Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω ΕΡΤ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της εκκένωσης του κτιρίου της ΕΡΤ από την αστυνομία τα ξημερώματα. Σε σχετική ομιλία του στη Βουλή ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε την επέμβαση της αστυνομίας ως «μέγιστη θεσμική εκτροπή» την οποία όπως τόνισε «δεν διανοούμαστε να αποδεχθούμε» προσθέτοντας ότι η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική, βαραίνει όλα τα κόμματα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει αυτό που το αναλογεί (για τα περί θεσμικών εκτροπών δείτε την άποψή μας εδώ).

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «δίνεται έτσι η ευκαιρία να αποδειχθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή», ο οποίος πρόσθεσε ότι «έπρεπε να συμβεί αυτό που έγινε σήμερα, το οποίο ενδεχομένως να έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Η Δημοκρατία θα έχει αναβαθμιστεί όταν η εφαρμογή του νόμου δεν θα αποτελεί είδηση».

Υπενθυμίζεται ότι η εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, που από τις 11 Ιουνίου βρισκόταν υπό κατάληψη από πρώην εργαζομένους σε αυτήν, έγινε στις 4:20 τα ξημερώματα με αιφνιδιαστική επιχείρηση των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα. Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε από την πλαϊνή είσοδο του ραδιομεγάρου, με περιορισμένη χρήση χημικών και δόθηκε εντολή εκκένωσης του κτιρίου προς όσους βρίσκονταν εντός.

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα κατήγγειλε ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά και οι εργαζόμενοι απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΑ Νίκος Τσιμπίδας. Λίγο πριν από τις 08:00, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Επίσης στην ΕΡΤ έσπευσαν αντιπροσωπείες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, στις οποίες δεν επιτράπηκε η είσοδος. Οι δύο πύλες του κτιρίου παραμένουν κλειστές, ενώ μπροστά τους έχουν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας. Το απόγευμα οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο.

Η συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης αναμένεται να αρχίσει αύριο Παρασκευή 8/11 στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10/11 το βράδυ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2013 στις 7:14:00 μ.μ. EET  

Δεν φυλουσαν την προταση για πιο σοβαρα θεματα?
Ερχεται πλειστηριασμος πρωτης κατοικιας το επομενο εξαμηνο

Εκτος και αν...ειναι μιλημενοι ολοι μεταξυ τους και μας δουλευουν για τ καλα!
Χειροτερη παιγνιδι απο της τροικας μυριζομαι

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2013 στις 7:39:00 μ.μ. EET  

Ρε μιλημένοι είναι...
Αβάντα τους κάνει ο Τσίπρας για να μην πάρει στα χέρια την καυτή πατάτα

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2013 στις 7:29:00 π.μ. EET  

Την ΔΕΗ και το νερο τοσους μηνες ποιος θα το πληρωσει ΕΡΝΕΣΡΟ;;;

Ο Αλασκας.

χρήστος 8 Νοεμβρίου 2013 στις 10:22:00 π.μ. EET  

Κατά τή γνώμη μου, μετά τήν ψηφοφορία γιά τήν πρόταση μομφής, θά αποδειχθεί τί από τά δύο συμβαίνει.
1. Είτε τό παιχνίδι παίζεται στά ίσια, οπότε μάλλον παραφρόνησε (ή καλύτερα λογικεύτηκε) καί αποφάσισε νά γυρίσει στό ασφαλές, ανώδυνο, ανέμελο, "αποδοτικό", οικείο καί συνειδησιακά αποδεκτό, από τόν ίδιο καί τούς σύν αυτώ, 3,5% του.
2. Είτε εκεί πού πήγε, αντάλλαξε δεσμευτικές υποσχέσεις, ότι αυτός θά είναι τό καλό παιδί καί εκείνοι θά τόν κάνουν πρωθυπουργό (ποιοί; αυτοί ντέ, πού ορίζουν ποιός "κυβερνάει" αυτόν τόν τόπο).

Αλλη εκδοχή, μέ νόημα, δέν μού 'ρχεται.
Οπότε κοντός ψαλμός αλληλούια.

Alexandros 8 Νοεμβρίου 2013 στις 1:11:00 μ.μ. EET  

Χρονια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία, καλύτερα να μην ασχοληθούμε με αηδίες σήμερα......

Ανώνυμος 11 Νοεμβρίου 2013 στις 11:08:00 μ.μ. EET  

Αγαπητό "Εν Κρυπτώ", αν και λίγο άσχετο με το παρόν κείμενο, θα ήθελα να ρωτήσω γιατί κατέβηκε το κείμενο που είχατε αναρτήσει και αφορούσε την ομιλία Δαβάκη και το σχόλιο του για υπερσυγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο. Ευελπιστώ σε απάντηση.

Φιλικά anm

enkripto 12 Νοεμβρίου 2013 στις 9:39:00 π.μ. EET  

Το κείμενο για την ομιλία Δαβάκη κατέβηκε, επειδή ο τίτλος και το περιεχόμενο έδιναν λάθος εντυπώσεις.
Ασχετα αν ο Δαβάκης ανασκεύασε, η τουρκική απειλή σε Έβρο και νησιά είναι υπαρκτή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP