Επιστρατεύεται το μνημόνιο Κύπρου - Ελλάδας

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ελληνικά F-16 επάνω απο την Μεγαλόνησο κατα την διάρκεια της τελευταίας άσκησης Νικηφόρος-Τοξότης στα μέσα τις δεκαετίας 90'.Ελπίζουμε να ξαναδούμε παρόμοιες εικόνες..

ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ

Σε χθεσινή συνεδρία της Kοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, επισημάνθηκε από τον Υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα, ότι έχει συναφθεί στρατιωτική συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία αναβαθμίζει και δρομολογεί το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σε επίπεδο διεθνούς δικαίου.
Βάσει αυτού, είναι απόλυτα φυσικό, οι Αρχές της Δημοκρατίας, σε περίπτωση σοβαρής παρενόχλησης, να ζητήσουν την παρουσία και του Ελληνικού Στόλου στις υποθαλάσσιες έρευνες. Το θέμα άπτεται της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας Γιαννάκη Ομήρου, η οποία θα κληθεί να καλύψει την Κύπρο στην καθ’ όλα νόμιμη προσπάθειά της για την ανόρυξη υδρογονανθράκων. Η ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας δεν επηρεάζεται, ούτε συνδέεται με την εξέλιξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Στην περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία αξιοποιήσει τα πετρέλαια που βρίσκονται στον υποθαλάσσιο χώρο της, τότε το όφελος θα μπορεί να διαχυθεί στο σύνολο των Κυπρίων. Η συζήτηση του κρίσιμου αυτού θέματος θα συνεχιστεί.


Συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ
Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας, η συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ για οριοθέτηση της οικονομικής ζώνης εξελίσσεται πολύ καλά. Έχει διανυθεί σχεδόν ο δρόμος για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας, για την οριοθέτηση της θαλάσσιας περιοχής και της οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών. Το Ισραήλ έχει ήδη βρει σε γειτονικά θαλάσσια οικόπεδα με αυτά της Κύπρου σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου και σε κάποια βάθη ίσως υπάρχει και εκμεταλλεύσιμη ποσότητα πετρελαίου. Για να διαφυλάξει τα συμφέροντά του, το Ισραήλ θέλει να υπογράψει τη συμφωνία με την Κύπρο, χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να κατοχυρώσει και τα δικά του ευρήματα.
Ο Λίβανος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει υποκύψει στους εκβιασμούς της Τουρκίας και αναβάλλει τη σοβαρή διαπραγμάτευση επί του θέματος.
Στην κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση, παρουσιάστηκαν με διαφάνειες οι δυνατότητες της χώρας μας να προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα και να κατοχυρώσει τον τεράστιο υποθαλάσσιο πλούτο, που εντοπίζουν τα ερευνητικά σκάφη.

Σημερινή


4 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2009 στις 2:50:00 μ.μ. EEST  

KAIROS NA PARAXORISOYME H NA POYLISOUME ENA SMHNOS AEROPLANON STHN KYPRO.-

Αριστοτέλης 27 Ιουνίου 2009 στις 11:46:00 μ.μ. EEST  

Μπορούν να αγοράσουν μεταχειρισμένα Mirage-2000 κατευθείαν από τους Γάλλους.

Οι και Ρωσικά ακόμα.

Ότι όμως έχει μέσα αμερικανικό εξοπλισμό δεν πουλιέται στην Κύπρο. Αυτό το λέω γιατί καλή λύση θα ήταν το Gripen, αλλά έχει αμερικανικό εξοπλισμό και θα πρέπει να πάρει έγκριση από αμερική για να πουληθεί.

enkripto 28 Ιουνίου 2009 στις 1:36:00 π.μ. EEST  

λύσεις υπάρχουν αρκετές ,δυστυχώς όμως δεν υπάρχει πολιτική βούληση.Είναι εξαιρετικά απίθανο να δούμε κάτι τέτοιο κατα την διάρκεια τις προεδρίας Χριστόφια

για το θέμα των α/φ ενδεικτικά το Κατάρ έβαλε πωλητήριο σε 12 Μ2000 σε διαμόρφωση κοντά σε αυτή των ελληνικών -5 ,σε πολύ προσιτές τιμές

Ανώνυμος 28 Ιουνίου 2009 στις 8:16:00 π.μ. EEST  

Η Ελλάδα είναι ανίκανη να βοηθήσει αποτελεσματικά την Κύπρο. Της λείπουν μια σειρά από μέσα και στον αέρα και στην θάλασσα. Αν οι κύπριοι θέλουν την βοήθεια της Ελλάδος, ας την βοηθήσουν να αποκτήσει αυτά τα μέσα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP