Μπερίσα: Αλβανική ιθαγένεια για όλους τους Κοσοβάρους

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Tην απόδοση αλβανικής ιθαγένειας σε όλους τους
Κοσοβάρους προωθεί ο Μπερίσα
Συμφωνία για τη χορήγηση της αλβανικής ιθαγένειας στους Κοσοβάρους πολίτες θα υπογράψουν τα Τίρανα και η Πρίστινα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Κοσόβου με τις Βρυξέλλες για την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις χώρες της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Ο κ. Μπερίσα δήλωσε ότι θα ήθελε από καρδιάς να χορηγήσει την αλβανική ιθαγένεια σε όλους τους Κοσοβάρους πολίτες, αλλά αυτό είναι προς το παρόν αδύνατο, διότι η Πρίστινα διαπραγματεύεται αυτή την ώρα με τις Βρυξέλλες για τη διαδικασία κατάργησης των θεωρήσεων βίζας.

"Θα ήθελα να το κάνουμε αυτό από αύριο κιόλας ", δήλωσε ο κ. Μπερίσα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι στα Τίρανα. Ο κ. Μπερίσα αναφέρθηκε και στις δηλώσεις περί ενοποίησης των Αλβανών, σημειώνοντας ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντά τους όπου και αν βρίσκονται.

"Η Αλβανία δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ εδαφικές διεκδικήσεις. Η Αλβανία δεσμεύεται να σεβαστεί τα υπάρχοντα σύνορα στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά την ίδια στιγμή θα παραμείνουμε σταθεροί στην υπεράσπιση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των Αλβανών όπου και αν βρίσκονται, κάτι που συμπίπτει και με τις ευρωατλαντικές αξίες. Όλες οι προσπάθειες για εκφοβισμό τον Αλβανών, και η πίεση εναντίον τους είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Οι Αλβανοί πρέπει να ζουν ελεύθεροι και ίσοι, στις αντίστοιχες χώρες. Αν αυτό ονομάζεται εθνικισμός, είμαι υπερήφανος και αποφασισμένος" δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Οι δύο πρωθυπουργοί δήλωσαν ότι ενημέρωσαν ο ένας τον άλλον για τις εξελίξεις στις αντίστοιχες χώρες. Ο κ. Θάτσι αναφέρθηκε και στις συνομιλίες του με τον Σέρβο πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτσιτς.

"Για μένα προσωπικά η συνάντηση με τον κ. Ντάτσιτς είναι κάτι πολύ βαρύ, αλλά θα πρέπει να καθίσουμε και να ξεπεράσουμε το παρελθόν μας" δήλωσε ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός. Εν τω μεταξύ ο Σάλι Μπερίσα χαρακτήρισε το διάλογο Κοσόβου και Σερβίας πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. 

www.e-typos.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Μαρτίου 2013 στις 7:52:00 μ.μ. EET  

Αυτο μου θυμιζει το ελληνικο ''ελληνικη ιθαγενεια σε καθε μεταναστη''
μαλλον στραβα ειναι ο γυαλος.....

Ανώνυμος 2 Μαρτίου 2013 στις 10:36:00 μ.μ. EET  

"έκανε κι η μύγα κώλο κι...."

ας είμαστε "καλά" εμείς, που με τις μ...κιες μας τους δώσαμε δικαιώματα, για να το παίζουν "αφεντικά" και προστάτες του κάθε "αδικημένου της περιοχής, κοπρόσκυλα του κερατά!!

Γιάννης

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2013 στις 4:17:00 μ.μ. EET  

Θαυμάσια, ας ετοιμαστούμε λοιπόν για τη νέα φουρνια σκληρών κακοποιών που θα μας έρθουν ως αλβανοί από την Αλβανία.

Κόσοβο η χώρα όπου ο πιο light κακοποιός έχει σκοτώσει όλο του το σόι...

Alexandros 4 Μαρτίου 2013 στις 12:00:00 μ.μ. EET  

Είπαμε οι Αλβανοί αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδίου ισχυροποίησης του Ισλαμικού και Τουρκικου στοιχείου εντός Ευρώπης, για αυτό και μιλάνε έτσι και είναι καλο να μην ξεχνάμε πως ο Θάτσι είναι ένας κοινός εγκληματίας πολεμου.
Δυστυχώς ο Αχμέτ, ο οποιος λανθασμένα κάποιοι αποκαλούν ηλίθιο, έχει πείσει εκείνα τα Αμερικανικα lobby, που κατέχουν αυτή τη στιγμή την εξουσία, πως αυτή η Ισλαμοποίηση είναι προς όφελος των Αμερικανων, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, όχι μόνον εμείς δηλαδή, το ίδιο και οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι, όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κατευνάσουν το Θηρίο του Ισλαμισμού και του Νέο-οθωμανισμού και να βγούν εν τελει αλώβητοι, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Αριστοτέλης 5 Μαρτίου 2013 στις 7:17:00 μ.μ. EET  

Οι Αλβανοί ζουν σε μία κατάσταση αλαζονείας, όπως είναι οι τούρκοι.
Και αυτό γιατί όχι κάποιου μεγέθους, όσο για τις "πλάτες" που έχουν (τουρκικές και αμερικάνικες).
Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος που κάνει η Αλβανία, το οποίο οι Σέρβοι δεν θα αφήσουν αναξιοποίητο.
Όταν έγινε ο πόλεμος στο Κόσοβο, οι κοσοβάροι δεν είχαν που να πάνε. Ενώ τώρα ως πολίτες της Αλβανίας θα στραφούν στην Αλβανία, γιατί φυσιολογικά θα έχουν και πολιτικά δικαιώματα. Στο τέλος θα διαλυθεί και η ίδια η Αλβανία σε Γκέκικη και Τόσκικη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP