Νεοκλής Σαρρής : Εκπομπή Τομές 26 Οκτ 10

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010


Ιδεολογική παραχάραξη
Στα πλαίσια της εκπομπής Τομές της 26.10.10, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Νεοκλής Σαρρής σχολιάζει την απόφαση του Αρείου Πάγου να αθωώσει τους έξι που καταδικάστηκαν το 1922 σε θάνατο για εσχάτη προδοσία μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Επίσης επισημαίνει τις ομοιότητες που παρουσιάζει η σημερινή ελληνική κρίση με τις μεθόδους υπονόμευσης, αποσταθεροποίησης και ελέγχου μιας χώρας, όπως αναλύονται σ’ ένα μικρό βίντεο, το οποίο έχει αναρτηθεί στο εξαίρετο blog «ΟΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ».

http://lomak.blogspot.com/2010/10/26-10.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Νοεμβρίου 2010 στις 12:21:00 μ.μ. EET  

Οι νέοι "υποψήφιοι" για το Γουδή που τους περιμένει, "φρόντισαν" να "αθωώσουν" τους παλαιότερους για να έχουν μια ..... "δικαιολογία" (όταν θα έλθει η ευλογημένη εκείνη ώρα). Τυχαίο;;; Δεν νομίζω!!

Νήμα 4 Νοεμβρίου 2010 στις 2:44:00 μ.μ. EET  

Αγαπητό ΕνΚρυπτώ,
Σε σχέση με αυτό που αναφέρει για την ιδεολογική υπονομεύση και τις ψυχολογικές επιχειρήσεις (PsyOp-αγγλιστί) θα ήταν ενδιαφέρον -αν μπορούσατε- να μαζέψετε υλικό και να κάνετε ένα αφιέρωμα.

Είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού το τι έχει παιχτεί τις τελευταίες δυο (τουλάχιστον) δεκαετίες στην Ελλάδα.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Ανώνυμος 4 Νοεμβρίου 2010 στις 10:14:00 μ.μ. EET  

Η δίκη των 8 από "έκτατο στρατοδικείο" και η εκτέλεση των 6 ήταν λάθος, το 1922. Η αθώωσή τους από τον Άρειο Πάγο 88 χρόνια μετά είναι επίσης λάθος.

Προφανώς θα αναρωτιέστε πώς και γιατί;

Είναι απλούστατο. Πρόκειται για ακόμη μία παγκόσμια πρωτοτυπία για την οποία μάλιστα είναι ιδιαιτέρως περήφανοι οι κάτοικοι του Ελλάδιστάν.

Με δύο λάθη κάνουμε ένα σωστό.

Δηλ. "Ένα λάθος ΔΕΝ αποκαθίσταται κάνοντας κάτι το σωστό αλλά με ακόμη ένα λάθος".

Περαστικά σας...

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2010 στις 1:47:00 π.μ. EET  

Δηλαδή για την καταστροφή του 22 ποιος φταίει; Μάλλον οι πρόσφυγες και οι ξένοι. Μια ζωή αρνούμαστε να δούμε την αλήθεια και όσο στρουθοκαμηλίζουμε τόσο φέρνουμε πιο κοντά την επόμενη καταστροφή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP