Μία άλλη «κατάληψη»

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Του Σταυρου Λυγερου

Ηταν ζήτημα χρόνου να δούμε και αυτό το παράγωγο φαινόμενο της μαζικής λαθρομετανάστευσης. Η δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων στα Προπύλαια και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας δεν είναι απλώς μία διαμαρτυρία, επειδή δεν έχει κατασκευαστεί τζαμί στην πρωτεύουσα. Είναι μία ειρηνική, αλλά ηχηρή επίδειξη δύναμης. Οι μουσουλμάνοι διακήρυξαν με την πρωτοβουλία τους όχι μόνο ότι είναι εδώ, αλλά και ότι είναι αποφασισμένοι να προβάλλουν δυναμικά τη δική τους θρησκευτικο-πολιτισμική ταυτότητα στον ελληνικό δημόσιο χώρο.

Οι άρχουσες ελίτ είχαν βολευτεί με το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι φυτοζωούσαν γκετοποιημένοι στα «υπόγεια» της κοινωνίας και εμφανίζονταν στον δημόσιο χώρο μόνο ως εξατομικευμένη κακοπληρωμένη «μαύρη» εργασία. Χωρίς επαρκή επαφή με την πραγματικότητα, δεν αντιλαμβάνονταν ότι η συλλογική έκφραση των μουσουλμάνων ως κοινότητας ήταν ζήτημα χρόνου. Και βεβαίως, οι μουσουλμάνοι εκμεταλλεύθηκαν για λογαριασμό τους το παγιωμένο από τη μεταπολίτευση καθεστώς κατάληψης - κατάχρησης του δημόσιου χώρου για κάθε είδους διαμαρτυρίες.

Το αποτέλεσμα ήταν η δημόσια προσευχή στα Προπύλαια, στον χώρο που συμβολίζει τον νεοελληνικό διαφωτισμό. Σ' έναν χώρο, που προσωπικά θα με ενοχλούσε και η τέλεση χριστιανικής λειτουργίας.

Χθες, οι μουσουλμάνοι διέβησαν τον Ρουβίκωνα. Η πολιτεία δεν έχει πια περιθώρια να στρουθοκαμηλίζει. Οφείλει να θέσει όρια, όπως σε όλη την Ευρώπη. Οσο θεμιτή είναι η κατασκευή τζαμιού, άλλο τόσο αθέμιτες είναι τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αλλοιώνουν τον πολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης, αλλά και δίνουν ευκαιρία για άθλιες αντιδράσεις ακραίων στοιχείων.

www.kathimerini.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Νοεμβρίου 2010 στις 10:48:00 μ.μ. EET  

Την επόμενη προσευχή τους να την κάνουν στον Άγνωστο Στρατιώτη, ίσως τότε ξυπνήσουν οι πολιτικοί από την μ@λ@κί@ που τους δέρνει

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2010 στις 12:13:00 π.μ. EET  

gia poious politikous milas akribos ? gia autous tous ebraiomasonous sionistes PRODOTES KAI FOLOFONOUS tou ellinikou laou ? ? ? ? ? ? ? ? nomixzeis oti exoun ixnos ithikis ????????????????????????????????
nomizeis oti noiazontai >??>???????
nomizeis oti asxolountai ??????????
mono an apeileithei i zoi tous isos ksipnisoun alla pou !!??? afou akoma tous psifizoun kata proton oi ksenoi kai kata deuteron oi adaeis !!!!!!

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2010 στις 3:18:00 π.μ. EET  

" Οσο θεμιτή είναι η κατασκευή τζαμιού, άλλο τόσο αθέμιτες είναι τέτοιου είδους εκδηλώσεις..."

Μαλλον ενα εκατομυριο φορες πιο αθεμιτες!!! Δημοσιογραφια ειναι αυτο; να ειναι η χωρα κατηλλειμενη απο περιπου τεσσερα εκατομυρια λαθραιους, να πνεει τα λησθεια και να μην δινουμε στα πραγματα το πραγματικο τους μεγεθος;

"που αλλοιώνουν τον πολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης,"

Με τοσο ηπιους χαρακτηρισμους, η Καθημερινη σε λιγο θα γραφει τα καινουργια βιβλια Ιστοριας... Σαν να λεμε οτι η αλωση της Πολης ηταν αλλοιωση του πολιτισμικου χαρακτηρα της.

"αλλά και δίνουν ευκαιρία για άθλιες αντιδράσεις ακραίων στοιχείων."

Να μην χασουμε ευκαιρια να κατηγορησουμε οσους ενδιαφερονται για την Ελλαδα οτι ειναι αθλια ακραια στοιχεια...!!

κ. Λυγερε, που προσωπικα θα σας ενοχλουσε και η τηρηση χριστιανικης λειτουργιας (δηλαδη τι θα πει αυτο, αφου οι χριστιανοι δεν συμπεριφερονται κατ' αυτο τον τροπο), μπορει να κατηγορειται τους κυβερνωντες οτι δεν εχουν "επαρκή επαφή με την πραγματικότητα", αλλα αυτοι εκτελουν την αποστολη τους οπως τους εχει ανατεθει - και η αποστολη τους δεν εχει καμια σχεση με τα συμφεροντα της Ελλαδας ειτε με την ευημερια του Ελληνικου εθνους.

Δεν με ενδιαφερει που προσκειται η Καθημερινη σαν εντυπο, αλλα τετοιου ειδους αρθρα, που ελαχιστοποιουν το μεγεθος των προβληματων και τα ανακατωνουνε με ισλαμο-ανθελληνικα στερεοτυπα "ισων αποστασεων" δεν βλεπω να εχουν πολλη σχεση με την αντικειμενικοτητα.

enkripto 18 Νοεμβρίου 2010 στις 9:18:00 π.μ. EET  

τι ακριβώς θέλεις δηλαδή να πεί ανώνυμε, να αρχίσει να μιλάει για φούρνους και σαπούνια όπως μερικοί νοσταλγοί του Χίτλερ; για όσους διαβάζουν προσεκτικά, νομίζω ότι τα είπε όλα..

που ακριβώς τις είδες τις ίσες αποστάσεις και την ελαχιστοποίηση του προβλήματος; ισα ισα

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2010 στις 5:14:00 μ.μ. EET  

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΩΣ με την κριτική του Ανώνυμου στον κύριο Λυγερό,τον οποίο διαβάζω στην Καθημερινή και εκτιμω.Ο λόγος του όμως,λυπάμαι αλλά τείνει να καταστεί ξύλινος και μονολιθικός-απολύτως κομματικά χρωματισμένος.Η ΝΔ έχει για μένα πεθάνει, όταν πουλάει φτηνό εθνικισμό καταγγέλοντας λαικίστικα το μνημόνιο, συκοφαντώντας ταυτόχρονα τις αντιδράσεις της πιο δυναμικής μερίδας της κοινωνίας.Δεν είμαι μέλος της Χ.Α,αλλά προβλέπω τέτοιες αντιδράσεις σαν αυτές που λοιδωρεί ο Σ.Λ,να πληθαίνουν και να ριζοσπαστικοποιούνται περαιτέρω. Όχι αναγκαστικα κάτω από τη σημαία της Χ.Α.Και σκέφτομαι και εγώ να συμμετέχω σαν ενεργός πολίτης.
Α.Χ,Αξ/κος Π.Ν

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2010 στις 5:19:00 μ.μ. EET  

Οχι φουρνους και σαπουνια, αλλα εξοδο απο την χωρα. Δεν ειπα οτι το αρθρο ηταν λαθος αλλα οτι ηταν πολυ ηπιο. Αν δεν διωχνουμε τους παρανομους τωρα, αν ουτε καν μιλαμε για το πως θα τους διωξουμε, θα ειναι πιο ευκολο να το κανουμε μετα απο χρονια; Δεν θα ειναι πιο ευκολο και μαλλον ετσι δινουμε το μυνημα οτι δεν θα κανουμε τιποτα για να λυσουμε το προβλημα ποτε.

Οταν μια υποτιθεται εγκυρη εφημεριδα περιοριζεται στο να λεει το προφανες χωρις να προτεινει λυσεις και χωρις να αποδιδει σοβαρες ευθυνες (οι πολιτικοι εχουν ευθυνες σε βαθμο προδοσιας αν δεν κανω λαθος), το αποτελεσμα ειναι οι πολιτες να αποκτουν μια πολυ μειωμενη εικονα της πραγματικοτητας.

Οσο για τις ισες αποστασεις, ποιος ο λογος να αναμειξουμε την δικη μας εκκλησια; οι αθεοι μπορει να πιστευουν οτι ολες οι θρησκειες ειναι το ιδιο απλα με διαφορετικα ονοματα, σαν χριστιανος ομως δεν νομιζω οτι ο χριστιανισμος και το ισλαμ διαφερουν μονο στο ονομα. Και πρεπει να κλεισει το αρθρο με αναφορα σε "αθλιες αντιδρασεις ακραιων στοιχειων"; τι συνειρμους δημιουργει αυτη η ασαφης αναφορα;

enkripto 18 Νοεμβρίου 2010 στις 5:49:00 μ.μ. EET  

για το τελευταίο, θα σου πώ τι σημαίνει -κατα την γνώμη μου πάντα-

σημαίνει ότι αν δεν υπήρχαν οι κοντοκουρεμένοι ροπαλοφόροι με τα κελτικα σύμβολα στα μπουφάν, κάποιοι στην Κουμουνδούρου ,στις κάθε λογής ΜΚΟ καθώς και στις "μουσουλμανικες οργανώσεις" θα έπρεπε να τους εφεύρουν.

σημαίνει ότι αν νομίζεις πως ξυρίζοντας το κεφάλι σου και σπαζοντας στο ξύλο εναν Πακιστανο κάνεις αντίσταση στην λαθρομετανάστευση, ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ. Οι μόνοι που βοηθάς είναι οι θιασώτες της πολυ-πολιτισμικότητας, οι εραστες της "αλήθειας του άλλου" και οι επικριτές του "ρατσιστή Έλληνα". Και σε τελευταία ανάλυση κάνεις ευκολότερο το έργο των μουλτι-κουλτι κυβερνητικών, λερώνοντας οποιον αρθρωνει αντιθετο λόγο στα μάτια της κοινής γνώμης. Τις όποιες αντιδράσεις ετσι τις θέλουν, περιθωριοποιημένες, με τιράντες και στο 2%.

Κατα τα άλλα αδυνατώ να εντοπίσω το σημείο στο οποιο χρωματίζει κομματικά τον λόγο του ο Λυγερός, οποιος διαφωνεί ίσως μπορέσει να βοηθήσει.

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2010 στις 7:17:00 μ.μ. EET  

O Λυγερός την τότε ΥΠΕΞ Μπακογιάννη την έσφαζε με το μπαμπάκι! Μια χαρά τα λέει! Και σε εκπομπες στη ΝΕΤ με Καπόπουλο και Ντόκο επίσης μια χαρά τους τα λέει.

Για να μη ξεχνιόμαστε.

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2010 στις 9:24:00 μ.μ. EET  

Για να μην παρεξηγουμαι, δεν ειμαι μελος καμιας οργανωσης και δεν υποστηριζω να ξυλοκοπησουμε κανεναν. Αλλα πιστευω οτι πρεπει αμεσως να στειλουμε ολους τους λαθραιους εξω απο την χωρα, γιατι μερα με την μερα το προβλημα γινεται πιο δυσκολο. Ας πληρωσουμε τα εξοδα για να πανε πισω απο εκει που ηρθαν. Οσα και να ειναι τα εξοδα, ειναι παρα πολυ πιο φθηνα απο το κοστος του να παραμεινουν αυτοι εδω.

Οσες συζητησεις και αναλυσεις να κανουμε, εχουμε μηδεν αποτελεσμα οσο οι λαθραιοι παραμενουν. Ακομα χειροτερα, αυτοι εδραιωνονται μερα με την μερα και ζητουν ολο και περισσοτερα δικαιωματα.

Συμφωνω με την επισημανση του ενκρυπτω, οτι τους ακραιους και αν δεν υπηρχαν θα τους εφευραν. Μα γι'αυτο ακριβως διαφωνουσα με την καταληξη του αρθρου του κ. Λυγερου. Η αναφορα σε τετοια ακραια στοιχεια νομιζω οτι βοηθαει τους θιασωτες της πολυ-πολιτισμικοτητας, δινοντας την εντυπωση οτι η αντιδραση ειναι συνωνυμη με τα ακρα.

Καταλαβαινω την σκοπιμοτητα του να κραταμε αποστασεις απο ακραιες συμπεριφορες. Αλλα ποτε θα εχουμε το θαρρος να προτεινουμε καποια λυση και να πουμε οτι το να στελνονται οι παρανομοι εκει που ηρθαν δεν αποτελει ακραια συμπεριφορα - ειναι εντελως πολιτισμενη και δημοκρατικη. Εχουμε φθασει στο σημειο που ο,τιδηποτε να προτεινει κανεις περα απο λογια να θεωρειται ακραιο, φασιστικο και ρατσιστικο.

Προσωπικη γνωμη φυσικα. Μακαρι να υπαρχει πιο ευκολη λυση και να μην την ξερω.

(ο ανωνυμος παραπανω)

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2010 στις 9:28:00 μ.μ. EET  

Για να μην έχουμε παρανοήσεις για τη κατάσταση είναι ακριβώς σαν να ήρθε κάποιος άγνωστος απρόσκλητος επισκέπτης στο σπίτι σου, στρογγυλοκάθησε σου λέει τι θα κάνεις και που θα πας μες στο σπίτι αλλά και τι γαιδούρι αφιλόξενος είσαι. Ας πω και εγώ την επιστημονική μου φαντασία...αν πήγαινε η αστυνομία και τους έκανε έλεγχο στοιχείων και έβγαιναν οι 99 στους 100 παράνομα εισελθέντες και τους μάζευε σε ένα χώρο εν αναμονή απελάσεως -απλά για εφαρμογή των νόμων λέμε τώρα - τι θα γινόταν? (διαλέξτε το σωστό)
α) θα είχαμε νεκρούς
β) θα καταδίκαζαν όλοι οι πολιτικοί το φασισμό της αστυνομίας
γ) θα εμφανίζονταν γκάλοπ που θα δείχναν "70% συμπαράσταση στους μετανάστες και καταδίκη της αστυνομίας"
δ) θα συζητάγαν στη τηλεόραση για βδομάδες χωρίς φυσικά να καταλήξουν πουθενά παρά στον αναχρονισμό κάποιων κακών Ελλήνων
ε) θα καταδίκαζαν την Ελλάδα διάφοροι οργανισμοί & διεθνής ΜΚΟ (όλα με τη παντιέρα της ανεξαρτησίας)
στ) όλα τα παραπάνω
Επειδή η σωστή απάντηση είναι το στ) η κατάσταση είναι ήδη εκτροχιασμένη και εκφυλισμένη επειδή κανείς δε πήρε μια πολιτική απόφαση νωρίς όταν έπρεπε -άλλος από σχέδιο, άλλος από βλακία κι άλλος μη τον πουν ρατσίστα- και τώρα η τσαγιέρα έγινε ατμομηχανή και θα πατήσει μπόλικους. Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων όχι απλά δεν θέλει να ενσωματωθεί αλλά δε σέβεται τη χώρα που ήρθε (θυμίζω ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ), συνήθως θεωρεί την ανοχή αδυναμία και απαιτεί δική μας προσαρμογή στις συνήθειες τους! Αυτό μόνο σε χώρες που καταλήφθηκαν στρατιωτικά έχει ξαναγίνει. Ευχαριστώ τους οραματιστές πολιτικούς μας για άλλη μια αχρείαστη κληρονομιά τους.
ΥΓ 1)τι μπορούμε να κάνουμε τώρα? κατα αρχήν προσπαθείς να κόψεις το πρόβλημα στη πηγή του, διαφημήζεις σε όλες τις χώρες προέλευσης τη μιζέρια που τρωνε και που καταλήγουν πολλοί από αυτούς -γιατί υπάρχει τόσο μεγάλος μύθος για επιτυχία στην Ευρώπη που πολλοί από αυτούς δεν γυρνάν σπίτι τους από ντροπή μη τους πουν αποτυχημένους 2)ρίχνεις στο ψαχνό στα σύνορα. Ναι όσο σκληρό κι αν ακούγεται αν στην αρχή είχαμε ένα νεκρό σήμερα θα ζούσαν ΠΟΛΛΟΙ περισσότεροι και μετανάστες και Έλληνες που τους έφαγε η "πολυπολιτισμικότητα" της πείνας 3) μαζεύεις και απελάυνεις αβέρτα και συστηματικά - τα σχετικά κοινοτικά κονδύλια είναι σχεδόν ανέπαφα και σε κάθε περίπτωση π.χ. 1 εισιτήριο στο Αφγανιστάν σίγουρα κοστίζει πιο φτηνά στο κράτος από τα κλεμένα,τα μαύρα εργατικά, καταστροφές δημόσιας περιουσίας, επιβάρυνση σε νοσοκομεία, αστυνομία - γενικά δημόσιες υπηρεσιές κτλ -γιατί ένα ΑΛΛΟ μεγάλο θέμα που κανείς δεν αναφέρει μη τον πουν ρατσίστα είναι τα απίστευτα λεφτά που δεν ξοδεύτηκαν και δεν αναπτύξαν την οικονομία (ακόμα και μόνο κυκλοφόρόντας στη χώρα) αλλά μαζευτηκαν, έφυγαν και ανέπτυξαν ένα σωρό άλλες

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2010 στις 6:48:00 μ.μ. EET  

Μη το ψάχνετε, προχτές η Ελλάδα σταμάτησε και τυπικά να υφίσταται ως Εθνικό, Ελληνορθοδοξο κράτος με Ιστορική και ως ένα μεγάλο σημείο και Φυλετική συνέχεια, χιλιάδων ετών.

Χρειάστηκαν 30 χρόνια αριστερόστροφης και ξενοκίνητης χούντας ή μεταπολίτευσης (διαλέχτε τι σας βολεύει) για μας πάρουν τη χώρα μέσα από τα χέρια. Μπράβο μας που ως νεοΈλληνες το αφήσαμε και συνέβη...

Το μόνο που μένει είναι να κρατήσουμε τα ιδεώση μας, την πίστη μας και τον εαυτό μας ζωντατό (όσο μπορούμε και δε μας περάσουν λεπίδι όλοι αυτοί). Προσοχή στις κόρες σας και τις γυναίκες σας γιατί έχουν αρχίσει στοχευμένα να τους επιτίθονται και να τις βιάζουν.

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2010 στις 11:09:00 μ.μ. EET  

αδερφια μη κουνατε απο τον καναπε ε? το σημαντικο ειναι να μην αντιδρουμε για να μην μας πουν ακραιους.
κατα τα αλλα ολα καλα

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2010 στις 9:49:00 μ.μ. EET  

Περιοδικό Επίκαιρα τ.57

Υπάρχουν πληροφορίες για εξέγερση των μουσουλμάνων τύπου Δεκέμβρη υποκινούμενη απο τις μυστικές υπηρεσίες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP