Έφυγε ο Εμμανουήλ Παπαδημητρόπουλος

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έφυγε ο Ταξίαρχος ε.α. Εμμανουήλ Παπαδημητρόπουλος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει, ελαφρύ όσο και οι χειρισμοί του στο στικ του F-84G.

Γεννήθηκε στα Γδόχια Λασιθίου Κρήτης το 1932. Εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας τμήμα ΕΚΕΧ (Εκπαιδευτικό Κέντρο Εφέδρων Χειριστών) με τη 2η σειρά στις 5 Ιουνίου 1950. Αποφοίτησε ως έφεδρος ιπτάμενος Ανθυποσμηναγός στις 13 Ιουνίου 1951 και μονιμοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1953. Διακρίθηκε ως χειριστής με τη συμμετοχή του στο πρώτο Ακροβατικό Σμήνος σε όλη τη διάρκεια της δράσης του, κατέχοντας τη δεξιά (Νο3) θέση σε σχέση με τον αρχηγό. Υπηρέτησε σε μονάδες και επιτελεία. Αποστρατεύτηκε το 1973 με τον βαθμό του ταξιάρχου. Στη συνέχεια διετέλεσε επί σειρά ετών κυβερνήτης αεροσκαφών Ολυμπιακής Αεροπορίας.



Bίντεο από την εκπομπή της ΝΕΤ Με Αρετή και Τόλμη, μέσω του Aviationlive.org. προσέξτε το κομμάτι από το 2:42 μέχρι 3:21!

Περισσότερα για το Ακροτήμ "Καρρέ των 'Ασσων" εδώ

2 σχόλια:

Ελισάβετ Στυλιανάκη 14 Ιανουαρίου 2013 στις 12:07:00 π.μ. EET  

ελαφρύ να 'ναι το χώμα που τον σκεπάζει!

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:50:00 μ.μ. EET  

Η ΠΑΡΑΤΟΛΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΛΛΟ Α/Φ ΚΑΙ ΧΕΙΡΗΣΤΗ ΕΝ ΠΤΗΣΕΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝ. ΜΑΙΟΣ 1956 110Π.Μ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP