Μοιραίος άνθρωπος

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Του Ν.Ζ

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, εκβιάζει το εκλογικό σώμα, ότι αν δεν ψηφιστούν οι…περιφερειάρχες που έχει υποδείξει, θα πάει τη χώρα σε εκλογές!

Γιατί αυτό είναι ωμός εκβιασμός;

Γιατί αν η χώρα πάει σε βουλευτικές εκλογές αμέσως μετά, αυτό θα είναι αποσταθεροποιητικό για την Οικονομία της. Που ήδη βρίσκεται όχι «σε σημείο μηδέν», αλλά υπό το μηδέν! Και το πόσο αποσταθεροποιητικό είναι φάνηκε από την εκτόξευση των spreads (από τις 650 μονάδες πριν τη «διακαναλική», στις 900 μονάδες σήμερα…)

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, απειλεί με αποσταθεροποίηση. Μόνο που τη ζημιά την έκανε ήδη. Και ο εκβιασμός είναι πλέον «τζούφιος». Όμως σπάει όλα τα ρεκόρ «πρωτιάς»:

Πρώτη φορά κυβερνητικό κόμμα απειλεί το λαό ότι, αν δεν ψηφίσει «σωστά», θα τον «τιμωρήσει»!

Πρώτη φορά κυβερνητικό κόμμα απειλεί ανοικτά να αποσταθεροποιήσει μια χώρα, που η Οικονομία της βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αν στις εκλογές αποδοκιμαστούν οι εκλεκτοί του για την… τοπική αυτοδιοίκηση!

Πρώτη φορά κυβερνητικό κόμμα διέσυρε την ίδια τη χώρα και το λαό της στο Εξωτερικό. Την ώρα που ήθελε να βγει στο εξωτερικό να δανειστεί!

Και ποιος να δανείσει μετά μια… «διεφθαρμένη χώρα απατεώνων»;

Κι ύστερα αναρωτιούνται γιατί εκτοξεύθηκαν τα spreads πέρσι την Άνοιξη…

– Πρώτη φορά κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική – το Μνημόνιο – που αντί να εξυγιαίνει τη χώρα, τη βυθίζει σε ακόμα μεγαλύτερο χρέος.

Πρώτη φορά κυβέρνηση επέβαλε στη χώρα εξαιρετικά οδυνηρές θυσίες, χωρίς να μηδενίζει το έλλειμμα, χωρίς να ελέγχει το χρέος, χωρίς να μπορεί να τηρήσει τους όρους αποπληρωμής μετά από μια τριετία.

Πρώτη φορά εμφανίζεται κυβέρνηση, όπου ο Πρόεδρός της ξορκίζει όσους μιλούν για αναδιάρθρωση χρέους, ως «όργανα όσων ποντάρουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας», ενώ ο Αντιπρόεδρός της εξηγεί την ίδια στιγμή, γιατί η αναδιάρθρωση μπορεί να είναι και… «συμφέρουσα»!

Πρώτη φορά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνηση χαρακτηρίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ως «αντιπαραγωγικούς δημόσιους υπάλληλους», και ο αρμόδιος υπουργός Άμυνας, βγαίνει την άλλη μέρα και εξηγεί πόσο… «σέβεται και εκτιμά» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται;

Πανικοβλήθηκαν κι ετοιμάζονται να φύγουν;

Φοβούνται για τα αδιέξοδα της πολιτική τους και «την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια», όσο είναι καιρός;

Ετοιμάζουν κάτι άλλο, ας πούμε έκκληση για «οικουμενική κυβέρνηση»;

Η απάντηση είναι πολύ απλή και προκύπτει από τρείς αριθμούς:

Επέβαλλαν όλη αυτή τη φόρο-καταιγίδα, φιλοδοξώντας να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα κατά 13,7% αρχικά. Τόσο προέβλεπε το Μνημόνιο…

Ύστερα αναθεώρησαν τον υπολογισμό αυτό προς τα κάτω, στο 8,7%.

Και τώρα, στο τέλος του δέκατου μήνα (από τους δώδεκα) έχουν επιτύχει αύξηση μόλις κατά 3,6%! Το ένα τέταρτο του αρχικού υπολογισμού, και κάτω από το μισό του πρόσφατα «αναθεωρημένου» στόχου.

Με δύο λόγια: την πάτησαν άσχημα!

Οι φίλοι τους, εκτός Ελλάδας, έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους.

Στα λόγια τους στηρίζουν ακόμα – όλο και πιο ανόρεχτα, βέβαια – αλλά τους διαμηνύουν σιγά-σιγά, ότι η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους μετά το 2013 δεν είναι πιθανή και θα χρειαστούν επέκταση με ακριβότερο επιτόκιο.

Κι ότι χρειάζονται και πρόσθετα μέτρα – πέρα από τα ήδη συμφωνηθέντα …

Κι ερχόμαστε εδώ στο «ζουμί» της υπόθεσης:

Ο Ελληνικός λαός, δεν φοβάται τις εκλογές.

Φοβάται τα νέα μέτρα.

Τα οποία τα «αποκλείει» ο κ. Παπανδρέου, αλλά τα προεξοφλεί ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρέν…

Και γι’ αυτό το εκλογικό σώμα θα στείλει μήνυμα για να αποτρέψει αυτό που φοβάται περισσότερο: Θα στείλει μήνυμα κατά του Μνημονίου, γιατί δεν αντέχει τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν. Πολύ περισσότερο δεν αντέχει νέα μέτρα…

Συμπέρασμα:

Άλλο πράγμα φοβάται η κυβέρνηση: τα αδιέξοδα του Μνημονίου, όχι το εκλογικό αποτέλεσμα….

Άλλο πράγμα φοβάται ο λαός: τα νέα μέτρα που έρχονται, όχι τις «επαπειλούμενες» βουλευτικές εκλογές.

Άλλο πράγμα επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ: να εμπλέξει κι άλλους στη ευθύνη του αδιεξόδου ή να την «κοπανήσει» με τις λιγότερες απώλειες…

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι την «κοπάνησε» όταν είδε τα αδιέξοδα.

Με μια διαφορά, ωστόσο: Ότι τον κ. Καραμανλή πέρσι τον εξανάγκασε σε πρόωρες εκλογές ο κ. Παπανδρέου, μπλοκάροντας την επερχόμενη τότε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας…

Ο κ. Καραμανλής, τουλάχιστον, είχε κάποιο δικαιολογητικό. «Χλωμό», αλλά δικαιολογητικό πάντως…

Ο κ. Παπανδρέου τώρα, δεν έχει κανένα δικαιολογητικό!

Επέβαλε την Πολιτική του, έχει άνεση χρόνου να την εφαρμόσει, κανείς δεν του ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Κι εκείνος την… «κοπανάει»!

Ο κ. Παπανδρέου είναι ο μόνος πολιτικός ως σήμερα, που εκβίασε εκλογές για να αναλάβει Πρωθυπουργός, κι ένα χρόνο αργότερα, εκβιάζει εκλογές για να δραπετεύσει!

Ξέρει ασφαλώς να εκβιάζει, να παραπλανά, να εξαπατά…

Όμως, δεν ξέρει να κυβερνά!

Και γι’ αυτό αποδεικνύεται ο «μοιραίος άνθρωπος» της Ελλάδας.

5 σχόλια:

konion 8 Νοεμβρίου 2010 στις 9:44:00 π.μ. EET  

Αύτὸ τὸ ἄρθρο δὲν μὲ πείθει, πολὺ μελό μοῦ φαίνεται.
Ἔτσι κι ἀλλιῶς μπαίνουμε σὲ μιὰ νὲα ἐποχὴ χωρὶς δανεικά, αὐτὸ ἴσως χαλάει μερικούς, ποὺ πρἐπει στὴν ζωή τους κάποτε νὰ δουλέψουν.

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2010 στις 9:55:00 π.μ. EET  

μπαινουμε σε εποχή χωρίς δανεικά??????????

λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλα το χρέος θα φτάσει το 160% εντός της επόμενης 3ετίας..

να ξέρουμε τι λέμε δλδ..

konion 8 Νοεμβρίου 2010 στις 10:22:00 π.μ. EET  

Ἀνώνυμε 8 Νοεμβρίου 2010 9:55:00 π.μ. GMT+02:00,

Ὄχι μόνο, ἀλλὰ πρέπει νὰ δώσουμε καὶ μέρος αὐτῶν ποὺ χρωστᾶμε. Ἔὰν μπορούσαμε νὰ τὰ δώσουμε ὅλα, τότε δὲν θὰ ἐτίθετο θέμα.
Γιὰ ποιοὺς φτιάχθηκε ἡ ἐλεγχόμενη πτώχευσις, γιὰ τὴν Γερμανία;
Ἄντε νὰ δοῦμε ποιὸς θὰ μᾶς δανείσει μετά.


Υ.Γ. Δὲν ἔγινα σαφὴς μᾶλλον. Χωρὶς δανεικά, ἐννοῶ ὅτι ἀπὸ τὸ 2013 καὶ πέρα μᾶλλον δὲν θὰ μᾶς δανείζει κανείς.

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2010 στις 10:23:00 π.μ. EET  

Μα..... εμάς απειλεί ότι θα πάει σε εκλογές;;; Εμάς που ενώ τόσα χρόνια είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας (εφορία, στρατός, κρατήσεις ασφαλιστικών ταμείων, κλπ) μας πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις;;; Ε και λοιπόν;;; Ας πάει (αν τολμάει)!!! Σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου αν δεν ξαναγίνει ο GAP πρωθυπουργός (τρομάρα του). Θα έχανε η Βενετιά βελόνι.

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2010 στις 4:53:00 π.μ. EET  

πεταξε κατι ο ΓΑΠ και τσιμπησαμε.. ουτε εκλογες ουτε τιποτα.. και γιατι οι εκλογες να θεωρουνται απειλη; εάν ελεγε οτι θα αρχισει πχ καινουρια φοροκαταιγιδα αυτο μπορει να εθεωρειτο απειλη. η εκλογες ηταν απειλη για τους δικους του μαλλον οτι θα χασουν τα οφικια.
οσο για τα σπρεντια σιγα μην περιμενουν το ΓΑΠ για να πανε πανω.. τον εχουνε χεσμενο και αυτον και εμας.

Χιουτεκουτλης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP