Εξέπνευσε ο αστυνομικός Σπύρος Θεοδώρου

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Ο 30χρονος αστυνομικός είχε δεχθεί πυροβολισμούς από αγνώστους στην οδό Σκιάθου στην Κυψέλη στις 3 Απριλίου.

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν λίγη ώρα ο 30χρονος αστυνομικός Σπύρος Θεοδώρου, έπειτα από τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του τα τελευταία 24ώρα.
Ο άτυχος αστυνομικός είχε τραυματιστεί σοβαρά από πυρά αγνώστων στην οδό Σκιάθου στην Κυψέλη πριν από δύο μήνες κατά τη διάρκεια ελέγχου και έκτοτε νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, εξέφρασε τα συλληπητήριά του για το θάνατο του αστυνομικού: «Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου που έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε γενναία επί δίμηνο, μετά από τα δολοφονικά πυρά που είχε δεχθεί από κακοποιό, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού και να υποσχεθώ ότι η Ελληνική Αστυνομία θα εξιχνιάσει και αυτήν την υπόθεση και θα παραδώσει τον δράστη του εγκλήματος στη Δικαιοσύνη».

Δήλωση πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, για το θάνατο του ειδικού φρουρού Σπύρου Θεοδώρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω την οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ειδικού φρουρού Σπύρου Θεοδώρου, ο οποίος υπέκυψε σήμερα στα τραύματα της εγκληματικής επίθεσης, που είχε δεχθεί το βράδυ της 2ας Απριλίου.Για τη θυσία και την προσφορά του εκλιπόντος είμαστε ευγνώμονες. Το όνομά του θα μείνει ως ηχηρή απάντηση σε όσους ανεύθυνα λαϊκίζουν εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας συλλήβδην, παραγνωρίζοντας και αποσιωπώντας το σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά τα στελέχη της».

www.kathimerini.gr


2 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2009 στις 1:27:00 μ.μ. EEST  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος 7 Ιουνίου 2009 στις 1:29:00 μ.μ. EEST  

Άραγε θα ακούσουμε το 1% από όσα ακούστηκαν και ειπώθηκαν κατά την τον πυροβολισμό του μικρού στα Εξάρχεια;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP