Mαζικές μετακινήσεις Τούρκων αστυνομικών στις νοτιοανατολικές επαρχίες

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

"Καταταγείτε, μας έλεγαν..."
Προετοιμασίες για μαζικές μετακινήσεις τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων στις νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας, προαναγγέλουν τα ΜΜΕ της γείτονος.

Περίπου 19.000 αστυνομικοί, 70 αστυνομικοί διευθυντές και 350 ανώτεροι αξιωματικοί έχουν ήδη λάβει σχετικές ειδοποιήσεις για επικείμενη "υποχρεωτική μετακίνηση" σε πόστα στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. Στο συγκεκριμένο έγγραφο οι..τυχεροί καλούνται να διαλέξουν την επαρχία της προτίμησης τους ή να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εξαίρεση τους. Ήδη, όπως αναφέρεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Κωνσταντινουπόλεως, παραθέτοντας τις λεπτομέρειες της σχετικής κίνησης.

Οι τελικές μεταθέσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την 1η Μαίου 2013. Η τουρκική κυβέρνηση προέβη σε ανάλογη κίνηση την περασμένη χρονιά, αποστέλλοντας 18.000 ειδοποιητήρια με πενιχρά αποτελέσματα, καθώς μονάχα 2.500 αστυνομικοί μετακινήθηκαν στα νοτιοανατολικά.

Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε τι γράφαμε εδώ,

"Η κυβέρνηση Ερντογάν, μετατοπίζει το κέντρο βάρους του αντι-αντάρτικου αγώνα προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες μαζί με την αναμορφωμένη Συνοριοφυλακή τίθενται υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Εσωτερικών. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στην διαμάχη των Ισλαμιστών του Ερντογάν και του Κεμαλικού στρατεύματος.

Η αποστρατιωτικοποίηση όμως χαρακτηρίζεται "θεωρητική" γιατί στην πράξη πολλοί επαγγελματίες καταδρομείς του στρατού θα επιλεγούν για να στελεχώσουν τις αστυνομικές δυνάμεις. μεταφέροντας εμπειρία και γνώση. Ως εκ τούτου θα έλεγε κανείς ότι θα στρατιωτικοποιηθούν περαιτέρω οι δυνάμεις που θα "αποστρατιωτικοποιούσαν" τον αντί-αντάρτικο αγώνα."
και εδώ...

"Στην προμήθεια πυρομαχικών κοίλης αιχμής (hollow-point) προχωρά η Τουρκική Αστυνομία, στοχεύοντας στην "ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αστυνομικών που εμπλέκονται σε ανταλλαγές πυροβολισμών", σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της γείτονος. Γίνεται λόγος για ανάγκες 3 εκατομμυρίων σφαιρών."

Οι Κούρδοι της Άμιδας (Diyarbakir) υποδέχονται τις σωρούς των τριών μελών του ΡΚΚ που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι. Η υποδοχή των Τούρκων αστυνομικών αναμένεται να είναι το ίδιο..μαζική.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Ιανουαρίου 2013 στις 8:20:00 μ.μ. EET  

Μήπως εκτός από τη διαμάχη ισλαμιστών- κεμαλικών τους έχουν πάρει φαλάγγι στα βουνά οι Κούρδοι και προσπαθούν να μην χάσουν και τις πόλεις;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP