Υπουργείο Εξω(φρεν)ικών...

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Σε… μπελά έβαλε η Ντόρα τους Σκοπιανούς. Έτρεξε η κυρία υπουργός να δηλώσει ότι θα κάνει μια... εξαίρεση (λες και είναι προσωπική της υπόθεση) και θα επιτρέψει η Ελλάδα να προσγειωθεί το κυβερνητικό αεροσκάφος της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» με τα διεθνή διακριτικά MKD στην Κέρκυρα, για να έρθει ο κ. Μιλόσοσκι στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ. Έλα όμως που το κυβερνητικό αεροσκάφος ακόμη επισκευάζεται και οι «Μακεδονικές Αερογραμμές» (ΜΑΤ) έχουν φαλιρίσει και τα αεροπλάνα είναι στο έδαφος! Έτσι, τώρα τρέχουν στα Σκόπια είτε για να επισκευάσουν το αεροπλάνο είτε για να βρουν άλλο αεροσκάφος που με τα διακριτικά MKD να προσγειωθεί στην Ελλάδα. Σιγά μην έχαναν την ευκαιρία…

Κι ας τρέχει μετά ο κ. Βασιλάκης να διαπραγματεύεται για το όνομα και να προσπαθούμε να εξηγήσουμε στη διεθνή κοινότητα ότι το θέμα του ονόματος έχει μεγάλη σημασία και επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις με τα Σκόπια...

Τους κάνει πλάκα ο Νταβούτογλου και διοχετεύει ότι θα έρθει οδικώς από την Αλεξανδρούπολη μέσω Εγνατίας, για να διασχίσει τη Ροδόπη, να κάνει στάση στην Κομοτηνή, να περάσει από Ξάνθη, να αποδώσει τιμές στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, να θυμίσει την οθωμανική παρουσία στη δυτική Μακεδονία και να καταλήξει στην Ηγουμενίτσα (για να μην παραπονεθούν οι Τσάμηδες στην Αλβανία). Στο υπουργείο Εξωτερικών λένε, και σωστά οι άνθρωποι, ότι… δεν γνωρίζουν τίποτα. Το τραγικό είναι ότι έχουν δίκιο. Δεν γνωρίζουν γιατί δεν τους αφήνει η πολιτική ηγεσία να γνωρίζουν, η οποία τρέχει τώρα να πείσει τους Τούρκους να μην τους εκθέσουν περισσότερο και να έρθει ο κ. Νταβούτογλου αεροπορικώς…


Αναμενόμενη ήταν η απαλλαγή του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου της κ. Μπακογιάννη, πρέσβη Κ. Χαλαστάνη, από την ΕΔΕ για το τηλεγράφημα του Μοντεβιδέο. Λέμε αναμενόμενη γιατί θα ήταν πράγματι άδικο να πληρώσει ο άνθρωπος αμαρτίες άλλων... Φυσικά, κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι ο καλός υπάλληλος είχε το χαρτί στα χέρια του και... ξέχασε να το δείξει στην προϊσταμένη του υπουργό... Ε, όχι και να διωχθεί πειθαρχικά ο άνθρωπος...

Μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε όμως η πλήρης απαλλαγή από το πόρισμα της ΕΔΕ και του πρέσβη στο Μοντεβιδέο κ. Ν. Δεικτάκη, στον οποίο είχε καταλογίσει το κύριο βάρος των ευθυνών το προκαταρκτικό πόρισμα του γ.γ. Α. Αγαθοκλή. Μάλλον και σε αυτήν την περίπτωση η ενδεχόμενη ευθύνη για τη μη ορθή επιλογή παραλήπτη (έπρεπε να είχε σταλεί στην Ε3 και όχι στην Α8 Διεύθυνση) παρακάμφθηκε, καθώς εκτιμήθηκε η εχεμύθεια για τη διαφύλαξη των λογαριασμών της κινητής και σταθερής τηλεφωνίας που κατέγραφαν συγκεκριμένα τηλεφωνήματα από Μοντεβιδέο προς Αθήνα, από την Παρασκευή ήδη και όχι μόνο το Σάββατο όπου εστάλη και το απόρρητο τηλεγράφημα.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως, γιατί κοντεύει να χαθεί η ουσία, είναι ότι ενδέχεται το υπουργείο Εξωτερικών να είναι σε προβληματική κατάσταση, να υπάρχει γραφειοκρατία, να είναι μειωμένα τα αντανακλαστικά των διπλωματών, να έχει αδυναμίες το νευραλγικό σύστημα επικοινωνιών του και όλα τα άλλα που του καταμαρτύρησε ουσιαστικά η ίδια η πολιτική προϊσταμένη του. Αλλά ακόμη δεν δόθηκε απάντηση για ποιον λόγο, όταν η ίδια η κ. Μπακογιάννη διαπίστωσε ότι το «διαλυμένο» υπουργείο της δεν είχε διαβιβάσει το απόρρητο τηλεγράφημα και ενώ γνώριζε ότι ο έτερος κατηγορούμενος κ. Χριστοφοράκος (και αυτός προσωπικός της φίλος) είχε διαφύγει, δεν φρόντισε να θεραπεύσει τις ολιγωρίες της υπηρεσίας της και να τηλεφωνήσει η ίδια στον κ. Δένδια.

Αντ’ αυτού έδωσε εντολή στον Κ. Χαλαστάνη να δώσει εντολή στον κ. Κογεβίνα, να δώσει κι αυτός εντολή σε κλητήρα του υπουργείου (που είχε ήδη σχολάσει) να μεταφέρει το τηλεγράφημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Όπως καταλαβαίνετε, απάντηση δεν δίνεται, γιατί η μοναδική απάντηση που όλοι φανταζόμαστε δεν μπορεί καν να ειπωθεί…

Τους έχει μπερδέψει στην Αλβανία ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης καθώς τη μια εμφανίζεται να στηρίζει την ομάδα Ντούλε και πριν περάσει 24ωρο είναι υποστηρικτής της… δημοκρατίας και της ελεύθερης επιλογής… κόμματος.
Οι ενστάσεις μας (ως στήλης) για την ΟΜΟΝΟΙΑ και κυρίως το ΚΕΑΔ είναι γνωστές. Αλλά εν πάση περιπτώσει, αν θέλει η Αθήνα να βοηθήσει τους ομογενείς, ας το κάνει καθαρά και χωρίς μισόλογα και, κυρίως, χωρίς προκαταλήψεις και κομματικές προτιμήσεις.

Είπαμε για τις αλβανικές εκλογές και ξεχάσαμε μια στοιχειώδη υποχρέωση: Σήμερα το απόγευμα στις 18.30 στο Divani Caravel κάνει προεκλογική συγκέντρωση η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ με ομιλητές τον Β. Ντούλε και τον Β. Μπολάνο και τους υποψήφιους βουλευτές. Τι να πούμε; Βάλτε το χέρι στην καρδιά και χαλάλι τους…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


1 σχόλια:

kostakoutas 25 Ιουνίου 2009 στις 4:01:00 μ.μ. EEST  

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορείται από το πρωί ως το βραδυ τη ντόρα...Ειλικρινά..Στο πολίτευμα μας,την αρχηγία της κυβέρνησις την έχει ο πρωθυπουργός αυτής.Άρα λοιπόν ότι κάνει η ντόρα το κάνει κατόπιν συναίνεσης η και προτροπής του πρωθυπουργού.Αυτόν που πρέπει να κράζετε είναι ο πρωθυπουργός και όχι η ντόρα..Η ντόρα άλλωστε όλοι ξέρουμε τι ρολο βαράει..Τον πρωθυπουργό όμως γιατί τον έχετε τόσο στο απυρόβλητο; Αυτός φρόντισε να διαλύσει τις οποιες θετικές κινήσεις έκανε. Θα μου πείτε: Μα η ντόρα ελέγχει πολλούς βουλευτές στη κυβέρνηση... Ωραία λοιπόν,αν ο πρωθυπουργός ήθελε να μείνει στην ιστορία ως πολιτικός άντρας και όχι ως λαγος,θα την πέταγε στη γκιλοτίνα λόγω siemens(μαζί με τον αδερφό της) και ας έπεφτε και η κυβέρνηση,τουλάχιστον θα καθάριζε το πολιτικο τοπίο(μαζί με όλες τις υπόλοιπες κινήσεις εξυγίανσης(βλέπε siemens κλπ)του πολιτικού σκηνικού.
2 Μπορούν να συμβαίνουν:
1)ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την καρεκλα που δεν τον απασχολεί τίποτε άλλο.
2)είναι παντελώς ανίκανος οποτε και θα έπρεπε να έχει σηκωθεί να φύγει εδώ και κάποια χρονια.
Η κυβέρνηση αυτή απλά είναι η πιο επικίνδυνη από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους ή συγκρίνετε μονο με τις κυβέρνησεις του 1897 και 1922.Ελπίζω μονο το κακό να μην τριτώσει.
Τέλος όσον αφορά όλους εσάς/εμάς τους "αυτοπροσδιοριζομενους" ως πατριώτες,πολύ θα ήθελα να δω έστω και μια αντίδραση στην κέρκυρα κατά των σκοπιων η της κυβέρνησης....αλλα που..Έχουμε γίνει όλοι επαναστάτες του κάνα-πέος.
Το σάββατο νομίζω ότι θα ντρέπομαι όσο δεν έχω ντραπεί ποτε στη ζωή μου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP