Koινές κινεζοτουρκικές ασκήσεις

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ραντικάλ 8-11-2010
Ανακοινώθηκε πως θα γίνουν κοινά γυμνάσια μιας εβδομάδας ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας και του Κινεζικού Λαϊκού Στρατού Σωτηρίας.Σύμφωνα με το Διεθνές Ράδιο της Κίνας, ¨Είναι η πρώτη κοινή άσκηση των δύο στρατών¨.

Στην είδηση αναφέρεται ότι η κοινή εκπαίδευση θα αρχίσει στο κέντρο εκπαίδευσης Κομάντο στην Τουρκία, θα περιλαμβάνει τεχνικές πολέμου σε ορεινή περιοχή, μετάδοση τακτικών πληροφοριών και πραγματοποίηση μιας κοινής άσκησης.

Η είδηση λέει πως ¨Αυτή η άσκηση θα εμβαθύνει την αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη ανάμεσα στους δύο στρατούς, θα αυξήσει την υπάρχουσα συνεργασία, ενώ στοχεύει στην αύξηση της μαχητικής ισχύος της από κοινού δράσης των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών¨.

http://tourkikanea.wordpress.com

3 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 10 Νοεμβρίου 2010 στις 11:09:00 π.μ. EET  

Το εκτοπισμα της συγκεκριμενης ειδησεως ειναι κατ´εξοχην πολιτικο και δευτερευοντως μονο επιχειρησιακο.Τι ειναι αραγε αυτο που ριχνει την Κινα στην αγκαλια της Τουρκιας,η οποια σημειωτεον υποθαλπει την αποσχιση του Ου'ι'γουρισταν απο την πρωτη;Πολυ προσφατα,υποτιθεται,οι Κινεζοι ειχαν θορυβηθει απο τις τουρκικες κινησεις σε θεματα οπως του Κοσσυφοπεδιου.Εξαργυρωσαν οι Τουρκοι τους Ου'ι'γουρους,η μηπως οι Κινεζοι προσχωρησαν στις τουρκικες θεσεις;Η,τελος,μηπως παραμεριζουν οι δυο χωρες το θεμα,προκειμενου να προχωρησει η λεγομενη συνεργασια της Σαγκαης;Εαν ισχυει το τελευταιο,εχουμε πιασθει αδιαβαστοι και υφισταμεθα στρατηγικο αιφνιδιασμο ως χωρα,με την παρηγορια ενδεχομενως οτι δεν την ειμαστε οι μονοι αιφνιδιασμενοι,αλλα και την πιθανοτητα να ειμαστε -ως συνηθως-οι πρωτοι χαμενοι.Το χειροτερο βεβαια ειναι οτι για την ωρα ειμαστε δεσμιοι των δρουτσογαποειδων,και απο Ν.Δ πλευρα,ουτε τις καλυτερες αναμνησεις εχουμε,ουτε τις λαμπροτερες ελπιδες.Κουραγιο.

Ανώνυμος 10 Νοεμβρίου 2010 στις 7:26:00 μ.μ. EET  

@ Αχέρων

Η,τελος,μηπως παραμεριζουν οι δυο χωρες το θεμα,προκειμενου να προχωρησει η λεγομενη συνεργασια της Σαγκαης



Προφανώς!

Η μόνη μας ελπίδα είναι ότι τώρα η Τουρκία ερωτοτροπεί και με Ιράν και με Κίνα, πράγμα που εκ των πραγμάτων θα φέρει ΗΠΑ και Ισραήλ ακόμα πιο κοντά μας.

Makkmman1 11 Νοεμβρίου 2010 στις 12:52:00 π.μ. EET  

Πολιτικό ειναι το θέμα , αλλά μαλλον στην σφαιρα του φανταστικού κινείται.

Ουτε οι εξαργυρωσαν οι Τουρκοι τους Ου'ι'γουρους, ουτε οι Κινεζοι προσχωρησαν στις τουρκικες θεσεις.

Οι Κινέζοι αρχιζουν να "βγαινουν απο το καβούκι" τους. Επιθυμουν να αυξήσουν την πρόσβαση και την επιρροή σε περιοχή οπως η Μεση Ανατολή στην οποία ειναι ανύπαρκτοι.


Οι τουρκοι φαντασιώνονται οτι ειναι υπερδύναμη και ερεθίζουν τους Αμερικανους και τους Ισραηλινους.

Αλλά απο εκει , εως το να θεωρούμαι οτι κρατος μέλος του ΝΑΤΟ προσχωρει στην "Συνεργασία της Σαγκάκς" --------Ανήκουστο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP