«Κατεβάστε τις σημαίες, αλλιώς δεν θα μιλήσω»

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

του Κωστάκη Αντωνίου

Την ώρα που κάποιοι δικοί μας πολιτικοί και δημοσιογράφοι δέχονται να συνομιλούν και να συντρώγουν με τον κατοχικό ηγέτη και άλλους Τουρκοκύπριους πολιτικούς στα «προεδρικά γραφεία» και αλλού, υπό τη σκέπη της σημαίας του ψευδοκράτους, και της Τουρκίας, η επικεφαλής του γραφείου της Ε.Ε. στα κατεχόμενα αρνήθηκε να μιλήσει από βήμα, στο οποίο υπήρχε η σημαία του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, σε τελετή παράδοσης οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. προς τους Τουρκοκυπρίους, ύψους 259 εκ. ευρώ, στην οποία παρίσταντο ο ψευδοϋπουργός συγκοινωνιών του ψευδοκράτους, ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας και η αρμόδια του γραφείου της Ε.Ε. στα κατεχόμενα Αλεσάντρα Βίεζερ, η τελευταία αρνήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα, επειδή υπήρχε σημαία του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές», μετά από απαίτηση της κ. Βίεζερ, καλύφθηκαν οι σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, και η Ευρωπαία αξιωματούχος μίλησε από άλλο σημείο, όπου υπήρχε μόνο η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εξτρεμιστική τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Βολκάν» γράφει ότι «οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να απαρνηθούν το κράτος, τη σημαία και την κυριαρχία τους για μερικές δεκάρες της Ε.Ε.».
Εξάλλου, η «Βατάν» χαρακτηρίζει την ενέργεια της κ. Βίεζερ σαν «μεγάλη αναίδεια και ασέβεια προς τους Τουρκοκυπρίους».

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

(σημ εν κρυπτώ : οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΞ παρακαλούνται να κρατήσουν σημειώσεις)

1 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2009 στις 1:13:00 μ.μ. EEST  

Βλέπω την κυρία Βίζερ να κηρύσσεται persona non grata στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Χαλάει την πιάτσα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP