Ψυχραιμία... (ΙΙ)

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αιματηρή ένοπλη επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 7 το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, με απολογισμό δύο νεκρούς και έναν τραυματία, που έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο με τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες με κράνη, πάνω σε μοτοσικλέτα, οι οποίοι πυροβόλησαν πολλές φορές -οκτώ έως δέκα-, πιθανώς με καλάσνικοφ, εναντίον των θυμάτων. Όπως δήλωσαν ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης και η Ο. Μιχαλολιάκου, τα θύματα είναι μέλη της οργάνωσης. Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών, ενώ στο σημείο συγκεντρώνονται μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όπως τονίσαμε και για τη δολοφονία του Π. Φύσσα πριν λίγο καιρό, το μέγα ζητούμενο αυτές τις ώρες είναι να υπάρξει ψυχραιμία από όλες τις πλευρές. Πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία η διολίσθηση της πολιτικής αντιπαράθεσης στην αρένα της βίας. Στην περίπτωση της δολοφονίας Φύσσα αυτό επιτεύχθηκε, καθώς ο δολοφόνος συνελήφθη, η Δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα και η ένταση εκτονώθηκε. Τώρα η Πολιτεία καλείται να πετύχει το ίδιο υπό δυσκολότερες συνθήκες, καθώς οι δολοφόνοι για την ώρα διαφεύγουν τη σύλληψη.

Αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα ως προς τους δράστες, πρέπει να ειπωθεί το εξής: η Χρυσή Αυγή δεν είναι η μόνη πολιτική οργάνωση που απείλησε τη συνταγματική νομιμότητα. Οι "αντιφασιστικές" μοτοπορείες και επιθέσεις ακροαριστερών ομάδων με το σύνθημα "τσακίστε τους φασίστες" την αμφισβητούν και την πλήττουν εξ ίσου - και μένει να διαπιστωθεί αν η αποψινή επίθεση αποτελεί προέκτασή τους. Καμία πολιτική ιδεολογία δεν αποτελεί δικαιολογία για την βία και πολύ περισσότερο για τον φόνο. Το κράτος έχει το μονοπώλιο της νόμιμης βίας και αυτό πρέπει να το διακηρύξει και να το εμπεδώσει προς κάθε κατεύθυνση.

Μόνο έτσι μπορεί να αποτραπεί η διολίσθηση της χώρας σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις αντεκδίκησης. Οι τρεις ζωές που χάθηκαν είναι ήδη πάρα πολλές.

42 σχόλια:

Alexandros 1 Νοεμβρίου 2013 στις 9:11:00 μ.μ. EET  

Όχι φίλε έχεις άδικο δεν υπήρξε σωστή αντιμετώπιση της δολοφονίας Φύσσα από κανέναν! Αν υπήρχε σωστή αντιμετώπιση δεν θα γινόταν αυτό απόψε!
Συλλυπητήρια στους γονείς και στις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών, θα επανέλθω με αναλυτικό σχόλιο για το συμβάν και τα σενάρια, πολύ λυπάμαι για την κατάντια της χώρας μας, δυστυχώς ήταν μια προβλέψιμη εξέλιξη και πλήρως αναμενόμενη! Οι Ευθύνες είναι πολύ βαριές!

Manolis 1 Νοεμβρίου 2013 στις 9:31:00 μ.μ. EET  

Στο ψυχραιμια (ΙΙΙ) καιγομαστε...
Οδυσσεα, συγχαρητηρια για τα αντανακλαστικα σου και μακαρι να εισακουσθεις.

Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2013 στις 9:34:00 μ.μ. EET  

Quo vadis? στην καταστροφή, στην άβυσσο? να που οδηγεί η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ των πολιτικαντηδων του τόπου. ενδιαφέρονται για τις καρέκλες τους και τις μπάζες τους και ο κάθε λογής "τιμωρός" παίρνει το νόμο στα χέρια του. Τελικά ακόμη δεν είδαμε τα χειρότερα και ο Θεός να βάλει το χέρι Του για το τι μας περιμένει.

enkripto 1 Νοεμβρίου 2013 στις 10:45:00 μ.μ. EET  

12 κάλυκες από πυροβόλο ή πυροβόλα όπλα των 9mm στον τόπο της δολοφονίας

Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 12:02:00 π.μ. EET  

Ήθελα να ήξερα, όταν είχαμε ΠΑΣΟΚοκρατία και μια 17Ν να επικρέμεται ως αόριστη απειλή πάνω από την κοινωνία και τους θεσμούς, το δημοκρατικό πολίτευμα ήταν μια χαρά; Ή μήπως μάθαμε από τότε να βρίσκουμε ότι βαραίνουν περισσότερο στη ζυγαριά των ευαισθησιών μας οι δολοφονίες "αγωνιστών" της "αριστεράς" με "αντιφασιστική" δράση (πολλά τα εισαγωγικά αλλά χρειάζονται);

Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 12:52:00 π.μ. EET  

μΙΑ ΜΟΝΟ ΕΡΩτηση:
Cui bono?

Vangelis M. 2 Νοεμβρίου 2013 στις 2:25:00 π.μ. EET  

Ετσι οπως παμε δεν θα αργησουν να εμφανιστουν και τα Φράικορπς...

Μυκηναίος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 7:57:00 π.μ. EET  

Όταν χρησιμοποιείς τη λέξη "ψυχραιμία" πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Αρχίζεις να μου θυμίζεις τη "στρατηγική ψυχραιμία" της παρολίγο πρωθυπουργού Θοδώρας Μητσοτάκη.

Και μερικές παρατηρήσεις:

Απόψε φάνηκε πόσο εκτονώθηκε η ένταση μετά τη δολοφονία Φύσσα ... κάποιοι οργάνωσαν την αποψινή δολοφονική επίθεση με ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και ενδεχομένως με σχετικές εντολές.

Το ελληνικό κράτος θα έχει και πάλι το δικαίωμα άσκησης νόμιμης βίας μόνο όταν εκδιώξει τους επικυριάρχους και αποκαταστήσει την ισχύ του Συντάγματος, τη δημοκρατική νομιμότητα και την εθνική κυριαρχία.

Οδυσσέας 2 Νοεμβρίου 2013 στις 8:47:00 π.μ. EET  

Δηλαδή ως τότε επιτρέπεται να σφαζόμαστε μεταξύ μας; Καλή ιδέα, έχω κι ένα γείτονα πολύ σπαστικό...

Το κρατικό μονοπώλιο της βίας είναι γνώρισμα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας από την εποχή του Χομπς.

Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 11:11:00 π.μ. EET  

Εύστοχο σχόλιο του Βελισάριου:
Αναζητώνται οι κλινικά ηλίθιοι (ή κάτι χειρότερο) που ενοχλήθηκαν από την "θεωρία των δύο άκρων".

Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 11:44:00 π.μ. EET  

Που ανήρτησε αυτό το σχόλιο ο φίλος Βελισσάριος;

Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 12:03:00 μ.μ. EET  

Λυσάξατε πάλι με τη θεωρία των δύο άκρων... Βγάλατε κιόλας συμπέρασμα (και συ Οδυσσέα προς τα εκεί δείχνεις εμμέσως).
Ποιος αποκλείει να είναι μαφιόζικο χτύπημα; Το όπλο ήταν Ζάσταβα όχι Καλασνικοφ και ο ένας νεκρός ήταν πορτιέρης σε νυχτερινό μαγαζί, κυκλοφορεί και φωτογραφία.
Μη βιαζόμαστε να κάνουμε ήρωες τους χρυσαυγίτες.

Nikos 2 Νοεμβρίου 2013 στις 12:31:00 μ.μ. EET  

προσυπογραφω το σχολιο του μανώλη...

Μάριος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 12:34:00 μ.μ. EET  

Πιο προβοκάτσια πεθαίνεις.

Alexandros 2 Νοεμβρίου 2013 στις 1:18:00 μ.μ. EET  

Καταρχάς όποιος νομίζει ότι αυτή η πράξη ήταν διατεταγμένη από τον Σύριζα είναι ανόητος, όπως και όποιος νομίζει ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν διατεταγμένη από τη ΧΑ είναι επίσης ανόητος, εκτός και αν θεωρήσουμε πως τα αφεντικά των κομμάτων είναι υπερβολικά ηλίθιοι και δεν θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές, που κερδίζουν.
Αυτή η ενέργεια κάνει ακόμα μεγαλύτερο καλό στη ΧΑ, αλλά νομίζω και στον Σύριζα. Δηλαδή είναι πλέον ξεκάθαρο πως υπάρχουν δυο περιπτώσεις, κάποιος προσπαθεί είτε να δικαιολογήσει τη θεωρία των δυο άκρων και να τρομοκρατήσει την κοινωνία ή κάποιος προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη ή και τα δυο ταυτόχρονα.
Οι διαφορές στις περιπτώσεις των δυο δολοφονιών είναι μεγάλες, η πρώτη μπορεί να είναι και τυχαίο ή άτυχο καλύτερα γεγονός, αυτή εδώ είναι διατεταγμένο έγκλημα ξεκάθαρα, αυτοί που σκότωσαν ήταν πράγματι επαγγελματίες και ήθελαν νεκρούς, τώρα να πούμε ότι ο Ρουπακιάς ήταν επαγγελματίας δολοφόνος, είναι μάλλον δύσκολο.
Ας δούμε όμως όσο το δυνατόν πιο πολλά σενάρια για τη δολοφονία χτες και αν δεν μπορέσω να τα καλύψω όλα παρακαλώ να με συμπληρώσετε, γιατί νομίζω πως είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει.

1) Η Αριστερά ή κάποιο κομμάτι πολιτικό της Αριστεράς ως αντεκδίκηση οργάνωσε αυτή την πράξη τυφλής βίας, γιατί δεν στράφηκε κανείς εναντίον του Ρουπακιά, αλλά όποιου βρήκε μπροστά του. Ποιος θα ήταν ο απώτερος στόχος μιας τέτοιας ενέργειας, μάλλον η αυτοκαταστροφή θα έλεγα.

2) Κάποια μέλη της Αριστεράς ή του Αναρχικού χώρου αποφάσισαν αυτοβούλως να ξεκινήσουν πόλεμο με τη ΧΑ για ιδεολογικούς λόγους και υποκινούμενοι ίσως από το μίσος, που έβγαλε το σύστημα έναντι της ΧΑ μέσω των ΜΜΕ. Η θεωρία αυτή δεν είναι άμεσα απορριπτέα, το μέγεθος όμως του επαγγελματισμού στο εν λόγω χτύπημα δημιουργεί κάποια προβλήματα στην εν λόγω θεωρία! Δηλαδή όντως η ηθική αυτουργία για πεσίματα τύπου μαχαίρια και ξύλο υπάρχει στα ΜΜΕ και τους πολιτικούς ξεκάθαρα, άλλωστε είναι άπειρες οι δηλώσεις, αλλά αυτά δεν είναι επαγγελματικά χτυπήματα, εδώ μιλάμε για μοτοσυκλέτα με όπλα και αυτοκίνητο που συνόδευε τη μοτοσυκλέτα! Έτσι ανέφερε η αστυνομία από τους μάρτυρες!

3)Ακραίο σενάριο, το οποίο όμως είμαστε υποχρεωμένοι να το αναλύσουμε είναι πως κάποιοι από τη ΧΑ οργάνωσαν την επίθεση για λόγους προβοκατόρικους. Είναι δύσκολο όμως αυτό να είναι αλήθεια, γιατί αφενός η ΧΑ ζήτησε επανειλημμένα αστυνομική φύλαξη και για γραφεία και για βουλευτές, γιατί είχε επισημάνει τον κίνδυνο επίθεσης, αλλά υπήρξε άρση της αστυνομικής προστασίας από το κόμμα ενώ επιπλέον η ίδια η αστυνομία, αξιωματικοί της αστυνομίας, βγήκαν και είπαν πως περίμεναν μια τέτοια επίθεση αρκετό καιρό τώρα! Και εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα αν η αστυνομία περίμενε τέτοιο χτύπημα, γιατί η πολιτική εξουσία αποφάσισε την άρση της αστυνομικής προστασίας. (Άρθρο του infognomon χθες γράφει για αυτή τη μαρτυρία).

4)Κάποιος που θέλει αποσταθεροποίηση στη χώρα προσέλαβε επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι είτε δρουν υπό ιδεολογικό μανδύα για να καλύπτουν τις εγκληματικές τους πράξεις, πάγια τακτική στον Αναρχικό και καλά χώρο, είτε όχι. Εδώ βέβαια τίθενται άλλα σοβαρά ερωτήματα, ποιος είναι αυτός και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Είναι ξένη χώρα, ξένες Ελίτ, εγχώριες Ελίτ, συνδυασμός των παραπάνω;

5) Μαφιόζικο χτύπημα ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών, αυτό όμως θα σημαίνει πως και τα τρία θύματα ήταν μέλη σοβαρού υποκόσμου, το οποίο είχε σοβαρή αντιπαλότητα με κάποιον άλλο σοβαρό υπόκοσμο αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει μόνον εφόσον υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες για τα άτομα αυτά, δύσκολο μου φαίνεται λόγω της ηλικίας τους και κάτι αηδίες ότι κάποιος ήταν κάπου πορτιέρης είναι τουλάχιστον γελοιότητες, αφού πάρα πολλά παιδιά κάθονται σε πόρτες για να πάρουν ένα μεροκάματο!

Alexandros 2 Νοεμβρίου 2013 στις 1:18:00 μ.μ. EET  

Η δική μου η άποψη κλίνει προς το (4).
Θέλω να επισημάνω πως έχουν ανακύψει σοβαρότατες κατηγορίες εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, ειδικά όταν λένε αξιωματικοί της αστυνομίας πως περίμεναν τέτοιου είδους χτύπημα και η πολιτική ηγεσία αποσύρει την αστυνομική κάλυψη, μιλάμε για αυτουργία ξεκάθαρα και όχι μόνο ηθική.

Μου έχει κάνει εντύπωση η μεγάλη ωριμότητα στην αντιμετώπιση του περιστατικού από τη ΧΑ, σε πλήρη αντίθεση με την αντιμετώπιση της δολοφονίας Φύσσα από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο.

Η αριστερή ηγεσία ίσως τώρα βλέπει που πήγαιναν τα πράγματα εξαρχής και πόσο εύκολα είχε πέσει στην παγίδα της τυφλής κατηγορίας έναντι της ΧΑ, αυτά που έγραφα και με βρίζατε όλοι ότι είμαι Ναζιστής....

Είναι ξεκάθαρο εδώ και πολύ καιρό πως έχει καταλυθεί η Δημοκρατία μας, αλλά πλέον υπάρχει και χειραγώγηση χείριστου δικτατορικού καθεστώτος στη χώρα, όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα πως η σημερινή πολιτική ηγεσία είτε έχει χάσει κάθε έλεγχο εντός της χώρας ή ότι η ίδια αποτελεί χείριστου τύπου, αδίστακτου, δικτατορικού καθεστώτος ή υπάρχει ένας συνδυασμός των δυο και μάλλον είναι αυτό!

Η λύση υπάρχει αλλά είναι δύσκολη! Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Κασσιδιάρης με τον Δελαστίκ για παράδειγμα δεν μπορούν να συμφωνήσουν σχεδόν σε τίποτα, η ο Παππάς με τον Τσίπρα, αλλά όμως πρέπει να επισημάνουμε πως η σημερινή κατάσταση δεν είναι φυσιολογική, είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και όχι εμφυλιακή, όπως μερικοί θέλουν να μας πείσουν, ο εχθρός είναι εκεί έξω και δεν είναι αόρατος καθόλου και είναι κοινός για όλους! Αυτή την ύστατη ώρα όμως και αν κάποιοι διαφωνούν για την ύστατη, καλά θα κάνουν να διαβάσουν το πολύ πρόσφατο άρθρο του καθηγητή Ήφαιστου, που μάλλον δεν μπορούσε να έχει καλύτερο timing, θα πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό και αυτό επιβάλλει ενότητα, όταν κερδίσουμε τον εχθρό μετά ας ξαναπλακωθούμε μεταξύ μας! Θα πρέπει λοιπόν αυτές οι δυνάμεις να συνεννοηθούν μεταξύ τους, δεν ξέρω πως, αλλά θα πρέπει να γίνει. Όταν είχαν βγει τα τότε αποτελέσματα στις εκλογές είχα πάρει έναν φίλο μου στο Σύριζα, που είναι μέλος του κόμματος και φανατικός κομμουνιστής και του είχα πει για πλάκα, γιατί τότε δεν είχα συνειδητοποιήσει που πάνε τα πράγματα, με τη ΧΑ πρέπει να συνεργαστείτε, αλλά μάλλον αυτό πρέπει να γίνει!

Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 1:19:00 μ.μ. EET  

1. Θερμά συλληπητήρια στις δύο οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους και ταχεία ανάρρωση στον τρίτο. Η μάνα του τα είπε όλα.

2. Διαβάζω σχόλια (όπως του Ανωνυμου 2 Νοεμβρίου 2013 - 12:03:00 μ.μ) για τον 29χρονο Γ. Φουντούλη "Ποιος αποκλείει να είναι μαφιόζικο χτύπημα; Το όπλο ήταν Ζάσταβα όχι Καλασνικοφ και ο ένας νεκρός ήταν πορτιέρης σε νυχτερινό μαγαζί, κυκλοφορεί και φωτογραφία".

Η μισή Ελλάδα δουλεύει σε επιχειρήσεις εστίασης (καφέ, bar, εστιατόρια), από πότε όμως οι απλοί υπάλληλοι έγιναν στόχος εν ψυχρώ εκτέλεσης;

3. Διαβάζω διάφορους γελοίους που μιλάνε για "εισαγόμενους" και "επαγγελματίες εκτελεστές", "ξένες μυστικές υπηρεσίες". Πάμε λίγο πίσω στην Αγία Νάπα; 5πλο φονικό με 14 σφαίρες των 9mm από ακροαριστερό και (κατά δήλωσή του) ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ που έδρασε με πρωτοφανή ψυχραιμία και δεινότητα (έριξε ακόμα μία σφαίρα στο κεφάλι ως χαριστική βολή).

4. Ο Βελισάριος ήταν εύστοχος στο σχόλιό του. Ποιο ήταν το μοναδικό (ακροαριστερό) κόμμα που δεν καταδίκασε τη στυγερή επίθεση;

5. Εμφύλιος δεν πρόκειται να γίνει για τον απλούστατο λόγο ότι έχει ενεργοποιηθεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης στην Ελληνική κοινωνία.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 2 Νοεμβρίου 2013 στις 1:20:00 μ.μ. EET  

Τέλεια. Τρεις νεκροί συνολικά, ένας στην εντατική, η δημοκρατία στα τάρταρα. Τώρα έχουν και οι χιτλερικοί νεκρούς, τεκμήριο ότι υπάρχουν δυο άκρα (όπως διαπίστωσαν πρώτοι οι τρισμέγιστοι Φαήλος και Χρύσανθος, άσχετα αν αυτοί κουτοπόνηρα στόχευαν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα πιστόλια είναι πιο αριστερά από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Άρα πρέπει ο κόσμος να συνταχθεί με τη νομιμότητα αλλιώς θα μιλήσουν τα πιστόλια. Τώρα αν η νομιμότητα είναι ο πνέων τα λοίσθια μεταπολιτευτικός κοινοβουλευτισμός και η κυβέρνηση ανδρεικέλων της τρόϊκας είναι άλλη ιστορία. Τα όπλα και οι νεκροί θέτουν - εκβιαστικά πλέον - αδιαπραγμάτευτους όρους: ο προσχηματικός κοινοβουλευτισμός είναι προτιμότερος από αναρχία και το χάος, οι κυβερνήσεις ανίκανων και διεφθαρμένων καλύτερες από τον εμφύλιο. Το μαντρί - ή μήπως τα μαντριά; - στήθηκε. Και βολεύει πολλούς. Κυρίως στη δεξιά αλλά όχι μόνο πια. Όχι μόνο.

Χάρις στα πιστόλια των Ερυθρών Ταξιαρχιών εξαφανίστηκε η αριστερά στην Ιταλία και χάρις στη 17Ν καταδικάστηκε για δεκαετίες η εκπροσώπηση της αριστεράς στην Ελλάδα στους γραφικούς του του Συνασπισμού και στους στόκους του ΚΚΕ. Σε καμιά τριάντα - σαράντα χρόνια (δηλαδή δεν προλαβαίνω..)οι νεώτεροι θα μάθουν για το νέο σχέδιο Κόκκινη Προβιά και το πως κάποιοι χρήσιμοι ηλίθιοι εκατέρωθεν έσωσαν την παρτίδα για το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα του τόπου, με τη βοήθεια καλών υπερατλαντικών φίλων. Πώς έφτασε άλλωστε το ΠΑΣΟΚ από το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" στο "Ευχαριστούμε" του Σημίτη στους Αμερικάνους; Να το θυμόμαστε, γιατί το ΠΑΣΟΚ του '81 έχει αναστηθεί και πρέπει να οδηγηθεί στο να φτάσει στο "ευχαριστώ" σε χρόνο ρεκόρ, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου "ωρίμανσης". Από τη μια η κρίση, από την άλλη η έλλειψη της σοβιετίας έχουν εξαφανίσει τα προσχήματα και τους χρονοβόρους ελιγμούς. Γη και ύδωρ τώρα, αλλιώς το χάος. Και όπως το είπα παραπάνω: τελικά πολλούς βολεύει το μαντρί. Το κάθε μαντρί.


Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 1:21:00 μ.μ. EET  

Κάποιοι ακόμα να καταλάβουν πως ο συμμοριτοπόλεμος συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.
Ο μόνος τρόπος να εκμηδενιστεί το μίασμα του μαρξισμου που συνεχιζει να αιματοκυλα την χωρα και να σκοτωνει Ελληνες (οι μαρξιστες-η αλλιως αριστεροι-δεν εχουν πατριδα και οποιος δεν ξερει ας διαβασει λιγο μαρξ κλπ)είναι καλα συντονισμένες black ops από τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

Ψαρρός

Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 5:16:00 μ.μ. EET  

Καλά αυτός ο Αλέξανδρος δεν την παλεύει με τίποτα...
Στη δολοφονία Φυσσα, με ομολογία Ρουπακια και αποδεδειγμενη κινητοποιηση με SMS, τη λέει τυχαίο γεγονός. Τη χθεσινη επίθεση, χωρίς κανένα στοιχείο τη λέει διατεταγμένη υπηρεσία κλπ. Και ποιος μας λέει ότι δεν ήταν διατεταγμένη από κύκλωμα μπραβων; Οι μισοί χρυσαυγιτες σε μπραβιλικια και προστασιες ήταν μορφωμένοι.
Α, και από πότε φυλάει η αστυνομία τοπικές κομματικές οργανώσεις; Μόνο κεντρικά γραφεία κομμάτων φυλάει.

ΝΚ 2 Νοεμβρίου 2013 στις 6:13:00 μ.μ. EET  

Συλλυπητήρια στις οικογένειες.


1) Μου αρέσουν οι φιλαλήθεις. Ποιός οφελείται, κτλ. Όταν ο Ρουπακιάς είπε πως μέχρι πρότινος ήταν ΚΚΕ, κανείς δεν σκέφτηκε να ξεστομίσει τη λέξη προβοκάτσια.

2) Η θεωρία των 2 άκρων ξεκίνησε από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σωστά διέγνωσε πως ο Σύριζα ''χα'ι'δε'υει τους κουκουλοφόρους''. 'Οχι από την ΝΔ. Ούτε ισχυρίστηκε κανείς πως η Χ βουλευτής ρίχνει μολότωφ.

Αλλά καλύπτει ιδεολογικά τους ρίπτοντες. Είναι, mutatis mutandis, το Σινν Φέιν που δικαιολογεί τον ΙΡΑ. Λέει ''ναι μεν, αλλά''. Αυτό είπε πρώτη η Αλέκα και μάλλον έχει δίκιο.

Ενδεικτικά θα αναφέρω μόνο το ότι η μισή ΚΕ του Σύριζα πήγε μάρτυρας υπεράσπισης της 17Ν. Ακούστηκαν ατάκες του στυλ ''η 17Ν βοήθησε τη δημοκρατία''…Όχι δικηγόροι, μάρτυρες υπεράσπισης.

Το ΚΚΕ και η Αλέκα ξέρουν…

Σημειώνω πάντως ως θετική εξέλιξη ότι αυτή τη φορά δεν είχαμε αστερίσκους από τον Σύριζα.
Ο Ανταρσύα πάντως δεν λυπήθηκε καθόλου.

3) Όσο περνάνε οι μέρες και δεν έχουμε συλλήψεις έχουμε μία ακόμα ΜΑΡΦΙΝ. Ο Ρουπακιάς είναι φυλακή, αλλά όλοι οι δολοφόνοι του άλλου άκρου ατιμώρητοι.

Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ αφαίρεσε επιδεικτικά την αστυνομική φρουρά από βουλευτές και γραφεία της ΧΑ. Δίκην καψονιού; Ως προκαταβολή δικαστικών αποφάσεων; Εν πάσει περιπτώσει είναι έκθετος. Και θα το χρεωθεί όλη η κυβέρνηση βεβαίως.


Από την αποτελεσματκότητα της ΕΛΑΣ κρέμεται η αξιοπιστία του συστήματος, και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας όπως λέει ο ΦΚΜΚ. [Μόνο που υπό τις σημερινές συνθήκες το σύστημα δεν θα αντικατασταθεί από Καλιφορνέζικη ή Ελβετική άμεση δημοκρατία. Οι δημοφιλείς στον ελληνικό λαό επιλογές αυτή τη στιγμή είναι δικτατορία του προλεταριάτου, τσαβισμός, ή ναζισμός…]

Δυστυχώς όταν δεν πρόκειται για ερασιτέχνες επαναστάτες των Βορείων Προαστίων ή ανεγκέφαλους με χασαπομάχαιρα, τα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Ίσως να ξανακαλούσαμε την Σκότλαντ Γυάρντ.


4)Δυστυχώς, αν η ΝΔ εξαϋλωθεί όπως το ΠΑΣΟΚ, όλοι ξέρουμε ποιό κόμμα θα φτάσει το 25%…



Τέλος μια προσωπική παρατήρηση. Δεν μπορώ να ακούω ως δικαιολογία ''το μνημόνιο με έκανε τρομοκράτη/μαχαιροβγάλτη/δολοφόνο''. Ο δικός μου πατέρας μεγάλωσε χωρίς ρεύμα και αποχέτευση. Δεν σκότωσε κανέναν. Ας βρεί μια άλλη δικαιολογία ο κάθε ψυχανώμαλος δολοφόνος. Και ας σταματήσουν τα ΜΜΕ να τους σιγοντάρουν, γιατί άμα αρχίσει η σφαγή…

Βέβαια όσο εμείς ξεσπάμε στο πληκτρολόγιο κάποιοι άλλοι διαμορφώνουν την πραγματικότητα με τα όπλα.

Υ.γ. Σωστός ο Μανώλης, στα 3 καιγόμαστε.

Manolis 2 Νοεμβρίου 2013 στις 7:03:00 μ.μ. EET  

Οποιος παει για καυγα με μαχαιρι, ακομη και αν δεν το ξερει, παει για να σκοτωσει. Αν τον εχεις στειλει εσυ στον καυγα , εισαι ηθικος αυτουργος - ακομη και αν δεν ηξερες για μαχαιρι.
Οι χθεσινοι δολοφονοι (και οι ηθικοι αυτουργοι τους )απλα το ηξεραν απο πριν. Εαν το χτυπημα ηταν "απλως" μαφιοζικο, οι οπωσδηποτε επαγγελματιες δραστες δε νομιζω οτι ειναι τοσο κοροιδα να εκτελεσουν συμβολαιο θανατου εξω απο τη ΧΑ και να τους κυνηγαει μετα η αντιτρομοκρατικη και ολη η ΕΛΑΣ. Θα το επρατταν οπουδηποτε αλλου. Εδω υπαρχει "μυνημα" και μαλλον θα το διαβασουμε συντομα.
Τα θυματα , ακομη και οι χειροτεροι χαρακτηρες να ηταν, για εμας ειναι απλα νεοι ανθρωποι που εχασαν τη ζωη τους ανευ φανερης αιτιας, ξαφνικα, βιαια και βεβαια ανανδρα, οπως ακριβως ο Π. Φύσσας.
Εαν επικρατησει η βια, ενας θα ειναι ο νομος της , αυτος του ισχυροτερου. Στην προκειμενη περιπτωση ισχυροτερος μπορει να ειναι μονον ο βαρυτερα οπλισμενος - να ρωτησουμε γι'αυτο τους Συριους... Ψυχραιμια λοιπον και ας το λεει και η Ντορα και ο μπαμπας της ο ιδιος.

Ανωνυμε 2 Νοεμβρίου 2013 - 1:19:00 μ.μ. EET
Κι εμενα αμεσως στην Αγια Ναπα πηγε το μυαλο μου. Μηπως το εκει φυλακισμενο "παληκαρι" πρεπει επιτελους να ανακριθει ΚΑΙ απο την ΕΛΑΣ?

Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 8:26:00 μ.μ. EET  

Ψαρρέ πολύ Call of Duty παίζεις..

Ανώνυμος 2 Νοεμβρίου 2013 στις 8:41:00 μ.μ. EET  

Μανώλη, για τον Μαμαλικόπουλο βλέπε εδώ: http://kourdistoportocali.com/post/30988/sextamamalikopoulos

Tα νέα στοιχεία είναι ότι α) οι δολοφόνοι ήταν ημεδαποί (μιλούσαν άψογα ελληνικά) β) ήταν εκπαιδευμένοι στα όπλα (βολή double tap) και γ) φορούσαν γάντια και πλαστικούς "σφιγκτήρες" στα άκρα για να μην αφήσουν ίχνη DNA (τρίχες, ιδρώτα κλπ), όπως ακριβώς ο Λάμπρος Φούντας φορούσε λαστιχάκια στα μανίκια και στα μπατζάκια του...

Alexandros 2 Νοεμβρίου 2013 στις 10:03:00 μ.μ. EET  

Είναι αδύνατον να βάλουμε τον Ρουπακιά και τον κάθε Ρουπακιά στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς τους δολοφόνους χθες, δεν περιμένω βέβαια να το καταλάβουν όλοι αυτό.

Τα σενάρια που έγραψα επίσης, έχουν τεθεί προς ανάλυση, αλλά βέβαια έγραψα προς πιο σενάριο κλίνω εγώ.

Το μεγάλα ερωτήματα που τίθενται είναι για ποιον δουλεύουν οι δολοφόνοι και αν είναι μπλεγμένες μυστικές υπηρεσίες. Αν θεωρήσουμε δε πως αυτό το περιστατικό δίνει ώθηση στη ΧΑ αλλά και στον Σύριζα, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε και ποιους δεν βολεύουν οι νέες συμμαχίες της Ελληνικής Κυβέρνησης στην περιοχή. Νομίζω πως το χτύπημα έχει πολλές παραμέτρους και δεν είναι απλό θέμα ανεκδίκησης και για την ακρίβεια δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία Φύσσα, απλώς η δολοφονία Φύσσα ήταν η αφορμή! Κρίμα για όλα τα παιδιά απλώς, τα οποία είναι στην κυριολεξία αδικοχαμένα!
Έγραψα επίσης ποια είναι η λύση, αλλά είπαμε είναι δύσκολα πράγματα αυτά!

Vangelis M. 3 Νοεμβρίου 2013 στις 7:38:00 π.μ. EET  

Εγω για την ερμηνεια των τραγικων γεγονοτων δεν θα αναζητησω απαντησεις σε κβαντα υπερχορδες και εξωτικα κουαρκ. Η ταπεινη βαρυτητα μου φτανει για να κατανοησω και να ερμηνευσω το φαινομενο.

Απο την στιγμη που εχουμε δυο πολιτικα ακρα (που ομως θεωρω οτι μοιαζουν περισσοτερο απο οσο διαφερουν), που ενσωματωνουν ιδεα της χρησης βιας ως κυριο και πρωταρχικο μεσο ασκησης πολιτικης στην ιδεολογια τους, αυτα ειναι αναμενομενα. Η πανισχυρη δυναμη της ιδεολογιας εκει τεινει τις κατασταστεις. Το ατυπο μορατοριουμ των ξυλοδαρμων στους δρομους εληξε. Αναλαμβανει η πραγματικη δραση των ιδεων και ολοι, μα ολοι ειμαστε κατα βαθος ικανοποιημενοι.

Ανώνυμος 3 Νοεμβρίου 2013 στις 3:21:00 μ.μ. EET  

Εξαιρετικό το σχόλιο του " 2 Νοεμβρίου 2013 - 1:21:00 μ.μ" που υπογράφει σαν "Ψαρρος".

Εξαιρετικό^2 σε ένα post με τίτλο ψυχραιμία.

Καλά κάνεις και τα αφήνεις αυτά τα σχόλια αγαπητό εν κρυπτώ. Για να ξέρουμε (που ξέραμε δλδ...) τι παίζει εκεί έξω...

Tns

Alexandros 3 Νοεμβρίου 2013 στις 10:28:00 μ.μ. EET  

@ Βαγγέλη η ανάλυσή σου είναι πέρα για πέρα εσφαλμένη, γιατί δεν υπάρχει ούτε τέτοια δεξιά ούτε τέτοια αριστερά στην Ελλάδα.

Η τρομοκρατία στην Ελλάδα ήταν ντυμένη με ιδεοπολιτικό μανδύα, αλλά πάντοτε αυτοί οι άνθρωποι ελέγχονταν από διάφορα κέντρα εξουσίας και απλώς οι χρήσιμοι ηλίθιοι της αριστεράς, τους υποστήριζαν κατά καιρούς, άλλωστε αυτό έκαναν και μετά τη δολοφονία Φύσσα και τώρα που καταλαβαίνουν τι γίνεται έχουν λουφάξει, γιατί τώρα κατάλαβαν τι κορόιδα πιάστηκαν!
Όλοι αυτοί οι αναρχοαριστεροί, τους οποίους αναγκαστικά τους λέω έτσι, γιατί έτσι είθισται να χαρακτηρίζονται, είναι άνθρωποι, οι οποίοι είναι κοινοί εγκληματίες, που εκτελούν συμβόλαια, για να βγάζουν χρήμα, χωρίς να έχουν καμία ιδεολογία ή πιστεύω, δεν το συζητάμε καν για εθνική συνείδηση!
Εγώ έχω να επισημάνω επιπλέον την άθλια πραγματικά δημοσιογραφία, η οποία αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον το θάνατο Φύσσα, τώρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και τον θάνατο των δυο αυτών παιδιών και όχι μόνον εναντίον της ΧΑ, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα εμφύλιας αντιπαράθεσης. Για άλλη μια φορά, οι δημοσιογράφοι του Έθνους, του Βήματος, της Καθημερινής, της Ελευθεροτυπίας, αποδεικνύουν το πόσο ποταποί είναι!
Επιμένω επίσης, ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αξιωματικών της αστυνομίας, ο Δένδιας φέρει ίσως και ποινικές ευθύνες, ενώ σίγουρα πλέον όλος αυτός ο πόλεμος για την άρση της φύλαξης έχει γίνει πολύ ύποπτος!
Ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε ως Έλληνες είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι για την φύλαξη της Δημοκρατίας ή τη διατήρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, αλλά είναι απελευθερωτικός αγώνας και αγώνας για να ξανακερδίσουμε τη δημοκρατία μας, ίσως αν το καταλάβουμε αυτό να μπορέσουμε και να συνεννοηθούμε εφόσον έχουμε ως κοινό την αγάπη για την πατρίδα, η οποία υπάρχει σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά για κάποιον λόγο όλοι αυτοί οι ενάντιοι του διεθνισμού ή του κοσμοπολιτισμού και οι υπέρμαχοι της πατρίδας, παραμένουν φιμωμένοι σε όλες τις παρατάξεις και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο!

Manolis 4 Νοεμβρίου 2013 στις 3:03:00 μ.μ. EET  

Αγία Νάπα:
http://www.defence-point.gr/news/?p=88288

Ανώνυμος 4 Νοεμβρίου 2013 στις 6:32:00 μ.μ. EET  

Εγω ενα πραγμα ξερω, η ΠΑΣΟΚΑΡΑ εκανε παλι το θαυμα της ενεργοποιωντας τους παρακρατικους της κυκλους ακομα μια φορα (παλια μου τεχνη κοσκινο)με σκοπο να μαντρωσει τον φοβισμενο αστικο και μικροαστικο κοσμο στον χωρο του ''δημοκρατικου κεντρου''.

Ολυμπιος 4 Νοεμβρίου 2013 στις 7:02:00 μ.μ. EET  

Εμενα μου κανει μεγαλη εντυπωση η "εξαφανιση" του indymedia λιγη ωρα μετα τις δολοφονιες.Ακομη να βγει στον "αερα" μερες μετα τις δολοφονιες. Και ο λογος ειναι απλος.Οτι υπαρχουν στοιχεια για γνωση της επιθεσης απο το φασιστικο αυτο μεσο αν οχι για τον συντονισμο της.Για να δουμε η αστυνομια θα το ψαξει? Ιδου η Ροδος.

Ανώνυμος 4 Νοεμβρίου 2013 στις 10:22:00 μ.μ. EET  

Επειδή πολλοί σχολιαστές λένε τις θεωρίες τους, θα πω και τη δική μου θυμίζοντας την επιστολή της μικρής Φυρερ, η οποία ρωτούσε τα μέλη της ΧΑ μέχρι πιο σημείο ήταν διατεθειμένοι να θυσιαστούν..
Η θυσία βρέθηκε και η Χρυσή Αυγή ήδη καρπώνεται το επικοινωνιακό κομμάτι ξαναμπαίνοντας στο πολιτικό παιχνίδι.

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2013 στις 10:39:00 μ.μ. EET  

Μετατο σημερινο video ΣΟΚ απλα δεν ηταν επαγγελματιας. 4 σφαιρεςσε καθε νεκρο και να αστοχει ειναι πολλες. Ας μην σχολιασουμε οτι αφησαν την μηχανη χωρις οδηγο...

Ο Αλασκας.

Alexandros 6 Νοεμβρίου 2013 στις 9:38:00 π.μ. EET  

@Αλάσκας

Είναι δύσκολο να πυροβολείς τρέχοντας και από ο,τι έχουν δηλώσει οι ειδικοί της αντιτρομοκρατικής πρέπει να είχαν και αυτοκίνητο υποστήριξης!

Ο Επαγγελματισμός δεν έγκειται μόνο στο σημάδι.......

TED 6 Νοεμβρίου 2013 στις 11:29:00 π.μ. EET  

Ο Αλάσκας έχει δίκιο, τουλάχιστον για τον οδηγό.

Δε νομίζω να διδάσκεται σε κανένα "σχολείο" ότι ο κύριος εκτελεστής κάνει και τον οδηγό, και δη κατά τη διαφυγή.

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2013 στις 7:25:00 π.μ. EET  

3ο θεμα στο Σκαι η δολοφονια ...και ακομα επιμενουν στην εκδοχη του επαγγελματια!!!

Ο Αλασκας.

Γεράκι 7 Νοεμβρίου 2013 στις 4:40:00 μ.μ. EET  

Ένας που δεν έχει εκτελέσει ξανά ανθρώπους κατ' αυτόν τον τρόπο νομίζω ότι θα προτιμούσε να "χτυπήσει" κι όχι να εκτελέσει. Το χτύπημα θα ήταν από κάποια απόσταση (ανασφάλεια-διαφυγή) κι όχι με χαριστικές βολές εξ επαφής. Το δε όπλο θα ήταν προτιμότερα αυτόματο θερίζοντας τους στόχους, εξισορροπώντας την ακρίβεια που δεν έχει κάποιος έμπειρος. Στο βίντεο βλέπω κάποιον που έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και χρησιμοποιεί το όπλο με μεγάλη άνεση.

Γεράκι 7 Νοεμβρίου 2013 στις 7:18:00 μ.μ. EET  

Διάβασα πριν λίγο το άρθρο στο Βήμα την ανάλυση έμπειρων αξ/κων της ΕΛ.ΑΣ που λένε ότι ο δράστης "δεν ήταν εκπαιδευμένος ιδιαίτερα", ότι "Κρατούσε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της επίθεσης το πιστόλι με το ένα χέρι, δείγμα της απειρίας του" και " Άρχισε να πυροβολεί από απόσταση εννιά περίπου βημάτων αναλίσκοντας τα πρώτα 4'' από τα συνολικά 7'' που διήρκεσε η επίθεση. Η απόσταση αυτή θεωρείται πολύ μεγάλη στη χρήση πιστολιού για δολοφονικές ενέργειες."

Βίντεο: Ο δράστης εμφανίζεται να πυροβολεί σε απόσταση που όταν έφυγε την κάλυψε με 6 βήματα (<7,5μ), δεν ξέρω αν είναι "πολύ μεγάλη", όμως φαίνεται ότι αρχικά πυροβολεί στα 4 άτομα από αυτή την απόσταση, πετυχαίνοντας τουλάχιστον το πρώτο θύμα που σωριάζεται τη στιγμή που ο δράστης προσεγγίζει με κοφτά βήματα αλλάζοντας στόχο στρέφοντας τα πυρά του σε εκείνον που διαφεύγει διαγώνια αριστερά του, πάντα κρατώντας το όπλο και με τα δύο χέρια. Όταν ξαναστρέφει τα πυρά του στα θύματα τα έχει προσεγγίσει σε απόσταση ~2μ σε ~3΄΄, το δεύτερο θύμα είναι όρθιο άλλα έχει ήδη χτυπηθεί. Μέχρι εκείνο το σημείο όλες οι βολές είναι και με τα δύο χέρια, μόνο οι χαριστικές βολές που ήταν σχεδόν εξ επαφής είναι με το ένα και διαρκούν άλλα ~3΄΄.

Η ψυχραιμία, η ικανότητα κίνησης, βολών κι εναλλαγής στόχων δεν νομίζω ότι διδάσκεται από εγχειρίδια του ιντερνετ με υποτυπώδη εξάσκηση σε σκοπευτήριο.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 8 Νοεμβρίου 2013 στις 4:07:00 μ.μ. EET  

Οι όποιες συγκρίσεις με τις δολοφονίες της 17Ν δείχνουν σαφώς επαγγελματία που εκτελεί συμβόλαιο. Τώρα, αν καναδυο λεπτομέρειες δείχνουν κάποια προχειρότητα ίσως είναι γιατί στην Ελλάδα οι "καλοί" επαγγελματίες του χώρου είναι πολύ λίγοι και οι υπόλοιποι είναι σαφώς μετριότεροι. Θεωρώ σίγουρο ότι ο δολοφόνος προέρχεται από τον χώρο των ποινικών και ότι η πράξη του βολεύει πολιτικά πολλούς, για την ακρίβεια όλους πλην των νεκρών και της δημοκρατίας. Με το πρίσμα της διπλής αυτής δολοφονίας, ίσως πρέπει να επανεξεταστεί και η πρώτη δολοφονία: μήπως και εκεί κερδισμένοι βγαίνουν όλοι (ανάμεσά τους και κάμποσοι από την ΧΑ) πλην του νεκρού και της δημοκρατίας. Σαν πολύ να θυμίζει το σκηνικό Ιταλία του '70, μόνο που εκεί κερδισμένοι ήταν η CIA και η Μαφία. (Και από μεσοπολεμική Γερμανία κάτι θυμίζει αλλά θα φωνάζει ο Οδυσσέας και δεν το λέω).

Θεωρία των δυο άκρων... απίστευτο να υπάρχουν σοβαροί, μορφωμένοι άνθρωποι στη δεξιά που να πιστεύουν σε τέτοια μπούρδα. Τελικά μια δόση από ψεκασμό όλοι την τρώμε σε τούτον τον τόπο.

Οδυσσέας 8 Νοεμβρίου 2013 στις 5:36:00 μ.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ:
Ως προς τους παραλληλισμούς σου με τη μεσοπολεμική Γερμανία δεν "φώναξα". Απάντησα τεκμηριωμένα και ο καθένας μπορεί να κρίνει.
Και μια που μιλάμε για άκρα, υπενθυμίζω ότι είχες υποσχεθεί μια απάντηση για τη δολοφονία Ψαρρού, που ακόμα αναμένεται...
Τώρα στο κατά πόσον ήταν επαγγελματίας ο δολοφόνος: ομολογώ ότι δεν έχω άποψη γιατί δεν είμαι ειδικός. Απλά να παρατηρήσω ότι (πολιτικά) η εκδοχή "ερασιτέχνης" οδηγείς στην ερμηνεία "ακροαριστερή τρομοκρατία" (άρα και επιβεβαίωση της "θεωρίας των δύο άκρων") ενώ η εκδοχή "επαγγελματίας/ποινικός" οδηγεί στην ερμηνεία "προβοκάτσια" (που ήταν και το πρωτοσέλιδο της Αυγής την επόμενη μέρα). Και επειδή κανείς μας δεν είναι ειδικός, η εκδοχή που επιλέγει κανείς εξαρτάται (υποσυνείδητα) από την πολιτική ερμηνεία που θέλει να δώσει. Εγώ δε θα μπω σε αυτή τη διαδικασία: δεν μπορώ να κρίνω βάσει των στοιχείων, και δεν θα υποκαταστήσω τα στοιχεία με τις πολιτικές μου πεποιθήσεις.
Πάντως μιλώντας γενικά (και όχι για το συγκεκριμένο περιστατικό), ο νεκρός Φούντας, ο γιος του Βούτση κλπ. αποδεικνύουν ότι ακροαριστερή τρομοκρατία υπάρχει. Αυθεντική, όχι προβοκατόρικη. Αρα και η θεωρία των δύο άκρων ισχύει απολύτως.

Γεράκι 8 Νοεμβρίου 2013 στις 7:43:00 μ.μ. EET  

Έχεις δίκιο Οδυσσέα, ο καθένας ερμηνεύει το συμβάν υποσυνείδητα με το πολιτικό του κριτήριο. Στην προηγούμενη καταχώρησή μου ήθελα να καυτηριάσω το γεγονός πως πολλοί, στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ειδικοί μάλιστα, τεκμηριώνουν την ερμηνεία τους με μια περιγραφή που απέχει πολύ από αυτό που βλέπει ο καθένας στο βίντεο.

Ειδικός δεν είμαι, αλλά ούτε στραβός. Ο δράστης δεν μπορεί να άρχισε τους πυροβολισμούς στα 10, 15 και 20 μέτρα που αναφέρουν πολλοί, ειδικοί και μη, αλλά βάσει του βίντεο πρέπει να ήταν σε μια απόσταση 6-7 μέτρων το πολύ. Μπορεί και λιγότερο, όχι περισσότερο. Ο δράστης επίσης σαφώς ρίχνει αρχικά στη συγκεντρωμένη ομάδα κι όχι σε αυτόν που φεύγει. Είναι ολοφάνερο ότι την ώρα που πυροβολεί αριστερά το πρώτο θύμα πέφτει χτυπημένο πριν (ξανα)στρέψει τα πυρά του εκεί. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το διακρίνεις και αυτό. Επίσης δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις ότι όλα τα πυρά τα εκτοξεύει με τα δύο χέρια, όχι με το ένα που λένε, με το ένα ρίχνει τις χαριστικές βολές μόνο.

Αν δεν υπήρχε το βίντεο (άλλη πονεμένη ιστορία αυτή) με αυτά που διάβαζα θα πίστευα ότι έριχνε από τα ~15μέτρα με το ένα χέρι και ότι κατα σύμπτωση σκότωσε δύο. Ε, δεν έγινε έτσι.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 8 Νοεμβρίου 2013 στις 9:49:00 μ.μ. EET  

Για Βαϊμάρη: http://www.naftemporiki.gr/story/726332. Όχι πως συμφωνώ με όλα τα σχόλια του καθηγητή αλλά σε πολλά δεν πέφτει έξω.

Για Ψαρρό: Υπομονή, δεν το ξέχασα. Θα μπορούσα να απαντήσω επιγραμματικά ότι η διάλυση του 5/42 ήταν επιβεβλημένη αλλά ο τρόπος που έγινε και οι δολοφονίες που ακολούθησαν τελείως περιττές. Έτσι ακραία όμως ήταν τα πράγματα από τα μέσα 43 και μετά καθώς το διακύβευμα ήταν μεγάλο. Κανείς στο ΕΑΜ δεν ήθελε επιστροφή της παλιάς κυβέρνησης, πράγμα που σήμαινε ότι θα τους ξανακρεμούσαν στο τσιγκέλι όπως με τον Μεταξά (έγινε ακριβώς αυτό με τη λευκή τρομοκρατία το 46). Επιπλέον οι Άγγλοι είχαν σχεδόν διακόψει την ενίσχυση του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, πράγμα που έδειχνε ξεκάθαρα τις προθέσεις τους. Οπότε η ΕΚΚΑ ήταν μεταξύ σφύρας και άκμονος: μια επαμφοτερίζουσα πολιτικά ισχυρή στρατιωτική ομάδα στο μέσον της χώρας με πορεία όλο και περισσότερο φιλομοναρχική - τουλάχιστον έτσι εκτιμούσε το ΕΑΜ. Η απόφαση ήταν αυτονόητη. Αλλά από την άλλη η συνεργασία με τον εχθρό δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση. Όποιος δεν ήθελε να ενταχθεί στο ΕΑΜ μπορούσε να καταφύγει στον Ζέρβα ή στη Μ.Ανατολή. Κάποια μέλη λχ της ΠΑΟ αυτό έπραξαν - δυστυχώς όχι όλα. Σου καταγράφω τις σκέψεις μου για το ζήτημα και το πώς τοποθετούμαι με δυο λόγια σε αυτήν την ιδιαίτερα ενοχλητική για τον αριστερό αντιστασιακό αγώνα ιστορία. Ελπίζω να βρω χρόνο να ψάξω καλύτερα και σοβαρότερα το ζήτημα, φέτος οι υποχρεώσεις μου λόγω θέσης στο χώρο εργασίας μου πολλαπλασιάστηκαν.

Στα ζητήματα τρομοκρατίας πρέπει κανείς κάθε φορά να σκέφτεται με βάση το παλιό αξίωμα της αστυνομικής σκέψης: Ποιος κερδίζει; Κανείς δεν αποκλείει την ύπαρξη και τη δράση ατόμων που ιδεολογικά τοποθετούνται στην άκρα αριστερά και επιλέγουν τη βία ως μέσο προώθησης της ιδεολογίας τους. Πόσοι ωστόσο ήταν αυτοί και γιατί έμεναν σκανδαλωδώς για δεκαετίες στο απυρόβλητο από την δήθεν "ανίκανη" αστυνομία - που όμως πριν την μεταπολίτευση ήξερε και τι ώρα πίνεις καφέ μέσα στο σπίτι σου; Μήπως τελικά η αστυνομία ήξερε, όπως και για τους χρυσαυγίτες, αλλά βόλευε η δράση τους, όπως βόλευε και στην Ιταλία η δράση των Ερυθρών Ταξιαρχιών; Υποθέσεις κάνω... Όσο για την ακροδεξιά, αυτή έπαψε να υπάρχει ως ευδιάκριτο πολιτικό μόρφωμα κοντά στα μέσα της δεκαετίας του 80. Την ξαναέστησαν στα πόδια της η κρίση και η παράνομη μετανάστευση. Και εδώ βέβαια το ερώτημα είναι το ίδιο: Ποιος κερδίζει; Υποθέτω (και πάλι) οι ίδιοι που υποθάλπουν τα "αριστερά" πιστόλια. Άλλωστε, όταν χρειάστηκε η αστυνομία να "εντοπίσει" τα φυντάνια της ΧΑ δεν χρειάστηκε ούτε μια εβδομάδα. Μεγάλη η παράδοση του Μανιαδάκη και του Παξινού στην Αστυνομία...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP