Προυπολογισμός διάλυσης

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Του Μάνου Ηλιάδη*

Όταν φτάνουμε σε σημείο οι λειτουργικές δαπάνες να εντάσσονται στο ΕΜΠΑΕ, οι διαβεβαιώσεις του ΥΕΘΑ ότι από τις νέες περικοπές "δεν θα επηρεαστεί καθόλου το αξιόμαχο των Ε.Δ" είναι προφανώς εκτός πραγματικότητας.

Σε συντεταγμένη πορεία προς τη....διάλυση βαίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, συνέπεια του συνεχιζόμενου "εξορθολογισμού" των αμυντικών δαπανών, οι οποίες στην ουσία περικόπτονται αυθαίρετα, χωρίς σχέδιο η στοιχειώδεις έστω μελέτες των συνεπειών των συνεχών αυτών περικοπών για την αμυντική επάρκεια της χώρας.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή"

5 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2010 στις 12:58:00 μ.μ. EET  

ΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ!!!!.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΑΠΛΑ ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΟ ΖΩΩΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΡΑΔΩΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2010 στις 7:17:00 μ.μ. EET  

ΑΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...

ΑΧΕΡΩΝ 27 Νοεμβρίου 2010 στις 11:23:00 μ.μ. EET  

Εγω παντως το νοημα το καταλαβα,ασχετως ορθογραφιας.Αλλωστε,τα Ελληνικα του Γ.Α.Π ειναι πολυ χειροτερα,χωρις αυτο να τον εμποδισει να γινει πρωθυπουργος.

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2011 στις 9:46:00 π.μ. EET  

Άρθρο καταπέλτης!

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται το αίσχος του πολιτικού εσμού ο οποίος ενέσκηψε μετά την Μεταπολίτευση το 1981 κατά των Ελλήνων και της Ελληνικής κοινωνίας!

Εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθώ τα άρθρα του έγκριτου Στρατιωτικού Αναλυτή κ. Μάνου Ηλιαδη, του οποίου τα αξιόλογα βιβλία πάντοτε σπεύδω να αγοράσω.

Το σημερινό άρθρο του, όπως πάντα απόλυτα τεκμηριωμένο, εκθέτει ορθές κρίσεις με τις οποίες, ακόμη και ο ακροθιγώς ενημερωνόμενος εις τα Θέματα Αμύνης και Ειρήνης* της Πατρίδας, συμφωνεί και προσυπογράφει.

Οποία αντίθεση μεταξύ του σοβαρού άρθρου του κ. Ηλειάδη και όσων γράφει στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 9-1-20011 σε άρθρο του που αναφέρεται στην "μετανάστευση" Ελλήνων Πανεπιστημιακών στην Τουρκία, νέος βλαστός της σύγχρονης (δήθεν) αριστερής εμπαθεστάτης ψευδοδημοσιογραφίας!

(Συνεχίζεται)
Ευμένης ο Καρδιανός

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2011 στις 9:47:00 π.μ. EET  

Άρθρο καταπέλτης!
(Συνέχεια εκ του προηγουμένου)
Αναζητούν γράφει οι Έλληνες Πανεπιστημιακοί, «καλύτερες συνθήκες εργασίας σε μια χώρα που είχαμε συνηθίσει να θεωρούμε έως τώρα στρατιωτική απειλή (sic!) και όχι φυσικά μεταναστευτικό προορισμό».

Δηλαδή, ω αγαθέ, όλες οι απειλές των Τούρκων αξιωματούχων, το πρόσφατα εκδοθέν στην Ελληνική σύγγραμμα του διαβόητου Νταούτογλου, το Casus Beli, οι δολοφονηθέντες Έλληνες (μόνο στην Κύπρο από το 1974 μέχρι σήμερα πρέπει να έχουν δολοφονηθεί από τους Τούρκους περί τους 500 Έλληνες), οι συνεχείς παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας και η συνεχής αμφισβήτησής της, αποτελούν παρονυχίδα;

Φοβούμαι πως η τέως εφημερίς του Λαϊκού κόμματος του Γεωργίου Βλάχου έχει πλέον καταντ’ησει αηδιαστική για κάθε σοβαρά ενημερωνόμενο πολίτη αυτής της χώρας.

Ευτυχώς που υπάρχει ο κ. Μάνος Ηλιάδης ο οποίος μας ενημερώνει με τόσο ορθολογικό και γλαφυρό τρόπο για τα θέματα της Άμυνας.


Ευμένης ο Καρδιανός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP