Πτέραρχος Ν.Κουρής: Ασέβεια τα περί αντιπαραγωγικών στρατιωτικών

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ασέβεια χαρακτήρισε ο πτέραρχος ε.α., Νίκος Κουρής (πρώην υφυπουργός Άμυνας και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ), τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου περί αντιπαραγωγικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

«Είναι ασέβεια σε εκείνους που έθεσαν τη ζωή τους στη διάθεση της πατρίδας και την έχασαν για τη προστασία της», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Radio 9, ο κ. Κουρής και πρόσθεσε πως εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και με επιστολή προς τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο Πτέραρχος Ν.Κουρής, ο οποίος φέρει και τον τίτλο του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, έχει συμπληρώσει ως χειριστής πάνω από 6.000 ώρες πτήσεων σε δεκαπέντε τύπους μαχητικών και εκπαιδευτικών αεροσκαφών. Υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας. Διετέλεσε Διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης και το 1980 τοποθετήθηκε Α` Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας. Τον Ιανουάριο του 1982 επελέγη ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και τον Δεκέμβριο του 1984 προήχθη σε Πτέραρχο και τοποθετήθηκε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2010 στις 2:52:00 μ.μ. EET  

Οι συγγενείς των Σιαλμά, Ηλιάκη, και των άλλων ηρώων που έπεσαν κατά την εκτέλεση του προς την Πατρίδα καθήκοντος, πρέπει να υποβάλουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση νεκρού και μάλιστα νεκρού πεσόντος υπέρ βωμών και εστιών. Αν ο κ. "αντιπρόεδρος" ζούσε στην αρχαια Αθηναϊκή Δημοκρατία (που τόσο θαυμάζει), και περιέφερε τις αρλούμπες του ένθεν κα'κείθεν, στην καλύτερη περίπτωση θα τον είχαν κτίσει μέσα σε κάποιο ναό από τον οποίο θα είχαν αφαιρέσει την στέγη για να πεθάνει από πείνα. (έ ρε γλέντια) Η σύχρονη "δημοκρατία" όμως "κάθεται" και τον... "ακούει". Πιθανόν για τον Θ.Π. (πως λέμε Θ.Β.) η έννοια "φυλλάτω Θερμοπύλες" ανήκει σε άλλη γλώσσα πλην της Ελληνικής.

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2010 στις 6:19:00 μ.μ. EET  

Μην προσβάλλεις τον ΘΒ!

Αρματιστής 26 Νοεμβρίου 2010 στις 6:25:00 μ.μ. EET  

Όταν κάποιος διαθέτει 20 πόντους λίπος, δεν καταλαβαίνει τίποτε.

Ας μην ελπίζει λοιπόν ο πτέραρχος.

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2010 στις 9:54:00 μ.μ. EET  

Φίλε ανώνυμε 26 Νοεμβρίου 2010 6:25:00 μ.μ. GMT+02:00
Τον αγαπώ και τον σέβομαι τον κυρ Θανάση μας. Το ανέφερα μόνο σαν κωμωδία.

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2010 στις 11:06:00 μ.μ. EET  

Χοντρά κόμπλεξ έχει ο Βοϊδούμπασης. Μιλάει τόσο υποτιμητικά για ήρωες που υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την χώρα, για ανθρώπους που μας κάνουν πάντα να νιώθουμε υπερηφάνεια που είμαστε Έλληνες.
Ότι και να λέει λοιπόν το παιδοβούβαλο όλοι τον έχουν γραμμένο στα παπάρια τους (συγνώμη για τα Γαλλικά, δεν γνωρίζω αν θεωρηθεί ύβρεις που δεν νομίζω, αν όμως θεωρηθεί τότε μπορείς να το αλλάξεις) κι έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Ένα από τα κόμπλεξ είναι ότι δεν μπορεί να πετάξει κι αυτό επειδή είναι βόδι, αν ήταν γάϊδαρος τότε θα μπορούσε.
Δόξα και τιμή στους ήρωες που χάθηκαν. Οι πραγματικοί Έλληνες σας θυμούνται και σας τιμούν.
Αθάνατοι.

ΖeuS-X-
Σάββας Κεβρεκίδης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP