Ξανά στον Καφηρέα οι Τούρκοι

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

H F-505 Bafra είχε πραγματοποιήσει τον ίδιο πλού
τον περασμένο Οκτώβριο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η τουρκική κορβέτα F-505 «Bafra» (Πάφρα-ιστορική πόλη του Πόντου) τύπου A-69, προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης εισήλθε το πρωί της 19ης Μαρτίου σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία Νότια-Νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ Κέας και Κύθνου και εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως Ν. Κέας. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούσαν το τουρκικό σκάφος καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας του.Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη της συγκεκριμένης κορβέτας στο στενό του Καφηρέα, σε μόλις λίγους μήνες, καθώς τον περασμένο Οκτώβρη πραγματοποίησε ανάλογο πλου.

Πέραν του προφανούς πολιτικού μηνύματος αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αρχιπέλαγος, οι διελεύσεις  τουρκικών σκαφών από σημεία στρατηγικής σημασίας ίσως υποκρύπτουν και άλλες σκοπιμότητες, όπως είχαμε τονίσει σε σχετικό σημείωμα (Αιγαίο: "Αβλαβείς" διελεύσεις και βλαβεροί συνειρμοί)

1 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Μαρτίου 2013 στις 9:51:00 π.μ. EET  

Με το αναμενομενο ΟΧΙ των Κυπρίων ξαμόλυσαν το λυκόσκυλα στο Αιγαίο, σαν να μας λένε: αφήστε τους Κυπρίους στην άκρη, εσείς ΕΔΩ, μην κινηθεί ΚΑΝΕΙΣ, ακίνητοι, αποσβωλομένοι θα παρακολουθείτε τις εξελίξεις, γιατί ΞΕΡΕΤΕ τι θα σας κάνουμε!!
Κι εμείς σαν τα ΓΑΤΑΚΙΑ παρακολουθούμε και ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!!!!!
(μηδενιστή που είσαι ρε φίλε;;!!)
τις εξελίξεις στην Κύπρο και ΕΘΝΙΚΑ υπερήφανοι με α/φ και ναυτικό παρακολουθούμε τις βόλτες των λυκόσκυλων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ νησιά!
Τώρα που καλοκαιρίαζει, δεν τους δίνουμε και αντιλιακό για να μαυρίσουν και να μην πηγαίνουν τζάμπα οι βόλτες, αφού κάνουν τζάμπα διακοπές;;!!!!

Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP