Ένας νεκρός, δύο τραυματίες στον Έβρο από έκρηξη οπλοβομβίδας

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε πεδίο ασκήσεων στον Έβρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στις 10:10 το πρωί, στο Πεδίο Βολής "Ψηλός Σταλος" στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών. Ως αποτέλεσμα, έχασε την ζωή του ένας Ανθυπολοχαγός (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργός) και τραυματίστηκαν ελαφρά ένας Ταγματάρχης (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργός) κι ένας ΕΜΘ Επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργός), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές. Το ΥΠΕΘΑ και η στρατιωτική ηγεσία εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 1:04:00 μ.μ. EET  

Θερμα συλληπητηρια στην οικογενεια του παιδιου.Το λιγοτερο που μπορουμε να πουμε.

Pro από Συμβασιλεύουσα 14 Μαρτίου 2013 στις 5:41:00 μ.μ. EET  

Επεσε την ωρα του καθηκοντος . Θερμα συλληπητηρια .

Καποτε θα πρεπει να μηχανογραφηθουν ολες οι αποθηκες και οτι ληγει να χρησιμοποιειται στην εκπαιδευση . Ενα σπιτι(τουλαχιστον) εκλεισε αδικα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP