Στους 9 μήνες η θητεία στο Στρατό Ξηράς

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Στους 9 μήνες μειώνεται η θητεία για όσους καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά στον Στρατό Ξηράς. Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Μεϊμαράκης, είναι έτοιμη η σχετική εισήγηση η οποία προβλέπει, όπως είπε, αναδρομική μείωση της θητείας στους 11 μήνες για όσους έχουν καταταγεί τον Ιανουάριο του 2009 και στους 10 μήνες για όσους έχουν καταταγεί τον Μάιο.

Στη μείωση αυτή της θητείας προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ με καθυστέρηση πέντε ετών, καθώς είχε προαναγγείλει προεκλογικά το 2004, ότι θα μειώσει συνολικά τη στρατιωτική θητεία στους 6 μήνες.Έκτοτε παρά τις νέες υποσχέσεις, μείωση της θητείας δεν υπήρξε. Όπως είπε ο υπουργός οι αναγκαίες προϋποθέσεις έχουν ήδη επιτευχθεί.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε, ότι ήδη σταμάτησαν οι μετατάξεις από το στρατό ξηράς στο ναυτικό και στην αεροπορία, αν και η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει, ότι σε προηγούμενες σειρές κατάταξης έχει κάνει χιλιάδες κατατάξεις.

Για την πορεία στην Αεροπορία και στο Ναυτικό, η οποία ενδέχεται να καταργηθεί, είπε ότι οι σχετικές αλλαγές θα γίνουν περί το 2010-11.

(σημ εν κρυπτώ: αναρωτιώμαστε τι ακριβώς άλλαξε απο τότε (πριν μερικούς μήνες) που ο ΥΠΕΘΑ δήλωνε ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να μειωθεί περαιτέρω η θητεία...πόσοι ΕΠΟΠ προστέθηκαν στις τάξεις του ΕΣ απο τότε? Κύριε Μεημαράκη τα παιχνίδια με το στράτευμα μπορεί να μας κοστίσουν πολύ ακριβά ...εγκληματείτε εις γνώση σας)

TA NEA

2 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 5:42:00 μ.μ. EEST  

"σημ εν κρυπτώ: αναρωτιώμαστε τι ακριβώς άλλαξε απο τότε (πριν μερικούς μήνες) που ο ΥΠΕΘΑ δήλωνε ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να μειωθεί περαιτέρω η θητεία...πόσοι ΕΠΟΠ προστέθηκαν στις τάξεις του ΕΣ απο τότε? Κύριε Μεημαράκη τα παιχνίδια με το στράτευμα μπορεί να μας κοστίσουν πολύ ακριβά ...εγκληματείτε εις γνώση σας"

Για να μην αναρωτιέσαι άδικα σχετικά με το τι άλλαξε, να σε ενημερώσω ότι έγιναν εκλογές και τα αποτελέσματα δεν ήταν ιδιαιτέρως καλά.

Η έμφαση δίνεται πλέον στην "καθημερινότητα του πολίτη", και ποιός είναι ο πρώτος καλύτερος τρόπος να βελτιώσεις την καθημερινότητά του, από να απαλλάξεις 90 ημέρες του από αναφορές, σκηνάκια κλπ;

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 10:10:00 μ.μ. EEST  

Ayto pou allaxe htan oti h ND exase stis Eyrwekloges.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP