Βράβευση Σταύρου Λάλα από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Κανελλόπουλος
βραβεύει τον Σταύρο Λάλα
του Κυριάκου Κόκκινου*

Την Κυριακή το πρωί , σε μία κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΜΙΣΤΡΑΛ στην Καστέλα, έλαβε χώρα η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων.Παρόντα ήσαν άνω των 150 μελών του Συνδέσμου απ’ όλη την Ελλάδα και γύρω στους 50 φίλους των ΟΥΚ, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που επιδεικνύουν μεγάλη αγάπη κι ονειρεύονται να γίνουν Βατραχάνθρωποι, κάτι που η πολιτεία το έχει προς το παρόν αποκλείσει για μη μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.
Όσοι παρευρέθηκαν , έζησαν για άλλη μία φορά μία ζεστή και όπως πάντα ουσιαστική συνάντηση, που εξασφαλίζει τη διατήρηση ζωντανών των σχέσεων των Βατραχανθρώπων , πάντα σε συνάρτηση με την προαγωγή εθνικών , πολιτιστικών και κοινωνικών στόχων.

Αφού έγινε ο σχετικός απολογισμός για το 2012, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον επίτιμο «βάτραχο» π. Αναστάσιο και η απονομή αναμνηστικών στα μέλη του Συνδέσμου που κολύμπησαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού, διεκδικώντας το σταυρό στον αγιασμό των υδάτων κατά τα Άγια Θεοφάνεια στον Πειραιά. Ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η ανταλλαγή απόψεων στα άπειρα «πηγαδάκια», που δημιουργήθηκαν με παλιούς και νέους βατράχους να συζητούν με φίλους, ενθυμούμενοι τις ωραίες ημέρες και τις μοναδικές εμπειρίες της εκπαίδευσης, της θητείας και της υπηρεσίας στη Μονάδα και νυν Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών.

Πατάπης, π. Αναστάσιος, Καμενίδης,Κανελλόπουλος, Λάλας, Κόκκινος, Βαρελίδης


Το πλέον συγκινητικό και βαθιά Ελληνικό όμως περιεχόμενο της συνάντησης, υπήρξε η αναφορά στη ζωή , το έργο και την προσωπικότητα του Έλληνα υπερπράκτορα Σταύρου (Στηβ) Λάλα και η επακόλουθη βράβευσή του από το Σύνδεσμο, σε μία προσπάθεια αναγνώρισης των θυσιών του για έναν εθνικό σκοπό , για την κάλυψη του κενού που άφησε η έλλειψη συμπαράστασης και η απουσία οιασδήποτε αναγνώρισης εκ μέρους της Ελληνικής πολιτείας.

Για να κατανοηθεί το νόημα της βράβευσης αυτής, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κυριάκος Κόκκινος, αναφέρθηκε στη ζωή του Σταύρου Λάλα και εξήγησε το λόγο για τον οποίο οι Έλληνες Βατραχάνθρωποι αισθάνονται υπερήφανοι και αλληλέγγυοι σε έναν τέτοιο πατριώτη.

* Δικηγόρος - Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

8 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2013 στις 9:42:00 π.μ. EET  

Μπορούμε να βρούμε κάποιο βίντεο απο την ομιλία;

Ν.Μ.Π.

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2013 στις 9:45:00 π.μ. EET  

Ο τελευταίος ήρωας...

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2013 στις 11:22:00 π.μ. EET  

πότε επιτέλους το Ελληνικό κράτος θα επιβραβεύσει για τις υπηρεσίες του τον Λάλα? ακόμη και την Ελληνική υπηκοότητα του την έδωσε μετά πολλά χρόνια που αποφυλακίστηκε ενώ την μοιράζει αφειδώς στον κάθε Λάθρο, να τον αποζημιώσει για την φυλακή που εξέτισε από βλακεία χειρισμό η οποία και τον αποκάλυψε και επίσης γιατί όχι να αξιοποιήσει τις γνώσεις του στελεχώνοντας την ΕΥΠ?

Πέτρος Κ.

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2013 στις 3:10:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ Πέτρο, θα μου επιτρέψετε να διορθώσω στο σχόλιο σας ότι τον λανθασμένο χειρισμό δεν τον έκανε ο κος Λάλας, αλλά η τότε Ελληνίδα ΥΠΕΞ που από ΒΛΑΚΕΙΑ της δεν "φιλτράρισε" τις πληροφορίες που της είχαν δώσει, ούτως ώστε να είναι πιο προσεκτική στις συζητήσεις της με τους αμερικάνους. Έτσι την "πάτησε" ο φουκαράς!

TED 17 Ιανουαρίου 2013 στις 4:31:00 μ.μ. EET  

Η προδοσία του από βλακεία από κάποιον Έλληνα αξιωματούχο είναι από τις πιό μελανές σελίδες της κυβερνήσεως Μητσοτάκη...

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2013 στις 8:46:00 μ.μ. EET  

Αυτό εννοούσα ότι αποκαλύφτηκε από βλακεία χειρισμό του ελληνικού κράτους όχι του Λάλα, απλώς δεν το διευκρίνισα σωστά!

Πέτρος Κ.

enkripto 17 Ιανουαρίου 2013 στις 10:00:00 μ.μ. EET  

@Ν.Μ.Π.

Θα το ψάξουμε

stergios stergiou 19 Ιανουαρίου 2013 στις 4:46:00 μ.μ. EET  

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΛΑΛΑ...ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ ΑΝ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ..ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΟΥΡΕΑ..Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΛΑΜΨΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ..ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ..ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΕΚΡΥΒΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ..ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΛΟΥΣΕ..ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟΤΕ ΤΗ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ..ΕΧΕ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΕ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP