Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Μονάδων της 7ης M/K TAΞ

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Μονάδες Πεζικού και Τεθωρακισμένων της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο πλαίσιο επιχειρησιακής Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν άσκηση Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων με πραγματικά πυρά, από 22 έως 27 Νοεμβρίου. Στιγμιότυπα της άσκησης μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

10 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2010 στις 8:38:00 μ.μ. EET  

Συγχαρητήρια ωραία μουσική.

enkripto 30 Νοεμβρίου 2010 στις 8:44:00 μ.μ. EET  

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΓΕΣ που εφτιαξαν αυτό το όμορφο βίντεο.

Rainman21 1 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:55:00 π.μ. EET  

Καλημέρα συνέλληνες από τον δημιουργό του παραπάνω βίντεο!!!!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αν και απευθύνονται στο ΓΕΣ όπου αναρτήθηκε, δεν φτιάχτηκε από το ΓΕΣ αλλά από τη μνημονευόμενη Μονάδα!!!!

enkripto 1 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:00:00 π.μ. EET  

εύγε!

ΑΧΕΡΩΝ 1 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:17:00 π.μ. EET  

To καλυτερο ηταν οπως παντα οι βολες,και αυτες οπως παντα,λιγες.Δεν θελω να γρινιαξω παιδες,βολες θελω!

Ανώνυμος 1 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:20:00 μ.μ. EET  

Την επομένη φορά φίλε μας, να τραβήξετε και κάποια πλάνα από τα εσωτερικά των αρμάτων την ώρα που γίνονται βολές, όπως επίσης και κάποια πλάνα πάνω από τα οχήματα την στιγμή που κάνουν βολή εν κινήσει ή εν στάση. Πολύ καλή προσπάθεια.

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:19:00 π.μ. EET  

ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ..ΜΠΡΑΒΟ!!

./ΕΛ

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:51:00 μ.μ. EET  

καλημέρα απο 1 παλιό τεθ/μένο,πολύ καλή προσπάθεια, να υποθέσω οτι το βίντεο τραβήχτηκε στο ΠΒ ΑΕΤΟΥ, αυτό μου θυμίζει ο χώρος & οχι το αντίστοιχο χώρο εκπαιδεύσεως & βολών της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ. ΠΖ, χωρίς φυσικά αυτό να ακυρώνει την προσπάθεια σου.
ΕΥΓΕ & συνέχισε ώστε & εσύ με τον τρόπο σου να αναδυκνύεις την παραγωγικότητα των ανώνυμων μη παραγωγικών.
ΑΜ

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:15:00 μ.μ. EET  

Απετέλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση για μένα να βλέπω στο βίντεο την παλιά "Επιλαρχία μου" να ασκείται και να εκπαιδεύεται στο πεδίο βολής του Αετού, εκεί όπου επί εννέα (9) χρόνια, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα, μέρα και νύκτα, ατέλειωτες ώρες, με ήλιο, ζέστη, χιόνι, κρύο, βροχή, λάσπη, σκόνη, στο ταψί του υψώματος Υψ. 185 που όταν φυσά παγωμένος βοριάς δεν στέκεσαι, στο Υψ. Ουρανός και τον Αετό, έδωσα και εγώ ότι μπορούσα για να εκπαιδευτούν οι στρατιώτες μου, ο Ουλαμός μου, η Ίλη μου, η Επιλαρχία μου, προκειμένου να είναι έτοιμοι αν το απαιτούσε η τιμή και η ελευθερία της πατρίδας.

Ποια όμως είναι η 7η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων;

Συγκροτήθηκε στην Αθήνα, αν θυμάμαι καλά το 1970, ως 30η ΕΜΑ και εφοδιάστηκε αμέσως με το καλύτερο άρμα εκείνης της εποχής, το ΑΜΧ-30. Για πάρα πολλά χρόνια ήταν η κορυφαία μονάδα του Ελληνικού Στρατού. Για τους μη γνωρίζοντες, μέχρι το 1979 το αρματικό δυναμικό του στρατού το αποτελούσαν βενζινοκίνητα άρματα Μ24, Μ47 και Μ48 με πυροβόλο 90 χιλ, αυτονομία 70 μίλια και ασυρμάτους GRC που αγωνιζόσουν να πιάσεις επαφή.

Στις αρχές Αυγούστου του 1974, η 30η ΕΜΑ μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη στο στρατόπεδο στρατηγού Ιωάννου, αποτελώντας πλέον την αιχμή του δόρατος του Δ' ΣΣ. Η αξία των ΑΜΧ-30 άρχισε να υποβαθμίζεται μετά το μαζικό εφοδιασμό των ΤΘ με άρματα Μ48Α5 και τη συνειδητή αδιαφορία της πολιτείας για την ανακατασκευή των ΑΜΧ-30.

Το 1987 η 30η ΕΜΑ μετονομάστηκε σε 1η ΕΜΑ (οργανική Επιλαρχία της Ιης Μεραρχίας των Γιαννιτσών) παραμένοντας ΥΔ στην ΧΙΙ Μεραρχία. Συγχρόνως αντικατέστησε τα ΑΜΧ-30 με Μ48Α5.

Το 1992 άρχισε να παραλαμβάνει τα Μ60Α3 και το 1994 μετονομάστηκε σε 7η ΕΜΑ. Στη συνέχεια τέθηκε υπό την 7η Μ/Κ Ταξιαρχία και μεταστάθμευσε στο Προβατώνα του νομού Έβρου. Πρόσφατα άλλαξε τα Μ60Α3 με LEO1A5.

Συνεχίζει να παραμένει μια ετοιμοπόλεμη Επιλαρχία σε μια κρίσιμη περιοχή του Έβρου συνεχίζοντας να φυλάει Θερμοπύλες, αξιοποιώντας στο έπακρο το νέο υλικό της.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της, για αυτό που είδα και μια ευχή:

«Καλή τύχη»

Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:30:00 π.μ. EET  

Ενδιαφέρον βίντεο, θα ήθελα να μου πει κάποιος γιατί στις ασκήσεις των Ελληνικών τεθωρακισμένων δεν βλέπουμε κανενός είδους παραλλαγή, αντίθετα σε ανάλογες ασκήσεις του Γερμανικού Στρατού βλέπουμε άρματα παραλλαγμένα με πολύ ευρηματικό τρόπο...
Εδώ στην Ελλάδα δεν χρειάζεστε παραλλαγή απόκρυψη;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP