Αιέν Υψικρατείν..

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Το παρόν είναι το πρώτο μέρος απο ένα αφιέρωμα στις γνωστές και άγνωστες περιπτώσεις (7 γνωστές και αρκετές άγνωστες...)που η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ανάγκασε τους Έλληνες χειριστές να υπερασπίσουν εμπράκτως τoν εθνικό χώρο, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και την σωματική τους ακεραιότητα στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα που δεν επιδέχεται παρερμηνειών..Υπάρχει λόγος που το Π προηγείται του Α.Ίσως η προβολή των περιστατικών αυτών είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία απο ποτέ για πολύ συγκεκριμένους λόγους :

1) Είναι γνωστή πλέον στο πανελλήνιο μέσω πολλών δημοσιεύματων η άθλια προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων για τις δήθεν "εκατοντάδες απώλειες Ελλήνων χειριστών στο ψυχρό πόλεμο του Αιγαίου" με κύριο στόχο την κάμψη του ηθικού της ενοχλητικής ελληνικής κοινής γνώμης -προαπαιτούμενο για "ευέλικτες" παραχωρήσεις..- ,δυστυχώς και μέσω αποστράτων αξιωματικών της Αεροπορίας-υποψήφιων Μαυρογιαλούρων.

2) Λιγότερο γνωστή αλλά εξίσου άθλια η χοντροκομένη προπαγάνδα του ανατολίτη γείτονα ,ο οποίος προσπαθεί να εκμεταλευτεί την αδικαιολόγητη σιωπή της ελληνικής πλευράς και στο θέμα αυτό..Δυστυχώς η ελληνική πλευρά δεν φαίνεται να εχει την διάθεση να εκμεταλευτεί σε επικοινωνιακό επίπεδο της (πολλές) επιτυχίες της στον καθόλου "ψυχρό" πόλεμου του Αιγαίου και σχεδόν ενοχικά κουκουλώνει αδιακρίτως ότι θα μπορούσε να προκαλέσει σύγκρυο στις μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες (κατα Κονδύλη) που αποτελούν την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και ταυτόχρονα εξοβελίζει τους λιγοστούς "άσσους" της ΠΑ ,οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό απο αυτό για το οποίο εκπαιδεύτηκαν.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό (δεκαετία 1980) κατα το οποίο ένας Τούρκος αξιωματικός στο Nατοικό Στρατηγείο της Νάπολης(ΑirSouth Command ) προσπάθησε να κοκορευτεί στον υπηρετούντα εκεί Έλληνα βετεράνο αεροπορό Θωμά Σκαμπαρδώνη κομπάζοντας για τις ικανότητες της ΤΗΚ και την δήθεν κατάρριψη δυο ελληνικών F-5 στο Αιγαίο ,το καλοκαίρι του1974..Όταν ο Έλληνας αεροπόρος τον ρώτησε αν μοιάζει με φάντασμα ,ο κατάχλωμος Τούρκος ανέκρουσε πρύμναν και αποχώρισε με θαυμαστή σβελτάδα*

*το καλοκαίρι του 1974 ο Σμηναγός (Ι) Γ. Δινόπουλος και ο Aνθυποσμηναγός (Ι) Θ. Σκαμπαρδώνης κατέρριψαν ζεύγος τουρκικών F-102 μετά απο σκληρή αερομαχία βορειοανατολικά του Αγ.Ευστρατίου,θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτηση

Η αλήθεια είναι ότι το Αιγαίο ανέκαθεν αποτελούσε λίαν εχθρικό χώρο για τους Τούρκους αεροπόρους και το άθλημα των παραβιάσεων και υπερπτήσεων έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως ανθυγιεινό για τα "άγνωστα ίχνη" τα τελευταία 30 χρόνια ,όπως θα δούμε στην συνέχεια...

6 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Ιουλίου 2009 στις 12:20:00 π.μ. EEST  

Φίλε μου να ήταν μόνο το Παρόν! Εδώ στην τηλεόραση το ανεκδιήγητο Blue Sky το μόνο που δεν έχει πει ακόμη ευθέως είναι να κατέβασουμε τα όπλα αμαχητί! Ειδικά αυτός ο γελοίος "στρατηγός" Δήμου, όπως τον αποκαλούν, υποστηρίζει με φανατισμό όπου βρεθεί και όπου σταθεί οτι η Ελλάδα δεν έχει καμμία δυνατότητα αντίστασης απέναντι στην Τουρκία και οτι δεν διαθέτουμε σχέδια άμυνας του Αιγαίου,και πολλές άλλες αθλιότητες ακόμη τις οποίες "στηρίζει" με ασύστολα και συνειδητά ψεύδη. Πιστεύω οτι αυτό το κανάλι προπαγανδίζει με τουρκική υποστήριξη (βλέπε ΜΙΤ) και έχει ως στόχο την κάμψη του φρονήματος των Ελλήνων πολιτών.

enkripto 5 Ιουλίου 2009 στις 12:50:00 μ.μ. EEST  

Μια διευκρίνηση : To άρθρο της εφημερίδας το ΠΑΡΟΝ στο οποίο παραπέμπει η παρούσα ανάρτηση είναι του πτέραχου ε.α Ν.Κουρή ,στο οποίο ο άνθρωπος λέει ακριβώς αυτό που λέμε και εμείς

ότι δλδ τα περι απωλειών 130 Ελλήνων χειριστών λόγω της κατάστασης στο Αιγαίο,είναι τρίχες κατσαρές.

Για τον στρατηγό Δήμου μήπως κάνεις κάποιο λάθος? Μήπως τον μπερδεύεις με κάποιον άλλο?
Η εικόνα που έχω απο τα άρθρα του είναι πολύ διαφορετική ,νομίζω έχουμε αναρτήσει και μερικά

SPY_GR 5 Ιουλίου 2009 στις 6:35:00 μ.μ. EEST  

Μπράβο για την γενικότερη προσπάθειά σου enkripto αλλά & ειδικότερα για αυτήν την ανάρτηση.
Επιτέλους κάποια γεγονότα πρέπει να λέγονται ή να γράφονται γιατί άν περιμένουμε την επίσημη Ιστορία...

Αν θυμάμαι καλά αυτός που πρωτοανέφερε για δήθεν 130 νεκρούς Ελληνες πιλότους από το 1974 & μετά, ήταν ο "πολύς" Παπαχελάς μετά το επεισόδιο με τον Ηλιάκη αθροίζοντας προφανώς - χωρίς να το αναφέρει - τις απώλειες απο ατυχήματα (& από τα 3 Οπλα?) δημιουργώντας έτσι λάθος εντυπώσεις, μέχρι & το ΒΒC μετέδωσε την...είδηση, άν & πάλι ο αριθμός μου φαντάζει υπερβολικός!

Οσο για το στρατηγό Δήμου άν & έχει αφήσει καλές εντυπώσεις από εκεί που πέρασε εντούτοις δυστυχώς έχει πέσει & αυτός σε λεκτικές υπερβολές.

enkripto 5 Ιουλίου 2009 στις 7:50:00 μ.μ. EEST  

Πολύ σωστά φίλε spy_gr ,μιλάω για μπαράζ άρθρων σε Καθημερινή και Ελευθεροτυπία σύν μια συνέντευξη Αντωνετσή/Αντωνιάδη ή οποία ομολογώ ότι ήταν πιο ανατριχιαστική απο όλα εν λόγω άρθρα μαζί..

Δυστυχώς όλοι θέλουν να γίνουν Χηνοφώτηδες και δεν διστάζουν να λερώσουν την στολή του Έλληνα αξιωματικού και την πολύχρονη πορεία τους ,για να το πετύχουν

Την ίδια περίοδο δημοσιεύτηκε και το άρθρο του πρώην προέδρου Στεφανόπουλου για την παραπομπή-πακέτο στην Χάγη ,μιλάμε για κανονική καταιγίδα άρθρων ,όλα είχαν ως στόχο να πραγματοποίησουν ένα εντατικό ιδεολογικό μασάζ στην ενοχλητική κοινή γνώμη που δεν λέει να προσαρμοστεί..

Ας το πάρουν χαμπάρι ,ο κόσμος έχει καταλάβει τι παιχνίδια παίζουν!

anthropomastoras 6 Ιουλίου 2009 στις 5:23:00 π.μ. EEST  

Φίλε μου σε διαβάζω εδώ και καιρό .. ίσως σου φανεί χρήσιμη και η σελίδα των πεσόντων αεροπόρων στα άρθρα σου ...

http://www.insitu.gr/psoipa/

Συνέχισε με το ίδιο σθένος ...

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ...

enkripto 6 Ιουλίου 2009 στις 4:40:00 μ.μ. EEST  

Εμμανουήλ,ετοιμάζω μια λίστα με συνδέσμους,η διέθυνση του συλλόγου θα είναι πρώτη πρώτη

οι πεσόντες μας είναι η ψυχή μας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP