Μιλοσόσκι : «Παλιομοδίτικος ο εθνικισμός του Κάρολου Παπούλια»..

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

« Ο ελληνο-σκοπιανός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί παρά τις διάφορες δηλώσεις από την ελληνική πλευρά που ομοιάζουν με παλιομοδίτικο εθνικισμό» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βαρντάρσκας, Αντόνιο Μιλοσόσκι, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Έλληνα Προέδρου ότι οι πόρτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα παραμείνουν κλειστές αν δεν επιλυθεί το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Νομίζω ότι ο ‘σκοπιανο-ελληνικός’ διάλογος πρέπει να συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι από την ελληνική πλευρά ακούμε διάφορες δηλώσεις που συχνά θυμίζουν παλιομοδίτικο εθνικισμό. Ο έλληνας Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας ας μας απαντήσει αν είναι ο ίδιος άνθρωπος που με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών υπέγραψε την ενδιάμεση συμφωνία το Σεπτέμβριο του 1995.

»Αν και έχουμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό, ας μας απαντήσει σχετικά με τη συνάφεια και τη σημασία του εγγράφου αυτού, τότε θα έχουμε την απάντηση για την αξιοπιστία των δηλώσεων των Ελλήνων αξιωματούχων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βαρντάρσκας (Σκοπίων), Αντόνιο Μιλόσοσκι, σημειώνει χαρακτηριστικά το σκοπιανό Α1.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος


7 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2010 στις 9:44:00 μ.μ. EET  

Εθνικιστής και ο Κάρολος Παπούλιας


Αναρωτιέμαι τι άλλο θα ακούσουμε

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2010 στις 10:27:00 μ.μ. EET  

Ο δικός του ο εθνικισμός είναι φαίνεται new age,mainstream...
Αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου σε μέγεθος πολυκατοικίας,λέοντες του ιδίου μεγέθους(τα μούτρα τους...),αλεξανδρινα αεροδρόμια,κλεμμένα σύμβολα κλπ κλπ...
Τους εύχομαι σύντομα διάλυση,να πάνε από εκεί που ήρθαν.Αλβανία- Βουλγαρία-Σερβία. Και σκέφτομαι ότι κάποτε τους είχαμε δώσει και πολεμικό υλικό να πολεμήσουν τους Αλβανούς αντάρτες!Λάθη...
Α.Χ

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2010 στις 11:43:00 μ.μ. EET  

Ενώ οι παλιοί κομιτατζίδες
δεν είναι Εθνικιστές???

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2010 στις 12:46:00 μ.μ. EET  

κάτσε σκοπιανέ να ξεμπερδεύουμε με τα τοπικά λαμόγια και έρχεται και η σειρά σας...
ειναι να μη πάρει μπροστά η μηχανή.

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2010 στις 1:18:00 μ.μ. EET  

Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κ@@οι. Τελικά έχουν μεγάλη πλάκα οι Vardarski. Αλλά δεν φταίνε αυτοί, Οι δικοί μας οι Γραικύλοι φταίνε που "κάθονται" και συζητάνε με τα πίτουρα. και στο τέλος θα τους φάνε οι κόττες. Όπως λέει και ο φίλος "20 Νοεμβρίου 2010 12:46:00 μ.μ. GMT+02:00" ετοιμαστείτε και ερχόμαστε υβρίδια. Και τότε θα δούμε ποιοι είναι οι Μακεδόνες.

Νίκος 20 Νοεμβρίου 2010 στις 5:48:00 μ.μ. EET  

Η "αντιπαραθέσεις" Ελλήνων και Σκοπιανών επισήμων τον τελευταίο καιρό μοιάζουν με τους καυγάδες εργαζομένων της ίδιας πολυεθνικής που δουλεύουν σε διαφορετικά "departments". Ο μεν φασίστας Γκρουέφσκι έχει μετατρέψει τη χώρα του σε μπανανία των αμερικάνων (οι γραφικότητες των σκοπιανών συναγωνίζονται επάξια την δουλικότητα λατινοαμερικανών δικτατορίσκων της δεκαετίας του '60) ενώ ο δικός μας λεβέντης δεν έχει αφήσει ευκαιρία για ευκαιρία να μας δείξει ότι "έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι γεράσαμε" και ότι σε τελικά ανάλυση βρε αδερφέ, ψυχραιμία... το πολύ πολύ να μετατραπούμε σε προτεκτοράτο. Δεν είμαστε και πρωτάρες, το κατέχουμε το άθλημα..

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2010 στις 11:43:00 π.μ. EET  

Και όμως!!! Πόσο απλά θα λυνόταν το ζήτημα αν οι Σκοπιανοί πίστευαν πραγματικά πως είναι Μακεδόνες!!! Θα ζητούσαν την ενσωμάτωση τους στον Ελληνικό κορμό και το θέμα θα έκλεινε. Τι πιο απλό. Και την άλλη 'μέρα θα ήταν και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και στην αγκαλιά της μάννας. Αλλά δυστυχώς και από τις δύο πλευρές επικρατούν ανιστόρητοι "έπαρχοι" της PAX AMERICANA made in Ήττον Γιέηλ κλπ εθνοδιαφθορεία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP