Εσωτερικές τριβές στην ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), απέρριψε σήμερα συνάντηση με τον εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, Ζόραν Γιόλεφσκι, στην οποία ο τελευταίος επρόκειτο να ενημερώσει τον αρχηγό του κόμματος, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας κατά την οποία ο κ. Γιόλεφσκι προέβη σε ενημέρωση για τις συνομιλίες, που είχε τη Δευτέρα στη Γενεύη ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι σήμερα, ο κ. Γιόλεφσκι θα ενημέρωνε σχετικά και τους αρχηγούς των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας.

Το SDSM αντί συνάντησης του κ. Τσερβένκοφσκι με τον κ.Γιόλεφσκι, ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση των αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων, στην οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας θα πρέπει να ενημερώσουν τους αρχηγούς των κομμάτων για τις θέσεις τους σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Αλλά και ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» (DPA), Μέντουχ Θάτσι, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον κ. Γιόλεφσκι.

Ο κ. Γιόλεφσκι συναντήθηκε σήμερα μόνο με τον αρχηγό του έτερου αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «Νέα Δημοκρατία», Ιμερ Σελμάνι, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, DUI, Αλι Αχμέτι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP