
-LETFALLAH 4 κατευθύνεται στη Τρίπολη της Λιβύης

http://www.khafaji-maritime.com/index.html

Unknown 27 Ιανουαρίου 2013 στις 4:39:00 π.μ. EET  

απο που προκύπτει πως ρεζιλευτήκαμε?το αντιθετο μαλιστα..τελικα ο χειρότερος εκθρος ειναι η εσωτερικη παραπληροφόρηση καποιων...
Σεναριο:Η ΕΥΠ εχει γνωση του φορτιου.Το πλοιο μολις μπαίνει σε ελληνικα διεθνη υδατα το ενημερώνεται να σταματησει τον πλου. αγυροβολει για 2 μερες και αρχιζουν διαπραγματευσεις με την Τουρκια τελικα αποφασιζετε να σταματησει δηθεν στον Βολο για ανεφοδιασμο και σε''τελωνειακο ελενχο'' το φορτιο να κατασχεθει...
Αγνωστος πολεμος λεγεται αυτο και δε θα το μάθουμε ποτε...

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 1:03:00 μ.μ. EET  

Καποιοι φιλοι δεν ξερουν ουτε τι θελουν ουτε τι τους γινεται . Δηλαδη αν δεν το τσιμπουσαμε θα ηταν καλυτερα; ΗΜΑΡΤΟΝ .
Με τιποτα δε ειμαστε ευχαριστημενοι;

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 7:29:00 μ.μ. EET  

άντε και τους παρακολουθούσαμε, το πέρασαν από δω, το ρισκάρισαν και τους πιάσαμε! στο δια ταύτα! θα γίνει κατάσχεση φορτίου, θα τους κατηγορήσουμε για παράνομη διακίνηση όπλων, θα πούμε ποιός τορπιλίζει την ειρήνη στην περιοχή;
άγνωστος πόλεμος όταν το "παίρνουν"χαμπάρι έστω και τοπικοί δημοσιογράφοι; γιατί από τα "μεγάλα" κανάλια ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΕ! συνεχως μας βομβαρδίζουν με τις απεργίες των μέσων μεταφοράς και τον κοπρίτη τόμσεν του δντ!
στο χέρι μας είναι να "τινάξουμε τη μπάνκα" του ερντογάν στον αέρα! θα το κάνουμε;

Γιάννης

Pro από Συμβασιλεύουσα 27 Ιανουαρίου 2013 στις 11:50:00 μ.μ. EET  


Γιαννη μιλάς σοβαρά?

Πως μπορούμε να αποδείξουμε εμπλοκή της Τουρκικής κυβέρνησης?
υπάρχουν στοιχεία? Εγώ το βρίσκω απίθανο .

Το μεγαλύτερο πράγμα που μπορούσαμε να τους κάνουμε , το κάναμε . Τους χαλάσαμε τα σχέδια (όποια σχέδια) , είχαν μια κάποια οικονομική ζημία και τους δείξαμε ότι πρέπει να μας υπολογίζουν . Τί άλλο να κάναμε?
Μου φαίνεται ότι θέλεις μόνο να γκρινιάζεις γενικότερα .
Σκέψου και τα παλικάρια που με προσωπικό κόστος και ίσως και κίνδυνο , έκακαν "καλά την δουλειά τους". Αυτοί τι θα σκέφτονται όταν διαβάζουν αυτά που γράφεις? . Λίγος σεβασμός στο προσωπικό των υπηρεσιών ασφαλείας που είναι και το αποκούμπι μας .

Εγώ θα πρότεινα να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι , και να προετοιμαζόμαστε για αυτό που έρχεται .

Δυστυχώς κάποιους υποτίθεται "πατριώτες" θα τους γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα γιατί επιμένουν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος και παρασέρνουν και πολύ κόσμο μαζί τους .

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 12:59:00 π.μ. EET  

27 Ιανουαρίου 2013 - 11:50:00 μ.μ.
Αγαπητέ βιάζεσαι! ουδείς μπορεί να πει κάτι για τους ΕΞΟΧΟΥΣ και με κάθε κίνδυνο υπηρετούντες που κάνουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τη δουλειά τους! θα ήταν ΑΣΕΒΕΙΑ, το λιγότερο που μπορώ να πω!
Μιλάω για τους κυβερνώντες και μόνο γι΄αυτούς!
όσον αφορά για την τούρκικη κυβέρνηση, γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι βγαίνει και τι μπαίνει στη "δημοκρατία τους"! πρόσφατο παράδειγμα τα α/φ που σταμάτησαν για έλεγχο, μη τυχόν μεταφέρουν όπλα στη Συρία! τόσο τους έχει πάρει ο πόνος για την αιματοχυσία και σ΄αυτήν την πολύπαθη χώρα!

Γιάννης

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 2:08:00 π.μ. EET  

Το βαπόρι για Συρία
πιάστηκε στην Θεσσαλία
Τόννοι έντεκα γεμάτο
με 'τσιμέντο' μυρωδάτο

Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια (FSA)
που θα μείνουνε χαρμάνια

Βρε κουρνάζε μου τελώνη
τη ζημιά ποιος τη πληρώνει
Και σ’ αυτή την ιστορία
μπήκαν τα λιμεναρχεία

Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια
που θα μείνουνε χαρμάνια

Ήταν προμελετημένοι
καρφωτοί και λαδωμένοι
Δυο μεμέτια, τα καημένα,
μεσ’ στο κόλπο ήταν μπλεγμένα

Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια
που θα μείνουνε χαρμάνια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP