Σε απολογία καλείται ο Μ. Καρχιμάκης

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κλήση σε απολογία έχει αποστείλει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, και επιχειρηματιών. Σχολιάζοντας την εξέλιξη, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη δήλωναν βεβαιότητα «ότι ο κ. Καρχιμάκης θα απαντήσει στα δημοσιεύματα».

Η κλήση του ανακριτή προς τον κ. Καρχιμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου, που αφορά μυστικά της Πολιτείας.

Ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία έχει ήδη απολογηθεί και με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη (η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται). Η υπόθεση της κλήσης του κ. Καρχιμάκη αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε βάσει αναφοράς υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία, από την οποία φαίνεται να προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η κατηγορουμένη τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον πρώην υπουργό.
Εξάλλου, ο ανακριτής της υπόθεσης, η οποία πλέον έχει συνενωθεί με τη δικογραφία που αφορά καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, φαίνεται να έχει στα χέρια του σημαντική κατάθεση όσον αφορά το σκέλος των υποκλοπών. Ο μάρτυρας φέρεται να έχει κατονομάσει αλλοδαπό στον οποίο αποδίδει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, η οποία ως γνωστό διαδραματίστηκε το 2004 και δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2005. Ο κατονομαζόμενος αλλοδαπός, σύμφωνα με τη μαρτυρία, βρέθηκε στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η ταυτότητά του καθώς και το κατά πόσο παραμένει στην χώρα.

Παράλληλα, με εντολή του ανακριτή έχει διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαβιβάζονται στο ανακριτικό γραφείο και τα οποία θα αξιολογηθούν ώστε να κριθεί αν αποτελούν επαρκές υλικό για ποινική χρήση, φαίνεται ότι πρόσωπα που ελέγχονται για τις επίμαχες τηλεφωνικές καταγραφές συνομιλούν ακόμα και τώρα για το «θέμα των υποκλοπών του 2005».

Τέλος ο κ. Φούκας προτίθεται να αποστείλει δεύτερο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή στοιχείων για τα περίφημα «καρτοκινητά-σκιές» με τα οποία φέρεται να επικοινώνησαν τηλέφωνα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των υποκλοπών η δίωξη που έχει ασκηθεί, αφορά το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπίας, ενώ οι κατηγορίες της δικογραφίας που σχετίζεται με το θέμα του πρώην πρωθυπουργού, αφορούν τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα».

Πηγή: Έθνος/ΑΠΕ

19 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2013 στις 4:05:00 μ.μ. EET  

Πρώτα να καλέσουν τα κομματικά κοθώνια της ΕΥΠ που μοιραζουν δεξιά και αριστερά έγγραφα καταπατώντας τον όρκο τους.
Για αυτούς δεν υπάρχει απόλυση? Δεν υπάρχει φυλάκιση? Τι τους λιβανίζουνε?? Όχι οτι δεν πρέπει να διωχθεί ο βλαξ Καρχιμάκης αλλά το πρόβλημα ξεκινάει από τα τομαρια που και καλα υπερασπίζονται το "εθνικό " συμφέρον.

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2013 στις 4:19:00 μ.μ. EET  

"Τέλος ο κ. Φούκας προτίθεται να αποστείλει δεύτερο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή στοιχείων για τα περίφημα «καρτοκινητά-σκιές» με τα οποία φέρεται να επικοινώνησαν τηλέφωνα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ".

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Το ανέκδοτο της ημέρας!
Σίγουρα θα σκιστούν να τον βοηθήσουν τον ανακριτή μας!

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2013 στις 4:20:00 μ.μ. EET  

τι γίνεται ρε μαγκα μου;
ποιά ΕΥΠ; εδώ μας ξεπουλάνε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ αντί πινακίου φακής. ούτε στις χειρότερες μπανανίες, χούντες ή στη διάλυση κρατών που επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, στο ποιός θα δώσει τα πιο πολλά. και να οι περιουσίες και να τα φράγκα και τελειωμό δεν έχουμε.
φτού ρε ξεφτυλισμένοι,χαραμίζω και το σάλιο μου για τα μούτρα σας.

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2013 στις 4:23:00 μ.μ. EET  

Τσοχατζόπουλος, Σμπώκος, Μαντέλης, Τσουκάτος, Καρχιμάκης...
Έκλεισε πεντάδα για μπάσκετ στις φυλακές το ΠΑΣΟΚ. Άντε, με το καλό να κλείσει και ενδεκάδα για ποδόσφαιρο.
Αλήθεια εκείνος ο Γιάννος πού χάθηκε;

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2013 στις 5:34:00 μ.μ. EET  

Τον Πάγκαλο θα τον αγγίξουμε ή μας πιάνει τρέμουλο;

Οδυσσέας 1 Νοεμβρίου 2013 στις 6:53:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 5.34: Κατά φωνή...
Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Πάγκαλου

AXEΡΩΝ 1 Νοεμβρίου 2013 στις 7:27:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέα
Ἐμένα δεν μου λέει τίποτε ἀπολύτως το ὅτι «φιλοτιμήθηκε» ἕνας εἰσαγγελέας μετά ἀπό μυνητήρια ἀναφορά ἑνός πολίτη.
Ἄν ἦταν αὐτεπάγγελτη ἡ παρέμβαση,να το συζητούσαμε.

Οδυσσέας 1 Νοεμβρίου 2013 στις 7:32:00 μ.μ. EET  

@ Αχέρων
Όπως καταλαβαίνεις και από τον τίτλο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Αλλά όποιος και να είχε την πρωτοβουλία, το σημαντικό είναι να προχωρήσει η δίωξη...

ΝΚ 2 Νοεμβρίου 2013 στις 6:19:00 μ.μ. EET  

Failed state.

Γεράκι 3 Νοεμβρίου 2013 στις 3:25:00 μ.μ. EET  

Έχει ενδιαφέρον πως παρουσιάζεται η είδηση από διαφορετικές μεριές, άλλοι το "δένουν" με σχέδια δολοφονίας του Καραμανλή κι άλλοι βλέπουν και καταγγέλλουν συνδικαλιστική υποστήριξη της ΕΥΠ. Το τι ακριβώς αφορά η είδηση ως γεγονός και πως διαχειρίστηκαν την ΕΥΠ τόσα χρόνια είναι προφανώς άλλο θέμα.

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2013 στις 1:07:00 μ.μ. EET  

Τα σενάρια δολοφονίας ξεκίνησαν από εκδότη ο οποίος ανήκει στο φιλοκαραμανλικό περιβάλλον και έχουν σκοπό να δικαιολογήσουν και να αναστήσουν τον Κουρασμένο ως σωτήρα.

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2013 στις 2:48:00 μ.μ. EET  

@5 Νοεμβρίου 2013 - 1:07:00 μ.μ. EET

συμφωνώ. πιο αδρανής ηγέτης δεν υπήρχε στην ελληνική πολιτική ιστορία.

πόσο βλάκες είναι οι έλληνες; πόσο οπαδοί (ακόμα χειρότερη βρισιά για μένα) μπορούν να γίνουν τα θύματα του γερμανικού ολοκαυτώματος;
ορίστε: ψάχνουν να δικαιολογήσουν τον χοντρό για την ένδοξη του ανικανότητα...

μερικοί θεωρούν άθλους την συνομιλία με ρωσία, άλλοι τον αγωγό που θα πέρναγε και καλά απο 2 νατοικές χώρες, άλλοι την ικανότητά του στο playstation. τίγκα στην μαστούρα...

ο άνθρωπος που δεν θα ήθελε κανείς υπάλληλο στο περίπτερό του, αποδείχθηκε κατώτατος των κατώτερων με αποκορύφωση το βατοπέδι και φυσικά τις πυρκαγιές για τις οποίες και είναι ο ανώτατος υπεύθυνος για τόσους θανάτους.

έμεινε 5 χρόνια χάρη στην πικρία του κόσμου για το χρηματιστήριο και την παρουσίαση απο την ομάδα του μιας εικόνας οικογενειάρχη - κάτι που πουλάει στους αμόρφωτους νεοέλληνες αυστραλοπίθηκους. σε άλλη χώρα η παραχώρηση διδακτορικού ιατρικής σε πρώην χειριστή συνδετήρα/τηλεφώνου σε πολιτικό γραφείο θα ήταν αίτιο φυλάκισης, στην ελλάδα οι μλκς έλεγαν και μπράβο...

>ποιός έχασε;
οι 400,000 δημ υπάλληλοι που μπήκαν απο το πλάι και ζουν με το 70% του μισθού πια και σε λίγο καιρό θα δουν την πόρτα και τα χωράφια της αμαλιάδας
τα 10,500,000 που δεν είδαν ένα άνθρωπο αξίας να χώνει ισόβια όλο το πασόκ
>ποιοί κέρδισαν;
οι 100,000 "όμοιοι" golden boys νυν golden συνταξιούχοι που πήραν διοικητικές θέσεις και θέσεις σε 12μελή συμβούλια εταιριών με 13 άτομα, και μετά την 5ετία αποσύρθηκαν στα σαλέ, με υβριδικά καγιέν και εξοχικό στην μύκονο.

έλεος με αυτό το έθνος πια...

μηδενιστής

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2013 στις 3:27:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε 1.07, μπας κι είσαι ο Καρχιμάκης;
Για να μη ξεχνιόμαστε: τα σενάρια δολοφονίας του Καραμανλή δεν ξεκίνησαν από εκδότη αλλά από έγγραφο της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας προς την ΕΥΠ, με λεπτομέρειες (τόπους, χρόνους και γεγονότα) για τα άτομα που παρακολουθούσαν τον Καραμανλή. Τώρα αν ήταν σχέδιο δολοφονίας ή παρακολούθησης, ή αν οι Ρώσοι έπαιζαν δικό τους παιχνίδι και πούλαγαν παραμύθι στην ΕΥΠ, είναι προς συζήτηση. Αλλά βάση υπήρχε.

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2013 στις 3:42:00 μ.μ. EET  

μηδενιστή, χωρίς πλακα, τα γραφόμενα σου για τον καραμανλοσωτήρα είναι άξια βραβείου νόμπελ. τι να πρωτοθαυμάσω? τους αγωγούς φυσ. αερίου, το βατοπέδι, τις πυρκαγιές. και το ΚΟΡΥΦΑΙΟ "σε άλλη χώρα η παραχώρηση διδακτοΥρικού ιατρικής σε πρώην χειριστή συνδετήρα/τηλεφώνου σε πολιτικό γραφείο θα ήταν αίτιο φυλάκισης, στην ελλάδα οι μλκς έλεγαν και μπράβο"...χαχαχα, είσαι πρώτος.
επίσης μη ξεχάσω και τις αθρόες προσλήψεις με το πδ164 του πάκη,όσοι πιστοί προσέλθετε, κουτσοί, στραβοί, ανάπηροι, αρκεί το κουκί στην καλπη.
συμβουλή μου, βρες καμιά φυλλάδα και άρχισε να γράφεις με το extreme παρατσούκλι όλα όσα γράφεις εδώ και μιλάμε θα γίνεις το no 1 της δημοσιογραφίας. δεν κατάλαβα,ο πρετεντέρης, ο παυλάκης και τόσοι άλλοι "σπουδαίοι" δημοσιογράφοι τι γράφουν?
μεγάλε σκέψου το, γιατι τα φράγκα είναι πολλά και ο κόσμος θέλει τέτοια λόγια να διαβάζει και όχι τα τετριμμένα που ακούει από το πρωί ως το βράδυ στο χαζοκούτι, εδώ ρε συ έχει αποψη ο "εισαγγελάτος" με τα χαρτιά στα χέρια κάθε βράδυ, όπως και άλλοι πολλοί που λιβανίζουν το χοντρό και το σαμαρά, δεν θα έχεις πέραση εσύ? σκέψου το τα λεφτά είναι πολλά. όντως θα σε ζητάνε όλοι για πραγματικό αδέσμευτο λόγο. επίσης όσοι γράφουν για στρατ. θέματα γνωρίζουν περισσότερα από σένα?
γλύτωσε από το ζόρι και τη μιζέρια του μισθουλάκου και μάζεψε όσο χαρτί μπορείς. εδώ το μαζεύει ο θέμος με τη μαλακοφυλλάδα του. μην το αργείς, θα το μετανιώσεις.

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2013 στις 4:36:00 μ.μ. EET  

@5 Νοεμβρίου 2013 - 3:42:00 μ.μ. EET

φίλε βαριέμαι - δεν την παλεύω καθόλου - και γράφω για να γελάμε με τα χάλια μας.
αν σας διασκεδάζω και γελάει λίγο το χειλάκι σας πραγματικά αυτό με κάνει ευτυχισμένο.

επαγγελματικά δεν το έχω σκεφτεί καν γιατί θα έπρεπε να σταθώ απέναντι σε άτομα που ζουν πίνοντας καθαρτικό και κατασκευάζοντας ειδήσεις βλέποντας το αποτέλεσμα (σκατομαντεία γνωστή και ως λατρεία του θεού πούτιν)

και για να γελάσουμε άλλο λίγο: θυμάσαι την φάτσα του ασθενή που περίμενε την χειρούργο-νηπιαγωγό (νέα ειδικότητα) να τον ανοίξει με το λεπίδι;;; 5 καθηγητές δίπλα αν γίνει στραβή και με 4 κλύσματα και πάλι χεσμένος ήταν.

μηδενιστής

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2013 στις 4:42:00 μ.μ. EET  

@5 Νοεμβρίου 2013 - 3:27:00 μ.μ. EET

αδερφέ αν ήθελε η cia να φάει έλληνα πρωθυπουργό, θα το είχε κάνει πράξη 5 λεπτά μετά την υπογραφή της διαταγής. σιγά μην κώλωναν στην προσωπική φρουρά ή στα μέτρα ασφαλείας...

πήραν οι ρώσοι γραμμή τους συναδέλφους τους, γιατί πραγματικά δεν το έκρυβαν και ούτε το κρύβουν οτι κάνουν εδώ ότι γουστάρουν, και τρόμαξαν τον χοντρό για να πουλήσουν κανα su-27. αν ήταν μάγκες θα έπαιρναν γραμμή και την cia στην ρωσία.

αλήθεια οι ρωσοι κατάσκοποι τί έκαναν στην ελλάδα;;;;
τουρισμό με κυάλια; είχα ακούσει για μπανιστήρι στα νησιά αλλά πρώτη φορά στο σύνταγμα...

ελεοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

μηδενιστής

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2013 στις 4:57:00 μ.μ. EET  

"αν ήταν μάγκες θα έπαιρναν γραμμή και την cia στην ρωσία".

http://abcnews.go.com/Blotter/ryan-fogel-russian-fsb-claims-caught-cia-spy/story?id=19175532

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16614209

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2013 στις 5:05:00 μ.μ. EET  

@5 Νοεμβρίου 2013 - 4:57:00 μ.μ. EET

η κατασκοπία βασίζεται στην χρηματοδότηση. ο έχων το χρήμα κατέχει και την πληροφορία. λίγοι αντέχουν μετά τους δίδυμους πύργους τα δις που ρίχνει η αμερική σε απλή ή βιομηχανική κατασκοπία. δες σημερινό δημοσίευμα για την βάση αγ νικολάου στην κύπρο για να καταλάβεις οτι σε διαβάζουν αμέσως με το που πατάς το "Δημοσιεύστε το Σχόλιό Σας"
μέχρι και η μοσάντ έχει πέσει πίσω. μόνος αντίπαλος η κίνα πια.

μηδενιστής

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2013 στις 12:14:00 μ.μ. EET  

ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΓΛΥΦΤΗΣ ΤΗΣ NSA, ΤΗΣ MOSSAND, ΤΟΥ JEFFREY ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΚ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ <> ΚΑΙ <> ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ. ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP