Οι Γκαιμπελίσκοι του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σε μια επίδειξη θράσους, διαστρέβλωσης και σπίλωσης υπολήψεων που θα τη ζήλευε και ο Γκαίμπελς, ολόκληρος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή, left.gr, "Κουτί της Πανδώρας" κ.ά.) επιτίθεται από χθες το βράδυ με σφοδρότητα στο νέο ιστορικό Ιωάννη Κωτούλα, του οποίου κείμενα έχουμε δημοσιεύσει και στο "Εν Κρυπτώ". Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι ο Ι. Κωτούλας, με το βιβλίο του "Μετανάστευση και Κυρίαρχη Εθνική Κουλτούρα" υπήρξε από τους πρώτους στην Ελλάδα διανοητές που αντέκρουσαν με επιχειρήματα το χρεωκοπημένο ιδεολόγημα της "πολυπολιτισμικότητας", στο οποίο βασίζονται εν πολλοίς οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό.

Επίσης, όντας αποσπασμένος στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου που ετοιμάζει το νέο νόμο περί ιθαγένειας, ο Ι. Κωτούλας σε πρόσφατο άρθρο του είχε προδιαγράψει τις βασικές γραμμές του νέου νόμου σε συμμόρφωση με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, όπως ο γνήσιος δεσμός του αλλοδαπού προς την Ελληνική Δημοκρατία και η εξατομίκευση της κρίσης για την απόκτηση της ιθαγένειας. Προφανώς, αυτά δεν άρεσαν στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε δεν άρεσε και η απόφαση του ΣτΕ...

Έπρεπε όμως να βρεθεί και αφορμή για την επίθεση κατά του Κωτούλα - και βρέθηκε: είναι μια μονογραφία του με τίτλο "Η άνοδος του Γ΄ Ράιχ" που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Ιστορικά θέματα" και βασίζεται σε μεταφράσεις πρωτογενών κειμένων διαφόρων ιστορικών. Μεταξύ αυτών και ένα κείμενο του (αντιναζιστή) Ζακ Ελλύλ, στον οποίο ρητώς παραπέμπει ο Κωτούλας), με αριθμητική παραπομπή όπως συνηθίζεται σε επιστημονικές εργασίες:

Κι όμως, ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει αυτό το κείμενο στον ίδιο τον Κωτούλα, χαρακτηρίζοντάς τον υμνητή του ναζισμού κλπ. Τη χονδροειδή συκοφαντία κατά του ιστορικού υιοθέτησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου που ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη θέση του συμβούλου του υφυπουργού κ. Αθανασίου.

Οι εξηγήσεις για μια τόσο χονδροειδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας μπορούν να είναι μόνο δύο:
- Είτε στο ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή και το left.gr είναι τόσο αγράμματοι, που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν τις παραπομπές ενός συγγραφέα από τις δικές του απόψεις.
- Είτε ο σκοπός τους είναι η σπίλωση και "δολοφονία χαρακτήρος" (character assasination), για έναν διανοητή πολιτικά ενεργό, και εξαιρετικά ενοχλητικό γι' αυτούς.
Και επειδή το πρώτο είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψουμε, καταλήγουμε στο δεύτερο: το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ιδεολογική τρομοκρατία και η ταύτιση κάθε φωνής που μιλά για Έθνος και Πατρίδα με την ακροδεξιά. Συγκεκριμένα για τον Κωτούλα, ο στόχος τους είναι η ηθική εξουθένωση και πολιτική εξουδετέρωση ενός ιστορικού που με το έργο του έχει συμβάλει στην απομυθοποίηση και αποκαθήλωση της έννοιας της "πολυπολιτισμικότητας" που για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές συνιστώσες έχει θέση ιδεολογικού "τοτέμ".

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αν ψάχνετε για οπαδούς του Γκαίμπελς, κοιταχτείτε στον καθρέφτη...

18 σχόλια:

Τοτός 13 Μαρτίου 2013 στις 10:06:00 π.μ. EET  

Αγαπητό "Εν Κρυπτώ", απλά είναι φασίστες! Δεν χρειάζεται κανείς να δει μόνο αυτή την αήθη επίθεση στον Κωτούλα για να το καταλάβε.

Ο όλος "πολιτικός" τους αγώνας όπως εξελίσσεται αυτό δείχνει. Και το δείχνει στυγνά και κυνικά.

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πλεόν προφανής:

1) Να σύρουμε τη χώρα σε εκλογές όπου σε συνεργασία με διάφορους υπόλοιπους αριστερούς και το ΠΑΣΟΚ να κάνουμε κυβέρνηση.

2) Στη συνέχεια επειδή τα λεφτά που υποσχόμαστε δεν υπάρχουν, και το ξέρουμε αυτό από τώρα, νομιμοποιούμε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και αντισταθμίζουμε έτσι εκλογικά δυσαρεστημένους και ακροδεξιούς.

3) Στη συνέχεια μοιράζουμε λεφτά σε ένα 15% του πληθυσμού (τους κομματικούς μας δηλαδή) και κρατάμε την εξουσία μέσω εκβιασμών λόγω της γενικής ανέχειας που θα υπάρχει. Ότι κάνουν δηλαδή και οι διάφοροι δικτάτορες παγκοσμίως.

Αυτό πάνε να κάνουν σήμερα οι συριζαίοι. Το ΚΚΕ προς τιμήν του κρατάει πιο σωστή και αξιοπρεπή στάση.

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 12:47:00 μ.μ. EET  

Δείτε αυτό:

Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα

Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα σε διάφορα μπλογκ που ταυτίζονται με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και με το δελτίο τύπου του κόμματος αυτού, που παρουσιάζουν τον κ Ιωάννη Κωτούλα, σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Αθανασίου, ως φιλοναζιστή και ανθρωποφάγο, δηλώνουμε ότι, ως Ένωση Μεταναστών Ελλάδος τασσόμαστε κατά τέτοιων ανήθικων και χυδαίων πρακτικών. Ο κ. Κωτούλας έχει αποδείξει έμπρακτα και υποστηρίξει και ενθαρρύνει επί μακρόν το έργο μας σε μέρες αντίξοες όπως οι σημερινές.

Ο κ. Κωτούλας είναι δηλωμένων δημοκρατικών και φιλελεύθερων απόψεων, έχει τοποθετηθεί με άρθρα του κατά του αντισημιτισμού και κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων σε βάρος των μεταναστών και έχει αποδείξει έμπρακτα και υποστηρίξει και ενθαρρύνει επί μακρόν το έργο μας σε μέρες αντίξοες όπως οι σημερινές.
Με τιμή

Κοινότητες Μεταναστών



Κούρδων Μεταναστών Ελλάδας (Ahmad Khalis)

Πολιτιστικός σύνδεσμος Ελλάδα-Πακιστάν (Syed Mohamad Jamil),

Πολωνική κοινότητα (Szostek Andreze)

Αφγανική κοινότητα (ZALMAY PASHTOUN)

Κοινότητα Σιέρα Λεόνε (Daniel Kamara) ,

Κοινότητα των ελευθέρων της Συρίας (Dr Maarouf Alobeid),

Σύλλογο Εργαζόμενων μαροκινών (Abd Benbrahim),

Σύλλογο Σαχαραουι από το Μαρόκο (Hussein Idisse) ,

Κλαμπ Ελλήνων-Μαροκινών (Mawsouf Mostafa) ,

Κοινότητα Κούρδων της Σύριας (Rachid Ali),

Κοινότητα Κούρδων του Ιρακ (Nizar Abdi)

Κοινότητα του Καμερούν (Shaffi Modest),

Κοινότητα Ινδίας (Maghar Ghandi),

Κλαμπ Ελλήνων-Μολδαβών (Anna Boiciuc),

Ιορδανική Κοινότητα Ελλάδος, Hussein Almoumani

Ρομανική Κοινότητα Ελλάδος « Ο Άγιος Στέφανος ο μέγας», Niculita Ghita

Ένωση Πακιστανών δημοσιογράφων, Ehsan Ullah Khan

Ένωση επιχειρηματιών Πακιστανών Ελλάδος, Chaudhry mehdi khan

Κοινότητα του Μπανγκλανές στην Ελλάδα, Zinul Abedine

http://www.eme.org.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/tabid/82/vw/1/itemid/114/language/el-gr/%CE%A3%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-.aspx

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 11:10:00 μ.μ. EET  

Οι μετανάστες διαφωνούν με τους (κατ΄ επάγγελμα) προστάτες τους και υπερασπίζονται τον "ναζιστή" Κωτούλα. Αυτό όμως δεν πτόησε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο όμως έσπευσαν να ακολουθήσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ http://www.iefimerida.gr/news/94863/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%C2%AB

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 12:51:00 π.μ. EET  

Διαβάστε και αυτό.

http://jungle-report.blogspot.gr/2011/02/blog-post_20.html

anm

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 14 Μαρτίου 2013 στις 1:12:00 π.μ. EET  

Κοίτα να δεις λοιπόν...από τη μια έχουμε τους μετανάστες, την πολυπολιτισμικότητα και άλλα τέτοια να τον στηρίζουν (αν είναι δυνατόν δηλαδή, στην ίδια πλευρά με τους δεξιούς) και από την άλλη τους Εβραίους του Κ.Ι.Σ να τον καταδικάζουν (και να παίρνουν το μέρος της αριστεράς!). Τι να πιστέψει κανείς; Και τι να πω εγώ που έχω και ένα θέμα με τους Εβραίους;

Προσωπικά λοιπόν, κρίνοντας από το έργο του για την προπαγάνδα στον Β΄ΠΠ και για τα εγκλήματα πολέμου του Άξονα, δεν διαπίστωσα κάποιον φιλοναζισμό παρά μόνο έναν διακριτικό αντικομμουνισμό. Δεν έχω διαβάσει το επίμαχο έργο αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν διαφοροποιείται ιδεολογικά. Μπορεί πάλι, λόγω του ότι ασχολούμαι με αμυντικά θέματα και πέφτω συχνά πάνω σε ακροδεξιές απόψεις να μην έχω τόσο ευαίσθητα αντανακλαστικά στο ζήτημα αλλά και πάλι θα τον είχα σταμπάρει για ακροδεξιό. Οπότε η επίθεση έχει (μαζί με ανάλογες) ως σκοπό να καταδείξει ότι πολλοί συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ακροδεξιοί, όπως επιχειρεί πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιγράφει σαφώς την πρακτική της ΝΔ να βγάζει εθνοπροδότες όλους τους συνεργάτες του Τσίπρα. Δεν είναι πάντως δύσκολο να βρεις ακροδεξιούς στη ΝΔ παρά το φερεντζέ του νεοφιλελεύθερου αλλά στον Κωτούλα πέφτουν έξω. Το πολύ πολύ να του καταλογιστεί μια συμπάθεια στους αναθεωρητές της ιστορίας τύπου Καλύβα - αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι ταγματασφαλίτες βγήκαν στο κλαρί εξαιτίας της τυραννίας του ΕΑΜ - αλλά αυτό είναι περισσότερο ζήτημα προς συζήτηση ανάμεσα σε ιστορικούς. Αλλά, τέλος πάντων, επειδή εκεί στη ΝΔ έχουν ταράξει όλο τον κόσμο της Αριστεράς με υπογραφές καταδίκης της βίας των άκρων κλπ, ας ζητήσουν και εδώ μια τοσοδά δηλωσούλα καταδίκης του ναζισμού. Όσο για το ποιος υιοθετεί Γκαιμπελικές πρακτικές ας το ψάξουμε σε αυτούς που κατέχουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ και προβάλλουν την πολιτική εξαθλίωσης και υποδούλωσης της χώρας ως αναγκαίο δρόμο για την ανάπτυξη, το ξεπούλημα της περιουσίας της χώρας ως εξορθολογισμό του δημοσίου και την αστυνομοκρατία, την τρομοκρατία και την κατοχή στις Σκουριές ως προστασία των επενδύσεων (των Καναδών). Έχει πολύ δρόμο ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει σε γκαιμπελισμό την κυβέρνηση Τσολάκογλου.

ΥΓ1. Έχω βαρεθεί να υπηρετώ στη Μ.Εκπαίδευση. Παίζει να φτιάξω ένα blog για να στηρίζω τον Τσίπρα. Πού ξέρεις, μπορεί έτσι να τσιμπήσω μια απόσπαση σε γραφείο βουλευτή αύριο μεθαύριο - και άσε τα κορόιδα να ξεμαλλιάζονται με τα πιτσιρίκια στην τάξη. Κάποιος το έκανε αυτό και δικαιώθηκε...δε θυμάμαι όμως ποιος.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 1:26:00 π.μ. EET  

Αγαπητό εν κρυπτώ, το σχόλιό μου δεν αναρτήθηκε. Μήπως δεν έφτασε; Αν ήρθε, ελπίζω σε δημοσίευση.

Φιλικά anm.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 12:32:00 μ.μ. EET  

Εντάξει, ΣΙΓΟΥΡΑ το υπόβαθρο των ΣΥΡΙΖΑ,left.gr, "ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ" κλπ δεν εγγυόνται σοβαρό αντίλογο και καταγγελίες, όμως συμβαίνει άραγε το ίδιο και με τις ΚΙΣΕ & Ισραηλητική Κοινότητα Θεσσαλονίκης?
Επιπροσθέτως ποιά η λογική της apriori υπεράσπισης του κου Κωτούλα με πρόχειρα μάλιστα επιχειρήματα του τύπου "αντέγραψε κάποιες απόψεις, δεν ήταν δικές του"?
Όταν αναπαράγω απόψεις που έχουν καταδικαστεί από την Παγκόσμια Κοινότητα από το 1948 δεν "κυοφορώ" ο ίδιος την ουσία στο μυαλό μου?
Και εν κατακλείδι είναι ΑΔΙΚΟ για το ίδιο το "ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ" να υπερασπίζεται "παιδιά του κομματικού σωλήνα" όπως ο κος Κωτούλας, μόνο και μόνο επειδή σε ορισμένα θέματα έχει κάποιες "συμβατικές" και επιθυμητές απόψεις!
Ο "ραγιαδισμός" δεν πολεμιέται με παλινδρομήσεις και θολές καταστάσεις αγαπητό "ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ", και τα γράφω έτσι ωμά γιατί θεωρώ το συγκεκριμένο blog κάστρο της προσπάθειας "απο-ραγιαδισμου" της χώρας και μετάβασης σε ένα σύγχρονο Δυτικό Κράτος που "..θα σέβονται οι φίλοι και θα φοβούνται οι εχθροί"!
DIOMEDESGR

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 2:24:00 μ.μ. EET  

Το ΚΙΣ έχει μπερδέψει τα μπούτια του.
Λογικό μετά απο τόσες γενοκτονίες αλλά ανόητο στην ελλάδα.

Είναι πιο πιθανή η συμμετοχή της ελλάδας σε έναν ισραηλινοαραβικό πόλεμο παρά σε νατοικό.

μηδενιστής

Οδυσσέας 14 Μαρτίου 2013 στις 2:58:00 μ.μ. EET  

@ anm:
Όπως γνωρίζουν οι τακτικοί αναγνώστες του Εν Κρυπτώ, τα σχόλια εγκρίνονται πριν ανέβουν, και σε μεταμεσονύχτιες ώρες συχνά δεν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος να τα ελέγξει.

@ DIOMEDESGR:
Αν διαβάσεις την παρουσίαση του βιβλίου του Κωτούλα "Μετανάστευση και Κυρίαρχη Εθνική Κουλτούρα" και τη συγκρίνεις με το δικό μας άρθρο "Σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες" θα καταλάβεις ότι συμφωνούμε με τον Κωτούλα σε ένα μείζον θέμα, την απόρριψη της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και του ιδεολογικού της υποβάθρου που είναι το ιδεολόγημα της πολυπολιτισμικότητας. Αυτό δεν είναι "κάποιο" θέμα, είναι ένα θέμα κρίσιμο για την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, και είναι και ο βασικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑίικος προπαγανδιστικός μηχανισμός έχει λυσσάξει κατά του Κωτούλα. Γι' αυτό λοιπόν θα τον υπερασπιστούμε, και μάλιστα σθεναρά.
Επί της ουσίας τώρα:
(1) Το "πρόχειρο" κατ' εσένα επιχείρημα ότι "αντέγραψε κάποιες απόψεις" είναι θεμελιώδης αρχή κάθε επιστημονικής συγγραφής: εφ' όσον βάλω μια παράγραφο άλλου συγγραφέα σε εισαγωγικά και δώσω παραπομπή στο δικό του βιβλίο, δεν αντιγράφω ούτε υιοθετώ την άποψή του: ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ. Απλό.
(2) Η παράγραφος στην οποία παρέπεμψε ο Κωτούλας προέρχεται από τον Ζακ Ελλύλ, Γάλλο αντιναζιστή αντιστασιακό. Αρα πώς ακριβώς έχει καταδικαστεί;
(3) Το αν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα (πάντως όχι της ΝΔ...) είναι αδιάφορο για το θέμα μας.
(4) Η τοποθέτηση του ΚΙΣ ήταν βιαστική, για να μην πω κάτι άλλο. Ο Κωτούλας δεν είναι αντισημίτης, αντίθετα έχει επανειλημμένα εκφραστεί υπέρ της προσέγγισης Ελλάδας - Ισραήλ.

Τοτός 14 Μαρτίου 2013 στις 3:06:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέας
"Ο Κωτούλας δεν είναι αντισημίτης, αντίθετα έχει επανειλημμένα εκφραστεί υπέρ της προσέγγισης Ελλάδας - Ισραήλ"

Ναι αλλά με αυτά που γράφει για την μεταναστευτική πολιτική στρέφεται εμμέσως κατά της παγκοσμιοποίησης, την οποία προσπαθεί να προωθήσει διακαώς σήμερα η Εβραϊκή ελίτ (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται).

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 4:31:00 μ.μ. EET  

@ΟΔΥΣΣΈΑΣ:
Άρα υπερασπιζόμαστε έναν άνθρωπο μόνο και μόνο γιατί βάλεται από τους "ιδεολογικούς" μας εχθρούς για ένα θέμα που ακόμη η Ελλάδα θεωρεί "ταμπου" και προσεγγίζει με ρυθμούς χελώνας?
Η θέση μόνο και μόνο του αξιότιμου κου Κωτούλα αποτελεί καίρια αιτία για κριτική από οποιονδήποτε καλόπιστο ή κακόπιστο μέσα σε μια Δημοκρατία!
Και φυσικά "Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια".
Τι ενοείς ότι απλώς παραπέμπει τον αναγνώστη σε λεγόμενα ενός αντι-ναζί? Στην συγγραφική τέχνη υπάρχει κάτι που λέγεται Κεντρική Ιδέα του κειμένου και σ'αυτό ο συγγραφέας συρράπτει παραπομπές και δικές του ιδέες ώστε να αναδείξει αυτό ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ!
Προσοχή, δεν είμαι οπαδός των ψευτο-αριστερών προφητών του ΣΥΡΙΖΑ ή των αργυρώνητων δημοσιογράφων που "βγάζουν το ψωμί τους" από τέτοιες "καταγγελίες"
Δεν μπορώ όμως και να υπερασπιστώ και ανθρώπους "παιδιά του κομματικού σωλήνα" που περιμένουν την αναρίχηση πλάϊ στην εξουσία μέσα από διαδικασίες "ραγιαδισμού"- "κοτσαμπασισμού" ΟΣΑ ΟΡΘΑ και να γράφουν για τα προβλήματα της χώρας!

ΟΧΙ ΠΙΑ! ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ στην Ελλάδα!

Εχθρός του ευσυνείδητου Έλληνα δεν είναι τα απολιθώματα του Στάλιν ή η νομεκλατούρα-καγκουρό της Ελληνικής Σοβιετίας, αλλά Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΣ!!!!

Συγνώμη για τις φωνές, πάντα φιλικά DIOMEDESGR.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 4:38:00 μ.μ. EET  

Γενικά οι Εκδόσεις Περισκόπιο (πλέον Γνώμων) είναι εξαιρετικές και όσον αφορά τις μονογραφίες τους όπως αυτή (το ξέρω γιατί την έχω) αλλά και τα περιοδικά "Ιστορικά Θέματα" και "Στρατιωτική Ιστορία".
Και αυτό φυσικά ΔΕΝ είναι διαφήμιση για την εν λόγω εταιρία.
Και ο κ. Κωτούλας ένας εξαιρετικός ιστορικός το λέω μετά λόγου γνώσεως μια και έχω διαβάσει αρκετές μονογραφίες και άρθρα του.
Μακάρι να τα διάβαζαν περισσότεροι. Θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε λιγότερες αρλούμπες από διάφορους "διεθνιστές" και "εθνικιστές" της κακιάς ώρας.
Δράκοντας

Οδυσσέας 14 Μαρτίου 2013 στις 5:44:00 μ.μ. EET  

@ DIOMEDESGR:
Υπερασπιζόμαστε κάποιον, όχι γιατί "βάλεται από τους ιδεολογικούς μας εχθρούς" όπως λες (θα μπορούσε και να βάλλεται ορθώς, π.χ. στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει δουλειά και ποτέ δεν υπερασπιστήκαμε πχ τον Παπακωνσταντίνου μόνο και μόνο επειδή βάλλεται από τον ΣΥΡΙΖΑ), αλλά γιατί βάλλεται με επιχειρήματα σαθρά, με πρόθεση πολιτικής εξόντωσης και με κίνητρο μια βαθύτερη ιδεολογική αντιπαράθεση, στην οποία συμφωνούμε με τον Κωτούλα και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα, περί ραγιάδων, γυναίκας του Καίσαρα, Στάλιν κλπ., δε βλέπω τι σχέση έχουν.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 15 Μαρτίου 2013 στις 12:58:00 π.μ. EET  

Επειδή έψαξα λίγο παραπάνω το ζήτημα, πέτυχα και το ίδιο το βιβλίο σε λίνκ που δίνει το antinews, που μίλησε πρώτο για γκαιμπελισμό και αμέσως μετά το strategy (τελευταία έχει γίνει αναφανδόν αντιΣΥΡΙΖΑ, παλιότερα τηρούσε κάποια προσχήματα). Μπορείτε να βρείτε λοιπόν το βιβλίο εδώ: http://webjar.me/dev/document.pdf ή αν δεν ανοίγει εδώ: https://anonfiles.com/file/b141935ac65f5dc23679f2fc4fdf92a4

Οι αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι για λάθος σημεία αλλά ως εκεί. Το βιβλίο έχει σαφείς συμπάθειες στον εθνικοσοσιαλισμό. Διαβάστε αν βαριέστε μόνο τις πρώτες σελίδες του επιλόγου (πριν αρχίσει να απαριθμεί απόψεις άλλων)και θα δείτε τι εννοώ. Δεν ξέρω αν φταίει ο αντικομμουνισμός του συγγραφέα (που στο βιβλίο αυτό έγινε εξόφθαλμος) ή ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να κάνει τον συνήγορο του διαβόλου. Ξέρω ότι προβάλλεται έμμεσα μια θετική εικόνα του ναζισμού μέσω της άμβλυνσης ή της αποσιώπησης των εγκλημάτων του - ενίοτε με τη γνωστή θέση των δυο άκρων που τόσο αρέσει και στον πρωθυπουργό μας. Τελικά πάντως νομίζω ότι ο όλος ντόρος θα κάνει μάγκα έναν ιστορικό της σειράς. Βέβαια αυτό θα ωφελήσει και τον ίδιο, στις επόμενες εκλογές ίσως. Άσε που δεν θα ξαναπατήσει πια σε τάξη.

Μια ψύχραιμη ματιά (αριστερή πάντως, για να μην γκρινιάζετε μετά) εδώ: http://sarantakos.wordpress.com/2013/03/14/kotoulas/

Οδυσσέας 15 Μαρτίου 2013 στις 8:22:00 π.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ:

Ευχαριστούμε για το ψάξιμο και τα λινκ. Το κείμενο του Σαραντάκου είναι, αν μη τι άλλο, τίμιο επιστημονικά και ηθικά - κάτι που δε θα μπορούσε να πει κανείς για τα δημοσιεύματα της Αυγής, του left.gr κλπ. (γι' αυτό άλλωστε και αποστασιοποιείται από αυτά). Επί της ουσίας όσων λέει, εγώ θα αντιγράψω ένα από τα σχόλια που του έκαναν:

"Οι ουδέτερες εκφράσεις για τον Ναζισμό δεν σημαίνουν κατανάγκη φιλική στάση προς αυτόν, όμως. Αν και συμμερίζομαι την ανατριχίλα όταν βλέπω διάφορα στοιχεία να συντείνουν προς την ίδια κατεύθυνση, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να φτάσουμε στο σημείο όπου ένα κείμενο σχετικό με τον Ναζισμό θα γίνεται ύποπτο αν δεν διανθίζεται, σε τακτά διαστήματα, με εκπεφρασμένα καταδικαστικά σχόλια σχετικά μ’ αυτόν και τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούσαν. Ότι οι ρητορικές ικανότητες του Χίτλερ ήταν εντυπωσιακές το ξέρουμε εκ του αποτελέσματος, ότι είχε απήχηση στη νεολαία το ίδιο. Αν ήταν καλός στρατιωτικός δεν το ξέρω αλλά θα μπορούσε και να ήταν χωρίς αυτό ν’ αλλάζει ούτε το ότι ηττήθηκε ούτε το ότι αιματοκύλησε την Ευρώπη. Οι ικανότητες που είχε δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ήταν κάθαρμα".

strategy 15 Μαρτίου 2013 στις 5:40:00 μ.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ:

Μια αναζήτηση της λέξης ΣΥΡΙΖΑ στο blog, θα σου βγάλει 50 αναρτήσεις από ένα σύνολο 5 χιλιάδων, με τις μισές περίπου από τις πρώτες να σχετίζονται άμεσα με τις προτάσεις ή τα πεπραγμένα του κόμματος. Αν θέλεις, μπορείς να μου πεις ποιες από αυτές δε ήταν άξιες δημοσίευσης. Ενδεικτικά, 3 αναρτήσεις αφιερώνονται στις ενέργειες και επισκέψεις του Τσίπρα στον Εισαγγελέα για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ και τις απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ.

Οσον αφορά τον Κωτούλα, το θέμα δεν είναι η οπτική του για ιστορικά γεγονότα αλλά η αντι-δημοκρατική πολιτική πρακτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να στοχοποιεί κάποιον επειδή η ίδια δεν επιθυμεί την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την Ιθαγένεια.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 15 Μαρτίου 2013 στις 11:52:00 μ.μ. EET  

@strategy
Αν δεν εκτιμούσα το ιστολόγιό σου δεν θα είχα καν ασχοληθεί, όπως λ.χ δεν ασχολούμαι με το πράβδανετ. Η όχλησή μου σχετίζεται με το δημοσίευμα για τη σχέση Τσίπρα-Σόρος (με ερωτηματικό είναι αλήθεια αλλά οι εντυπώσεις μένουν)και με την άκριτη υιοθέτηση του πρόσφατου δημοσιεύματος του antinews. Περισσότερο γιατί οι επικρίσεις στον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν ήταν δικαιότατες και σοβαρότατες ενώ στα δυο αυτά δημοσιεύματα είναι σαφώς πιο πρόχειρες. Ίσως η κρίση μου να είναι υπερβολική και βιαστική, ωστόσο έτσι ένιωσα, δίκαια ή άδικα. Το ίδιο δημοσίευμα (το τελευταίο)στο εν κρυπτώ δεν μου κάνει εντύπωση επειδή ξέρω επειδή είναι σίγουρο ότι με την έκταση που πήρε το θέμα το εν κρυπτώ θα πάρει θέση και ότι ο Οδυσσέας που το υπογράφει παίρνει εύκολα φωτιά. Σκόπευα πάντως να απαντήσω, ειδικά στο δημοσίευμα για τον Σόρος αλλά μια και ο ΝF έχει μεταναστεύσει ήδη πρώτος, δεν υπάρχει λόγος να μεταφερθεί εκεί μια κόντρα που άγγιζε πια τα όρια της γραφικότητας.

Τέλος για το θέμα του Κωτούλα σαφώς και υπερέβη προκλητικά τα εσκαμμένα. Όσο διαβάζω το βιβλίο τόσο πείθομαι ότι με το ζόρι καταφέρνει να κρύψει τις θέσεις του, απροκάλυπτα φιλοναζιστικές. Και βέβαια αυτό είναι δικαίωμά του αλλά όχι και να καθορίσει ένα τέτοιο άτομο την πολιτική της χώρας στο μεταναστευτικό. Είναι γνωστή η ένδεια του χώρου της ΝΔ σε πολιτικούς επιστήμονες και ιστορικούς. Αλλά όχι και να βασίζεται σε τέτοιες μετριότητες. Γεμάτο είναι το πανεπιστήμιο από δεξιούς καθηγητές, ο Κωτούλας θα ορίσει το που θα πάει το μεταναστευτικό; Και για να μην αερολογώ:

http://www.youtube.com/watch?v=vAcGMOBHYcE (ψάξτε λίγο τις θέσεις του Patria...η γνωστή ιστορία εθνικών προθέσεων που τελικά καταλήγουν στο "ένας Φύρερ μας σώζει"

http://filoisamara.blogspot.gr/ ποιος ήταν (είναι;) διαχειριστής του blog; Σωστά μαντέψατε.

"Μαζικό λαϊκό κίνημα" και πριν το 1933 ο εθνικοσιαλισμός (όχι ναζισμός, κακιά λέξη) "περιθωριακό" ο κομμουνισμός. Βέβαια και πριν μας είπε οτι Φράικορπς και στρατός έσωσαν τη δημοκρατία από τον κίνδυνο σοβιετοποίησης (το 1919)- σελ 16, ότι ο εθνικοσοσιαλισμός ανήλθε στην εξουσία με απολύτως νόμιμο τόπο (τονίζω το απολύτως) και με συνεχείς εκλογικές διαδικασίες (αφού εξοντώθηκαν όσοι διαφωνούσαν βέβαια...). Και τέλος ένα κομμάτι από τον επίλογο (σελ 142). Μιλάμε για ένα καθεστώς ονειρεμένο και βέβαια "επαναστατικό". Φυσικά ο Μπρεχτ (Τρόμος και αθλιότητα του Γ΄Ράιχ) δεν υπήρξε ποτέ ή ψεύδεται (ως κομμουνιστής)
"Δεν υπήρξαν, άλλωστε, ούτε αντικαθεστωτικοί εθελοντές ούτε αντιπολεμικές απεργίες (όπως κατά τα έτη 1916-18), οι οποίες θα υπονόμευαν την πολεμική προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι η χώρα πριν από το 1933 διέθετε το ισχυρότερο κομμουνιστικό κίνημα στην Ευρώπη. Η λαϊκή βάση, δηλαδή, παρέμεινε πιστή έως το τέλος στον εθνικοσοσιαλισμό, σε αντίθεση με τμήματα της στρατιωτικής ελίτ, που διατηρούσαν επαφές με τους Δυτικούς.
Τα αίτια γι' αυτή την ομοθυμία εντοπίζονται κυρίως στη δραστική καταπολέμηση της ανεργίας και την εξασφάλιση ευνοϊκών οικονομικών συνθηκών, στην κατάργηση των ταξικών αντιθέσεων και τον σταδιακό προσανατολισμό της γερμανικής κοινωνίας σε ένα αταξικό ιδεώδες (στο πλαίσιο του οποίου ενοποιητικό σημείο θα αποτελούσε πλέον η έννοια της φυλής), στη δικαίωση των εθνικών επιδιώξεων με την ενοποίηση των γερμανικών πληθυσμών κατά τα έτη 1936-38. καθώς και στον αυξημένο πολιτικό έλεγχο (που διαμόρφωνε την κοινωνική συμπεριφορά). Κυρίως, όμως, τα αίτια ομοθυμίας εντοπίζονται σε στοιχεία ηθικού και ιδεολογικού χαρακτήρα: στην καλλιέργεια του ηρωικού ήθους, στην αίσθηση μιας ιστορικής αποστολής και στην ταύτιση των πολιτών με ένα καθεστώς που ήταν επαναστατικό (διότι καταργούσε τις πολιτικές κάστες και τις κοινωνικές τάξεις προς χάρη μιας φυλετικής κοινότητας) εκσυγχρονιστικό, παραδοσιακό και φιλολαϊκό"

strategy 16 Μαρτίου 2013 στις 6:14:00 μ.μ. EET  

Φίλε ΦΚΜΚ, για να είμαστε δίκαιοι, το συγκεκριμένο think tank του Soros προχώρησε σε διάψευση των δημοσιευμάτων που το θέλουν να χρηματοδότησε την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο CSIS. Mακάρι να έλεγαν κάτι αντίστοιχο και οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης για τη χρηματοδότηση των Δήμων τους από τον Soros.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP