Eν Τάχει

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δορυφορική σάρωση της α/β Dalaman (Deniz Hava
 Üs) 5/11/2012.Διακρίνονται 2 ΑΦΝΣ CN-235, ε/π
ναυτικής συνεργασίας ΑΒ-212 και S-70B
• Iδιαίτερα αισθητή κάνουν την παρουσία τους στο Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες, τα  CN-235 του προγράμματος Meltem II. Tα νέα α/φ ναυτικής συνεργασίας του Τουρκικού Ναυτικού, παραβιάζουν τον Εθνικό εναέριο χώρο σε σχεδόν καθημερινή βάση, συνοδευόμενα από μαχητικά F-16 και αναχαιτίζονται από την ΠΑ κατά πάγια τακτική. Tα "Mελτέμια" επιχειρούν συνήθως από την Mοίρα Ναυτικής αεροπορίας του Νταλαμάν για την οποία (να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας) είχαμε μιλήσει πρώτοι από το 2010-11 (1,2)

• Αρκετές Ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού IDEX 2013, στα ΗΑΕ. Η όποια στήριξη του Ελληνικού κράτους περιορίστηκε στην...σύντομη βόλτα που έκανε ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος από τα ελληνικά περίπτερα. Στη φετινή διοργάνωση, υπήρχε εθνικό περίπτερο στο οποίο συμμετείχαν ΕΑΣ, ΕΑΒ και ΕΛΒΟ ενώ σε ξεχωριστά περίπτερα συμμετείχαν οι ΘΕΩΝ Αισθητήρες, Miltech, Intermat, Sunlight και NAMFI. Παρά την απουσία ουσιαστικής στήριξης , οι Έλληνες επιχειρηματίες κατάφερα να αποσπάσουν κάποιες παραγγελίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την σύμβαση ύψους $ 24 εκ που υπέγραψε η Miltech Hellas με αραβική χώρα. Η Ελληνική εταιρία θα προμηθεύσει τον πελάτη με χιλιάδες σκοπευτικά της σειράς MLT-IRS-XX. Επιτυχημένη ήταν και η παρουσία της επίσης Ελληνικής, ΘΕΩΝ Αισθητήρες, η οποία εξασφάλισε παραγγελία συνολικού αριθμού 2.300 δίκυαλων νυχτερινής οράσεως που προορίζονται για την αγορά της Μέσης Ανατολής, πέραν της ενεργοποίησης της option για επιπλέον 8.600 μονόκυαλα νυκτερινής όρασης NX-122, από το Σουηδικό Υπουργείο Άμυνας.

Υποψήφιος πελάτης δοκιμάζει σκοπευτικό της Miltech.

• H Ηλεκτρομηχανική Κύμης, μία εκ των τριών θυγατρικών εταιριών των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) πρόκειται να παραδόσει τα πρώτα 500 αλεξίσφαιρα γιλέκα παλαιότερης παραγγελίας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το αίτημα για παραγωγή επιπλέον 7.000. Επίσης, ευρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαμόρφωση προσφοράς προς το ΥΕΘΑ για κατασκευή 72.000 αντιβαλλιστικών κρανών για κάλυψη αναγκών των Γενικών Επιτελείων.

• Μιας και αναφερθήκαμε στην αναιμική Ελληνική αμυντική βιομηχανία να θυμίσουμε παλαιότερο  σημείωμα για την τύχη του παρεμβολέα Ε2-92 που αναπτύχθηκε από την ΠΑ για χρήση από τα μαχητικά Α-7 Corsair (Παρεμβολέας Ε2-92 και ΠΑ)...Η ίδια τύχη φαίνεται να περιμένει και το διστατικό παθητικό ραντάρ CCIAS το οποίο ανέπτυξε ομάδα καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χωρίς την εμπλοκή του εκπαιδευτικού ιδρύματος (περισσότερα προσεχώς)

• Δυστυχώς, η πολιτική του Ελληνικού κράτους για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, εξακολουθεί να κινείται στα γνωστά πλαίσια των τελευταίων δεκαετιών. Η "πολιτική ελίτ" της χώρας αντιμετωπίζει την αμυντική βιομηχανία περίπου ως ένα "αναγκαίο κακό" και όχι ως ένα δυναμικό και εξωστρεφές κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας με μεγάλες προοπτικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Θέων Αισθητήρες, οι ανοδικές πωλήσεις της οποίας (εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης και ανεργίας), της επέτρεψαν να δημιουργήσει 15 νέες θέσεις εργασίας με σχέδια για δημιουργία επιπλεόν 20 μέσα στο 2013.

• Στήριξη της Ελληνική αμυντικής βιομηχανίας σημαίνει: ανάπτυξη υψηλής ελληνικής τεχνολογίας, περισσότερες θέσεις εργασίας, μικρότερη εξάρτηση των Ελληνικών ΕΔ από το εξωτερικό, λιγότεροι Έλληνες υπουργοί στον Κορυδαλλό, λιγότερα περιοδικά "ειδικού τύπου", και περισσότερα έσοδα για τον κρατικό κορβανά.(βλέπε: Και μετά απορούμε γιατί η αμυντική βιομηχανία αργοπεθαίνει)


• Ενδεικτική της Ελληνικής αφροσύνης είναι η απαγόρευση διάθεσης πυρομαχικών 9mm της ΕΑΣ για την εγχώρια αγορά, με αποτέλεσμα πχ οι πιστοποιημένοι σκοπευτές της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, να εξωθούνται στην προμήθεια πυρομαχικών ξένων εταιριών (καθότι απαγορεύεται και η αναγόμωση). Aν παρ'ελπίδα κάποιος...ανώμαλος Έλληνας αθλητής σκοποβολής θέλει να χρησιμοποιήσει ελληνικά πυρομαχικά για την προπόνηση του, πρέπει να τα...επανεισάγει από το εξωτερικό!!! Σήμερα, τα αγωνίσματα σκοποβολής καλλιεργούνται σε 48 νομούς της χώρας μας από 242 αθλητικά Σωματεία - μέλη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με 9.000 περίπου εν ενεργεία σκοπευτές και σκοπεύτριες. Οι οποίοι κάθε σαββατοκύριακο αντί να ενισχύουν την εγχώρια βιομηχανία, κάνουν  πλουσιότερες εταιρίες του εξωτερικού και τους τοπικούς αντιπροσώπους τους..

• Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μας μετέφερε αναγνώστης που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρακτικής Σκοποβολής (ΙPSC) στην Ρόδο το 2011, όπου συμμετείχαν πάνω από 1.400 αθλητές. Μόνο κατά την διάρκεια των αγώνων έκαστος αθλητής έπρεπε να κατέχει ένα μίνιμουμ 600 φυσιγγίων (κόστος ~400 ευρώ), με τους περισσότερους να καταλώνουν πάνω από 1.000. Και αυτό χωρίς να υπολογίζουμε τα πυρομαχικά εκπαίδευσης...Πόσα από αυτά άραγε ήταν ελληνικής κατασκευής; Κατά τα άλλα, "τι έχουν τα έρμα και ψοφάν".

• Στην διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια αεροπορικού καυσίμου JP-8 προχωρά το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το ποσό που έχει προυπολογισθεί ανέρχεται στα 14,9 εκ ευρώ για την προμήθεια 22.200 τόνων αεροπορικού καυσίμου. Εξαιρετικής σημασίας η είδηση.

• Συνάντηση με εκπρόσωπους της ισραηλινής Rafael θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Στην συνάντηση θα είναι παρόντες αρμόδιοι επιτελείς από ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ, ΓΕΝ και ΑΣ, ενώ η ατζέντα θα έχει θέματα που αφορούν αναβάθμιση Φρεγατών και επιτήρησης θαλασσίου χώρου. Tον προηγούμενο μήνα είχαν πραγματοποιήσει ανάλογη επίσκεψη εκπρόσωποι της ΙΑΙ (Ισραηλινές προτάσεις στο ΓΕΝ)

• Ένα πλήρως λειτουργικό φορητό αντιαρματικό RPG-7 ανακάλυψε σε περιοχή του Ασπροπύργου, συνεργείο της ΕΥΔΑΠ που είχε μεταβεί στο σημείο για καθαρισμό αγωγού. Το γιουγκοσλαβικής κατασκευής όπλο παραδόθηκε σε πυροτεχνουργούς του Ε.Σ, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η Διεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής.

• Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα γειτονικά Σκόπια, η τοποθέτηση του Talat Xhaferi στην θέση του Υπουργού Άμυνας της χώρας. Και αυτό γιατί ο κ.Xhaferi υπήρξε διοικητής μονάδας του αλβανικού UCK κατά την διάρκεια των συγκρούσεων του 2001 στην γειτονική χώρα. Σοβαρές ταραχές σημειώθηκαν χθές βράδυ στην πόλη των Σκοπίων, όπου εξαγριωμένο πλήθος διαμαρτυρόμενο για την τοποθέτηση Xhaferi στο ΥΠΑΜ, συγκρούστηκε με δυνάμεις τις αστυνομίας. Ως αποτέλεσμα, δεκάδες αυτοκίνητα και ένα λεωφορείο πυρπολήθηκαν, πάνω από 20 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν και 12 συλλήψεις. Για αντιαλβανικό πογκρόμ μιλούν τα Αλβανικά ΜΜΕ. Ο αλβανός Xhaferi που διαδέχεται τον ομοεθνή του Fatmir Besimi προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αli Ahmet. Οι εκτεταμένες ταραχές είναι προάγγελος αποσταθεροποίησης..

Ο Υπουργός...Άμυνας των Σκοπίων, Talat Xhaferi

• Tην παροχή εγγυήσεων για το κόστος ανα μονάδα των υπο προμήθεια F-35 φέρεται να ζήτησε από την Lockheed Martin η τουρκική Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM). Στην διστακτικότητα της Άγκυρας να προχωρήσει σε παραγγελία των πρώτων F-35 (1) φαίνεται να παίζει ρόλο και η άρνηση αποδέσμευσης του πηγαίου κωδικα λογισμικού του αεροσκάφους από τους Αμερικανούς. Υπο το πρίσμα των διαφαινόμενων καθυστερήσεων, το τουρκικό ΓΕΑ πιέζει προς την κατεύθυνση μιας προσωρινής λύση, με πιθανότερο ενδεχόμενο αυτό της αγοράς επιπλέον μαχητικών F-16 Block50+.

• Επιβεβαιώνονται τα όσα είχαμε γράψει προ τριμήνου (Πρός ατρακτίδια αναγνώρισης της Goodrich η ΤΗΚ) για πιθανή αγορά ατρακτιδίων αναγνώρισης DB-110 για τις ανάγκες της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Η εταιρία UTC Aerospace Systems κέρδισε συμβόλαιο ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά τεσσάρων ατρακτιδίων DB-110 και τριών επίγειων σταθμών αξιοποίησης των εικόνων. Το συμβόλαιο υπέγραψε η εταιρία Αselsan για λογαριασμό της ΤΗΚ.

Φορέας των τουρκικών DB-110 θα είναι τα νέα F-16 Block50+ της ΤΗΚ. Ειρήσθω εν παρόδω, το Πακιστάν προχώρησε στην αγορά πέντε τέτοιων ατρακτιδίων το 2011.

• Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η Aselsan μετά από πολυετή περίοδο ανάπτυξης παρέδωσε στις ΤΕΔ ένα εθνικό σύστημα IFF (Identification Friend and Foe) το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί σε α/φ F-4 και ραντάρ της ΤΗΚ. Στην ανάπτυξη και τις δοκιμές συμμετείχαν επίσης το 1o Κέντρο Συντήρησης κι Εφοδιασμού της ΤΗΚ και το TUBITAK (βλέπε Τα τουρκικά Φάντομ εκσυγχρονίζονται)

• Ακόμα και ως απόστρατοι, οι Έλληνες ιπτάμενοι στοιχειώνουν τους γείτονες...Kρυφή κάμερα κατέγραψε τo ξέσπασμα του Türker Ertürk, ναυάρχου ε.α. ο οποίος κατηγόρησε την THY σαν εχθρό των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διότι αντικαθιστά του Τούρκους πιλότους (πρώην THK) με Έλληνες, οι οποίοι κατά τον Ertürk συλλέγουν πληροφορίες.

• Καρποφόρα ήταν η παρουσία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στην έκθεση ΙDEX 2013, η οποία έλαβε χώρα στο Αμπού Ντάμπι των ΗΑΕ. Η εταιρία Roketsan απέσπασε συμβόλαιο ύψους 192,7 εκατομμυρίων δολαρίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για την προμήθεια κατευθυνόμενων ρουκετών Cirit, σε εποχούμενη και σε αεροεκτοξευόμενη έκδοση.

Ένα από τα μοντέλα πλοίων
ανεφοδιασμού που προσφέρει η
τουρκική εταιρία.
• Συμβόλαιο κατασκευής ενός σκάφους λογιστική υποστήριξης υπέγραψε η τουρκική κρατική εταιρία STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret/Εμπορική και Μηχανολογική Αμυντικής Τεχνολογίας) με το πακιστανικό υπουργείο Αμυντικής Παραγωγής. Η συμφωνία έκλεισε στις 25/1/13, οπότε και υπεγράφη το σχετικό συνυποσχετικό στο Πακιστάν (Rawalpindi) από τους Ιμτιάζ Αχμέτ (Γενικό Διευθυντή, Υποναύαρχο) και Ελιφε Ουνάλ (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της STM) . Το σκάφος θα έχει μήκος 155μ και εκτόπισμα 15.600 τόνων, ελικοδρόμιο, και ικανότητα ανεφοδιασμού τριών πλοίων ταυτόχρονα με ταχύτητα 20 κόμβων. H ναυπήγιση του θα πραγματοποιηθεί στο ναυπηγείο Karachi Shipyard and Engineering Works Ltd, με την STM να παρέχει τα σχέδια κατασκευής καθώς και τα απαραίτητα απάρτια. Η αξία του σκάφους δεν έχει ανακοινωθεί αλλά στο πεδίο των ναυτικών εξαγωγών, πιθανότατα είναι το ακριβότερο σκάφος που έχουν πουλήσει οι γείτονες μέχρι στιγμής. Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2013, με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης το 2017.

Εκπρόσωποι της τουρκικής STM και της κυβέρνησης του Πακιστάν υπογράφουν το συνυποσχετικό για την κατασκευή πλοίου λογιστικής υποστήριξης.

• Στα πλαίσια της στενότατης τουρκοπακιστανικής συνεργασίας, το Τουρκικό ναυτικό θα λάβει μέρος σε ακόμα μια κοινή άσκηση με το Πακιστανικό Ναυτικό τις επόμενες ημέρες. Έτσι η φρεγάτα F-496 Gökova θα συμμετάσχει στην άσκηση AMAN-2013, η οποία θα διεξαχθεί στην Βόρεια Αραβική θάλασσα από 4 εώς 8 Μαρτίου. Η τουρκική φρεγάτα συμμετέχει στην νατοική δύναμη κατά της πειρατείας (SNMG-2) στον κόλπο του Άντεν.

• Σχετικά με την τουρκο-πακιστανική στρατιωτική συνεργασία, μερικά παλαιότερα άρθρα:
H συνεργασία THK-Πακιστανών
"Αετός της Ανατολίας" και Πακιστάν
Εν Τάχει (15/11/12)
Η πυραυλική απειλή της Τουρκίας
Πακιστανός ο ένας χειριστής του τουρκικού T-37C

• Ένα νέο σκάφος θαλάσσιων ερευνών καθέλκυσαν οι γείτονες στα ναυπηγεία Çeksan, στην Τούζλα του Μαρμαρά, ονόματι TÜBİTAK Marmara. Το νέο σκάφος ερευνών (το πρώτο εγχώριας ναυπήγησης) θα πλαισιώσει το πρώην Polarcus Samur (νυν Βarbaros Hayrettin Pasa) που αγόρασε εσπευσμένα η Τουρκία έναντι 130 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην καθέλκυση του πλοίου παραβρέθηκε πλήθος Τούρκων επισήμων, όπως ο υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Νιχάτ Εργκιούν, ο υπουργός Ανάπτυξης Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Χουσείν Αβνί Μουτλού, ο πρόεδρος του Δ.Σ. των ναυπηγείων Çeksan, Μπασαράν Μπαϊτάκ. Το πλοίο αναμένεται να αρχίσει "θαλάσσιες έρευνες" (βλέπε προκλήσεις στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα) στα τέλη Μαίου.

Η καθέλκυση του TÜBİTAK Marmara, με την απαραίτητη τουρκοφιέστα
Eν Κρυπτώ

Διαβάστε ακόμα:

Εν Τάχει - 2013

Ιανουάριος A', Iανουάριος Β'
Μάρτιος



Eν Τάχει - 2012

Δεκέμβριος
Νοέμβριος
Οκτώβριος
Σεπτέμβριος Α', Σεπτέμβριος Β', Σεπτέμβριος Γ'
Ιούλιος Α', Ιούλιος Β'
Ιούνιος
Μάρτιος

18 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Μαρτίου 2013 στις 6:35:00 μ.μ. EET  

Τελικά ρε "εν κρυπτώ" αν και "ερασιτεχνικά" δίνεις την πληρέστερη ενημέρωση σε θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Πάντα τέτοια και εις ανώτερα.

Ανώνυμος 4 Μαρτίου 2013 στις 7:12:00 μ.μ. EET  

@ 4 Μαρτίου 2013 - 6:35:00 μ.μ. EET

Συμφωνώ απόλυτα και το σπουδαιότερο είναι ότι το κάνει "εν κρυπτώ". Σκέψου να το έκανε "εν φαναιρώ" !! :)

Ανώνυμος 4 Μαρτίου 2013 στις 8:44:00 μ.μ. EET  

Μ αρεσει ποσο ελαφρα το αναφερετε...........το παθητικο συστημα εντοπισμου ακυρωθηκε ...........Παμε και για ΑΟΖ ........Μονο και μονο για αυτο θα επρεπε να γινει πανικος !!! Η τυχη μας ειναι προκαθορισμενη ......

ΚΟΒΑ

revipm 4 Μαρτίου 2013 στις 8:56:00 μ.μ. EET  

N36.69669189638486
E28.780596256256104

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2013 στις 3:17:00 μ.μ. EET  

η dalaman είναι μέσα στο βεληνεκές atacms & harpoon μέσα απο λιμάνι της ρόδου ή μου φαίνεται;;;

ορίστε κύριοι των ΟΥΚ αποστολή! ραμμένη στα μέτρα σας.

μηδενιστής

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2013 στις 5:59:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

?

Προβοκάτωρ

HBS 5 Μαρτίου 2013 στις 6:17:00 μ.μ. EET  

Αναφέρεται στις συντεταγμένες του revipm προβοκάτορα, την αεροπορική βάση του Dalaman http://img717.imageshack.us/img717/3103/picture001mx.jpg

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2013 στις 8:37:00 μ.μ. EET  

Η είδηση για τη διενέργεια διαγωνισμού , για την προμήθεια 22.200 τόνων αεροπορικού καυσίμου JP-8 , είναι όντως εξαιρετικής σημασίας .....

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2013 στις 9:21:00 μ.μ. EET  

@HBS

Ναι, το ξέρω. Αλλά να κάνουν τί?

Προβοκάτωρ

TED 5 Μαρτίου 2013 στις 11:55:00 μ.μ. EET  

Π.χ. να τους κεράσουν καμιά ζάχαρη.

Ανώνυμος 6 Μαρτίου 2013 στις 11:28:00 π.μ. EET  

ή κανα παστέλι

μηδενιστής

Ανώνυμος 6 Μαρτίου 2013 στις 2:10:00 μ.μ. EET  

Συγκεντρώστε λίγο τις σκέψεις σας κύριοι.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 6 Μαρτίου 2013 στις 3:33:00 μ.μ. EET  

@προβοκάτωρ

έλα ρε φίλε μας χαλάς την πλάκα...

ορίστε: ένα ΕΤΕΘ που σκάει μούρη στο α/β αμέσως μετά απο atacms ή καμιά 10ριά harpoon.

μηδενιστής

Ανώνυμος 6 Μαρτίου 2013 στις 8:40:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

Αδικαιολόγητος. Εγκαλείσαι. Δε συνάδουν με τα γραπτά σου. Αυτές είναι για παντογνώστες έφεδρους ράμπο, που τα έχουν κάνει και τα έχουν μάθει όλα, παπαγαλίζοντας και αντιγράφοντας.

Πάρε για αποζημίωση
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0rQbBXDh6ko

Πρώην συνάδελφοι και μερικοί φίλοι.

Μην σου πω πόσα παίρνουν. Δεν γράφτηκαν όμως στο ΣΥΣΜΕΔ και ούτε παραπονιούνται για μειώσεις και με τα χωσίματα να αυξάνονται διαρκώς.

Και κλαίγεται ο κάθε απίθανος από τον όχλο και τις μάζες των Ενόπλων Δυνάμεων. Πλέον και εγώ δεν μπορώ να τους συμμεριστώ..είμαι μακριά.

Υ.Γ: Γνωστός Ανχης ΥΠ, παρέδωσε για σύνταξη, 27 έτη(4 σχολή, γύρω στα 2 τα υπόλοιπα, 3 χρόνια Έβρο, 2 έτη μεταπτυχιακό Αθήνα, 1 χρόνο ΑΔΙΣΠΟ και τα υπόλοιπα σε 2 μεγάλες πόλεις κέντρο.). Δεν έβγαινε, μπούχτισε..

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 στις 9:23:00 π.μ. EET  

@Προβοκάτωρ

ωραίο το βίντεο αλλά όχι και να σπαταλήσουμε τέτοιο "υλικό" στην νταλαμάν. ντροπή. υπάρχουν στόχοι πιο βαθιά. πολύ πιο βαθιά.

τ να πεις... οι κολλητοί μου ήρθαν φέτος αθήνα απο έβρο/σάμο και με αμάξι και νοίκι, πάει η πείνα σύννεφο, γιατί κανενός η γυναίκα δεν έχει βρει δουλειά.

δεν έχω γραφτεί ποτε σε σωμάτιο

μηδενιστής

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 στις 12:46:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

Υπάρχουν λύσεις πιο απλές,φθηνές και δοκιμασμένες.

Το βίντεο ήταν απλά αντιπερισπασμός και για να γίνουν ειδικοί και σε αυτό τον τομέα τα τρολ και οι έφεδροι ράμπο.

Δεν έπιασες το Υ.Γ..

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 στις 1:26:00 μ.μ. EET  

@Προβοκάτωρ

πιο φτηνές λύσεις; καλή κουβέντα αλλά όχι για το ιντερνετ.

έπιασα τις μεταθέσεις και το "έργο" αν εννοείς αυτό. οι δικοί μου είναι πζ φανατικοί έλληνες γουστάρουν τρελά στρατό έχουν λιώσει στα σύνορα πεινάνε αλλά δεν μπουχτίζουν.

μηδενιστής

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 στις 3:18:00 μ.μ. EET  

ε ρε τί θα γίνεται στο ΓΕΣ τώρα...

σε 2 χρόνια απο καθηγητής Α/ΓΕΣ ο νέος... με τρομερή εμπειρία σε δκση μεραρχίας, σώματος, και σωμάτων...

και θέλουμε σε οργάνωση ομάδας μάχης...

τουρκία γίναμε. σε κανα 6μηνο με τον παναγιωτόπουλο θα ψάχνουμε έξω απο την ΣΣΕ για νέο Α/ΓΕΣ.

μηδενιστής.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP