Καθημερινότητα η καταδίωξη διακινητών στον Β. Έβρο

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Στις 06-06-2009 και ώρα 10.50, πλησίον της Λύρας - Έβρου, αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Σουφλίου, εντόπισαν δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αφίχθηκαν στην περιοχή για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Στο 54ο χλμ. της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας (διασταύρωση Λαγυνών) τα οχήματα εισήλθαν σε επαρχιακή οδό, επιβίβασαν στα οχήματα λαθρομετανάστες και αναχώρησαν προς Αλεξανδρούπολη. Στον Προβατώνα, αστυνομικοί έδωσαν σήμα στάσης στους οδηγούς, οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης. Τελικά τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν στο 43ο και 46ο χλμ. της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας, αντίστοιχα και όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν τρεις και τέσσερις λαθρομετανάστες αντίστοιχα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι οδηγοί των οχημάτων είναι δύο αλλοδαποί, 27 και 22 ετών, ενώ ο πρώτος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την υπηρεσία για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου. Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα και δύο κινητά τηλέφωνα. Συνελήφθησαν δύο διακινητές και επτά λαθρομετανάστες. Την προανάκριση ενήργησε το τμήμα συνοριακής φύλαξης Σουφλίου.

XΡΟΝΟΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP