Σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις θα μπορεί να συμμετέχει η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, βάσει τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης, δήλωσε ότι με την τροπολογία δίνεται η νομική κάλυψη στη Μονάδα για επιχειρήσεις που συμμετέχει και διασφαλίζεται η υπαγωγή της στο καινούριο οργανόγραμμα του ΓΕΕΘΑ, που είχε δημιουργήσει τη «Δύναμη Δέλτα» (το διακλαδικό σώμα το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ).
«Δεν κάνουμε καμία σημαντική αλλαγή. Απλώς προβλέπουμε δύο βασικά πράγματα στη λειτουργία της πιο εκλεκτής μονάδας που έχει στη διάθεσή του το ελληνικό κράτος» δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η Μονάδα, που απαριθμεί 93 στελέχη, κάνει καθημερινά επιχειρήσεις.

«Θα μπορούσαμε να καθυστερήσουμε τη συγκεκριμένη τροπολογία και να την εντάξουμε σε ρυθμίσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας. Όμως, ορισμένα περιστατικά δεν μπορούν να περιμένουν και θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τη νομική κάλυψη που χρειάζονται για επιχειρήσεις τις οποίες μπορεί να κληθούν αύριο το πρωί να κάνουν» κατέληξε ο κ . Βαρβιτσιώτης.

Πηγή Ναυτεμπορική


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP