Σύλληψη αξιωματικού της 32 ΤΑΞΠΝ για παράνομη κατοχή όπλων

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Νέα αφορμή για σύγχυση και παραπληροφόρηση έδωσε σε πολλά ΜΜΕ η σύλληψη αξιωματικού της 32 ΤΑΞΠΝ λόγω παράνομης κατοχής όπλων, αλλά και υλικού της Χρυσής Αυγής. Το σύνολο σχεδόν των ηλεκτρονικών ΜΜΕ προσδιορίζει τον συλληφθέντα ως "Διοικητή Πεζοναυτών" (ενώ το σχετικό δελτίο τύπου της Αστυνομίας δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο), με αποτέλεσμα να συνάγεται (π.χ. εδώ) το εσφαλμένο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον διοικητή της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ή κάποιου εκ των ταγμάτων της. Στο σφάλμα (;) αυτό υπέπεσαν τόσο ο γνωστός βουλγαρικής ιδιοκτησίας ιστότοπος "Πράβδανετ" που υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή όσο και άλλος "αμυντικού περιεχομένου" ιστότοπος "συναγερμού" που χαρακτηρίζει την 32α ως "Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία"...

Στην πραγματικότητα βέβαια δεν πρόκειται για τίποτα από τα παραπάνω, αλλά για ταγματάρχη που υπηρετούσε ως διοικητής του λόχου στρατηγείου της ταξιαρχίας. Όχι ότι είναι αμελητέο το περιστατικό, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προβάλλεται είναι παραπλανητικός, γιατί στον απλό κόσμο δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιος "διοικητής Πεζοναυτών" (γενικώς), δηλαδή πρόσωπο με εξουσία να κινήσει στρατεύματα, ήταν οπαδός της Χρυσής Αυγής. Η σύγχυση αυτή δεν είναι αθώα - εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Έχουμε γράψει και αλλού ότι η μεγαλοποίηση του ζητήματος της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις εξυπηρετεί και την ίδια, αλλά και τους "αντιμιλιταριστές": η μεν Χρυσή Αυγή εμφανίζεται να έχει το έρεισμα που πάντα ονειρευόταν στις ΕΔ ("θα μπούμε με τα τανκς στη Βουλή" κλπ.), οι δε "αντιμιλιταριστές" εμφανίζονται δικαιωμένοι στη διαχρονική ταύτιση του στρατού με το φασισμό. Οι μόνοι χαμένοι είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που λοιδορούνται για άλλη μια φορά.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της Αστυνομίας, κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο χώρο εργασίας του εν λόγω αξιωματικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :



- πιστόλι CZ των 9 mm, χωρίς γεμιστήρα
- πιστόλι BAYARD των 7,65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια
- πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό
- γεμιστήρες και θήκες που περιείχαν συνολικά 167 φυσίγγια
- δεκατέσσερα φυσίγγια των 9 mm
- δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δίκαννο), οι άδειες των οποίων είχαν λήξει
- συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer)
- μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ
- κυνηγετικό μαχαίρι
- τρεις ξιφολόγχες
- τριάντα τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου
- DVD μέσα σε θήκη, με εντυπωμένες εικόνες της Χρυσής Αυγής
- διάφορα αντικείμενα, όπως πόστερ – κούπες – κανάτες – πετσέτα – αναπτήρες με το έμβλημα της 21ης Απριλίου, ενώ σε μερικά από αυτά αναγράφεται «Χρυσή Αυγή Κρήτης»
- καπέλο τύπου τζόκεϋ, με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής
- δέκα βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο
- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
- δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο οπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο Αξιωματικός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στον αρμόδιο Στρατιωτικό Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να διακριβωθεί η προέλευση και ο τρόπος κτήσης του παράνομου οπλισμού.

39 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2013 στις 6:44:00 μ.μ. EET  

Μήπως βρήκαν και τίποτα zastava στη συλλογή του;

strategy 22 Νοεμβρίου 2013 στις 7:10:00 μ.μ. EET  

Συμφωνώ απόλυτα.

EVRIPIDES 22 Νοεμβρίου 2013 στις 7:25:00 μ.μ. EET  

H ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 2 ΙΣΤΙΟΤΟΠΩΝ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ!!!!

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2013 στις 10:01:00 μ.μ. EET  

Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά στο ιστολόγιο για την υπεύθυνη ενημέρωση, αλλά μ έχει πιάσει μεγάλο άγχος. Κοιτάζωντας προσεκτικά τις φωτογραφίες με τα "ευρήματα" που κυκλοφορούν είδα να περιλαμβάνεται το "Στρατιώτης των SS" εκδ. Ιωλκός, 2004 και το "Ο Αγών μου" εκδ. Κάκτος, 2006. Επειδή εκτός από αυτά τα δύο έχω στο σπίτι και ότι έχει βγάλει ο Fedorowicz για τα Waffen-SS μήπως κινδυνεύω; Έχει ποινικοποιηθεί η μελέτη της στρ. ιστορίας; Έχω και ένα Tiger στην 1:72, να το κρύψω;

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2013 στις 10:16:00 μ.μ. EET  

Μιας και σας αρέσουν τα λογοπαίγνια ξεχάσατε το Merkel-point και εσείς λόγω προτιμήσεων θα έπρεπε να λέγεστε Εν-Αμερικανών....

Οδυσσέας 22 Νοεμβρίου 2013 στις 11:33:00 μ.μ. EET  

Εμείς τουλάχιστον είμαστε Έλληνες αγαπητέ...
Και όσο για τους Αμερικανούς, πράγματι δεν έχουμε τα γνωστά ηλίθια αντιαμερικανικά συμπλέγματα. Γνώμονας της Ελλάδας, όπως και κάθε κράτους, πρέπει να είναι ψυχρά το συμφέρον της και όχι οι ιδεοληψίες.
Αυτή είναι η άποψή μας, και σ' όποιον αρέσει.
Αλλά δεν εθελοτυφλούμε κιόλας. Π.χ. αυτό δεν θα το έβρισκες σε φιλοαμερικάνικη ιστοσελίδα.

Μάριος 23 Νοεμβρίου 2013 στις 1:43:00 π.μ. EET  

Οδυσσέα δεν μπορείς να λες σε κάποιον ότι δεν είναι Έλληνας επειδή ειρωνεύτηκε το εν-Κρυπτώ. Το πας πολύ μακριά το πράγμα. Τόσο μακριά που θυμίζει άλλες εποχές, άλλες καταστάσεις. Υπάρχουν άλλοι τρόποι.

Οδυσσέας 23 Νοεμβρίου 2013 στις 9:02:00 π.μ. EET  

Μάριε δεν κατάλαβες.
Ο Ανώνυμος 10.16 μμ. απαντάει στο λογοπαίγνιό μου περί Πράβδανετ κλπ., λέγοντας με ένα δικό του λογοπαίγνιο, ότι το Εν Κρυπτώ είναι φιλοαμερικάνικο.
Όταν λοιπόν απαντώ ότι τουλάχιστον εμείς είμαστε Έλληνες (ενώ κάποιοι άλλοι όχι), δεν αναφέρομαι στον Ανώνυμο 10.16, αλλά στη βουλγαρική ιδιοκτησία της ιστοσελίδας που υπερασπίζει. Το είχα γράψει ήδη στο κείμενο αλλά δεν το πρόσεξες. Περισσότερα εδώ.

Apoll 23 Νοεμβρίου 2013 στις 10:39:00 π.μ. EET  

Θα συμφωνήσω με τον Ανώνυμο @22/11/1013 - 10:01

Στην μόνη χώρα που απαγορεύονται τα παραπάνω βιβλία είναι η Γερμανία.

Οπότε αν κατάντησε η Ελλάδα πραγματικό προτεκτοράτο της Γερμανίας, τότε μάλλον είναι ώρα της Αντίστασης, ναι;

Αν όχι, τότε μιλάμε για προπαγάνδα των Αρχών & ΜΜΕ, καταπάτηση της Ελεύθερης Σκέψης, Ελευθερίας του Λόγου, λογοκρισία με κάποια άγραφη νομοθεσία. Και το τελευταίο δεν συνάπτει με τον Ελληνισμό, τουλάχιστον 3 χιλιάδες χρόνια τώρα που υπάρχουν γραπτοί νόμοι σε αυτό το τόπο. Οπότε δεν υπάρχει λόγος Αντίστασης ούτε και εδώ;

Όχι δεν είμαι ΧΑ κλπ, απλά το βλέπω με από την πλευρά του Δικαίου και ως Έλληνας του εξωτερικού που είμαι φιλοπάτρης.

Nikos 23 Νοεμβρίου 2013 στις 11:28:00 π.μ. EET  

κάποια στιγμή αυτή η γελοιότητα πρέπει να σταματήσει. καλώς κακώς υπάρχουν κάποιοι κανόνες σχετικά με τη κατοχή όπλων. αν κάποιος πιαστεί με όπλο χωρίς τη σχετική άδεια να υποστεί τις συνέπειες. από εκεί και πέρα τα τζόκεϊ τα βιβλία και οι κούπες του καφέ είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. ακου εκεί τώρα ανακοίνωση της αστυνομίας...κούπες καφέ κ δυό κινητα μαζί με τα όπλα...

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2013 στις 11:43:00 π.μ. EET  

μόνο αυτά τα βιβλία είχε στο σπίτι του? αν ναι, ορθά χαρακτηρίζεται Χρυσαυγίτης, φασίστας ή όπως αλλιώς θέλετε. Αν όχι, γιατί δεν μας αναφέρουν και τι άλλα βιβλία είχε στο σπίτι του? εκτός αν τα βιβλία αυτά έχουν τεθεί εκτός νόμου και δεν το γνωρίζω! όσο για τα σύμβολα, δεν είχε κανένα από ποδοσφαιρική ομάδα, κάποιου σχηματισμού που υπηρέτησε στο παρελθόν ή κάποια διαφημιστική κούπα από μαγαζί που ψωνίζει? γιατί δεν μας τα έδειξαν και δεν τα ανέφεραν και αυτά? Ή έχουν τεθεί εκτός νόμου και τα σύμβολα της Χ.Α και δεν το γνωρίζω και αυτό.... Γενικά, ναι ο Ταγματάρχης αυτός είναι ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή, αλλά προς τι η προσπάθεια να τον παρουσιάσουν σαν Χρυσαυγίτη? αν πάνε σε κάποιο σπίτι για έρευνα και βρούνε παράνομο οπλισμό και σύμβολα της ΝΔ, η του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ θα μας το αναφέρουν ότι ήταν υποστηρικτής του κόμματος? Δε νομίζω, γιατί ποτέ δεν άκουσα να αναφέρεται η πολιτική προτίμηση των συλληφθέντων τα τελευταία 30 χρόνια!!! Ας σοβαρευτούμαι καλύτερα όλοι μας και ας είμαστε ποιο ψύχραιμοι με τα λόγια μας και τις ενέργειές μας. Οι καιροί είναι πολύ περίεργοι και επικίνδυνοι!!

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2013 στις 2:21:00 μ.μ. EET  

Ας βγάλουν πρώτα τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου και έπειτα να στιγματίζουν κάποιον επειδή υποστηρίζει κόμμα του Κοινοβουλείου.

Μάριος 23 Νοεμβρίου 2013 στις 4:44:00 μ.μ. EET  

@ Οδυσσέα: Όντως δεν κατάλαβα ότι αναφερόσουν στο πραβδανετ. Γράψε λάθος - μερικές φορές είναι δύσκολο να ακολουθεί κανείς τις λογομαχίες εδώ μέσα, και συμβάλλει σε αυτό και το προαιρετικό ανυπόγραφο των σχολίων.

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2013 στις 7:52:00 μ.μ. EET  

ο ιδιος ο ταξιαρχος προφανως ειναι αρκετα εξυπνος για μην ασχολειται με την χα, πολλοι απο κατω του όμως δεν ειναι. Στα περισσοτερα ειδησεογραφικά sites πάντως αναφερεται σαν ταγματάρχης όχι διοικητής.

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2013 στις 9:15:00 μ.μ. EET  

Ρε μάγκες το ότι ο άνθρωπος αφέθηκε ελεύθερος γιατι δεν το γράφετε? έλεος πια και κάτι ακόμα, τι γελοιότητα αυτή να κατάσχονται ως πειστήρια εγκλήματος βιβλία, κινητά και κυνηγητικά μαχαίρια? Δηλαδή να ανησυχώ μήπως συλληφθώ για τα κουζινομάχαιρα του σπιτιού μου και τους νυχοκόπτες? που ζούμε!!

Οδυσσέας 23 Νοεμβρίου 2013 στις 11:08:00 μ.μ. EET  

Δεν το γράφουμε (α) γιατί δεν είχε συμβεί όταν ανέβηκε το άρθρο και (β) γιατί δεν έχει καμία σημασία.
Τα πρωτοσέλιδα "κατέρρευσε η σκευωρία" μόλις αφήνεται ελεύθερος κάποιος που συνελήφθη (βλ. Πράβδανετ), είναι χάντρες για ιθαγενείς.
Οι περισσότεροι από όσους συλλαμβάνονται αφήνονται ελεύθεροι ως τη δίκη τους. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι αθώοι, όπως όταν προφυλακίζονται δε σημαίνει ότι είναι ένοχοι. Η απόφαση για προφυλάκιση έχει να κάνει με υποψίες φυγής ή τέλεσης νέων εγκλημάτων και όχι με την ουσία (τα είχαμε ξαναπεί με τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της ΧΑ).
Εδώ προσπαθούμε να γράφουμε ψύχραιμα και επί της ουσίας (εξ ου και ο τίτλος λέει "παράνομη κατοχή όπλων" και τίποτα άλλο).
Επί της ουσίας λοιπόν, πολύ πιο σημαντική από τη μη προφυλάκιση είναι η πληροφορία (αν ισχύει) ότι είχε άδειες για τα δύο πιστόλια, που θα δικαιολογούσαν και την κατοχή των πυρομαχικών.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 24 Νοεμβρίου 2013 στις 1:42:00 π.μ. EET  

Επειδή πολλοί βλέπω να εξανίστανται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και ανησυχούν μήπως συλληφθούν για κατοχή κουζινομάχαιρων και βιβλίων, να τους βεβαιώσω ότι καλά κάνουν και ανησυχούν γιατί στο πρόσφατο παρελθόν έχουν παρουσιαστεί ως ενοχοποιητικά στοιχεία άδεια μπουκάλια μπύρας, γκαζάκια και προκηρύξεις αναρχικού περιεχομένου. Αν ο Τσελεμεντές του αναρχικού θεωρείται πειστήριο εγκλήματος, υποθέτω ότι αντίστοιχα το ίδιο θα ισχύει και για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συλλογή βιβλίων του εν λόγω κυρίου. Μου αρέσει επίσης να επικαλούνται τη νομιμότητα και τα κεκτημένα της δημοκρατίας εκείνοι που "αηδιάζουν μες το κοινοβούλιο" και ονειρεύονται να τροχίσουν ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο. Και βέβαια απαξάπαντες οι αγανακτισμένοι δημοκράτες δεν είναι ΧΑ... όχι βέβαια, μέλη ΜΚΟ για την προστασία της ελευθερίας των ιδεών είναι και αγωνίζονται να καταρριφθεί η σκευωρία για το μπουμπούκι αυτό του ΕΣ.

Τα μισά από όσα γράφει το Έθνος να είναι αλήθεια, πρόκειται σαφώς για σοβαρότατη περίπτωση. Και καθίσταται έτσι όλο και πιο αδύναμη η θέση ότι μόνο απόστρατοι συνδέονται με την ΧΑ και την εκπαίδευση των μελών της. Βέβαια δεν έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στα ρεπορτάζ του Έθνους αλλά εδώ λέγονται χοντρά πράγματα. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63923215

Απορίες: Που να βρίσκεται άραγε το Scorpion; Γιατί ενώ πάντοτε υπάρχουν καταγγελίες για βαρύ οπλισμό που συνδέεται με παραστρατιωτική ή ποινική δράση, στο τέλος η Αστυνομία βρίσκει μονίμως κάτι όπλα της πλάκας ή για μουσείο - εδώ το μόνο που άξιζε ήταν το τσέχικο 9αρι - και δε βρίσκουν ούτε καν μια Μossberg; Άραγε βγάζει κόρακας κοράκου μάτι; (Εντάξει, είμαι κακοπροαίρετος αλλά τόση αθωότητα πια;). Και αν είναι εν τέλει αθώοι όλοι αυτοί οι ναζισταράδες, τότε τι δουλειά έχουν με τα γκλομπ και τα tazer και τις ξιφολόγχες; Όποιος φοβάται ληστεία στο σπίτι και επιθυμεί να αμυνθεί είτε επιλέγει μια καλή επαναληπτική (νόμιμα)είτε κανονίζει να του βρουν ένα καλάζνικοφ που κυκλοφορούν ελεύθερα (παράνομα). Αν κυκλοφορεί έξω, επιλέγει ένα πιστόλι και τελειώνει. Γκλομπ, τέιζερ και λόγχες είναι για συγκρούσεις στο δρόμο, όχι για αυτοάμυνα. Όσο δεν αποφασίζει να τους τσακίσει στα σοβαρά η κυβέρνηση και να βάλει το μαχαίρι βαθιά ΠΑΝΤΟΥ στο δημόσιο τομέα, θα τους βρει μπροστά της. Και διαφορές με φασίστες και ναζί ουδέποτε λύθηκαν σε κάλπες.

Φιλοαμερικάνικο το εν κρυπτώ; Βεβαίως και είναι, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που υποστηρίζει φανατικά ό,τι σαβούρα πάνε να μας πασάρουν οι Αμερικάνοι (Μ1Α1, Tico) αντί για τα σούπερ ντούπερ BMP-3 του συντρόφου Πούτιν ή τις φοβερές και τρομερές FREMM του συντρόφου Ολάντ. Για τόση διαφθορά μιλάμε. Τώρα αν τα δολάρια τα παίρνει ο Οδυσσέας σε επιταγή ή σε κούτες πάμπερς, θα σας γελάσω...

Βελερεφόντης 24 Νοεμβρίου 2013 στις 2:27:00 π.μ. EET  

..." (βλ. Πράβδανετ),"...

Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί ενοχλείστε από την φιλορωσική προπαγάνδα του συγκεκριμένου εντύπου και δεν ενοχλείστε από την φιλοαμερικανική προπαγάνδα όλου του υπόλοιπου ελληνικού τύπου;

Δηλαδή τυχόν ανακρίβειες και υπερβολές γράφει μόνον το defencenet στα ελληνικά ΜΜΕ;

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται πολύπλευρη διπλωματία; Η αυτιστική μέχρι σήμερα προσκόλληση στις ίδιες και στις ίδιες δυνάμεις βλέπετε να έχει ωφελήσει σε τίποτα την Ελλάδα;

Αγαπητοί όλοι προπαγάνδα κάνουν, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, αμερικάνοι, ρώσοι, κινέζοι, ...τούρκοι.
Και η προπαγάνδα δεν είναι κακό πράγμα. Η προπαγάνδα χτίζει στην κοινή γνώμη το υπόβαθρο για αυτή την πολύπλευρη διπλωματία.

Το να χτυπάτε συνέχεια την προπαγάνδα της μιας πλευράς αφήνωντας να περνάει στο ντούκου η προπαγάνδα της άλλης δεν σημαίνει ότι είστε "ουδέτεροι και αντικειμενικοί" αλλά απλά ότι δουλεύετε για τους ...άλλους.

Υ.Γ.
Την ΧΑ δεν την "πάνε" οι ρώσοι όχι γιατί είναι ναζιστές αλλά γιατί είναι ένα κόμμα που πιστεύει στα σοβαρά στην αλλαγή γεωπολιτικής πλεύσης της χώρας μας προς ανατολάς (ή τουλάχιστον έτσι διαφαίνεται...).

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2013 στις 2:36:00 π.μ. EET  

Οδυσσέα, τα περί βουλγάρικης ιδιοκτησίας πότε έγιναν γνωστά; Επίσης, σε περίπτωση που υπάρχουν άνθρωποι που τους παίρνουν στα σοβαρά, νομίζω ότι έχουν υποπέσει αρκετές φορές στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της πρόκλησης ανησυχίας στην κοινή γνώμη. Μήπως να ασχοληθεί κανένας εισαγγελέας επιτέλους και με αυτούς;

Οδυσσέας 24 Νοεμβρίου 2013 στις 8:18:00 π.μ. EET  

Θα απαντησω αργοτερα τωρα γραφω απο κινητο

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2013 στις 8:40:00 π.μ. EET  

Οδυσσέα και ΦΚΜΚ βλέπω έχετε βαθειά πίστη στα δημοκρατικά ιδεώδη, τόσο βαθειά που σε λίγο θα προτείνετε και ένα ελληνικό Γκουαντάναμο για όσους διαφωνούν με τις απόψεις σας. Τώρα το ότι δεν έχει σημασία που ο εν λόγω αφέθηκε ελεύθερος, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών

kostis 24 Νοεμβρίου 2013 στις 11:27:00 π.μ. EET  

Υπαρχουν τοσοι πολλοι αστοιχειωτοι και αμορφωτοι ανθρωποι στην χωρα μας που δεχονται οτι τους μεταδιδει το πραβδα? ΑΠΟΡΩ!

frouros 24 Νοεμβρίου 2013 στις 1:29:00 μ.μ. EET  

Προς τον φίλο ΦΚΜΚ δυο επισυμανσεις.α)Τα αδεια μπουκαλια μπυρας,τα γκαζακια και τα καδρονια που περιγραφης εμφανιζονται ως πειστηρια όταν ανακαλυπτονται σε καταληψεις και αντιεξουσιαστικα στεκια και οχι σε σπιτια.Το ιδιο ισχυει και για τα βιβλια που αναφερεις(αν θυμάμαι καλά εχουν παρουσιαστει ως πειστηρια μονο οταν βρέθηκαν σε γιαφκες τρομοκρατικων οργανωσεων).Καταλαβαινεις την διαφορα ε;
β)Αν σου φαινεται δικαιολογημενη η κατοχη Κalashnikov για οικειακη αμυνα γιατι σε νοιαζει τοσο πολυ που δεν βρεθηκε το Scorpion;

Γεράκι 24 Νοεμβρίου 2013 στις 1:52:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2013 - 2:36:00

Περι βουλγαρικής ιδιοκτησίας έγινε γνωστό αρχές του 2012 με τη δημοσίευση του ΦΕΚ πώλησης (Νοε2011) που μπορείς να βρεις γκουγκλάροντας. Τότε πέρασε σχετικά στα ψιλά λόγω προεκλογικού κλίματος με ο,τι το συνόδευε και το χαρακτήριζε. Η ΧΑ κι ο εν λόγω χώρος που την έσπρωχνε είχε μεγάλη δυναμική, η θεματολογία που παρουσίαζε βόλευε πολλούς και πολλά, όχι μόνο τη ΧΑ. Αντιμνημονιακός λόγος, εθνικιστικός λαϊκισμός και εντυπωσιοθηρία που μέσω διαστρέβλωσης βόλευε η κατασκευή εντυπώσεων. Ευρύτερη όμως δημοσιότητα έλαβε στις αρχές του 2013 όταν μπήκε σε εφαρμογή η θεωρία των δύο άκρων. Οι εκλογές είχαν περάσει, δεν ωφελούσε πλέον η ανοχή στη ΧΑ και τους υποστηρικτές της δεδομένου ότι γίνονταν πλέον ανεξέλεγκτοι. Ήταν η εποχή που κόπηκε ο βήχας σε όσους μιλούσαν για αδερφές παρατάξεις. Άλλο χουντικός κι άλλο ναζιστής, άλλο 0,5%, άλλο 5% κι άλλο 15%.

Αν ασχολούνταν ποτέ στα σοβαρά κανένας εισαγγελέας περί διασποράς ψευδών ειδήσεων θα έκλεινε μέσα τη συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων, κάμποσους επιχειρηματίες και πολιτικούς. Η πρακτική αυτή δεν χαρακτηρίζει μόνο το πράβδανετ και δεν εμφανίστηκε το 2012, είναι παλαιότερο φαινόμενο που εξελίσσεται ραγδαία παράλληλα με την ταχύτητα της διάδοσης ειδήσεων από την ευρεία χρήση του διαδικτύου. Ο καταναλωτής έχει εθιστεί στον φτηνό εντυπωσιασμό, αυτό πουλάει, αυτό του πουλάνε, τον εκπαίδευσαν να κάνει like, γρήγορα κλικ μεταξύ ιστοσελίδων που αναπαράγουν αμάσητη τροφή και να αναλώνεται σε σχόλια επιπέδου πραβντανίστας.

Στη βιομηχανία κατασκευής εντυπώσεων που περιγράφω διακρίνω προσωπικά διαφορετικές κατηγορίες, αναλόγως του κινήτρου πχ

1) Την εμπορική εκμετάλλευση μέσω κλικοθηρίας πχ τα διάφορα hoax που συναντά κανείς πολύ συχνά σε δήθεν σοβαρές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Αυτή είναι η αθώα πλευρά της σχετικής βιομηχανίας παραγωγής ειδήσεων, πχ σήμερα διαβάζω κάτι χαζά με τα αντανακλαστικά του επικεφαλής του ουκρανικού αγήματος ενώ το βίντεο που παραθέτουν αποτυπώνει μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που πουλάνε. Οι σχετικές περιπτώσεις είναι αναρίθμητες και καθημερινές, μπανάνες σε μπαμπουίνους για λίγα επιπλέον κλικ.

2) Την πολιτική εκμετάλλευση μέσω δημιουργίας αναλόγου κλίματος με άρθρα που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Ποιος δεν θυμάται την κατασκευασμένη είδηση σχετικά με τη roketsan που έφτασε να συζητιέται στα σοβαρά από βουλευτές στη βουλή ή τις πλάκες που τους έκαναν με τις προβληματικές κορβέτες, την υποτιθέμενη επιχείρηση κατάληψης της Ρω κοκ. Η κατηγορία αυτή είναι η πλέον κατάπτυστη διότι αποτελεί εργαλείο κομματικής προπαγάνδας, από μόνο του μπορεί να δώσει υλικό για πολλά άρθρα σχετικά με τις κατασκευασμένες ειδήσεις που δεν εντάσσονται απλώς στη κλικοθηρία, αλλά διαμορφώνουν στρεβλές εντυπώσεις που έχει και προεκτάσεις σε εθνικά θέματα. Ο χώρος αυτός αποτελούσε κι αποτελεί εργαλείο και σημείο αναφοράς για τους λαϊκιστές της πολιτικής, άρθρα του κι "ειδήσεις" έχουν σχολιαστεί στη βουλή από παλαιότερα, έχουν δώσει τροφή σε τηλεοπτικές εκπομπές και βιβλία. Η αναπαραγωγή τους αποδίδει τίτλο εγκυρότητας, κατασκευάζει πραγματικότητα, ενώ τη σκυτάλη το τελευταίο χρόνο την έχουν πάρει κι άλλοι χώροι που παλινδρομούν μεταξύ δεξιάς κι ακροδεξιάς. Λαϊκισμός, συνωμοσιολογία, κιτρινισμός, συκοφάντηση με προσωπικές επιθέσεις, ισοπέδωση λογικής κι αλήθειας στοχεύουν σωρρευτικά στο χαρακτηριστικό της εποχής, δλδ την ταχεία αναπαραγωγή "ειδήσεων" αποσκοπώντας τόσο στην κλικοθηρία όσο και στην πολιτική εκμετάλλευση. Πχ σήμερα διαβάζει κανείς περί φιάσκου στην υπόθεση του παρόντος θέματος, επειδή αφέθηκε ο κατηγορούμενος ελεύθερος, το οποίο προφανώς αποσκοπεί στη διαστρέβλωση του γεγονότος. Είναι σαφές πως δεν είναι φιάσκο επειδή αφέθηκε ελεύθερος. Φιάσκο όμως μπορεί να αποδειχθεί μελλοντικά ο χειρισμός της θεωρίας των δύο άκρων κι όπως περνάει στα ΜΜΕ με την προβολή σχετικών υποθέσεων.

Γεράκι 24 Νοεμβρίου 2013 στις 1:52:00 μ.μ. EET  

Η μια πλευρά προβάλλει έργο με συλλήψεις που προβάλλονται με μόνο σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση και η άλλη πλευρά λαϊκίζει αποσκοπώντας να εκμεταλλευθεί το κυνήγι μαγισσών. Κάπως έτσι η ΧΑ ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο κόμμα θα παγιώσει ένα ~7% που θα κινείται δεξιότερα της δεξιάς κι όχι στη soft εκδοχή του Καρατζαφέρη. Αυτό θα είναι φιάσκο κι αυτό επεσήμανε και ο Καρατζαφέρης που έχει μεγάλη σχετική πείρα σε σχέση με τους σημερινούς μαθητευόμενους μάγους.

3) Την εξυπηρέτηση συμφερόντων που ικανοποιούν και τις δύο προηγούμενες κατηγορίες. Συνηθέστερα αφορά τη δημοσίευση άρθρων έγκριτων δημοσιογράφων, αναλυτών κι επιστημόνων που προσδίδουν κύρος στο δημοσίευμα και στον τόπο που το φιλοξενεί. Στόχος δεν είναι μόνο η κλικοθηρία αλλά και η πολιτική εκμετάλλευση καθώς εξυπηρετούνται συγγενή ή και συμπαθούντα συμφέροντα, επιχειρηματικά και πολιτικά. Συγκοινωνούντα δοχεία διαμόρφωσης κοινής γνώμης, δημιουργίας κλίματος και "πραγματικότητας" προς εξυπηρέτηση κάθε συμφέροντος. Πχ διαβάζω σήμερα στο πραβδανετ άλλη μια καταγγελία περί ορυκτού πλούτου που κρύβει η κυβέρνηση και τα συναφή που κινούνται στο σχετικό συνωμοσιολογικό σενάριο του αμύθητου ορυκτού πλούτου, προδοτικών κυβερνήσεων και ξένων κέντρων. Δεν είναι τυχαίο πως ο καθηγητής που αναφέρεται στο άρθρο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια μαζί με άλλους οι οποίοι συνολικά είχαν δημοσιογραφική προβολή (βλ.πολιτική εκμετάλλευση) που δεν έχουν φέτος. Ένα σενάριο που πουλάει δεκαετίες ολόκληρες και στηρίχθηκε σε μεγάλο μέρος ο προεκλογικός λαϊκισμός με αρχικό εκφραστή στην πολιτική το ΛΑΟΣ και μετέπειτα τη ΝΔ, ΑΝΕΛ, και ΧΑ. Το φιάσκο αυτό κινείται σε συνάρτηση με το φιάσκο της ΑΟΖ και δεν είναι τυχαίο πως προωθείται από τα ίδια πρόσωπα και μέσα. Το πρόβλημα είναι πως η πραγματικότητα μπορεί να προσγειώσει τους πολιτικούς φορείς λαϊκισμού, χωρίς όμως να σημαίνει ότι μπορεί να ελεγχθεί και ο μηχανισμός πολιτικής εκμετάλλευσης που δημιούργησαν ή και ενίσχυσαν. Τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες του λαϊκισμού τους, όπως παρομοίως συμβαίνει στο θέμα της θεωρίας των δύο άκρων, αυτό που για μένα δεν υπολόγισαν είναι ότι ο λαϊκισμός ενισχύει τον αντιπολιτευτικό λόγο, τον στείρο καταγγελτικό και συνωμοσιολογικό λόγο.

Το πρόβλημα δεν είναι αμιγώς πολιτικό ή και δημοσιογραφικό που πάνε εξάλλου πακέτο, αλλά κυρίως κοινωνικό που αντικατοπτρίζεται σε αυτά. Την κοινωνία τη χαρακτηρίζει οτιδήποτε άλλο εκτός από την ηθική και την τιμιότητα, οι δε εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Για να υπάρξει τίμια πολιτική και δημοσιογραφία πρέπει να απαιτηθεί από τους πελάτες τους. Απαιτείται τίμια κριτική που προϋποθέτει ένα ελάχιστο ήθους, κι αυτό δεν χαρακτηρίζει την κριτική σκέψη της κοινωνίας. Τίμια κριτική είναι η ψύχραιμη κι αντικειμενική κι αυτή δεν προσφέρει δημοφιλία, likes, κλικ, ούτε ψήφους και ρουσφέτια.

Βελερεφόντης 24 Νοεμβρίου 2013 στις 2:24:00 μ.μ. EET  

"...Το πρόβλημα δεν είναι αμιγώς πολιτικό ... κλικ, ούτε ψήφους και ρουσφέτια..."

Καλά τα λες, συμφωνώ. Σε στιγμές της ζωής μας του τύπου "I have a dream" όλοι μας έχουμε ονειρευτεί διαφόρων τύπων ουτοπίες.

Η σκληρή πραγματικότητα ομως λέει ότι τα ΜΜΕ είναι επαγγελματική και όχι ερασιτεχνική υπόθεση γιατί απαιτούν κεφάλαια και χρόνο που κανείς ερασιτέχνης διαθέτει. Για όσους θα πουν διάφορα, άλλο το blogging άλλο το ΜΜΕ. Δεν υποκαθιστά το blog ένα κανονικό ΜΜΕ.

Και από τη στιγμή που θέλει κεφάλαια ένα ΜΜΕ για να "περπατήσει" είναι αναπόφευκτο το ΜΜΕ να αποτελεί προπαγανδιστικό εργαλείο αυτού που βάζει τα κεφάλαια. Αυτό δεν γίνεται τώρα μόνο αλλά γίνεται εκατοντάδες χρόνια τώρα. Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση, φίλαρχη με ροπή στην πλεονεξία...

Καλό είναι να βλέπουμε τα πράγματα ρεαλιστικά και αντικειμενικά και πάνω σε αυτό το πλαίσιο καλό είναι να μην διαχωρίζουμε την προπαγάνδα του όποιου defencenet από την προπαγάνδα του όποιου άλλου ΜΜΕ. Όλα προπαγάνδα κάνουν υπερ του άλφα ή του βήτα επιχειρηματικού συμφέροντος ή υπέρ της μιας ή της άλλης χώρας.

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2013 στις 3:35:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2013 - 8:40:00 π.μ. EET

"Τώρα το ότι δεν έχει σημασία που ο εν λόγω αφέθηκε ελεύθερος, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών"

Με την ίδια (παράλογη) "λογική", ο αρχηγός σου είναι ένοχος επειδή προφυλακίστηκε.

Ευτυχώς οι αναγνώστες του ενκρυπτώ (σε αντίθεση με σχολιαστές σε διατεταγμένη υπηρεσία) έχουν κρίση και κατανοούν αυτό που έγραψε ο Οδυσσέας
"Οι περισσότεροι από όσους συλλαμβάνονται αφήνονται ελεύθεροι ως τη δίκη τους. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι αθώοι, όπως όταν προφυλακίζονται δε σημαίνει ότι είναι ένοχοι. Η απόφαση για προφυλάκιση έχει να κάνει με υποψίες φυγής ή τέλεσης νέων εγκλημάτων και όχι με την ουσία (τα είχαμε ξαναπεί με τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της ΧΑ)."

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2013 στις 5:17:00 μ.μ. EET  

@3:35 έχεις σκεφθεί ότι μπορεί να υπάρχουν απλά άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις και να μην ανήκουν πουθενά? Έλεος πια, παντού χρυσαυγίτες βλέπετε. Σχετικά με το θέμα της προφυλάκισης, εντέχνως παραλείπεται το γεγονός ότι εαν δεν ήταν υπόθεση οπλοκατοχής ( και αυτο
με ερωτήματα) αλλά υπόθεση εμπλοκής σε εγκληματική οργάνωση, δεν θα υπήρχε περίπτωση να αφηνόταν ελεύθερος. Εκεί είναι η ουσία του θέματος.

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2013 στις 12:59:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2013 - 5:17:00 μ.μ. EET

Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους με διαφορετική άποψη, τους οποίους και σέβομαι.
Έχω μάθει όμως να ξεχωρίζω τους δήθεν ανένταχτους, οι οποίοι δήθεν συμμετέχουν σε μία συζήτηση, αλλά το μόνο που θέλουν είναι να προπαγανδίσουν (συνήθως με παραποιήσεις γεγονότων ή με μισές αλήθειες).

Στο θέμα μας τώρα, σχετικά με την προφυλάκιση, προφανώς και δεν ισχύει το "επιχείρημά" σου ότι δήθεν δεν υπήρχε περίπτωση να αφηνόταν ελεύθερος αν η κατηγορία ήταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Έχεις ξεχάσει τα τρία πρωτοπαλίκαρα του αρχηγού, κατηγορούμενα μεταξύ άλλων για συμμετοχή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα οποία σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους δεν προφυλακίστηκαν; Ή απλά ελπίζεις ότι έχουν ξεχάσει οι αναγνώστες του μπλογκ και θα σε πιστέψουν;

Συνοψίζοντας, καλή η προσπάθεια σου, αλλά το γεγονός παραμένει: Η μη προφυλάκιση δεν σημαίνει αθώωση, και αντίστοιχα η προφυλάκιση δεν σημαίνει ενοχή.

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2013 στις 1:36:00 μ.μ. EET  

δυστυχώς το πραβδανετ αποδείχθηκε πιο έγκυρο από εσάς. Η προσπάθεια σύγχησης των αναγνωστών με σύνδεση του γεγονότος με προφυλακίσεις βουλευτών ή η προσπάθεια σύνδεσης όποιων έχουν αντίθετη γνώμη με πολιτικά κόματα με κάνει να αμφιβάλω είτε για τα κίνητρα κάποιων σχολιαστών είτε απλά για την κριτική τους ικανότητα. Φοβερή ενημέρωση το γεγονός ότι πιάστηκε κάποιος που δεν ανανέωσε τις άδειες για τις καραμπίνες του (πρέπει να υπάρχουν άλλοι 200.000 στην ίδια κατηγορία). Φοβερή και η αντιτρομοκρατική που ασχολείται με τέτοια "ειδικά εγκλήματα".
@5:17 να σου θυμίσω σχετικά με τις προφυλακίσεις οτί εδώ πρόκειται για την αυστηρή στρ. δικαιοσύνη, η σύγκριση με την περίπτωση βουλευτών που κρίνονται από πολιτική δικαιοσύνη φανερώνει ασχετοσύνη βασικών στοιχείων σχετικά με τη διαφορές των υποθέσεων, δυστυχώς δεν τα έβγαλες τα λεφτά σου.

Οδυσσέας 25 Νοεμβρίου 2013 στις 2:47:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 1.36:
Να 'σαι καλά, στην αρχή της εβδομάδας πάντα χρειάζεται ένα καλό γέλιο.
Συνέχισε ακάθεκτος να ενημερώνεσαι από το έγκυρο Πραβδανετ.
Και κοίτα πού και πού έξω από το παράθυρο. Θα περάσουν αστρόπλοια.

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2013 στις 3:11:00 μ.μ. EET  

υπερβάλλετε όπως πάντα...
με την "συμβολική ποινή των 20 μήνλων(sic)φυλάκισης η οποία ετσι ή αλλιώς είναι εξαγοραστέα" έληξε το θέμα..
οι άνθρωποι θα είχαν τρομερή πλακα εάν δεν ήταν τόσο θλιβεροί

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2013 στις 3:39:00 μ.μ. EET  

Τίποτα μωρέ, μια συμβολική ποινή...
Πώς κάνετε έτσι για είκοσι μηνάκια...

TED 25 Νοεμβρίου 2013 στις 3:53:00 μ.μ. EET  

http://www.newsbeast.gr/society/arthro/612786/se-20-mines-fulakisi-me-3eti-anastoli-katadikastike-o-tagmatarhis-apo-to-volo/

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2013 στις 10:33:00 μ.μ. EET  

που είναι το σημαντικό της είδησης ότι ένας αξιωματικός τιμωρήθηκε για μη ανανεώση κυνηγητικών αδειών; αυτό είναι είδηση; έλεος πια, αποδείχθηκε φιάσκο η επιτυχία της αντιτροκρατικής και πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα!

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2013 στις 10:34:00 μ.μ. EET  

επιμένω Οδυσσέα να μου πεις που είναι το σημαντικό της είδησης τώρα πια; είναι ή δεν είναι φιάσκο η όλη υπόθεση;

Οδυσσέας 25 Νοεμβρίου 2013 στις 10:48:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 10.33 & 10.34:
"Φιάσκο" - αυτή είναι η κομματική γραμμή, έτσι;
"Φιάσκο" όταν συνελήφθη, άντε "φιάσκο" επειδή αφέθηκε ελεύθερος, αλλά "φιάσκο" και όταν καταδικάστηκε;
20 μήνες για παράνομη οπλοκατοχή δεν είναι λίγο.
Και όσο για τα υπόλοιπα, έντυπο υλικό κλπ., σου θυμίζω ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ. Μπορεί να μη διώκονται ποινικά (ευτυχώς), αλλά υπάρχει και η πειθαρχική πλευρά του θέματος.
Φαντάζομαι όταν θα πέσει και η πειθαρχική καμπάνα πάλι για "φιάσκο" θα ακούσουμε.

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2013 στις 12:43:00 π.μ. EET  

Το Πράβδανετ είναι να το διαβάζεις μόνο και μόνο για να γελάς. Το λυπηρό βέβαια είναι στα σχόλια, όπου βλέπεις πόσο χαμηλό είναι το μορφωτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα..

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2013 στις 11:56:00 π.μ. EET  

@26 Νοεμβρίου 2013 - 12:43:00 π.μ. EET

"Το Πράβδανετ είναι να το διαβάζεις μόνο και μόνο για να γελάς. Το λυπηρό βέβαια είναι στα σχόλια, όπου βλέπεις πόσο χαμηλό είναι το μορφωτικό επίπεδο του χαζού αγράμματου Έλληνα."

fixed
ο μέσος έλληνας δεν διαβάζει μλκς

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP