Μόνο σφαίρες βρέθηκαν στο φορτηγό πλοίο Nour-M

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Kανένα όπλο δεν βρέθηκε στα κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό πλοίο «Nour-M», σημαίας Σιέρα Λεόνε, κατά τον έλεγχο που διενήργησε εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα εμπορευματοκιβώτια που εκφορτώθηκαν με γερανό και ελέγχθηκαν επιλεκτικά, εντοπίστηκαν σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

Το φορτίο έχει δεσμευθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας. Το φορτίο σφραγίστηκε και θα φυλαχθεί σε ειδικούς χώρους υπό την ευθύνη του Τελωνείου και τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ο διεξοδικός έλεγχος του αλλά και η πλήρης καταμέτρησή του.

Σε ό,τι αφορά το φορτηγό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ακαντιάς έως ότου θεωρηθεί αξιόπλοο και του δοθεί σχετικό πιστοποιητικό.

Για τον καπετάνιο και το πλήρωμα η προανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της δικογραφίας ή η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους.

www.in.gr

Σημείωση "Εν Κρυπτώ": Το πόρισμα του ελέγχου στο 'Nour-M" εκθέτει (για πολλοστή φορά) τον γνωστό ιστότοπο ουφολογίας - μπαρουφολογίας, που είχε ανακαλύψει στο φορτίο του (πριν καν αυτό ελεγχθεί) "χιλιάδες Καλάσνικοφ" με τα οποία θα μπορούσαν να εξοπλιστούν "τρεις μεραρχίες Εθνοφυλακής". Βέβαια ο εν λόγω ιστότοπος έχει διαγνώσει στο παρελθόν "εχθρικές διαθέσεις" σε αστρόπλοια στην άλλη άκρη του Γαλαξία, οπότε η μαντεία για το φορτίο του "Nour-M" συγκριτικά δεν είναι τίποτα...

10 σχόλια:

Γεράκι 14 Νοεμβρίου 2013 στις 1:52:00 π.μ. EET  

Δεν γνωρίζω βεβαίως τι εννοούν με το "επιλεκτικά", δλδ άνοιξαν μόνο τα 9 ή περισσότερα από τα 55 όπως γράφτηκε και όχι όλα; Τα AK-47 υποτίθεται ότι αναφέρθηκαν επειδή έτσι έγραφαν τα χαρτιά του πλοίου τα οποία ανέφεραν επίσης προορισμό τη Λιβύη.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι (α) στο πραβντανετ τα είδαν πριν καν ανοιχτούν τα κοντέινερ, (β) οι πραβντανίστας* ήταν βέβαιοι πως προορίζονταν για τους κομμουνιστές! στο εσωτερικό, (γ) το φορτίο πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποτελέσει πηγή κινδύνου σε ένα λιμάνι που εκτός της γύρω κατοικημένης περιοχής, εξακολουθούν να το προσεγγίζουν σχεδόν καθημερινά κρουαζιερόπλοια κι εμπορικά σκάφη, (δ) το σκάφος αν πήγαινε πράγματι Λιβύη δεν θα ακολουθούσε τη ρότα που είχε.

*Πραβντανίστας δεν είναι απλοί πολίτες μόνο, δυστυχώς υπάρχει η σχετική επιρροή σε διάφορα επίπεδα χωρίς να θέλω να επεκταθώ περισσότερο.

AXEΡΩΝ 14 Νοεμβρίου 2013 στις 11:07:00 π.μ. EET  

@Γεράκι
Πράγματι,το (γ) θα πρέπει να προσεχθεί (το Μαρί στέλνει χαιρετίσματα),ἐκτός ἄν οἱ ἀρχές ἔχουν ἀνεπισήμως γνώση του φορτίου.

Ανώνυμος 15 Νοεμβρίου 2013 στις 3:29:00 μ.μ. EET  

--


55 Κονταίηνερ με μόνο(;)σφαίρες;;!!
Μπορεί να εκτιμήσει κάποιος απο τους αναγνώστες και περισσότερο ειδικός, για τι ποσότητες μιλάμε;
Εγώ, ο μη ειδικός λέω στα διψήφια εκατομμύρια.

Ζ

Ανώνυμος 15 Νοεμβρίου 2013 στις 4:08:00 μ.μ. EET  

55 κοντεινερ μονο σφαιρες ; Ειναι δυνατο;;;;

Τι γινεται;;;


Δ.Ν.

Γεράκι 15 Νοεμβρίου 2013 στις 6:57:00 μ.μ. EET  

Από rodosalarm

α) τριάντα ένα (31) εμπορευματοκιβώτιαπεριέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 7,62x39mm,

β) δέκα (10) εμπορευματοκιβώτιαπεριέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 12,7x108mmκαι

γ) δεκατέσσερα (14) εμπορευματοκιβώτιαπεριέχουν ξύλινα κυτία με φυσίγγια διαμετρήματος 14,5x114mm.

Προκύπτει το ερώτημα ποιοι διέρρευσαν το θέμα με τα 20.000 ΑΚ-47 και με τι σκοπό, ενώ αυτοί που το αναπαρήγαγαν πρόθυμα τώρα πλέον ασχολούνται με την ανακύκλωση μιας παλαιότερης διαρροής σχετικά με την κατάληψη της Ρω μπλέκοντας σενάρια, αυτοεκπληρούμενες προφητείες, ΕΥΠ, ΑΟΖ και πετρέλαια την ίδια εποχή που παρατηρείται ξεκατίνιασμα μέσω διαρροών. Η δε φυλή των πραβντανίστας βεβαίως αναφέρεται σε αποβιβάσεις, νεκρούς και κουκουλώματα και τρέμει για το νέο κουκούλωμα για τα 20.000 όπλα που θα πέσουν στα χέρια του εσωτερικού εχθρού.

AegeanHawk 15 Νοεμβρίου 2013 στις 9:20:00 μ.μ. EET  

Τα 31 με τις 7.62 μας είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τα BMP1 μέχρι να "λυώσομε" τις κάνες τους.
Τυπική και καταπληκτική συσκευασία Σοβιετικών πυρομαχικών - κονσέρβα με το τυποποιημένο ανοιχτήρι διακρίνεται σε μια φωτό από το λίνκ που κοινοποιεί το Γεράκι.

Να είχε και κάνα container με 23άρες για ZU......θα μας ερχόταν "κουτί" και "κονσέρβα"....

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2013 στις 2:57:00 μ.μ. EET  

@ ΑegeanΗawk τι κάνεις? βλέπω όλα τα βίντεό σου!

να σε διορθώσω όμως τα PKT των BMP δεν βάλουν 7,62χ39μμ Μ43 Soviet αλλά το πλήρες ισχύος φυσίγγιο 7,62χ54R το οποίο χρησιμοποιείται από πολυβόλα γενικής χρήσεως, τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή SVD Dragunov, παλιά τυφέκια κινητού ουραίου Mossin Nagant κτλ

Πέτρος Κ.

AegeanHawk 17 Νοεμβρίου 2013 στις 5:55:00 μ.μ. EET  

Καλά, φίλε Πέτρο Κ...

Ναι σωστά....αλλά τόσες "κονσέρβες" λες να μην έχει και από αυτά...?

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2013 στις 12:14:00 μ.μ. EET  

# AegeanHawk

μακάρι φίλε μου να έχει και να είναι λαθρεμπόριο όπλων ώστε να τα κατασχέσουμε για τον Ε.Σ.! ίσως να έχει και 7,62χ54R και να τα μπέρδεψαν με τα 7,62χ39.

τελικά έχουμε πρόβλημα με το απόθεμα πυρομαχικών των σοβιετικών όπλων του BMP? το 73mm πυροβόλο έχει πάψει να χρησιμοποιείται πλέον λόγω ηλικίας ή έλλειψης πυρομαχικών?
τι ξέρεις να μας πεις για το θέμα?

μήπως αντί να καταστρέφαμε τα κατασχεμένα ΑΚ-47 από διάφορους εγκληματίες να τα χρησιμοποιούσαμε μαζί με τα πυρομαχικά που κατασχέσαμε? μήπως να παίρναμε και μερικά πολυβόλα NSV των 12,7 και μερικά KPV των 14,5mm για να αξιοποιήσουμε τα πυρομαχικά?
λέω εγώ τώρα! αναρωτιέμαι πόσες σφαίρες να έχουν στο σύνολο τους όλα αυτά τα κοντέινερ, μήπως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την εθνοφυλακή στα νησιά?

Πέτρος Κ.

Mithridates 11 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:20:00 μ.μ. EET  

ΛΟΓΩ... ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Βούλιαξε στο λιμάνι της Ρόδου το «Nour M»

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113163709

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP