Συνελήφθη ο δολοφόνος του Μαρίνου Ζαμπάτη

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Πιστός στο καθήκον με το FN-FAL ανα χείρας
Στα χέρια των Ελληνικών αρχών βρίσκεται από την Παρασκευή ο δράστης της δολοφονίας του νεαρού Λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη. Ο 54χρονος Αλβανός κακοποιός επιχείρησε το μεσημέρι της Παρασκευής να περάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά, όπου και εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς. Σε βάρος του εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Κέρκυρας για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ο 25χρονος Λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας. Τις πρωϊνές ώρες της 27ης Απριλίου 1997, ξημερώματα Μεγάλης Παρασκευής, έπεσε νεκρός σε επιχείρηση καταδίωξης Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών στη θαλάσσια περιοχή όρμου Παγανιά Θεσπρωτίας, ηρωϊκά μαχόμενος για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των θαλάσσιων συνόρων μας. Είχε γεννηθεί στην Πρέβεζα στις 28 Μαρτίου 1972 και κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα στις 4 Σεπτεμβρίου 1995 ως δόκιμος λιμενοφύλακας. Ήταν παιδί βιοπαλαιστών, από το Μεγανήσι Λευκάδας.

Αναδημοσιεύουμε παλαιότερο άρθρο του Εν Κρυπτώ για τις "Ελληνοαλβανικές ναυμαχίες του 1997" και την καταδίωξη των Αλβανών κακοποιών που στοίχησε την ζωή στον ήρωα Μαρίνο Ζαμπάτη: Εις μνήμην Μαρίνου Ζαμπάτη καθώς και Kαθημερινά μαθήματα εξωτερικής πολιτικής

8 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2013 στις 11:03:00 π.μ. EET  

Η καλύτερη είδηση της ημέρας

AXEΡΩΝ 30 Νοεμβρίου 2013 στις 11:50:00 π.μ. EET  

Πράγματι,πολύ καλή εἴδηση,ἀλλά να δοῦμε ἄν θα ἔχει και καλή συνέχεια.

Manolis 30 Νοεμβρίου 2013 στις 1:08:00 μ.μ. EET  

-Συνεχεια-
Από τότε, οι κινήσεις των Αλβανών εμπόρων του λευκού θανάτου στο Ιόνιο, μειώθηκαν πάρα πολύ. Πήραν μία απάντηση που τους έκανε να καταλάβουν πως εάν θέλουν παιχνίδια, θα πρέπει να γνωρίζουν και να τα παίζουν μέχρι τέλους… Οι άνδρες που συμμετείχαν δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι γι αυτό που έκαναν, αλλά δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση… Την ημέρα της κηδείας του άτυχου λιμενικού, η ψυχή του σίγουρα θα χαμογελούσε ικανοποιημένη, έστω και μετά θάνατον…

Ευστάθιος Παλαιολόγος 30 Νοεμβρίου 2013 στις 1:37:00 μ.μ. EET  

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινή ή όχι η ιστορία Μανώλη αλλά εμένα μου φαντάζει τουλάχιστο ...παρατραβηγμένη. Κάτι σαν τις "ιστορίες" των "ΟΥΚ" και "ΚΔ" που δρούσαν πίσω από τις τουρκικές γραμμές μετά το '74.

Επί του θέματος, ελπίζω η ανακριτική διαδικασία να ξεκινήσει με υποκλυσμό(κλύσμα)

enkripto 30 Νοεμβρίου 2013 στις 2:33:00 μ.μ. EET  

Έχουν ακουστεί πολλά και απο πολλές πλευρές, ορισμένα δε εξωφρενικά, με αρκετή δόση υπερβολής και με στόχο την εντυπωσιοθηρία.

Θα παρακαλούσα να παραμείνουμε εντός θέματος.

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2013 στις 2:33:00 μ.μ. EET  

Επιτελους να ησυχασει η ψυχη του.

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2013 στις 8:02:00 μ.μ. EET  

Ξέρει κανείς τα CB-90 αν είναι ακόμη Κέρκυρα ή αν έχουν μεταφερθεί στο Αιγαίο;

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:47:00 μ.μ. EET  

παλουκώστε τον κερατά.
όχι φυλακή για να τον ταίζουμε και να το παίζει μάγκας.
αρκετα με τις δημοκρατικές διαδικασίες, την απονομή δικαιοσύνης και τον πολιτισμό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP