Πάγκαλος: «Ευτυχία για τον τόπο το Μνημόνιο»

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση κατά την απονομή βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010».

Ως ευτυχία για τον τόπο χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στην εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010». «Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Το «παρών» στην εκδήλωση της Λέσχης Επιχειρηματικότητας για τα βραβεία «Κούρος 2010» έδωσε εκτός από τον κ. Πάγκαλο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

10 σχόλια:

enkripto 28 Νοεμβρίου 2010 στις 12:35:00 π.μ. EET  

το σκίτσο απο την στήλη Ναυτίλος, του εξαιρετικού Στάθη

Αρματιστής 28 Νοεμβρίου 2010 στις 1:33:00 π.μ. EET  

Είμαστε ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, ή ένα οιονεί προτεκτοράτο;

Πιστεύω ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς προστασίας, το οποίο αποτελεί αδιάλειπτη συνέχεια αυτού (των τριών προστάτιδων δυνάμεων), υπό το οποίο τέθηκε η Ελλάς με την υπογραφή του πρωτοκόλλου του Λονδίνου (3 Φεβρουαρίου του 1830), βάσει του οποίου απέκτησε την πολιτική ανεξαρτησία της. Υπόψη ότι η Ελλάς ουδέποτε ήταν αντισυμβαλλόμενη, ούτε συμμετείχε, αλλά ούτε και υπέγραψε τα πρωτόκολλα με τα οποία αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητο κράτος. Οι συνθήκες με τις οποίες αποδόθηκε στην Ελλάδα η ανεξαρτησία της και της αναγνωρίστηκαν τα πρώτα της σύνορα, υπεγράφησαν ερήμην της Ελλάδος. Ομοίως και ο πρώτος ανώτατος άρχοντας επελέγει από τις προστάτιδες δυνάμεις, ουσιαστικά από την Αγγλία, ερήμην των Ελλήνων.

«Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Πρωτοκόλλου, «η ελληνική Κυβέρνησις θέλει είναι μοναρχική και κληρονομική κατά τάξιν πρωτοτοκίας». Το ίδιο άρθρο παρείχε στις τρεις δυνάμεις το δικαίωμα της εκλογής του προσώπου του βασιλέα της Ελλάδας χωρίς καθόλου να έχει ερωτηθεί ο ελληνικός λαός.»
(http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=83&artid=154651&dt=19/10/2003)

Από εκείνη τη χρονική στιγμή είμαστε ένα οιονεί ιδιότυπο «προτεκτοράτο». Από την αρχή η κύρια δύναμη προστασίας ήταν η Αγγλία, (η Ρωσία και η Γαλλία παραμερίστηκαν γρήγορα). Άλλωστε στην Αγγλία απευθύνθηκε ο Μαυροκορδάτος προτείνοντας διαρκή συμμαχία, προκείμενου να επιτύχει την επέμβασή της για να αποκτήσει η Ελλάδα την ανεξαρτησία της και αυτή ήταν η κύρια δύναμη που κατηύθυνε τα πράγματα στην Ελλάδα από την απελευθέρωση μέχρι και το 1947. Ακόμη και σήμερα η Αγγλία συνεχίζει να έχει κρίσιμο λόγο στις Ελληνικές υποθέσεις και ειδικά στο Κυπριακό. Μετά το Καποδίστρια όλοι όσοι κυβέρνησαν αυτό το τόπο, ήταν υπάλληλοι των Αγγλικών συμφερόντων. Όποιος τολμούσε να διαφοροποιηθεί έστω και κατ’ ελάχιστο, ή εθεωρείτο ύποπτος ότι μπορούσε να ελέγχεται από άλλη δύναμη, τον «παραμέριζαν». Ο Καποδίστριας, ο Όθωνας, ο πρίγκιπας Γεώργιος (ο Κρης), ο Κωνσταντίνος ο Α’, ο Γεώργιος Κονδύλης, ο Ιωάννης Μεταξάς… είναι κάποιοι από αυτούς τους πολύ γνωστούς, που «παραμερίστηκαν»….

Ένα πολύ αξιοπερίεργο γεγονός που δεν είναι πολύ γνωστό, αφορά την εκτέλεση των έξι. Έχει γραφτεί ότι ένας από τους τελευταίους που συνάντησαν πριν την εκτέλεσή τους, ήταν ο Άγγλος πρεσβευτής. Είναι επίσης γνωστό ότι οι Άγγλοι έκαναν αγώνα για να σώσουν τους έξι.

Μετά το 1947 η Αγγλική προστασία αντικαταστάθηκε από την Αμερικάνικη, με αίτημα – διακοίνωση προς την Αμερικάνικη κυβέρνηση που υπέβαλε η Μ. Βρετανία. Και οι καουμπόηδες ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία και χωρίς να κρατούν τα προσχήματα. Η πορεία τους είναι γνωστή και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου και μετά από αυτό. Για να σταθεί μια κυβέρνηση έπρεπε να έχει την αμέριστη υποστήριξη της Αμερικάνικης πρεσβείας και της CIA.

Τα σχετικά με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου είναι γνωστά. Κανείς πλέον δεν αμφιβάλει για την ηθική αυτουργία των Αμερικάνων, καθώς και για την υποστήριξη που προσέφεραν για την οργάνωσή την επικράτηση του πραξικοπήματος, καθώς και την παραμονή των πραξικοπηματιών στην εξουσία επί επτά έτη. Άλλωστε και η συγνώμη του Κλίντον είναι η απόδειξη της Αμερικάνικης εμπλοκής. Πιστεύω επίσης, ότι ελάχιστοι αμφιβάλουν πλέον, ότι ο Παπαδόπουλος ανατράπηκε όταν απαγόρευσε στους Αμερικάνους τη χρήση του Ελληνικού εναέριου χώρου των αεροδρομίων και λιμανιών για τη διέλευση της Αμερικάνικης βοήθειας προς τους Ισραηλινούς κατά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ (6-23/10/1973). Ο Παπαδόπουλος δεν τους ήταν πλέον απαραίτητος και ανατράπηκε στις 25 Νοεμβρίου 1973 από μια μαριονέτα της CIA, που ανέλαβε για λογαριασμό τους να λύσει το γόρδιο δεσμό του Κυπριακού. Η βασική υποχρέωση της πολιτικής ελίτ που επανήλθε αχαλίνωτη στην εξουσία, ήταν να κάνει «τουμπεκί ψιλοκομμένο» αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στη Κυπριακή τραγωδία. Όφειλαν να είναι πειθήνιοι και υπάκουοι στις επιταγές των ΗΠΑ και να μη σκαλίζουν τα γεγονότα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 28 Νοεμβρίου 2010 στις 1:36:00 π.μ. EET  

Οι συνθήκες που η Κύπρος παραδόθηκε στον Αττίλα και αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα, παραμένουν μέχρι και σήμερα επτασφράγιστο μυστικό και χωρίς δικαστική διερεύνηση. Ο φάκελος της Κύπρου παρά τη παρέλευση 36 ετών από την εισβολή, βρίσκεται κλειδαμπαρωμένος σε κάποια αποθήκη της Βουλής και απαγορεύεται να ανοίξει, μολονότι οι πρωταγωνιστές έχουν πεθάνει. Ο λόγος που σφραγίστηκε και σταμάτησε κάθε έρευνα, είναι ότι «τα στοιχεία που περιλαμβάνονται μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη σε κρίσιμα ζητήματα της Ελλάδας». Έτσι ελέχθη. Ο Αλέξανδρος Παναγούλης που είχε αρχίσει να σκαλίζει τα σχετικά με το φάκελο γεγονότα, σκοτώθηκε σε ανεξιχνίαστο μέχρι και σήμερα τροχαίο.

Ο Μέγας σοσιαλιστής Α. Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με το σύνθημα έξω οι βάσεις του θανάτου. Οι βάσεις έμειναν, η Ελλάδα παρέμεινε στις Ευρωατλαντικές δομές και το αριστερό κίνημα στην Ελλάδα τέθηκε κάτω από τον πιο ασφυκτικό έλεγχο. Μετά το 1990 και την εξάλειψη του «Σοβιετικού κινδύνου», το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ φανέρωσε τον αληθινό εαυτό του. Είναι ένα κόμμα απόλυτα αφοσιωμένο στους Αμερικάνους, απόλυτα ελεγχόμενο από τους Αμερικάνους, και θερμός υποστηρικτής των Αμερικάνικων συμφερόντων. Όλες οι μεγάλες αποφάσεις που λήφθηκαν στην Ελλάδα για υποστήριξη των ανά τον κόσμο πολεμικών ενεργειών της Αμερικάνικης αυτοκρατορίας, λήφθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα χωρίς να ανοίξει μύτη. Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που ευχαρίστησε τους Αμερικάνους από το βήμα της Βουλής, επειδή βοήθησαν να χάσουμε κυριαρχία σε Ελληνικό έδαφος. Ακόμα και στην οικονομία, το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε στο πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο κόμμα και πάλι χωρίς να ανοίξει μύτη. Στα μεγάλα εθνικά ζητήματα οι λύσεις που φαίνεται να δρομολογούνται είναι αυτές που εξυπηρετούν τα Αμερικάνικά συμφέροντα και αυτές που διαχρονικά προωθούσαν οι Αμερικάνοι (Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Μακεδονικό, αγωγοί). Στον ανελέητο πόλεμο του δολαρίου εναντίον του ευρώ, ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου έδωσε με τις ενέργειές του άλλη διάσταση.

Από όλους τους πολιτικούς που κυβέρνησαν μετά τη μεταπολίτευση, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι μόνο ο Καραμανλής επεδίωξε να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική στα μεγάλα ζητήματα και το πλήρωσε. Η μη υποστήριξη του στο Αμερικανικής έμπνευσης σχέδιο Ανάν, η προώθηση των αγωγών μεταφοράς των Ρώσικων υδρογονανθράκων και η κάθετη άρνηση του να συμφωνήσει στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όπως διακαώς επιθυμούσαν οι Αμερικάνοι, του στοίχισαν την εξουσία.

Ομοίως ο αείμνηστος πρόεδρος της Κύπρου Τάσος Παπαδόπουλος, που με τρεμάμενη φωνή κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να ψηφίσουν εναντίον του σχεδίου Ανάν, λέγοντας: «παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα» ….. «έφυγε» πρόωρα, προκειμένου να αναλάβουν άλλοι για να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν, από τη πίσω πόρτα.

Ένας άλλος που «αποχώρησε» πρόωρα, είναι ο μακαριστός Χριστόδουλος. Ο αγώνας του ενάντια στη παγκοσμιοποίηση και η σταθερή στάση του στην υπεράσπιση των Εθνικών ζητημάτων, κινητοποίησαν εναντίον του όλη τη δήθεν προοδευτική διανόηση και όχι μόνο, που ποτέ δεν μάθαμε από πιο καζάνι σιτίζετε.

Το σίγουρο είναι ότι όποιος πάει αντίθετα στη προστασία, «αποχωρεί ή τον αποχωρούν» πρόωρα.

Τη παρούσα στιγμή η χώρα διοικείται ουσιαστικά από τους αντιπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Αυτοί είναι, που με βάση ένα μνημόνιο και μια δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση, καθορίζουν τις γενικές κατευθύνσεις άσκησης της οικονομικής πολιτικής της πατρίδας μας. Δηλαδή ένα σημαντικό κομμάτι της κυριαρχίας μας έχει μεταβιβαστεί σε ξένη δύναμη. Και πάλι χωρίς να ανοίξει μύτη.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 28 Νοεμβρίου 2010 στις 1:37:00 π.μ. EET  

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που έχουν χάσει εντελώς το μέτρο. Ευχολογούν αδιάντροπα το μνημόνιο και το θεωρούν ότι είναι το κατάλληλο εργαλείο για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα της Ελληνικής πολιτείας. Αποδεικνύεται ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι το μνημόνιο αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας και ότι με τα ευχολόγια τους αποδέχονται ότι ήταν ανίκανοι και ανεπαρκείς κυβερνήτες της χώρας.

Ο λόγος που οι μεγάλες δυνάμεις στο παρελθόν και οι ΗΠΑ μετά το 1950 επιθυμούν να ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στα ζητήματα της Ελλάδας είναι ένας και μόνο. Η μοναδικής αξίας στρατηγική θέση που κατέχει η χώρα σε ένα από τους πλέον ζωτικούς χώρους της υδρογείου. Ίσως ακόμη και ο πιθανολογούμενος πλούτος που κρύβει το υπέδαφος της χώρας μας και που για ανεξήγητους ή και ευεξήγητους λόγους, οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτε για να έλθει στο φως. Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα στο κόσμο που δεν γίνεται καμιά έρευνα.

Αν αυτό μπορούσαμε να το καταλάβουμε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Αρματιστής 28 Νοεμβρίου 2010 στις 1:54:00 π.μ. EET  

Οι Πάγκαλος και όσοι υποστηρίζουν ότι το μνημόνιο και η τρόικα ήταν χρήσιμα και απαραίτητα για να συμμαζέψουμε το κράτος, ομολογούν ΑΜΕΣΩΣ και ΣΑΦΩΣ την αποτυχία τη δική τους και εμμέσως την αποτυχία του πολιτικού συστήματος. Όλοι αυτοί οι ανεγδιήγητοι τύποι, πάντοτε ανίκανοι ανεύθυνοι διεφθαρμένοι και πολιτικά ανήθικοι, είναι αυτοί που κυβέρνησαν το τόπο τα τελευταία 36 χρόνια και οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή και την απαξίωση.

Μας κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να μας σώσουν με τη βοήθεια του μνημονίου. Έλεος. Δεν υπάρχει όριο;
Επικαλούμενοι ως αναγκαία την επέμβαση της τρόικα για να μαζευτεί το κράτος, ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

Δεν διαφέρουν σε τίποτε από κάποιους ηλίθιους που λένε ότι μια δικτατορία θα μας σώσει. Είναι όμοιοι με τους συνεργάτες των Γερμανών στη κατοχή, που διαλαλούσαν ότι η Γερμανία θα σώσει και θα εκσυγχρονίσει την Ελλάδα.

Δεν πρέπει απλά να πάνε στο σπίτι τους, πρέπει να πεταχτούν στα άχρηστα της ιστορίας.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2010 στις 10:44:00 π.μ. EET  

Σχετικά με τις αντιδράσεις των Αμερικανών εναντίον της προσέγγισης Καραμανλή-Πούτιν που αναφέρει ο Αρματιστής, θα είναι ενδιαφέρον το περιεχόμενο των νέων αποκαλύψεων του wikileaks

enkripto 28 Νοεμβρίου 2010 στις 11:08:00 π.μ. EET  

το περιμένουμε εναγωνίως, θα δημοσιεύσουμε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την χώρας μας

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2010 στις 12:00:00 μ.μ. EET  

Πράγματι, μόλις τώρα είδα και το σχετικό άρθρο σας
http://www.enkripto.com/2010/11/wikileaks.html

Νήμα 28 Νοεμβρίου 2010 στις 12:12:00 μ.μ. EET  

Αρματιστή στο σχόλιο σου αποσταγμένη η νεότερη ιστορία μας! Παραμένουμε προτεκτοράτο δυστυχώς γι'αυτό και και ότι γίνεται υπέρ της Ελλάδας γίνεται με τα χίλια βάσανα και αν...γίνεται και αυτό.

Το ότι άτομα σαν τον Πάγκαλο είναι ακομη "εν ενεργεία" μιλάει απο μόνο του για την κατάσταση και την ποιότητα της εξουσίας -και όχι μόνο-.

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2010 στις 12:20:00 μ.μ. EET  

Αρματιστή μίλησες πολύ σωστά. Το πιο πικρό είναι ότι όλες αυτές οι αλήθειες είναι κρυμένες στο...φως αλλά πολλοί δε κάνουν τις απαραίτητες συνδέσεις αλλά καταπίνουν και αναπαράγωγουν ωραία συνθήματα και ταμπέλες (βάση αυτών όσοι λέμε απόψεις σαν αυτή είμαστε γραφικοί εθνικιστές πατριδοκάπηλοι κ.α.)Πόσα χρόνια στα τελευταία 36 ήταν μέλη κυβερνήσεων ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος οι οποίοι θα κάνουν τη μεγάλη στροφή της χώρας σε κάτι πιο οργανωμένο, λειτουργικό, διάφανο και δίκαιο? 20-25? μακάρι να πετύχουν αλλά να το παίζουν οτι βρεθήκαν εκεί από παρθενογένεση και "δεν είδαν, δεν ξέρουν, δεν άκουσαν" για το παρελθόν κυβερνητικό "έργο" προσβάλει τη νοημοσύνη κάποιων k@

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP