Kατάπαυση πυρός από το ΡΚΚ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Την απόσυρση των ανταρτών από την τουρκική
επικράτεια διέταξε ο Οτσαλάν
"Eπίσημη και ξεκάθαρη κατάπαυση του πυρός" κήρυξε σήμερα η οργάνωση ΡΚΚ, μετά από σχετική εντολή του φυλακισμένου ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ο "Άπο" κάλεσε τους αντάρτες του PKK στις 21 Μαρτίου, ανημέρα του κουρδικού Νέου Έτους, να παύσουν το πυρ και να αποσυρθούν από την Τουρκία. Tην κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο επιχειρησιακός διοικητής, Μουράτ Καραγιλάν, μέσω βιντεοσκοπημένης ομιλίας του προς πλήθος Κούρδων που είχαν συγκεντρωθεί στη Βόννη της Γερμανίας για να γιορτάσουν το κουρδικό νέο έτος και αναμεταδόθηκε και από το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ. Η ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός από τον Καραγιλάν αποτελεί μια σημαντική ένδειξη ότι το εκτός νόμου PKK θα συμμορφωθεί προς τις εντολές του Οτσαλάν.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα..

14 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 2:01:00 π.μ. EET  

Κυριε Σαββα Κ. σχολιο για την εξελιξη αυτη θα κανετε?

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 10:36:00 π.μ. EET  

Τελικά μήπως το PKK είναι ο προσωπικός στρατός του "οπλαρχηγού" Οτσαλάν? πως να το εξηγήσω πως το PKK σταματά την δράση του με ένα νεύμα του Οτσαλάν ο οποίος είναι υποχείριο της Άγκυρας? ή μήπως υπάρχουν και επιχειρησιακά κριτήρια όπως μετά την έντονη δράση του τελευταίου χρόνου τα πυρομαχικά τους κυρίως βαρέα όπλα είναι περιορισμένα?

Πέτρος Κ.

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 10:43:00 π.μ. EET  

Τι σημαίνει "να αποσυρθούν από την Τουρκία"; Που να πάνε;

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 1:32:00 μ.μ. EET  

Η αμερικανική εξωτερική πολιτική και παρέμβαση καλά κρατεί.Η Τουρκία κατάφερε πάλι να γίνει το αγαπημένο παιδί στη περιοχή.Δυστυχώς για εμάς....

Μέντωρ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 24 Μαρτίου 2013 στις 3:06:00 μ.μ. EET  

Μια λέξη: Βάρκιζα. Θα τους κρεμάσουν οι πασάδες έναν έναν στο τσιγκέλι μόλις αρχίσουν να κατεβαίνουν από το βουνό.

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 8:00:00 μ.μ. EET  

Να υποσχέθηκαν οι Τούρκοι υποστήριξη στην Συρία και στα ενδοϊρακινά προβλήματα;

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 9:02:00 μ.μ. EET  

προφανώς οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για το Ιραν. Χρειάζονται την Τουρκία για την ενέργεια αυτή.Σ αυτό συνηγορεί και η συγνώμη του Ισραήλ, προς την Τουρκία.Κλείνουν τις ανοικτές υποθέσεις προς το παρρόν μέχρι την τελική αναμέτρηση και ίσως με ειδικό ρόλο της Τουρκίας στη Συρία.
COLLECTIVE

Διαχειριστής 24 Μαρτίου 2013 στις 9:15:00 μ.μ. EET  

Πρώτα να σημειώσουμε ότι πριν από 14 χρόνια και πάλι ο Άπο είχε ζητήσει από τους αντάρτες του να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους στα εδάφη του Βορείου Κουρδιστάν και να καταφύγουν στα στρατόπεδά τους, στο Νότιο Κουρδιστάν (Β. Ιράκ).
Ήταν λίγο μετά τη σύλληψή του, όταν είχε προτείνει και πάλι διαπραγματεύσεις για πολιτική λύση.
Η Τουρκία θεώρησε ότι με τη σύλληψή του είχε λύσει το πρόβλημα και συνέχισε τα ίδια.
Οι αντάρτες ξαναμπηκαν στην τουρκική επικράτεια, με αποτέλεσμα να βγουν νικητές και να φθασουμε στο σημείο Ο Ερντογάν να ειναι αυτός που ζητεί από τον Άπο να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για πολιτική λυση.
Το παιχνίδι είναι μεγάλο και θα διαρκέσει αρκετά.
Η άποψή μου είναι ότι αν συνεχιστουν οι διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση προχωρήσει σε παραχωρήσεις, θα εχουμε ξήλωμα του κεμαλικού κράτους και ...άλλες εξελίξεις.
Αν η τουρκία θελήσει να δουλέψει τους Κούρδους, πολύ απλά θα έχουμε επανάληψη του σκηνικού, μόνο που τη φορά αυτή το ΡΚΚ είναι πολύ πιο ισχυρό, λόγω Συρίας και Δυτικού Κουρδιστάν, όπου κάθε μέρα που περνάει, ο κουρδικός στρατός, που ελέγχεται από το ΡΚΚ, ενισχύεται και γίνεται πιο πολυάριθμος.

Spyridon 25 Μαρτίου 2013 στις 12:13:00 π.μ. EET  

Aγαπητέ σκαλ, δεν πιστεύω πως το ΠΚΚ θα εξέλθει νικητής από τις διαπραγματεύσεις. Αλλωστε η Τουρκία δεν έχει προβεί σε καμιά παραχώρηση. Ίσα ίσα που οι Κούρδοι συνέχεια αυτοπεριορίζουν το εύρος των διεκδικήσεών τους΄. Από τον πρωταρχικό στόχο για ανεξάρτητο Κουρδιστάν, φτάσαμε στην απλή... διεκδίκηση εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα....Ο Ερντογάν αποδεικνύεται παντοδύναμος χάρη στην ισχυρή παρέμβαση των ΗΠΑ υπέρ του σε όλα τα μέτωπα. Το Ισραήλ ζήτησω δημοσίως συγγνώμη, το ΠΚΚ κήρυξε μονομερή κατάπαυση πυρός, η Κύπρος αναμένεται να μετατραπεί σε προτεκτεράτο μέσω Σχεδίου Ανάν Νο.2. Εάν το ΠΚΚ τολμήσει να επέμβει στην βόρεια Συρία, η Τουρκία θα επέμβει ανοικτά υπέρ της Συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης.Εάν ηττηθεί ο Άσσαντ, οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας θα αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των νικητών τζιχαντιστών και της Τουρκίας.

Διαχειριστής 25 Μαρτίου 2013 στις 5:35:00 π.μ. EET  

Σπυρίδωνα
αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις σου, όμως θα ήθελα να γνωρίζεις ότι δεν γράφω ό,τι μου κατέβει.
Το ΡΚΚ είναι ήδη στο Δυτικό Κουρδιστάν και η ραχοκοκαλία του στρατού που έχει δημιουργηθεί αποτελείται από εμπειροπόλεμα στελέχη του Απελευθερωτικού Στρατού του ΡΚΚ.
Ήδη βρίσκονται περισσότερα από 2.000 εμπειροπόλεμοι αξκοί και αντάρτες του ΡΚΚ στη Συρία και οργανώνουν το στρατό αλλά και το αυτόνομο κουρδικό κράτος εκεί.
Για τα άλλα να περιμένουμε.
Δεν είναι εύκολη μπουκιά για τον Ερντογάν αλλά και για τις ίδιες τις ΗΠΑ το ΡΚΚ.
Να μην παρασυρόμαστε.

Διαχειριστής 25 Μαρτίου 2013 στις 11:42:00 π.μ. EET  

Δεν συνηθίζω να το κάνω, παραπέμπω όμως όσους θέλουν να δουν και μια άλλη οπτική γωνία στο άρθρο Η ανάλυση ενός σημαντικού Τούρκου εθνικιστή διανοούμενου για την εκεχειρία του ΡΚΚ
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9331.html#.UVAYZxySKqc

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2013 στις 2:14:00 μ.μ. EET  

Σοβαρα τωρα κυριε skal πιστευετε οτι γι'αυτο το λογω κανουν οι κουρδοι ανακωχη? Δηλαδη την επεμβαση που ''ψηνεται'' στο Ιραν δεν τη βλεπετε?
Καποιος πρεπει να κανει τον ''βρωμικο'' πολεμο τους δε νομιζετε?
Καλοι οι συναισθηματισμοι, αλλα με τους σφαγεις των παππουδων σου (βλεπε τσετες)δεν κανεις φιλιες...

Spyridon 25 Μαρτίου 2013 στις 4:40:00 μ.μ. EET  

Aγαπητέ σκαλ, δεν ισχυρίζομαι ότι φαντάζεσαι πράγματα.Φρονώ όμως ότι η συγκυρία δεν ευνοεί τους Κούρδους για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ΄λόγω της υπέρμετρης αύξησης της ισχύος του Ερντογάν, ενός ηγέτη υπερφίαλου και εκδικητικού.Μόνο το ΠΚΚ αποτελεί την μόνο αξιόπιστη και δυναμική αντίσταση στην παντοκρατορία του Ερντογάν.Κι όμως τώρα το ΠΚΚ επέλεξε να προκρίνει τα πολιτικά μέσα για την λύση του Κουρδικού Ζητήματος.Οι διαπραγματεύσεις θα είναι μακρείς και δύσκολες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την έκβασή τους.Όμως το ΠΚΚ θα πρέπει άμεσα να οργανώσει το Κουρδικό αυτόνομο κράτος στην Βόρεια Συρία ως εξασφάλιση της επιβίωσης του Κουρδικού λαού εκεί και της δικής του επιβίωσης. Κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να μετέχει και ο Καραγιλάν και το BDP στις συνομιλίες με το Τουρκικό κράτος για να προληφθούν λάθη και να έχει ο Οτσαλάν άμεση και έκγυρη ενημέρωση για τα τεκτενόμενα όπως επίσης και για τις δυνατότητες του ΠΚΚ. Επί τη ευκαιρία, χρόνια πολλά για την σημερινή ένδοξη μέρα! Ζήτω το έθνος!Ζήτω η Ελλάδα μας!

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2013 στις 9:25:00 μ.μ. EET  

Κάποιες φορές,ίσως χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω ώστε την κατάλληλη στιγμή το βήμα που θα κάνεις προς τα εμπρός, να μετράει για δύο.

Προβοκάτωρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP