Στην Αθήνα ο Γιώργος Λιλλήκας

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Θερμής υποδοχής έτυχε ο υποψήφιος πρόεδρος της
 Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας στο
Μέγαρο Μαξίμου.
Κυπριακό, οικονομία και προεκλογικός πυρετός, ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στην ατζέντα των συνομιλιών του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργου Λιλλήκα, στις συναντήσεις του στην Αθήνα, τόσο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Όπως είπε ο κ. Λιλλήκας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συνάντηση του με τον κ. Σαμαρά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τον ενημέρωσε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση ιδιαίτερα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε την εμπειρία της Ελλάδας ιδιαίτερα σημαντική για την Κύπρο, την ώρα που και η Λευκωσία διαπραγματεύεται το δικό της μνημόνιο, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξαν συνομιλίες και με συνεργάτες του Έλληνα Πρωθυπουργού αναφορικά με τεχνικά ζητήματα που άπτονται της διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας μέσα από τη σύμβαση.

Στη συνάντηση του κ. Λιλλήκα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό, και οι προοπτικές επίλυσης του.

Στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Παπούλια, ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε επίσης στην οικονομία, λέγοντας ότι στην Κύπρο υπήρχε ανησυχία για το μνημόνιο της Ελλάδας με την τρόικα και τώρα, η Λευκωσία συζητά τη δική της συμφωνία, ακολουθώντας την Αθήνα «κατά πόδας».

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του όσον αφορά την πορεία της προεκλογικής του εκστρατείας, λέγοντας ότι το κλίμα είναι τόσο θετικό που μπορεί να χαρακτηριστεί με μία «ειρηνική επανάσταση των πολιτών», με ελπίδας και για νίκη στο δεύτερο γύρο.

Μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Παπούλια, ο κ. Λιλλήκας σε δήλωση του στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα χρόνια φιλίας του με τον Έλληνα Πρόεδρο, που μετρούν από το 1996. Ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Προέδρου Παπούλια όσον αφορά το Κυπριακό και πρόσθεσε την κοινή ανησυχία μήπως υπάρξει διασύνδεση της οικονομικής κρίσης με τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Τέλος, είπε ότι με τον Πρόεδρο Παπούλια μοιράζονται κοινές ανησυχίες όσον αφορά τόσο τον μητροπολιτικό όσο και τον κυπριακό ελληνισμό.

Ο κ. Λιλλήκας στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, θα μιλήσει απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

www.sigmalive.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2013 στις 1:07:00 π.μ. EET  

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2013 στις 12:12:00 μ.μ. EET  

Ο φίλος παραπάνω ίσως εννοεί το "Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα", στο οποίο ανήκει τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΔΗΣΥ.

Ωστόσο η άτυπη στήτιξη έχει μεγαλύτερη σημασία. Αν θυμηθούμε την άτυπη στήριξη Καραμανλή στον Τάσσο Παπαδόπουλο θα καταλάβουμε πως οι "πολιτικές συγγένειες" είναι μόνο τυπικές.

Ευχής έργον θα ήταν η εκλογή Λιλλήκα ωστόσο μοιάζει λιγότερο πιθανή καθότι ο ανανιστής Αναστασιάδης έχει πείσει ότι μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά αποτελεσματικότερα.

Alexandros 23 Ιανουαρίου 2013 στις 7:26:00 μ.μ. EET  

Εγώ ελπίζω να βγει, αλλα οι δημοσκοπήσεις διαφωνούν, τουλάχιστον να πάρει υψηλό ποσοστό για να μπορεί να ασκήσει πιέσεις, σε αυτό τον ανόητο τον Αναστασιάδη!

ΑΧΕΡΩΝ 23 Ιανουαρίου 2013 στις 9:41:00 μ.μ. EET  

Το δράμα για τον Λιλλήκα,ἔστω και ἄν κερδίσει την ἐκλογική ἀναμέτρηση,εἶναι ότι στην Ἀθήνα,ΔΕΝ θα μπορεί να στηριχθεί.
Ἔτσι ἀπλά.

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 7:29:00 π.μ. EET  

Τυχόν εκλογή του Γιώργου Λιλλήκα σημαίνει και παραμονή του ΑΚΕΛ στην εξουσία με όλα όσα συνεπάγονται. Και αυτό όχι μόνο επειδή ο Λιλλήκας δεν μπορεί να εκλεγεί χωρίς την υποοστήριξη του ΑΚΕΛ, αλλά και διότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε εκλεγεί βουλευτής δύο φορές με το συγκεκριμένο κόμμα. Νομίζω ότι 5 χρόνια με Χριστόφια και ΑΚΕΛ ήταν υπέρ-αρκετά. Όσο για το σχέδιο Αννάν, αυτό ξεπεράστηκε πλέον από τα γεγονότα. Παρ' όλα αυτά και 9 σχεδόν χρόνια μετά το δημοχήφισμα, ο Λιλλήκας επιμένει να λαϊκίζει αναθεματίζοντας το, χωρίς όμως να είναι σε θέση ο ίδιος να προτείνει κάτι άλλο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP