Εν Τάχει

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

• Ξεκινήσαν οι δοκιμές της οπλισμένης έκδοσης του τουρκικού ΜΕΑ ΑΝΚΑ. Το αερόχημα θα φέρει σε αρχική φάση κατευθυνόμενους πυραύλους Cirit. Πρόκεται για πυραύλους 70mm (2.75in) καθοδήγησης laser, της εταιρίας Roketsan, μεγίστης εμβέλειας 8 χιλιομέτρων. H ηγεσία των ΤΕΔ, η οποία επιθυμεί διακαώς την εισαγωγή σε υπηρεσία οπλισμένων ΜΕΑ κατηγορίας ΜΑLE (medium-altitude, long-endurance), ποντάρει πολλά στην ανάπτυξη του ΑΝΚΑ-Β μετά από την απόρριψη τουρκικού αιτήματος για MQ-9 Reaper, το 2011. Με διστακτικότητα αντιμετωπίζεται από τις ΗΠΑ ανάλογο αιγυπτιακό αίτημα για το φονικό αερόχημα της General Dynamics. Στις 23 Νοεμβρίου 2012, ανακοινώθηκε ότι η Αιγυπτιακή κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με την TAI, για την πώληση συνολικά 10 ΑΝΚΑ..

• H Υποδιεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών του Τουρκικού Υπουργείου Αμύνης, επέλεξε το τοπικό ναυπηγείο RMK Marine για την ναυπήγηση των επόμενων έξι κορβετών του προγράμματος Eθνικού Πλοίου/MILGEM, αντί για το γειτονικό ναυπηγείο της Dearsan. Οι διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο αναμένονται να ξεκινήσουν σύντομα, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα δείχνει να λαμβάνει προτεραιότητα στον τουρκικό αμυντικό σχεδιασμό.

• Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Star, τα πλέον σύγχρονα ναρκοθηρευτικά του Τουρκικού στόλου βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, λόγω μη διάθεσης κατάλληλου κονδυλίου για την προμήθεια ηλεκτρικών γεννητριών για την τροφοδοσία των συστημάτων τους. Ως αποτέλεσμα τα έξι νέα ναρκοθηρευτικά κλάσης AYDIN, βρισκόμενα εν όρμω, θέτουν σε λειτουργία τις ντιζελομηχανές τους περίπου 150 ώρες την εβδομάδα, έχοντας καταναλωσεί καύσιμα αξίας 42,5 εκατ. τουρκικών λιρών (€19 εκατ), και οι ντιζελοκινητήρες τους χρήζουν επισκευών. Τα ναρκοθηρευτικά εδρεύουν στην ναυτική βάση Αρτάκης (Erdek) στην θάλασσα του Μαρμαρά, επαρχία Παλαιοκάστρου (Balikesir).

• H κινητοποίηση παραγόντων της Ομογένειας στις ΗΠΑ κατάφερε να σταματήσει προσωρινά την παραχώρηση δύο φρεγατών Oliver Hazard Perry (USS Halyburton και USS Thach)στο τουρκικό ναυτικό μέσω του H.R. 6649: Naval Vessel Transfer Αct του 2012. Tο νομοσχέδιο θα επανέλθει σύντομα στο Κογκρέσο, οπότε αναμένονται νέες κινητοποιήσεις.

• Παραδόθηκε στον Τουρκικό Στρατό o πρώτος αμφίβιος θωρακισμένος γαιοπροωθητής μηχανικού μάχης AZMİM/Amfibi Zırhlı Muharebe İş Makinası-Αμφίβιο Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης Μηχανικού)της FNSS, η οποία εκτελεί συμβόλαιο παράδοσης 12 οχημάτων του τύπου. Το όχημα βασίζεται στον στο θωρακισμένο γαιοπροωθητή μάχης M9 ACE της BAE Systems, οι παραδόσεις αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα οχήματα θα αξιοποιηθούν από μονάδες στην περιοχή του ποταμού Έβρου, όπου σε περίοδο επιχειρήσεων θα μπορούν να προχωρήσουν σε προετοιμασία της όχθης του ποταμού για επιχειρήσεις διάβασης, υπό την προστασία θώρακα.

AZMİM κατά την διάρκεια δοκιμών

• Στην αγορά 117 προηγμένων βλημάτων AIM-9X-2 Sidewinder και συναφούς εξοπλισμού αξίας 140 εκ $, προχωρά η Τουρκία. Τα βλήματα αναμένεται να εξοπλίσουν τα F-16 Block 50+ της ΤΗΚ.

• Ένα καινούργιο αμυντικό περιοδικό έκανε την εμφανισή του στην γείτονα, εν ονόματι C4Defence. Στο πρόσφατο τεύχος του φιλοξενεί μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της "κεφαλής" του SSM, Murad Bayar.

• Στην προμήθεια πυρομαχικών κοίλης αιχμής (hollow-point) προχωρά η Τουρκική Αστυνομία, στοχεύοντας στην "ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αστυνομικών που εμπλέκονται σε ανταλλαγές πυροβολισμών", σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γείτονος. Γίνεται λόγος για ανάγκες 3 εκατομμυρίων σφαιρών. Οι σφαίρες κοίλης αιχμής έχουν σημαντικά αυξημένη φονικότητα καθώς διαστέλλονται εντός του στόχου, και παράλληλα έχουν μικρότερη διατρητικότητα περιορίζοντας τον κίνδυνο παράπλευρων απωλειών. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά τα έχουν κάνει εξαιρετικά δημοφιλή σε μεγάλο αριθμό αστυνομικών υπηρεσιών ανα την υφήλιο. Τα βλήματα κοίλης αιχμής είναι παράνομα στην Ελλάδα και οι αστυνομικές δυνάμεις είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν μόνο συμβατικά πυρομαχικά (νόμος 3944/2011).

• Περισσότερα για τις εξελίξεις στα προγράμματα Υunus και Uzun Ufuk σε προσεχή σημειώματα..

O στρατηγός Tal Russo (κέντρο), διοικητής της Νότιας Διοίκησης των Ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων, προέρχεται από τις Ειδικές δυνάμεις της Τσαχάλ, με τις οποίες έχει δεί εκτεταμένη δράση.

• Στην δημιουργία μιας νέας Ταξιαρχίας προχώρησαν οι Ισραηλινές ενόπλες δυνάμεις. Ο νέος σχηματισμός θα επιφορτιστεί με την προστασία της ευρύτερης περιοχής της πόλης Ειλάτ, στα νότια της χώρας, λειτουργώντας υπό την σκέπη της 80ης Μεραχίας “Edom”, μαζί με τις Ταξιαρχίες “Sagi” και “Arava”. “Διανύουμε μια περίοδο αλλαγών και αναστάτωσης. Εφαρμόζουμε μια σειρά αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας νέας ταξιαρχίας και της αλλαγής της επιχειρησιακής μας αντίληψης. Η δημιουργία της Ταξιαρχίας Ειλάτ είναι η τελευταία πινελιά στην εφαρμογή των αλλαγών που θα βελτιώσουν την ασφάλεια της περιοχής" δήλωσε ο επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης Στρατηγός Tal Russo κατά την διάρκεια της τελετής εορτασμού. Πρώτος διοικητής του σχηματισμού ορίστηκε ο Συνταγματάρχης Roei Be’eri.

• Με αρκετά δραματικούς τόνους (..) δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού τύπου αναφέρουν την εγκατάσταση εξομοιωτή πτήσης Mi-35 στην 55 Σμηναρχία Μάχης. Όπως είχαμε αναφέρει στις αρχές Δεκεμβρίου τα πληρώματα των Mi-35Ρ θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν χρήση του υπερσύγχρονου εξομοιωτή στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης Πάφου.

Γαλανόλευκα roundel στις εσχατιές του Ελληνισμού! Οι χειριστές και τα Μi-35P της 450 Μοίρας Επιθετικών Ελικοπτέρων αποτελούν την αιχμή του δόρατος του αεροπορικού κλάδου της ΕΦ. (φωτογραφία: Ιωάννης Λέκκας )

• Σύμφωνα με την εφημερίδα το Παρόν, ειδικοί σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά επί των αμυντικών θεμάτων υπήρξαν ο στρατηγός ε.α κ.Βραίλας ( πρώην διευθυντής του γραφείου του πρώην ΥΕΘΑ Σπηλιωτόπουλου και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ) και ο νυν ΥΦΕΘΑ κ. Καράμπελας..

• Σε εξαιρετική κατάσταση βρήκε η επιτροπή του ΓΕΣ τα υπο-παραχώρηση άρματα Μ1Α1 που επιθεώρησε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Janes Defence Weekly. Tα συγκεκριμένα άρματα μάχης είχαν περάσει εργοστασιακή αξιοποίηση το 2008, τουτέστιν ενσωμάτωναν τις τελευταίες τροποποιήσεις στον τύπο και βρίσκονταν σε κατάσταση "μηδενικών ωρών λειτουργίας, μηδενικών μιλίων". Παρουσίαζαν δηλαδή πολύ καλύτερη εικόνα από τα άρματα μάχης που είχαν επιθεωρήσει οι αξιωματικοί μας σε παλαιότερη ευκαιρία. Ας τα βλέπουν αυτά, τα εγχώρια τρωκτικά που αντιδρούν στην παραλαβή τους. Και στην προοπτική παραλαβής άλλων, πάσης φύσεως, μεταχειρισμένων συστημάτων για ΠΑ/ΣΞ/ΠΝ - να προσθέσουμε..

Διαβάστε ακόμα :

Eν Τάχει - 2012

Δεκέμβριος
Νοέμβριος
Οκτώβριος
Σεπτέμβριος Α', Σεπτέμβριος Β', Σεπτέμβριος Γ'
Ιούλιος Α', Ιούλιος Β'
Ιούνιος
Μάρτιος

9 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 21 Ιανουαρίου 2013 στις 9:02:00 π.μ. EET  

Για την προοπτική ἀποκτήσεως των,
2 O.H.PERRY,μᾶλλον δέν ἐνθουσιάστηκαν οι Τούρκοι,βάσει κάποιων ἰσχυρισμῶν του προσφάτως ἐκλιπόντος Ümmit Enginsoy(TurkishNavyNet)ὄπως δημοσιεύτηκε στο Defencepoint.

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2013 στις 12:19:00 μ.μ. EET  

Την ίδια ώρα που η Τουρκία κάνει τεράστια βιομηχανικά άλματα, η Ελλάδα βρίσκεται στον βούρκο που δημιούργησαν οι αριστεροί, δεξιοί και (ιδιαιτέρως) κεντρώοι κηφήνες που κατέστρεψαν την παλαιότερα ακμάζουσα ελληνική βιομηχανία. Ούτε μπρίκια δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε πια, πόσο μάλλον να παράγουμε κάτι πραγματικά αξιόλογο. Οι Έλληνες μηχανικοί μένουν άνεργοι και δεν θ' αργήσει ο καιρός που κάποιοι από αυτούς θα αναγκαστούν να δουλέψουν ακόμα και σε τούρκικες εταιρείες...Υπάρχουν βέβαια κάποιες μικρές εταιρείες που ζουν κυρίως από παραγγελίες από το εξωτερικό, αλλά δεν θ' αργήσουν κι αυτές να βρεθούν στον βούρκο, μόνο και μόνο γιατί βρίσκονται εντός ελληνικών συνόρων (θύματα του μειωμένου κύρους της χώρας)

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2013 στις 6:59:00 μ.μ. EET  

ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΕΧΟΝΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ. ΕΛΒΟ ΚΑΙ ΕΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΑΒ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ UCAV NEURON.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2013 στις 9:28:00 μ.μ. EET  

Πολύ κοντά σε συμφωνία για απόκτηση δύο υπερσύγχρονων πλοίων και συγκεκριμένα μίας κορβέτας τύπου στέλθ, πλοίου δηλαδή που δεν εντοπίζεται από ραντάρ καθώς και ενός άλλου βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Σίγμα, δεν αποκλείεται ένα από τα δύο πλοία τα οποία θα είναι επιφορτισμένα με την επιτήρηση και προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ να είναι παρόμοιο με αυτό που προωθούν οι Γάλλοι και στις 24 του μηνός θα ελλιμενίζεται στο Λιμάνι Λεμεσού.

Πρόκειται για τη Γαλλική κορβέτα L'Adroit, περιπολικό ανοιχτής πλεύσεως του γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Είναι πλοίο νέας γενιάς και μπορεί να μεταφέρει όλο τον εξοπλισμό πρόληψης και δράσης που είναι απαραίτητος στις αποστολές επίβλεψης και της ναυτικής αστυνομίας.

http://www.sigmalive.com/news/local/26401

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 8:38:00 π.μ. EET  

τα ελληνικά ναυπηγεία θα πάνε για κλείσιμο. είναι θέμα χρόνου. η επόμενη κλάση φρεγατών θα είναι made in turkiye...

μηδενιστής

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2013 στις 9:51:00 μ.μ. EET  

Για το UCAV Neuron.
Η Ε.Α.Β δεν συμμετέχει στην συμπαραγωγή του. Ως γνωστό το α/φος δεν βρίσκεται σε παραγωγή και ούτε πρόκειται να μπει.

Για την επόμενη κλάση φρεγατών που θα είναι made in turkiye.
Σίγουρα όχι, πάντως δεν θα πάθουμε κάτι σε περίπτωση που αποκτήσουμε μεταχειρισμένα πλοία από ΝΑΤΟικές χώρες.

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 10:18:00 π.μ. EET  

"Σίγουρα όχι, πάντως δεν θα πάθουμε κάτι σε περίπτωση που αποκτήσουμε μεταχειρισμένα πλοία από ΝΑΤΟικές χώρες. "

οι εποχές αυτές φίλε πέρασαν. δεν υπάρχουν πια τέτοια πλοία. τέρμα το ολλανδικό ναυτικό που άλλαζε ανα δεκαετία πλοία. τέρμα οι άγγλοι/γάλλοι/γερμαοί με 20+ φρεγάτες έκαστος. τέρμα και οι OHP.

τα μόνα μτχ είναι αντιτορπιλικά και καταδρομικά των αχών του 80. τεράστιο κόστος χρήσης και αμφίβολα αποτελέσματα αν δεν δοθούν μαζί τα ανάλογα ηλεκτρονικά και όπλα.

μια λύση είναι η τουρκική: αγορά κορβετών στελθ αρχικά και βλέπουμε. τα πλοία αυτά είναι στο στοιχείο τους στο αιγαίο. δεν χρειάζονται α/α συστήματα παρά μόνο επιφανείας και α/υ. το κόστος είναι μικρό.
το ΠΝ μπορεί να επιβιώσει και να κερδίσει ένα πόλεμο με ανορθόδοξες λύσεις και όχι στόλους μάχης αμερικανικού τύπου.
οι άμπαλοι τούρκοι αντιγράφουν τους σουηδούς του 80 για αγώνα κλειστού αρχιπελάγους. εμείς;;;;

μηδενιστής

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 6:44:00 μ.μ. EET  

Να δω φρεγάτα η κορβέτα Ελληνικής σχεδίασης-κατασκευής, με όλα τα καλά επάνω..και ξυρίζω το κεφάλι μόνος μου!

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 9:29:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστής
Κατά διαστήματα οι ευρωπαίοι αποσύρουν πρόωρα πλοία τους. Οι γερμανοί αποφάσισαν να αποσύρουν τις 8 F-122, οι άγγλοι σταδιακά θα ,,διώξουν,, και άλλες Type-23, οι ολλανδοί δεν θα έχουν λόγο να διατηρούν και τις 4 LCF, προχτές ανακοινώθηκε η απόσυρση του ισπανικού αεροπλανοφόρου. Θα υπάρχει ,,δεξαμενή,, πλοίων...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP