Στη Νορβηγική Θάλασσα η εκπαίδευση του πληρώματος του Υ/Β Παπανικολής

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Υπό αντίξοες συνθήκες (άνεμοι εντάσεως 8-9 Μποφόρ και χιόνι) συνεχίζεται στη Νορβηγική Θάλασσα η εκπαίδευση του πληρώματος του υποβρυχίου «Παπανικολής», με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του υποβρυχίου.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η εν πλω δραστηριότητα του υποβρυχίου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δοκιμές ταχείας λήψης βάθους, λήψη μέγιστου επιχειρησιακού βάθους και μέγιστης ταχύτητας, εκτέλεση αναπνευστήρα και γυμνασίων ελέγχου βλαβών. Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης αναμένεται την 19η Νοεμβρίου 2010 οπότε και το υποβρύχιο θα καταπλεύσει στο Κίελο.

Περισσότερες φωτογραφίες :



6 σχόλια:

enkripto 12 Νοεμβρίου 2010 στις 5:26:00 μ.μ. EET  

και μιας και αναφερθηκε το υ/β να ευλογησουμε λιγο και τα γενια μας..δείχνει να επιβεβαιώνεται αυτό που είχαμε γράψει πρώτοι τον περασμένο Μάρτη, οτι δλδ το Παπανικολής θα παραμείνει στο ΠΝ

Στο ΠΝ θα παραμείνει ο Παπανικολής
http://www.enkripto.com/2010/03/blog-post_9746.html

Αρματιστής 12 Νοεμβρίου 2010 στις 6:35:00 μ.μ. EET  

Φίλε εν κρυπτώ

Και βεβαίως πρέπει να παραμείνει στο ΠΝ. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι το υποβρύχιο ΟΚ; Αν είναι δυνατό... Ακόμη και ο πρώην Α/ΓΕΝ είχε δηλώσει μετά τις παρεμβάσεις των Γερμανών, ότι το ΠΝ δεν θέλει τον "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ" για ψυχολογικούς λόγους, όχι γιατί το υποβρύχιο δεν ήταν εν τάξει.

Το Υ/Β πιστεύω ότι δεν το παραλαμβάναμε εξ αιτίας του Αλογοσκούφη που δεν ήθελε να βάλει το χέρι στη τσέπη για να πληρωθούν οι Γερμανοί και του ανεγδιήγητου Μειμαράκη, που ανάθεμα αν ασχολήθηκε ποτέ με το Υπουργείο του και η μόνη του απόφαση ήταν να μειώσει αψυχολόγητα και τελείως αδικαιολόγητα τη θητεία.

Αλήθεια αυτός ο λαλίστατος τύπος, που βρίσκεται; Με τι ασχολείται; Σε τι βοηθάει το κόμμα του; Το κόμμα του το τίμησε με τίτλους και αξιώματα. Γιατί έχει σαλπίσει σιωπητήριο;;

ΑΧΕΡΩΝ 13 Νοεμβρίου 2010 στις 1:49:00 π.μ. EET  

Θα ευχηθω στον Παπανικολη καλες δοξες οπως του παληου συνωνυμου του,και θα υπενθυμησω οτι και το θωρηκτο Γ.Αβερωφ ειχε καποια κακοτυχια μεταξυ καθελκυσεως και παραλαβης απο το τοτε ΒΝ.Σχεδον αμεσως μετα την ενταξη του στον Στολο ομως,απεκτησε οχι μονο δοξα,αλλα και το προσωνυμιο ´´ο τυχερος μπαρμπα Γιωργης´´.Ευχομαι στο νεο μας Υ/Β την ιδια τυχη.

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2010 στις 11:28:00 π.μ. EET  

Μια χαρά είναι και θα είναι ο Παπανικολής! Καλότυχος και καλοτάξιδος!
Μια απλή ερώτηση: τορπίλες θα έχει να ρίξει ή μήπως πρέπει να βολευτεί με τις υπάρχουσες των 209 οπότε να αλλάξουμε και τον τύπο του σε Sea Leopard 2;...για μεγαλύτερη ομοιογένεια βρε αδερφέ!!!
Κώστας Μ

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2010 στις 6:53:00 μ.μ. EET  

υπάρχει Νορβηγική θάλασσα; προφανώς για την Βόρεια θάλασσα πρόκειται αφού αποπλέει από το Κίελο.

enkripto 13 Νοεμβρίου 2010 στις 6:55:00 μ.μ. EET  

μιλάμε για Νορβηγικά ύδατα, όχι Βόρεια Θάλλασα γενικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP