"Merhaba Asker"..

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Aπο το "Saol Asker" του Admiral Takis στο "Merhaba Asker" του Ναυάρχου Ελευσινιώτη..

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη, με τον Τούρκο ομόλογό του ναύαρχο Γιγίτ, στο αρχηγείο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Όπως διευκρίνισε ο Τούρκος ναύαρχος η συνάντηση έγινε στη βάση ενίσχυσης της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Ελληνα Α/ΓΕΝ να σημειώνει πως ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να επιδειχθεί ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν μένουν μόνο στα χαρτιά.

Κατά την άφιξή του στο τουρκικό Αρχηγείο ο αντιναύαρχος Ελευσινιώτης χαιρέτισε το στρατιωτικό άγημα που τον υποδέχθηκε στα τουρκικά, λέγοντας «merhaba asker» (χαίρε στρατιώτη).

Στις δηλώσεις ο Α/ΓΕΝ χαρακτήρισε φίλο τον Τούρκο ναύαρχο Γιγίτ, φιλοφρόνηση που ανταπέδωσε και ο κ. Γιγίτ αποκαλώντας «φίλο και σύμμαχο» τον Έλληνα ομόλογό του.

Ο κ. Ελευσινιώτης αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση είχε ομάδα Ελλήνων αξιωματικών του Π.Ν. με Τούρκους συναδέλφους τους στη Κωνσταντινούπολη, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη συνέχιση αυτών των σχέσεων για τους νέους αξιωματικούς και για τις ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Ουγούρ Γιγίτ τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντική τόσο για την ευημερία των χωρών μας, όσο και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και η καλλιέργεια αμοιβαίας κατανόησης». «Εμείς», τόνισε, «σε αυτό δίνουμε μεγάλη σημασία».

Ο ναύαρχος Γιγίτ ανέφερε ότι δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις, με τις οποίες -όπως είπε- μοιράζονται την ίδια γεωγραφική και θαλάσσια περιοχή, και εργάζονται από κοινού σε διεθνείς και τοπικές οργανώσεις, όπως το ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, ο ναύαρχος Γιγίτ δήλωσε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος από το 2000 μέχρι σήμερα και τόνισε ότι «σε επίπεδο ηγεσίας σωμάτων, στρατηγείων και σχολών πολέμου, οι σχέσεις μας έχουν φτάσει σε σημείο επέκτασης των σχέσεων και αύξησης της εμπιστοσύνης και της κατανόησης».

Καταλήγοντας, ο Τουρκος ναύαρχος αφού σημείωσε πως η επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΝ ήταν προγραμματισμένη, παρατήρησε πως οι επισκέψεις συνεχίζονται στη βάση ενίσχυσης της εμπιστοσύνης. «Δεν έχει κάποιο άλλο νόημα αυτή η επίσκεψη», διευκρίνισε απαντώντας εμμέσως στο θόρυβο που δημιουργήθηκε για το σκοπό της επίσκεψης του αντιναυάρχου Ελευσινιώτη στην Τουρκία

www.naftemporiki.gr

Για τα παλαιότερα "κατορθώματα" μας βλέπε επίσης:

"Εξ όνυχος"
MOE εν μέσω παραβιάσεων
Mέτρα οικοδόμησης...εμπιστοσύνης
Όταν καθιστάς συνομιλητή σου το "Κράτος Συμμορία"
M.O.E : Η ξεφτίλα συνεχίζεται
Ερώτηση αφελούς..
Επίσκεψη Α/ΓΕΝ στην Άγκυρα
Σαόλ Ασκέρ! ("Ζήτω ο στρατός!")
Απάνθισμα νεοελληνικού ραγιαδισμού
ΜΟΕ : Μέτρα οικοδόμησης επανάπαυσης ?

11 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2010 στις 7:07:00 μ.μ. EET  

"με τον Ελληνα Α/ΓΕΝ να σημειώνει πως ο σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να επιδειχθεί ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης δεν μένουν μόνο στα χαρτιά"
Ξέρει κανείς αν αναφέρεται στις "αβλαβεις διελεύσεις" στη Ραφήνα και το Σούνο? Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, δε θέλω να το κρίνω από μια ανταπόκριση αλλά ΕΛΕΟΣ πια!

ΑΧΕΡΩΝ 23 Νοεμβρίου 2010 στις 9:09:00 μ.μ. EET  

Πως το ειχε γραψει ο Κωστης Παλαμας;
Τα γονατα τους οι τρανοι σου θα λυγισουν,
και θα γενουνε των ραγιαδων οι ραγιαδες...

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2010 στις 12:13:00 π.μ. EET  

Σιχτίρ τσογλάν!

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2010 στις 2:25:00 μ.μ. EET  

Όλ' αυτά είναι απόρροια του πολιτικού δόγματος "των ολιγοτέρων στρεμμάτων για να κοιμόμαστε ήσυχοι" του ΓΑΠ. Μόνο δυστυχώς που εμείς κοιμόμαστε όρθιοι, ανεχόμενοι όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες να μας ξεπουλούν στα παζάρια της ανατολής και να μας ξεφτιλίζουν παγκοσμίως.

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2010 στις 3:50:00 μ.μ. EET  

Εντάξει, η ψυχραιμία ποτέ δεν μας χαρακτήριζε σαν λαό αλλά ας σταματήσει επιτέλους η επιφανειακή και εύκολη κριτική των πάντων!
Έναν αντίπαλο τον σέβεσαι ακόμη και κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών όχι τώρα που είναι καιρός ειρήνης!!
Δλδ τι πρέπει να κάνουν οι Στρατιωτικοί μας? Να πάψουν τις συναδελφικές σχέσεις με τους εν δυνάμει "αντιπάλους" μόνο και μόνο γιατί μπορεί στο μέλλον τα συμφέροντα των δύο χωρών να οδηγήσουν σε πολέμική σύραξη??
Το θεωρώ "μπουμπουκίστικη" και λαϊκίζουσα συμπεριφορά ΜΗ σοβαρού Κράτους, συναγωνίζουσα την "ελαφρά" πολιτική του Γ.Α.Π.!

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2010 στις 8:06:00 μ.μ. EET  

Που ρε Κουντουριώτη... ακόμα και το πλοίο σου το έκαναν αμέρικαν μπαρ.

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2010 στις 9:55:00 μ.μ. EET  

"Δλδ τι πρέπει να κάνουν οι Στρατιωτικοί μας? Να πάψουν τις συναδελφικές σχέσεις με τους εν δυνάμει "αντιπάλους" μόνο και μόνο γιατί μπορεί στο μέλλον τα συμφέροντα των δύο χωρών να οδηγήσουν σε πολέμική σύραξη??"

Όχι αγαπητέ, απλά να επιδείξουν την αξιοπρέπεια που αρμόζει στη στολή τους, τον βαθμό τους και την παράδοση του όπλου τους.

Ας πάνε και ας αρνηθούν να καταθέσουν στεφάνι στο μαυσωλείο του γενοκτόνου Κεμάλ, όπως εκείνοι αρνούνται να καταθέσουν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Υπάρχουν και οι συμβολισμοί ξέρεις.

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2010 στις 12:17:00 π.μ. EET  

Μην σηκωθεί ο Κουντουριώτης και σας πάρει στο κυνήγι, αν ήξερε ο χριστιανός τι θα έβλεπε σήμερα και το Αιγαίο να ετοιμάζετε για σαλαμοποίηση.

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2010 στις 12:01:00 μ.μ. EET  

"συναδελφικές σχέσεις"
"με τους εν δυνάμει αντιπάλους"

Μα πόσο ανόητος μπορεί να είναι κανείς μα και "ψύχραιμος".

Ψύχραιμη θα ήταν η στρατιωτική ηγεσία αν έθετε όρους στις συναντήσεις.
Οι συμβολισμοί παίζουν σπουδαίο ρόλο σε τέτοιου είδους επαφές και κατευθύνονται στις συνειδήσεις.

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2010 στις 3:05:00 μ.μ. EET  

Αντε κ. Α/ΓΕΝ. Και κυβερνήτης σε τούρκικο ψαράδικο. Μετά το τζαμί στο ΚΣΑΝ, πέρνα από τον Κεμάλ να "κάνεις" ταμείο.

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2010 στις 8:00:00 μ.μ. EET  

Όχι αγαπητέ, απλά να επιδείξουν την αξιοπρέπεια που αρμόζει στη στολή τους, τον βαθμό τους και την παράδοση του όπλου τους.

Ας πάνε και ας αρνηθούν να καταθέσουν στεφάνι στο μαυσωλείο του γενοκτόνου Κεμάλ, όπως εκείνοι αρνούνται να καταθέσουν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη.


Με εκάλυψες πλήρως !

Βέβαια η στάση του εκάστοτε ΄Ελληνος Αρχηγού, ακολουθεί κάποιο πρωτόκολλο καθώς και τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Ο Ναύαρχος το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να παραιτηθή!

Αλλά τότε θα τον αντικαθιστούσε αμέσως κάποιος άλλος πειθήνιο όργανο της σημερινής κυβέρνησης αθυρμάτων(.... μας πρόκοψαν και οι προηγούμενοι!).

Ευμένης ο Καρδιανός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP