Κλείνουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τα δύο στρατιωτικά νοσοκομεία βάζουν λουκέτο με απόφαση ΥΕΘΑ
Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο στράτευμα, καθώς βρίσκονται σε ακριτική περιοχή και προσφέρουν απασχόληση και υπηρεσίες υγείας

Είδηση-σοκ για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στον Έβρο αλλά και για τους πολίτες της ακριτικής Θράκης, η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης.
Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τις δραστικές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των ενόπλων δυνάμεων. Πάντως, επισήμως γίνεται λόγος μόνο για «αναστολή λειτουργίας» των δυο νοσοκομειακών μονάδων.

Ωστόσο ήδη ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να μεταφερθούν και να εργάζονται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη στελέχωσή του...»

Πρόκειται δηλαδή για μια άτυπη συγχώνευση των νοσοκομείων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες συγχωνεύσεις καθώς με πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται πλέον στη διάθεση του ΕΣΥ.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία καθώς στρατιωτικοί, πολίτες και τοπικοί φορείς διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές Θράκης της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία καλούν την κυβέρνηση να μην κλείσει τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης.

http://alexpolisonline.blogspot.com/2010/11/blog-post_6991.html

6 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2010 στις 4:31:00 μ.μ. EET  

Αυτούς τους Ανθρώπους που Δουλεύανε Εκεί τους Σκέφτεται Κανείς? Πως θα Ζήσουνε Τώρα που είναι Άνεργοι και εάν Κιόλας Έχουνε Οικογένειες!!!Δεν Είχαν αυτά τα Νοσοκομεία Πρωσοπικό???

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2010 στις 4:54:00 μ.μ. EET  

Έλα μωρέ και τι έγινε τώρα νοσοκομεία, μετά μονάδες τ/θ, Π/Ζ και πάει λέγοντας!!!
Σκεφτείτε τι χάος θα προκληθεί όταν το στρατιωτικό προσωπικό με την ανάλογη πειθαρχεία εκπαίδευση και ιεραρχία συνυπηρετεί με τον πολιτικό οχετό...
Τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ.
Ε βέβαια γιατί αυτά να λειτουργούν σωστά....
Άντε ρε πάτε να πνιγείται!!!
Οι υπόλοιποι να μη μιλούν να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο όπως και στην αποχή τους και να καθίσουν επάνω π..κι που τους έρχεται με φόρα!!!
ΑΙΣΧΟΣ!!!
ΘΡΑΚΗ

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2010 στις 5:02:00 μ.μ. EET  

Κι όμως, η απόφαση αυτή είναι, κατ΄αρχήν, σωστή.

Εφ' όσον η μετακίνηση στο πολιτικό νοσοκομείο δεν αφορά (απαράδεκτη) διάθεση στρατιωτικού προσωπικού, τότε η απόφαση είναι σωστή.

Σε αντίθεση με την τραγική απόφαση για ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ, που απλούστατα δείχνει (όπως και σε άλλα θέματα) ότι ο καλός μας υπουργός δεν έχει καμία αντίληψη του τι σημαίνει στρατιωτικός οργανισμός...

Νίκος 19 Νοεμβρίου 2010 στις 12:17:00 π.μ. EET  

Ο δημόσιος τομέας πρέπει να μειωθεί.

Οι σπατάλες μας έφεραν εδώ.

Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι.

Το πάρτυ τελείωσε.

Οι στρατιωτικοί δεν είναι παραγωγικοί (αφού δεν χρειάζονται παρά μόνο αν γίνει πόλεμος και πόλεμος δεν θα γίνει αφού μας προστατεύει το ΝΑΤΟ και το μικρό της αδελφάκι η FRONTEX) όπως και οι εκπαιδευτικοί που κάθονται το καλοκαίρι χωρίς να δουλεύουν.Τι θέλετε δηλαδή, να μη σωθεί η πατρίδα μας; Τι είναι πια αυτά τα δήθεν "δικαιώματα" στην υγεία, παιδεία, εργασία και δεν συμμαζεύεται που μας τσαμπουνά όλη την ώρα η επαρχιώτικη αντιμνημονιακή μπασκλασαρία (Oh mon dieu..); Ορίστε μας, μάθανε όλοι οι ένστολοι στην καλοπέραση και τα μισθολογικά ρετιρέ των 800 και 1000 ευρώ, θέλουν και ξεχωριστά νοσοκομεία. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!

Για την αντιγραφή

Ο ΔΝΤόψυχος ρουφιάνος της διπλανής σου πόρτας.

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2010 στις 12:53:00 π.μ. EET  

κατεβάστε και τα παντελόνια. απ.

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2010 στις 6:38:00 μ.μ. EET  

Πάντως δε χρειάστηκε ούτε το ΔΝΤ ούτε η τρόικα για να πουλήσουμε τη χώρα μας. Μόνοι μας το κάναμε, σιγά-σιγά με την ψήφο μας (και δε μιλώ προσωπικά).

Με το δικομμάτισμό, τον αριστερισμό και την αντεθνική, φραγκολεβαντίνικη-οθωμανική μ***κία που μας δέρνει καθ' όλη τη διάρκεια της "δημοκρατικής" μεταπολίτευσης.

Επόμενο είναι τα μοναδικά κέντρα υγείας που λειτουργούν άψογα και με αξιοκρατία (στρατ. νοσ. μονάδες) να τα καταπιεί η διαπλοκή και διαφθορά του "δημοσίου".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP