Ζήτησε "διάλογο" για τις παραβιάσεις ο Νταβούτογλου

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

[δημιουργώντας διπλωματικό υπόβαθρο για την δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα...]

Με παράλληλους μονολόγους και με την Άγκυρα να ζητεί εμμέσως πλην σαφώς διάλογο για το... Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι πραγματοποιήθηκε η χθεσινή πρώτη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον νέο Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κέρκυρα.

Παρ΄ ότι η ελληνική πλευρά χαρακτήρισε τη συνάντηση «ανοικτή και ειλικρινή» και η τουρκική «θετική», σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, δεν βρέθηκε κοινός τόπος ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αχμέτ Νταβούτογλου στην πρώτη τους άτυπη συνάντηση αφότου ο δεύτερος ανέλαβε επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Νταβούτογλου έχει απευθύνει πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία στην Ελληνίδα ομόλογό του, η ημερομηνία της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ που οργάνωσε η προεδρεύουσα του Οργανισμού Ελλάδα, το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης κατεγράφη πλέον και ως διαφωνία σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών έθεσε στον Α. Νταβούτογλου το γεγονός ότι η Άγκυρα δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο επανεισδοχής που έχει υπογράψει με την Ελλάδα, για να λάβει την απάντηση ότι η Τουρκία σέβεται τις ανησυχίες της ελληνικής πλευράς, αλλά «δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα στρατόπεδο προσφύγων».

ΤΑ ΝΕΑ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP