Στον Ιβάν Σαββίδη περνά η θρακιώτικη ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) ενέκρινε τη συμφωνία πώλησης του ποσοστού 34,18% των μετοχών που κατέχει στην ΣΕΚΑΠ, στη ρωσική εταιρία Donskoy Tabak JSC, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση το Σάββατο, η συμφωνία των δύο εταιριών επετεύχθη μετά από διεξοδικές διαπραγματεύσεις οι οποίες κατέληξαν επιτυχώς, ικανοποιώντας πλήρως τους όρους που η ΣΕΚΕ Α.Ε. εξαρχής είχε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την συναίνεσή της στην πώληση της ΣΕΚΑΠ.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, σημειώνεται, διασφαλίζεται η εξυγίανση και η ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, διατηρούνται στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας και στηρίζονται τα ελληνικά καπνά, τα οποία η ΣΕΚΕ θα προμηθεύει στην ΣΕΚΑΠ για τα επόμενα τρία χρόνια και θα εξάγει στη ρωσική αγορά ως προμηθευτής της εταιρίας Donskoy Tabak JSC.

Όπως είχε ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας, η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της ΣΕΚΑΠ είχε πάρει παράταση έως τις 20 Μαρτίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Μαρτίου, είχε εκπνεύσει η προθεσμία που είχε δώσει ο εκκαθαριστής της ΑΤΕbank στην κοινοπραξία SEBA - EΛΓΕΚΑ προκειμένου να διαπραγματευτεί με τη ΣΕΚΕ την πώληση των μετοχών της τελευταίας. Η προθεσμία, ωστόσο, παρήλθε χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Όπως είχε διευκρινισθεί, για την κήρυξη προτιμητέου υποψηφίου απαιτείται η προηγούμενη έγγραφη συμφωνία του υποψήφιου αγοραστή με τον μέτοχο της καταστατικής μειοψηφίας της ΣΕΚΑΠ (σ.σ. δηλαδή την ΣΕΚΕ), ούτως ώστε να διασφαλίζεται η υλοποίηση της συναλλαγής πώλησης, στο μέτρο που απαιτείται η σύμπραξη του τελευταίου.

www.kathimerini.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2013 στις 8:56:00 μ.μ. EET  

ο Σαββίδης επαναλειτουργεί και το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη!
Επιτέλους και κάποια ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ νέα!

Γιάννης

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2013 στις 9:39:00 μ.μ. EET  

Μπράβο στον Σαββίδη, αυτό θα πει Πατριώτης στην πράξη και όχι στα λόγια.
Μακάρι να έκαναν και άλλοι επιχειρηματίες τέτοιες κινήσεις.

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2013 στις 10:27:00 μ.μ. EET  

Γλυτωσαμε απο τους Τουρκαλαδες!

Δ.Ν.

Ανώνυμος 19 Μαρτίου 2013 στις 12:03:00 π.μ. EET  

έρχονται οι Ρώσοι.

Ανώνυμος 19 Μαρτίου 2013 στις 12:49:00 π.μ. EET  

Ευχαριστα νεα και επιτελους κατι μακρια απο τουρκικα χερια και σε αντιθεση με μαρινες/λιμανια.

EVRIPIDES 19 Μαρτίου 2013 στις 5:26:00 μ.μ. EET  

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP