Άσκηση "Μίνωας 13": η Κρήτη ως έδρα του δεύτερου αερομεταφερόμενου σχηματισμού του ΕΣ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Από Σάββατο 9 έως και Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 διεξήχθη στην Κρήτη, η άσκηση «ΜΙΝΩΑΣ 13», στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή αξιολόγηση της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού («V Μεραρχία Κρητών») μετά την αναδιοργάνωσή της σε Αερομεταφερόμενο Σχηματισμό. Στην άσκηση κλήθηκε μεγάλος αριθμός εφέδρων που συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητές της.

Ας μας επιτραπούν εδώ δύο καλοπροαίρετες παρατηρήσεις:
(α) Η λογική της δημιουργίας ενός δεύτερου αερομεταφερόμενου σχηματισμού ως εφεδρείας της ΑΣΔΕΝ είναι ορθή, και άλλωστε η Κρήτη ανέκαθεν περιλαμβανόταν στους σχεδιασμούς ενίσχυσης της Κύπρου και των Δωδεκανήσων. Όμως ο χαρακτηρισμός της "V Μεραρχίας Κρητών" (όπως και της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας) ως "αερομεταφερόμενου σχηματισμού" είναι καταχρηστικός, όσο δεν υπάρχουν μέσα ελικόπτερα σε επαρκή αριθμό για τη μεταφορά τους στο πεδίο της μάχης. Τα CH-47 Chinook, με τα οποία εκπαιδεύεται και το προσωπικό στις φωτογραφίες, λόγω μεγέθους και τρωτότητας περιορίζονται στην αερομεταφορά μονάδων σε χώρους ελεγχόμενους από τις φίλιες δυνάμεις. Αλλά αυτή είναι μια διαδικασία με την οποία θα έπρεπε να είναι εξοικειωμένη κάθε μονάδα πεζικού της ΑΣΔΕΝ, ενώ η αεροκίνητη επιχείρηση για την οποία προορίζονται οι εξειδικευμένες αερομεταφερόμενες μονάδες διεθνώς είναι κάτι διαφορετικό.
(β) Ο παρών ιστότοπος έχει συχνά τονίσει την αξία της εφεδρείας και της εκπαίδευσής της, και οπωσδήποτε είναι αξιέπαινο το πνεύμα ουσιαστικής εκπαίδευσης που αποδίδουν οι φωτογραφίες της άσκησης. Όμως για έναν αερομεταφερόμενο σχηματισμό που προορίζεται να λειτουργήσει ως εφεδρεία της ΑΣΔΕΝ, η αναμονή επιστράτων δημιουργεί πρόβλημα ετοιμότητας - ειδικά η αναμονή επιστράτων εκτός Κρήτης. Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει επαρκές έμψυχο δυναμικό στην Κρήτη για να καλύψει τις ανάγκες των μετασχηματιζόμενων μονάδων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την άσκηση:




























14 σχόλια:

Pro από Συμβασιλεύουσα 14 Νοεμβρίου 2013 στις 7:35:00 μ.μ. EET  


Ουσιαστικά πρόκειται για επίλεκτη μονάδα ελαφρού πεζικού . Η άποψή μου είναι ότι θα μετακινηθεί με ότι μέσα υπάρχουν , προφανώς πλοία ή και μεταγωγικά αεροσκάφη και μετά οδικώς ή με ελικόπτερα . Να μην κολάμε στους τύπους . Αυτοί εχουν μόνο την αξία της διαφοροποίησης .
Θα πολεμήσει με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί και ίσως και να ενισχύσει μηχανοκίνητες μονάδες - Όπως ακριβώς και οι "Καταδρομείς".
Ο πολύ μεγάλος αριθμός Κρητών οι οποίοι υπηρέτησαν στην τοπική ΜΑΛ και άρα έχουν το επίπεδο να επανδρώσουν μια επίλεκτη μονάδα αυτού του τύπου , καθιστά την δημιουργία της ιδιοφυή .

Πριν από λίγα χρόνια , οι μοναδικές μονάδες που είχαν μια (κάποια)τυποποιημένη εκπαίδευση πεζικού , ΝΑΤΟικού επιπέδου (basic soldiering) , η οποία δεν εξαρτώνταν μόνο απο το μεράκι των διοικητών των , ήταν όσες ανήκαν στις "ειδικές δυνάμεις" . Εκεί λοιπόν , οι καλύτερες από τις χειρότερες μονάδες , είχαν μικρές διαφορες επιπέδου . Πάντως όλες οι μονάδες είχαν κάποιο στάνταρ .
Από την άλλη πλευρά , η διαφορά επιπέδου στις μονάδες πεζικού ήταν τεράστια . Μπορούσες να συναντήσεις από Στρατιώτες εώς...... μη πω .
Η δημιουργία της 71 και πρόσφατα της Ταξιαρχίας Κρητών , είναι ένα τεράστιο άλμα τυποποίησης μαχητικού επιπέδου . Εγώ καλωσορίζω οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια και εύχομαι να γίνει και μια τρίτη ταξιαρχία στην Κεντρική Ελλάδα . Εύχομαι επίσης , να συγκροτηθούν τουλάχιστον 2 επίλεκτες ενισχυμένες ταξιαρχές Μηχανοκίνητου Πεζικού , οι οποίες θα διαθέτουν τα καλύτερα μέσα από άποψης υλικών που υπηρετούν στον ΕΣ . Αν γίνουν αυτά , σε μια δεκαετία , το σύνολο σχεδον της δύναμης του Στρατού σε πλήρη κινητοποίηση , θα αποτελείται από εφέδρους που υπηρέτησαν σε επίλεκτες δυνάμεις. Η διαφορά επιπέδου με το σήμερα θα είναι τεράστια .

ΥΓ. Οι έφεδροι εκτός Κρήτης , μόνο ένα πράγμα μου φέρνουν στο μυαλό .
"ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ" . Η Κρήτη είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης προς ενίσχυση .

Pro από Συμβασιλεύουσα 14 Νοεμβρίου 2013 στις 8:01:00 μ.μ. EET  


Διορθωση .
Ενοούσα 2 Επίλεκτες Ενισχυμένες Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες .
Αυτές να διαθέτουν και ισάριθμο (με τα άρματα) αριθμό ΤΟΜΠ ή ΤΟΜΑ και πολύ σκληρή εκπαίδευση πεζικού .

Ανώνυμος 15 Νοεμβρίου 2013 στις 12:38:00 μ.μ. EET  

το Τάγμα Διοίκησης της 5ης Ταξιαρχίας "V Μεραρχίας Κρητών - V Στρατιά Κρητών - V Διαπλανητική Ομάδα Στρατιών Panzer Spetsnaz Halo UberΚρητών SuperMarines 4000" ή όπως αλλιώς θέλουν να ονομάζουν τον σχηματισμό 3 κουτσών ταγμάτων συνεχίζει να έχει πιο πολλά άτομα απο τις υφιστάμενες μονάδες του;

μηδενιστής

ΥΓ έλεος πια με τις ιστορικές ονομασίες. ας κρατήσουν μόνο το τοπωνύμιο ή δεν έχει ας την αφήσουν την ριμάδα την μονάδα στην ησυχία της γιατί σε λίγο θα έχουμε λόχο σιτιστών "ΤΣΔΜ" ή ίλη αρμάτων "Α' Σώμα Στρατού "ΑΕΡΑ" - Καλπάκι, Κλεισούρα, Καικματσαλαν".

Ανώνυμος 15 Νοεμβρίου 2013 στις 2:48:00 μ.μ. EET  

@Pro από Συμβασιλεύουσα

όσον αφορά τη δημιουργία 2 επίλεκτων ενισχυμένων τεθωρακισμένων ταξιαρχιών, προφανώς σαν εφεδρεία του Δ σώματος στρατού, το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι η ενίσχυση τους με δεύτερο τάγμα μηχανοκίνητου πεζικού και αύξηση αριθμού πυροβόλων πχ 24 και η σκληρή εκπαίδευσή αφορά τα ΜΤΠ. οι Επιλαρχίες αρμάτων και η μοίρα του αυτοκινούμενου πυροβολικού ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο όταν είχα υπηρετήσει εγώ το 1996-97 παρότι ήταν οι μονάδες με την λιγότερη επάνδρωση στην Τεθωρακισμένη ταξιαρχία, η εκπαίδευση στο αντικείμενό τους (άρματα-αυτοκινούμενα πυροβόλα) ήταν πολύ υψηλή και το ηθικό επίσης υψηλό παρόλο τον υψηλό φόρτο εργασίας λόγω μικρής επάνδρωσης. μετά τις ειδικές δυνάμεις οι μονάδες με την υψηλότερη μαχητικότητα στον Ε.Σ. είναι οι τεθωρακισμένες ταξιαρχίες. από τότε είχα παρατηρήσει στην γειτονική μηχανοκίνητη ταξιαρχία χαμηλότερο επίπεδο στα τάγματα πεζικού, παρόλο την πολύ υψηλότερη επάνδρωση σε σχέση με ΤΘ/ΠΒ υπήρχε εμφανώς μικρότερη πειθαρχία, λιγότερη δίψα για εκπαίδευση. ενώ εμείς περιμέναμε πως και πως να εφοδιαστούμε με πιο σύγχρονο υλικό το πεζικό έτρεμε στην ιδέα να αλλάξει τα Μ-113 με κάτι πιο πολύπλοκο αφού αυτό θα διατάρασσε τα λιμνάζοντα νερά και θα έπρεπε να προστεθεί επιπλέον εκπαίδευση, οι στρατιώτες γενικά δεν προσπαθούσαν να μάθουν γιατί πίστευαν ότι έτσι θα περνούσε πιο εύκολα η θητεία. τα τάγματα πεζικού των ΤΘ ταξιαρχιών τα πηγαίνανε καλύτερα αφού τους συμπαράσερνε ο ΤΘ διοικητής της.

όταν φτάσαμε στην μονάδα του έβρου κάποια στιγμή οι 2 Επιλαρχίες του στρατοπέδου με πλήρες φόρτο κράνος/εξαρτύσεις /Μ-71, πήγανε στους χώρους διασποράς 8 χμ με τα πόδια για να γνωρίσουν οι ίλες τον χώρο τους, οι του πεζικού μας κοιτάζανε με δέος από το ΚΨΜ της γειτονικής ταξιαρχίας μηχανοκίνητου πεζικού!, από ότι έμαθα ποτέ δεν πήγαιναν με τα πόδια να γνωρίσουν οι νέοι τον τομέα ευθύνης τους, δηλαδή το κατεξοχήν όπλο του πεζικού δεν έκανε πορείες! ούτε εμείς των ΤΘ/ΠΒ κάναμε πολλές αλλά αυτό γιατί επικεντρωνόμασταν στην εκπαίδευση των αρμάτων/πυροβόλων οι οποίες ήταν συχνές. ίσως επειδή ο Έβρος είχε πολύ βαρύ υλικό να πιστεύανε ότι δεν θα εξαρτιόταν από το πεζικό, μάλλον στα νησιά το πεζικό τα πήγαινε καλύτερα, ίσως επειδή αυτοί θα έφεραν το βάρος του αγώνα, λίγα τα άρματα εκεί. είναι φυσικά και θέμα διοικητή.
τώρα τι γίνεται εν έτη 2013 δεν ξέρω.

Πέτρος Κ.

johnnie m 15 Νοεμβρίου 2013 στις 5:44:00 μ.μ. EET  

Καλησπέρα παιδιά.. Μέχρι στιγμής ήξερα ότι πέρα από την 1η ΜΑΛ στο Μάλεμε, στην Κρήτη υπήρχε μόνο το 547 ΤΠ στο Ρέθυμνο το οποίο είχε μετατραπεί σε 547 Α/Μ ΤΠ. Υπάρχουν και άλλα Α/Μ ΤΠ στη Κρήτη που συγκροτούν την 5η Α/Μ Ταξιαρχία ή πρόκειται για επιστρατευόμενα; όποιος ξέρει ας με διαφωτίσει..

johnnie m 15 Νοεμβρίου 2013 στις 5:50:00 μ.μ. EET  

Καλησπέρα.. μια ερώτηση στην Κρήτη πέρα από το 547 Α/Μ ΤΠ υπάρχουν και άλλα δυο ώστε να συγκροτούν μια σχεδόν πλήρη Α/Μ Ταξιαρχία

Pro από Συμβασιλεύουσα 15 Νοεμβρίου 2013 στις 7:57:00 μ.μ. EET  


@Πέτρος Κ .
Ευχαριστώ φίλε για τις πληροφορίες . Με βοηθάς στην επιχειρηματολογία μου .
Είναι ίσως δύσκολα θέματα αυτά για κάποια παιδιά.
Φυσικά και τα τεθωρακισμένα είχαν ανώτερο επίπεδο από το μηχανοκίνητο πεζικό (σε γενικές γραμμες αν και όπως έγραψα είναι και θέμα διοικητή) .

Το δικό μου σκεπτικό πάει ακόμα πιο πέρα . Η ακόμα μεγαλύτερη εξειδίκευση και εκπαίδευση σε θέματα πεζικού (η οποιά δεν έχει μόνο σχέση με θέματα ηθικού και πειθαρχίας που είναι φυσικά η βάση) και η απόκτηση σχετικών γνώσεων και ικανοτήτων. Μηχανοκίνητο πεζικό στο επίπεδο των σοβαρών ΝΑΤΟικών . Στρατιώτες ΚΑΙ με φυσική κατάσταση "πορείας βολής" ΚΑΙ με ικανότητα έκδοσης "τελικής διαταγής" και όλα τα ενδιάμεσα .
Αυτό που πολλοί θα θέλαμε για το σύνολο του Ελληνικού στρατού , αλλά για πολλούς λόγους δεν είναι εφικτό .(οι βασικότεροι εξ αυτών έχουν να κάνουν με την ποιότητα/παιδεία/κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας)
. Ας γίνει λοιπόν για ένα μεγάλο ποσοστό . Το αυτό ποσοστό ανδρών θα παράσχει και την εφεδρεία .

ΥΓ1. Ας γίνει και μια δεύτερη ταξιαρχία Πεζοναυτών προς ενίσχυση των δυνάμεων των Νησιών , δεν είμαι αντίθετος , αλλά το καλύτερο μέρος για να γίνει , θα έλεγα πως είναι μάλλον κοντά (ή στην) Αττική . Σίγουρα όχι η Κρήτη .

ΥΓ2 . Δεν γνωρίζω τις επανδρώσεις της Πέμπτης Αερομεταφερόμενης , αλλά όπως έγραψα , υπάρχει μπόλικο υλικό στο νησί για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σε περίοδο πολέμου .

ΥΓ3 . Όταν έβγαλα τα ΛΥΒ στο Μ.Πεύκο , βγήκα 3ος σε σειρά , με συνεχή παρουσία και συμμετοχή στις εκπαιδεύσεις και 0 άδεια . Ο πρώτος (2α ΜΑΛ) ήταν αποσπασμένος στην Λέσχη αξιωματικών και ο δεύτερος στις "επισκευές" (3-4 γραφείο δεν θυμάμαι).Δεν ξέρω πως τα πήγαν τα παιδιά στις εξετάσεις -μπορεί να έσκισαν- αλλά η συνεχής απουσία τους μας σκανδάλισε . Ακόμα και να έγινε αυτό που φανταζόμαστε , αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα . Ένα ποσοστό που περιορίζεται στο 2-5% .
Έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι και το καλύτερο που μπορούμε έτσι όπως είναι τα πράγματα . Ας γίνει αυτό λοιπόν για ένα μεγάλο ποσοστό του ΕΣ . Το μεγαλύτερο εφικτό .

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2013 στις 9:59:00 π.μ. EET  

@Pro

ο αρχηγός στην σειρά μου στην σχολή ήταν ο γραφέας, με μπαμπα κολλητό του ανύπαρκτου συνταγματάρχη και ουδεμία παρουσία υπο το φως του ήλιου. μάντεψε τι βαθμό πήρα - και μάλιστα εκείνη της εποχή που ήμουν πολύ πολύ πιο πωρωμένος - με άψογα γραπτά στις εξετάσεις και πρώτος σε ασκήσεις; 11ος. 11ος... μπορείς να φανταστείς πόσο στεναχωρήθηκα; απο εκείνη τη μέρα μπήκα πραγματικά στον κόσμο του ΕΣ.

μηδενιστής

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2013 στις 11:52:00 π.μ. EET  

Στους εφεδρους αξιωματικους ειναι προφανες οτι τα πραγματα θα ηταν χειροτερα . Αν Στα ΛΥΒ των Κ/Δ ειχαμε 5% βυσματα , στους ΥΕΑ θα ηταν σιγουρα δεκαπλασιο το ποσοστο.

ΣΕΑΠ φιλε?

Pro

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2013 στις 12:59:00 μ.μ. EET  

@Pro

Τα βύσματα στην σχολή ήταν πολλαπλών κατηγοριών:
1. ελλαδίτες απόφοιτοι λυκείου. στους 35 αν θυμάμαι καλά με ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι μισοί με μάστερ, 2 με phd (ο ένας απο ΜΙΤ!!!) είχαμε 2 βυσματάρες απο τις Φέρες. ούγκα-ούγκα σε σχέση με το αντικείμενο αλλά ας είναι καλά οι μπαμπάδες τους και οι σχέσεις τους με την ΔΜ των εκεί μονάδων. όπως μπήκαν βγήκαν.
2. ένας "τραυματίας" αδειούχος με πολλαπλά κατάγματα αφαλού. Δεν είχε δει ούτε με κιάλι τους Β' και εθεάθη παραλία όταν κάναμε τριπλουπηρεσίες. Τον πήξαμε μέχρι που έκλαιγε καθημερινά ενώ είχε απαγορευτεί σε Α να τον χαιρετούν και να τον ακούν. Αποφοίτησε (φυσικότατα γιατί στην ελλάδα και στον ΕΣ αν μπεις κάπου πρέπει να βγεις επιτυχής και με άριστα) πρακτικά ως άλφα.
3. ορισμένοι κυπραίοι αδερφοί. απο τα 60 άτομα, το 1/3 προσβολή στην θεωρία του δαρβίνου για την εξέλιξη του είδους, και στους κύπριους που προσπαθούσαν -αν και λυκείου και αυτοί. μαζί στην υποκατηγορία μονόφρυδου πιθηκοειδούς και ο λοχαγός τους που έτρεχε ερπώμενος να προστατέψει το είδος - τα 20 περίπου άτομα ενόχλησαν την σχολή με τηλέφωνα οσο οι 3000 φαντάροι του υπόλοιπου κέντρου του όπλου.
4. τα κολλητάρια των μόνιμων. εθεάθησαν τελευταία φορά στο κτήριο της δκσης. βγήκαν όλοι τουλάχιστον λοχίες. μεταθέσεις σε κομοτηνή φυσικά.

αυτά στην μικρούλα σχολή μου - λεπτομέρειες δεν λέω αλλά αν πέρναγε απο το χέρι μου θα την έκλεινα και θα έβαζα όλους τους δκτες απο το 74 και μετά φυλακή.

μηδενιστής

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2013 στις 10:56:00 μ.μ. EET  

Με τοσα στελεχη απο ΣΜΥ και Ευελπιδων να υπηρετουν και αλλους τοσους στην εφεδρεια , δεν ξερω κατα ποσο ειναι χρησιμος ο θεσμος του εφεδρου αξιωματικου. Παντως αν οντως χρειαζομαστε τοσα στελεχη , μια λυση θα ηταν η αυξηση της θητειας τους στους 24 μηνες και η υποχρεωτικη φοιτηση στα σχολεια Κ/Δ , Αλεξιπτωτιστων κτλ. Εκει να δουμε ποσα βυσματα θα παρεμεναν. Οσοι θα αποφοιτουσαν ομως , θα ηταν πραγματικα στελεχη και οχι "στελεχη".
Pro

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2013 στις 11:53:00 π.μ. EET  

@Pro
"Με τοσα στελεχη απο ΣΜΥ και Ευελπιδων να υπηρετουν και αλλους τοσους στην εφεδρεια , δεν ξερω κατα ποσο ειναι χρησιμος ο θεσμος του εφεδρου αξιωματικου"

και γι αυτό πάλι έχω γράψει σεντόνια και εδώ και αλλού. χωρίς ΔΕΑ δεν υπάρχει στρατός . με τόσους κακούς ΔΕΑ - αποτέλεσμα των στρατιωτικών και πολιτικών αποφάσεων των τελευταίων ετών, που έχουν οδηγήσει σε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ δεξαμενή ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΔΕΑ - ο στρατός είναι τόσο δυνατός όσο ο πιο αδύναμος κρίκος του: η @@@ διμοιρία τυφεκιοφόρων. είμαστε ΓΤΠ. απλά και ρεαλιστικά.

Όπως και στον παρόμοιο με τα σημερινά ελληνικά χάλια, αμερικανικό στρατό του βιετνάμ, που οδηγήθηκε να πολεμήσει με κακούς έφεδρους αξκους το αποτέλεσμα ήταν ΧΑΟΣ που σώθηκε εν μέρη σε ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΙΚΟ θεσμο: οι ΑΡΙΣΤΟΙ μόνιμοι ανώτατοι υπαξκοι.
Οι κληρωτοί αξκοι 2lt-1lt ήταν αποτέλεσμα σχολών ROTC και όχι όπως στον Β'ΠΠ σχολής αξκών 4-6 μηνών. Οι άντρες αυτοί επι 4 καλοκαίρια πέρασαν μια σχολή ανάλογη του sandhurst ΣΥΝ το σχολείο του όπλου τους, ήταν επαγγελματίες πια με 3-5-7ετές συμβόλαιο και όχι περάστε σκουπίστε τελειώστε. Και παρ όλα αυτά υστερούσαν δραματικά στο πεδίο της μάχης στις καθημερινές αποφάσεις ζωής και θανάτου.

Στον Β ΠΠ απο απομνημονεύματα διαβάζει κάποιος τί εστί κακά εκπαιδευμένος ΔΕΑ. Τόσο στην αμερική, στην γερμανία, στην ρωσία και στην ελλάδα αρκούσε ένας πιτσιρικάς 19 ετών να σκορπίσει τον θάνατο στην μονάδα του. Θυμάμαι διάβαζα για έφ όπλου λόγχη μετωπική έφοδο σε λόφο με 2 ιταλικά πολλ/λα, ενός ΔΕΑ που κόστισε της ζωή σε 70 απο τους 120 βολιώτες στρατιώτες του. 70 οικογένειες καταστράφηκαν σε 10 λεπτά.

Θα πει κάποιος οτι στον πόλεμο μαθαίνεις γρήγορα. ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Πεθαίνει κάποιος άλλος μαζί με εσένα ΠΟΛΥ ΠΙΟ γρήγορα να να μάθεις 5-6 πράγματα που μπορούσε να σου διδάξει ο πιο βαριεστημένος λοχίας όπως πέταγμα χειροβομβίδας πρηνηδόν και όχι πέταγμα αλλα σφαίρα σε ολυμπιακούς. Η δκση δρίας είναι τέχνη δεν είναι παίξε γέλασε. Θέλει χρόνο, μαθήματα, εξοικείωση.

Σκοπός του στρατού δεν είναι η αυτοθυσία "πέθανα για την πατρίδα" και λοιπές φιλοσογικές μλκς δήθεν εθνικοφρόνων. Σκοπός είναι ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ θάνατος του αντιπάλου για την πατρίδα του, και η επιστροφή όλων των ανδρών μας ΑΝΕΓΓΙΧΤΩΝ σπίτια τους. Αυτός είναι ο σκοπός: το μηδενικό ελληνικό αίμα.
Οι προχειρότητες της μικρής "κοινωνικής" θητείας, των εύκολων σχολών αξκων, υπαξκων στελεχών και μη, προδικάζουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ελληνικές απώλειες.

Ας κάτσει να δει ο ΕΣ που βαδίζει επιτέλους.

μηδενιστής

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2013 στις 2:45:00 μ.μ. EET  

Καλα ολα αυτα αλλα αμα δεν γινουν αλλαγες στην θητεια δεν γινεται τιποτα. Χ..ε μεσα Πολυχρονη θα ημαστε

Unknown 20 Νοεμβρίου 2013 στις 5:51:00 μ.μ. EET  

Προσβαλεις τους κυπριους φιλε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP