Σύλληψη δυο Τούρκων αξιωματικών για διαρροή εγγράφων

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009


Δύο Τούρκοι αξιωματικοί, ένας υπολοχαγός και ένας λοχαγός, συνελλήφθησαν για τη διαρροή απορρήτων επιχειρησιακών εγγράφων στην εφημερίδα ΤΑΡΑΦ. Ένας άλλος αξιωματικός καταζητείται.

TOLGA ŞARDAN, GÖKÇER TAHİNCİOĞLU, Άγκυρα
Με εντόλη του στρατιωτικού εισαγγελέα, συνελλήφθησαν δυο αξιωματικοί, ένας υπολοχαγός και ένας ανθυπολοχαγός, που υπηρετούσαν στο επιτελείο της 2ης Στρατιάς, στο Ερζιγκιάν, ενώ ένας άλλος αξιωμαιτκός καταζητείται. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διέρρευσαν στην εφημερίδα ΤΑΡΑΦ απόρρητα επιχειρησιακά έγγραφα που αφορούν την καταπολέμηση του ΡΚΚ.

Ο ίδιος στρατιωτικός εισαγγελέας, που διεξάγει τις έρευνες για τη διαρροή του σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν, που έγινε πρόσφατα στην εφημερίδα ΤΑΡΑΦ, είναι αυτός που υπέγραψε το ένταλμα σύλληψης των αξιωματικών της 2ης Στρατιάς.
Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο στρατιωτικός εισαγγελέας είχε αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό των ενόχων της διαρροής πολύ σημαντικών εγγράφων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ που αφορούν την καταπολέμηση του ΡΚΚ. Οι έρευνες, με βάση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του ο εισαγγελέας, επικεντρώθηκαν στη 2η Στρατιά, όπου εντοπίστηκαν στοιχεία της διαρροής.

Μετά από την επέκταση των ερευνών, εντοπίστηκαν οι αξιωματικοί που ευθύνονται για τη διαρορή, καθώς και τα άτομα με τα οποία ήλθαν σε επαφή, για να καταλήξουν τα έγγραφα στην εφημερίδα.
Μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, ο στρατιωτικός εισαγγελέας έδωσε εντολή στην ασφάλεια Ερζιγκιάν για την έρευνα στο σπίτι των υπόπτων και για τη σύλληψή τους. Κατά την έρευνα βρέθηκαν αντίγραφα των εγγράφων που διέρρευσαν στον τύπο.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης οι δυο αξιωματικοί αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Ο τρίτος ένοικος του σπιτιού, αξιωματικός εν ενεργεία, βρισκόταν εν αδεία και δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του. Από τον κύκλο του στρατιωτικού εισαγγελέα έγινε γνωστό ότι οι έρευνες συνεχίζονται και δεν αποκλείονται και άλλες συλλήψεις.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία δυο χρόνια δεκάδες ανάλογα περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για τα επίπεδα ασφαλείας στο εσωτερικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και για το επίπεδο πειθαρχίας και πίστης των ίδιων των Τούρκων αξιωματικών στην υπηρεσία και την πατρίδα τους.

Πηγή: infognomonpolitics , Μιλλιέτ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP