Στρατηγικός χατζηαβατισμός

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, παρά τις σημαντικές ειδήσεις που έβγαλε.. Κατά την διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης εργασίας ο ΑΝΥΕΘΑ ενημέρωσε λεπτομερώς τον αρχηγό του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν, για τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο και κατόπιν παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου και δήλωσε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι η υποταγή στην τουρκική επιθετικότητα αποτελεί ...μονόδρομο.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτώμενος αν η Ελλάδα υποκύπτει στην τουρκική επιθετικότητα, ο κ.Μπεγλίτης δεν το αρνήθηκε καν, αλλά δήλωσε ότι "η άλλη επιλογή είναι η σύγκρουση". Δηλαδή ο κ. ΑΝΥΕΘΑ, που ο θεσμικός ρόλος και η πολιτική ευθύνη του συνίστανται ακριβώς στο να είναι η χώρα έτοιμη για σύγκρουση (και να εκπέμπει αυτή την εντύπωση προς τα έξω, ως αποτρεπτικό μήνυμα), με μια φράση του ακυρώνει την ελληνική αποτρεπτική αξιοπιστία, υπονοώντας ότι η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αδιανόητη για την Ελλάδα.

Μοιραία έρχεται στο μυαλό ο μεγάλος Π.Κονδύλης, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει για μικρομεσαίους πολιτικούς που φέρουν στους ισχνούς ώμους τους το βάρος εσχάτων ιστορικών ευθυνών..."Στρατηγική ψυχραιμία", τουτέστιν στρατηγική αφασία, ή ακόμα καλύτερα στρατηγικός χατζηαβατισμός..

6 σχόλια:

AegeanHawk 10 Νοεμβρίου 2010 στις 12:44:00 π.μ. EET  

Ο Κονδύλης έγραψε για μετριότητες και ανθυπομετριότητες......

ΑΧΕΡΩΝ 10 Νοεμβρίου 2010 στις 9:42:00 π.μ. EET  

Ο Π.Κονδυλης ηταν υπερβολικα επιεικης στους χαρακτηρισμους του.Θα επρεπε να τους χαρακτηριζε με πιο ευληπτους τιτλους,οπως:νενεκοι,γιουσουφακια,κολλυβαδες,γενιτσαροι,γραικυλοι.Αναφερω ολους αυτους τους τιτλους,επειδη οντως εκπροσωπουνται ολες αυτες οι ''σχολες''.Μονο οι Ελληνες Πατριωτες δεν εκπροσωπουνται.

Ανώνυμος 10 Νοεμβρίου 2010 στις 12:00:00 μ.μ. EET  

Πολύ Καλό το Κείμενο αυτό.

Ανώνυμος 10 Νοεμβρίου 2010 στις 12:07:00 μ.μ. EET  

Υπάρχει κάποιος "αρβυλοφόρος" με δίδυμους γεννετικούς αδένες να πιάσει στις σφαλιάρες αυτόν τον καραγκιόζη;;; Κε Αρχηγέ των Ε.Δ. της Ελλάδος. Ντροπή σου να έχεις τέτοιους "προϊστάμενους". Ντροπή για την Ιστορία αυτών των Ε.Δ. και για τις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών των που έπεσαν στους Αγώνες του Έθνους για να "μπορούν" σήμερα οι διάφοροι κομματοσκώληκες να τους ξεπουλούν. Αυτός ήταν που θα έδειχνε "μηδενική ανοχή" στις τουρκικές προκλήσεις;;; (έτσι τουλάχιστον δήλωνε το Οκτώβριο του 2009). Κανείς δεν έμαθε σ' αυτόν το καραγκιόζη πως "Κάλλιο ειναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνους σκλαβιά και φυλακή";;; Αλλά που να βρεί την Αρετή και την Τόλμη ο τυχάρπεστος!!!!

konion 11 Νοεμβρίου 2010 στις 8:47:00 π.μ. EET  

Τὸ σκύψιμο κεφαλῆς στὰ Ἴμια, ἔχει πολυποίκιλες συνέπειες.

Ανώνυμος 11 Νοεμβρίου 2010 στις 2:54:00 μ.μ. EET  

δυστυχώς οι "έλληνες" αποφάσισαν οτι δεν θέλουν να υπάρχουν πιά ώς έθνος, οι διάφοροι χατζαβάτηδες τύπου μπεγλίτη απλά τους εκπρωσοπούν.
35 χρόνια προπαγάνδας ήταν υπεραρκετά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP