«Θαλάσσιος Γρύπας 2013» (βίντεο): Το ΠΝ σε δράση

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Άσκηση Θαλάσσιος Γρύπας 2013, Βολές ΚΒ PENGUIN from HellenicNavy on Vimeo.

5 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2013 στις 2:13:00 μ.μ. EET  

Μετά από 2 χτυπήματα μόνο αυτή είναι η κατάσταση του στόχου; Κάτι δεν πάει καλά με τους penguin.

lupolupo

Οδυσσέας 30 Νοεμβρίου 2013 στις 4:14:00 μ.μ. EET  

Τα πλοία - στόχοι πριν τη βολή απογυμνώνονται από ο,τιδήποτε χρήσιμο, και φυσικά από πυρομαχικά καύσιμα και λιπαντικά.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ λιγότερη καύσιμη ύλη απ' ότι θα υπήρχε σε ένα πραγματικό πλοίο - στόχο υπό συνθήκες μάχης, κι έστι δε βλέπουμε εντυπωσιακή φωτιά.
Αυτό δε σημαίνει ότι το βλήμα δεν έκανε τη δουλειά του...

strategy 30 Νοεμβρίου 2013 στις 4:54:00 μ.μ. EET  

Απλά πράγματα: Τα Penguin (τόσο της τα επιφανείας-επιφανείας όσο και αέρος-επιφανείας) έχουν 120 κιλά εκρηκτικής ύλης, οι Exocet έχουν 160 κιλά και οι Harpoon 221 κιλά. Σε παλαιότερες βολές στο ΠΒΚ, οι πλωτοί στόχοι βυθίζονταν με βολές τορπίλες.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 30 Νοεμβρίου 2013 στις 5:32:00 μ.μ. EET  

Εγώ θα γκρινιάξω γιατί δεν έχουμε λίγο περισσότερες πληροφορίες για το προφίλ της βολής. Ήταν τελείως ευθεία ή έγινε ρύθμιση για ελιγμό ; εξερράγησαν και οι δυο κεφαλές (μάλλον ναι); από ποια απόσταση εκτοξεύθηκαν; Ίσως βέβαια να είναι απόρρητα τα στοιχεία, οπότε πάω πάσο. Πάντως έκαναν καλή δουλειά οι πύραυλοι. Σε πραγματική βολή το πλοίο θα έβγαινε εκτός μάχης οριστικά.

Unknown 2 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:24:00 μ.μ. EET  

Να μην ξεχνάμε ότι στις σχεδιάσεις μέχρι και τη δεκαετία του '80, στις υπερκατασκευές κυριαρχεί το αλουμίνιο, το οποίο, αν δεν κάνω λάθος, φλέγεται. Επίσης υπάρχουν και συνθετικά υλικά (θόλοι ραντάρ, πύργοι πυροβόλων, λέμβοι, κιλιόμετρα καλωδίων και σωληνώσεων κλπ) τα οποία και αυτά πιάνουν φωτιά για πλάκα... το ρυμουλκό λογικά, λόγω του ρόλου του, είναι μασίφ ατσάλι ή σίδερένιο, γι' αυτό και κατάπιε το βλήμα χωρίς πολλά-πολλά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP