Τουρκική πρόκληση και στη Σάμο

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Δύο Καναντέρ που επιχειρούσαν στο νησί δέχτηκαν μέσω του ασυρμάτου προειδοποίηση ότι πετούν σε «τουρκικό χώρο»

Μέχρι και την πτήση των πυροσβεστικών αεροσκαφών που την περασμένη τετάρτη επιχειρούσαν στη Σάμο έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν οι Τούρκοι!

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «Εθνους», κατά τη διάρκεια της πτήσης των δύο CL-215 που επιχειρούσαν στη Σάμο υπήρξε φραστική... παρενόχληση από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία!

Μέσω ασυρμάτου ακούστηκαν οι Τούρκοι αξιωματικοί να χαρακτηρίζουν «τουρκικό χώρο» την περιοχή που πετούσαν τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη!!

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση εντάσσεται στο κλίμα όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων που καλλιεργεί συστηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα το στρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας. Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί:

* Η αμφισβήτηση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης από ελληνικά μέσα στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων με επίκεντρο το Φαρμακονήσι!
* Η συνεχιζόμενη χαμηλή πτήση των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα κατοικημένα νησιά (Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι).
* Η παρουσία και εμπλοκή τουρκικών μαχητικών σε δεσμευμένες περιοχές που διεξάγονται ελληνικά αεροναυτικά γυμνάσια.
* Η εμφάνιση στις 6 Ιουνίου τουρκικής κανονιοφόρου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέας και Εύβοιας ενώ ξεκινούσε η ελληνική άσκηση «Καταιγίδα», όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, ολοένα και περισσότερο γίνεται σαφές ότι η Τουρκία με τη σκληρή στάση που τηρεί το τελευταίο πεντάμηνο επιχειρεί να καταδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι έχει ουσιαστικό λόγο και παρουσία σε ολόκληρο το Αρχιπέλαγος!

Έθνος

2 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Ιουνίου 2009 στις 10:50:00 π.μ. EEST  

...η κυρια Μπακογιαννη ακουει ????

Ανώνυμος 16 Ιουνίου 2009 στις 2:43:00 μ.μ. EEST  

δυστυχως δεν ακουει κανεις...
ο βασιλιας δεν ειναι μονο γυμνος αλλα και κουφος ...
ο κατηφορος μας ειναι αβυσσαλεος σε ολα τα επιπεδα...το θεμα ειναι πιοι και με πιο τροπο θα φερουν στην δημοσιοτητα τις πιθανες πιεσεις που δεχεται καθε ελληνικη κυβερνηση για τη εμετικη πολιτικη κατευνασμου της τουρκιας, πια τα πιθανα (?) ανταλαγματα η υποσχεσεις για ανταλαγματα που λαμβανει ή το πιο αποκρουστικο ενδεχομενο να ειναι απλα αποτελεσμα συνειδητης επιλογης της πολιτικοοικονομικης ελιτ του τοπου να δωσει γη και υδωρ στον ασιατικο ηγεμονισμο..
Πριν λιγους μηνες το blog εσφυζε απο σχολια, και επισκεψεις...τωρα πια απολυτη ερημια...

Αριστοδημος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP