Φοροδιαφυγή άνω των 3 εκατ. διαπίστωσε το ΣΔΟΕ για το ζεύγος Παπαντωνίου

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Φοροδιαφυγή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, σε βαθμό πλημμελήματος και της συζύγου του σε βαθμό κακουργήματος διαπιστώνει η Επίκουρη Εισαγγελέας Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου από τα στοιχεία του ΣΔΟΕ που διενήργησε οικονομικό και φορολογικό έλεγχο στο ζευγάρι κατ΄εντολή της.

Η φοροδιαφυγή, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά ποσό άνω τριών εκατομμυρίων ευρώ το χρονικό διάστημα 2000 ως 2010, όπως διαπιστώνει σε πόρισμά του το ΣΔΟΕ.

Για τον κ. Παπαντωνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, το αποκρυβέν ποσό ετησίως δεν ξεπερνά τις 150 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο σχετικός νόμος ορίζει ότι για να ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος θα πρέπει το εισόδημα που έχει αποκρυβεί ετησίως να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να απέκρυπτε κάθε χρόνο ποσά άνω των 80.000 ευρώ. Αντιθέτως, ο χαρακτηρισμός του αδικήματος ως κακουργήματος σε βάρος της συζύγου του κ. Παπαντωνίου σχετίζεται με το ποσό του 1,333 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε λογαριασμό της κ. Κουράκου, σε τράπεζα της Ελβετίας.

Πάντως, της ενδεχόμενης άσκησης ποινικής δίωξης, πρέπει να προηγηθεί η ολοκλήρωση του διοικητικού φορολογικού ελέγχου από την αρμόδια ΔΟΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ φέρεται να διαπιστώνει ότι τα έξοδα του πρώην υπουργού δεν ήταν σε αρμονία με τα δηλωθέντα εισοδήματα του, γεγονός που μελετάται από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ώστε να εντοπιστούν αν υπάρχουν άγνωστες πηγές εσόδων.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σημείωση "Εν Κρυπτώ": Η κατηγορία της φοροδιαφυγής ύψους 80.000 Ευρώ ετησίως είναι μάλλον "ψίχουλα" για έναν πολιτικό, του οποίου ερευνάται η εμπλοκή σε αμφιλεγόμενες εξοπλιστικές συμβάσεις ύψους 7 δις Ευρώ. Από την άλλη πλευρά βέβαια, και ο Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή πιάστηκε... Αλλά επειδή η θητεία Παπαντωνίου στο ΥΕΘΑ έχει τουλάχιστον ίσο "ενδιαφέρον" με τη θητεία Τσοχατζόπουλου, θα επαναλάβουμε εδώ το σχολιασμόσ την αρχική είδηση περί εμπλοκής της συζύγου κ. Παπαντωνίου στη λίστα Λαγκάρντ:
"Εμείς δεν πιστεύουμε ότι όποιος περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ είναι απαραίτητα ένοχος για κάτι. θα προτείναμε όμως στον κ. Εισαγγελέα να ερευνήσει, ευκαιρίας δοθείσης, τα εξής ερωτήματα:
(1) Πώς γίνεται ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας που στις 25 Νοεμβρίου 2002 παίρνει την έγκριση του ΚΥΣΕΑ για την αγορά 32 ελικοπτέρων ΝΗ-90 με συνολικό τίμημα 659 εκ. Ευρώ, στις 29 Αυγούστου 2003 να υπογράφει σύμβαση προμήθειας 20 ελικοπτέρων του ιδίου τύπου με τίμημα 699 εκατομμυρίων ευρώ;
(2) Οι Φινλανδοί, που την ίδια περίοδο παρήγγειλαν επίσης 20 ελικόπτερα ΝΗ-90, γιατί τα πλήρωσαν στη μισή τιμή, δηλαδή 395 εκατομμύρια Ευρώ; Μήπως επειδή αυτή ήταν η σωστή τιμή; Μήπως επειδή στην περίπτωσή μας τα υπόλοιπα 300 εκ. πήγαν σε κάποιες τσέπες;
(3) Μήπως έχουν δίκιο όσοι λένε ότι αυτό ήταν το πιο σκανδαλώδες από όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα, αν ληφθεί υπόψη η υπερτιμολόγηση που πλησίασε το 100%; Και τι απέγινε ο σχετικός φάκελος που είχε στείλει το 2004 στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλο ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ Γ. Ζορμπάς;
(4) Ποιοι μεγαλοπαράγοντες (ή/και γιοι μεγαλοπαραγόντων) του δημοσίου βίου εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη προμήθεια; Το γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών ελέγχουν μεγάλα ΜΜΕ μήπως βοήθησε να περάσει το σκάνδαλο απαρατήρητο; Αυτούς θα τους αγγίξει η έρευνα;
(5) Όσα αδικήματα διαπράχθηκαν το 2002-2003 εμπίπτουν μεν στις σκανδαλώδεις παραγραφές του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά όπως μας δίδαξε η υπόθεση Τσοχατζόπουλου, αυτές μπορούν να παρακαμφθούν μέσω της δίωξης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υποθέτουμε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν ήταν ο μόνος υπουργός που πίστευε ότι "black is beautiful"...
Ιδού λοιπόν, "πεδίον δόξης λαμπρόν" κύριοι Εισαγγελείς."

13 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2013 στις 7:15:00 μ.μ. EET  

Για 3εκαττομυρια κανετε ετσι?
Να φανταστειτε ενας παππους χρωσταει ισα με 1000Ευρω και ασχολουμαστε με το Γιαννο?
Αφηστε τον στην Βραζιλια να κανει διακοπες

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2013 στις 7:21:00 μ.μ. EET  

Γύρισε από Βραζιλία, ξέχνα το αυτό

Ευστάθιος Παλαιολόγος 7 Νοεμβρίου 2013 στις 7:31:00 μ.μ. EET  

Ένας ένας να παίρνουν τον δρόμο τους... για τον Κορυδαλό!

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2013 στις 8:31:00 μ.μ. EET  

Δε ξέρω κατά πόσο η διαφάνεια και η εντιμότητα της Ελλάδας εκείνης της εποχής-και όχι μόνον-διέφερε απο εκείνη χωρών τύπου Κολομβίας.....

Μέντωρ

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2013 στις 11:13:00 μ.μ. EET  

@ Μεντωρ . Στην Κολομβια ηταν καλυτερα .
Παντως γενικοτερα οφειλω να ομολογησω οτι στον εναμιση χρονο της παρουσης διακυβερνησης , εχω δει πιο πολλες στρατιωτικες ασκησεις και σοβαρες οργανωτικες αλλαγες στις ΕΔ. και προσπαθειες εξυγειανσης της πολιτικης ζωης εστω και μεσω "φοροδιαφυγης" απο οτι στα προηγουμενα 30χρονια .

Pro

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2013 στις 9:41:00 π.μ. EET  

@Pro
δεν έχεις και άδικο. σκεφτείτε να μην υπήρχε και το πασοκ στην κυβέρνηση!!!

μηδενιστής

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2013 στις 9:51:00 π.μ. EET  

ορίστε ελληνικέ γκρινιάρη λαέ.
στελνουμε στη φυλακή? και τα λαμόγια του θασοκ. τι παραπονείσαι όταν σου παίρνουμε το σπιτι? αχάριστος λαός ρε παιδί μου. εδώ προσπαθούμε να φτιάξουμε το κράτος, οι φυλακές θα γεμίσουν από τους επίορκους πολιτικούς και όμως η γκρίνια δεν λέει να σταματήσει, τσσσσσσ

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2013 στις 10:58:00 π.μ. EET  

Αφού κατέφερε να διαφύγει επιτυχώς στην Βραζιλία, ενώ ήταν γνωστό ότι θα διωχθεί οσονούπω τόσο για τα 3,2εκ όσο και για τα άλλα 40εκ, και ενόσω δεν γνώριζε τι δίωξη θα γίνει ακριβώς εναντίον του.
Τελικώς επήλθε συμφωνία να πληρώσει για πλημέλημα ένα πρόστιμο μόνο για τα 3,2εκ, και τα 40εκ άστα να πάνε.
Προφανώς για να μην εκτεθούν κάποιοι αν κελαϊδούσε από Βραζιλία, κατέληξαν σε μία χαλαρή δίωξη για τα μάτια του κόσμου.

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2013 στις 2:46:00 μ.μ. EET  

Πλημμέλημα σημαίνει φυλακή, όχι πρόστιμο.

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2013 στις 7:00:00 μ.μ. EET  

υπασπιστές δεν είχαν οι αυτοι οι υπουργοί; αυτοι γιατί δεν μιλάνε;

SZAE 8 Νοεμβρίου 2013 στις 8:45:00 μ.μ. EET  

Σε ομιλια του καταχειροκροτούμενος ειπε μεταξυ άλλων:
"Συντροφοι για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι"
ε καπου εκει στον αγώνα ξέχασε τα 3 εκατομύρια. Σιγά τα ωωωά
Καταστηματα σωφρονισμού έχουμε. Ας τα αξιοποιήσουμε....

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2013 στις 10:18:00 μ.μ. EET  


Ασχετο φιλοι μου αλλά .........
20.000 ΑΚ . Με΄γεια μας .

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=250304&catid=4

Ανώνυμος 9 Νοεμβρίου 2013 στις 1:46:00 π.μ. EET  

Απολαύστε το:
http://www.youtube.com/watch?v=uLxLD2odjb8

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP