Εγκρίθηκε η αγορά συστοιχιών συσσωρευτών για τα U-209

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Αίσιο τέλος στο φλέγον θέμα των συστοιχιών συσσωρευτών για τα υποβρύχια τύπου 209 του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Το Παρόν, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ, δια περιφοράς, η προμήθεια έξι συστοιχιών συσσωρευτών για τα U-209, συνολικού ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ. Είχε προηγηθεί το "πράσινο φώς" από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η έγκριση του από την αρμόδια Ειδική Επιτροπή Εξοπλισμών του Κοινοβουλίου. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν περάσει σχεδόν ΕΠΤΑ χρόνια από τότε που το Πολεμικό Ναυτικό υπέβαλε αίτημα αλλαγής συσσωρευτών υποβρυχίων, των οποίων το όριο ζωής πλησίαζε την λήξη του.

Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πρωην ΥΕΘΑ κκ Μειμαράκης,Βενιζέλος και Μπεγλίτης έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις ζωές των πληρωμάτων των υποβρυχίων αλλά και τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΠΝ. Τον Μάιο του 2012, ο τότε υπηρεσιακός υπουργός στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, υπέγραψε απόφαση προμήθειας 3 συσσωρευτών χωρίς όμως το θέμα να προχωρήσει. Έπρεπε να μεσολαβήσουν άλλοι 12 μήνες απαράδεκτης αδράνειας εκ μέρους του κ Παναγιωτόπουλου, ο οποίος και αντικαταστάθηκε από τον Δ.Αβραμόπουλο τον περασμένο Ιούνιο.

Βλέπε επίσης:
Συσσωρευτές υποβρυχίων : Έξι χρόνια απραξίας
Ώρα αποφάσεων για τα υποβρύχια του ΠΝ
To Πολεμικό Ναυτικό στην κρίση

10 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2013 στις 5:36:00 μ.μ. EET  

Επτά χρόνια μετά!!! Απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο για τα πληρώματα!!! Πάλι καλά που θα αγοραστούν τελικά.

Marines 575

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2013 στις 6:13:00 μ.μ. EET  

σε αυτη τη χωρα ουτε μπαταριες δεν ξερουμε να φτιαξουμε

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2013 στις 7:16:00 μ.μ. EET  

το κράτος δεν μπορεί ο ιδιωτικός τομέας ναι και είναι στην ξανθη

Alexandros 17 Νοεμβρίου 2013 στις 7:17:00 μ.μ. EET  

Τραγωδία!

Manolis 17 Νοεμβρίου 2013 στις 9:12:00 μ.μ. EET  

Ανωνυμε 6:13:00 μ.μ.
Αντιθετως , η Sunlight στη Θρακη ΦΤΙΑΧΝΕΙ μπαταριες και μαλιστα μεγαλες συστοιχιες για υποβρυχια. Προφανως αυτη θα ειναι και ο προμηθευτης. Μια απο 2 ή 3 εταιριες το πολυ στον κοσμο. Αποφαση αγορας δεν παιρνανε τοσον καιρο. Και μιλαμε για τα υποβρυχια , το πλεον στρατηγικο μεσο επιβολης απαγορευσης στο Αιγαιο - και οχι μονο...

strategy 17 Νοεμβρίου 2013 στις 9:24:00 μ.μ. EET  

Συσσωρευτές κατασκευάζουμε στην Ελλάδα και τέτοιους θα προμηθευτεί το ΠΝ. Βέβαια οι κακές γλώσσες λένε ότι το ΚΥΣΕΑ προχώρησε τάχιστα στην έγκριση της προμήθειας μετά από πρόσφατο σχετικό παραπολιτικό δημοσίευμα σε εφημερίδα γνωστού δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Μικρή λεπτομέρεια: Προ 8μήνου, ο όμιλος που αναλαμβάνει την κατασκευή των συσσωρευτών είχε διαψεύσει επίσημα τη συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση του παραπάνω δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν ότι η προμήθεια δεν έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια αλλά δείχνει α) την παθογένεια του συστήματος προμηθειών και β) την ευθυνοφοβία που προκαλεί η καθυστέρηση στο δικαστικό έλεγχο όλων των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποκτήσουν οι Αρχηγοί ΓΕ δικαίωμα υπογραφής για εξοπλιστικά μέχρι ποσού μερικών εκατομμυρίων, μακρυά από Βουλή και ΚΥΣΕΑ και φυσικά να καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι καταχράστηκαν έστω μισό ευρώ δημοσίου χρήματος.

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2013 στις 2:47:00 μ.μ. EET  

Ας εκμετταλευτουμε επιτελους τις αμυντικες βιομηχανιες μας !!!

oikologia-gea 18 Νοεμβρίου 2013 στις 7:04:00 μ.μ. EET  

Επιτρέψατε μου να αναμιχθώ και εγώ στην συζήτηση την σχετική με τους συσσωρευτές των υποβρυχίων.

Κατά ένα άρθρο στο οικονομικό ένθετο Business Stories της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (Κυριακή 17.2.2013, Σελίς 8), στην Ξάνθη, υπάρχει η βιομηχανία SUNLIGHT η οποία κατασκευάζει συσσωρευτές και ανήκει στο ΤΟP 3 Παγκοσμίως στην αγορά των κατασκευαστών συσσωρευτών και στο TOP 5 Πανευρωπαϊκά στην αγορά των βιομηχανικών συσσωρευτών. "Η SUNLIGHT δραστηριοποιείται στην αποθήκευση και διάθεση ενέργειας στο αεροδρόμιο του Ντουμπάϊ, στην πίστα της Formula 1 στο Αμπού Ντάμπι, στα Ορυχεία της Χιλής, στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ρωσίας, σε ιταλικά και γερμανικά υποβρύχια, ακόμη και στο Μουσείο της Ακρόπολης". Μάλιστα στο περιοδικό Der Spiegel, σε αφιέρωμά του, αναφέρθηκε η SUNLIGHT Ελλάς, σαν εξαίρεση στον γενικό κανόνα της χώρας μας, καθώς φθάνει να παράγει και να εξάγει συσσωρευτές για το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό. Κατέχει το 25% της αγοράς συσσωρευτών της γερμανικής αγοράς, ενώ έχει κερδίσει, λόγω της ποιότητας των συσσωρευτών της, όλους τους διαγωνισμούς για συσσωρευτές υποβρυχίων.

Παράλληλα, προμηθεύειαποκλειστικά συσσωρευτές της Thyssen Krupp και των αρμάτων μάχης που παράγει αυτή η εταιορεία, κτλ., κτλ.!

Το 98% των προϊόντων της εξάγεται!

Εάν λοιπόν αληθεύουν αυτά όλα που σας ανέφερα, διερωτώμαι γιατί τόσα χρόνια δεν ανετέθη στην SUNLIGHT Ελλάς η προμήθεια των Ελληνικών υποβρυχίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι διάφορες χώρες της ΕΕ "σκίζονται" (!) να δίνουν δουλειές στα δικά τους εργοστάσια για να φάνε ψωμί οι δικοί τους συμπατριώτες, εμείς εδώ τι πράττουμε;;


Φιλικά

Ευμένης Καρδιανός

Υ.Γ. Ο γράφων δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ως άνω αναφερθείσα εταιρεία και τα προϊόντα της.

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2013 στις 9:36:00 μ.μ. EET  

Γι΄αυτό: http://lykavitos.gr/archives/7011

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2013 στις 11:43:00 π.μ. EET  

@Aνώνυμος 17/11 ώρα 7.16 μμ
Όπως είδες από τις απαντήσεις υπάρχει εργοστάσιο στην Ελλάδα που φτιάχνει μπαταρίες για υποβρύχια.

Για άλλους που δεν ξέρουν.
Δεν φτάνει μόνο να είναι κάτι ελληνικό για να προτιμηθεί από τις Ε.Δ. Σημασία παίζει και η τιμή του.
Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP