«Φρένο-Γκάζι» στους εξοπλισμούς : Ανακοινώνει περικοπές, παραγγέλνει φρεγάτες

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

«ΠΑΤΑΕΙ ΓΚΑΖΙ» το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσον αφορά την απευθείας αγορά 6 φρεγατών από τη Γαλλία στέλνοντας, παραμονή των ευρωεκλογών, επίσημη πρόσκληση στο Παρίσι για έναρξη διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, με την αποστολή εμβάσματος 105 εκατ. ευρώ για παλαιές οφειλές στα γερμανικά ναυπηγεία, τρέχει η σύμβαση για τα μεταχειρισμένα υποβρύχια, προετοιμάζοντας πυρετωδώς το έδαφος για λύση στο θέμα του γερμανικού υποβρυχίου που «γέρνει».

Ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης ετοίμασε και εισηγείται σήμερα στο ΚΥΣΕΑ μείωση κατά 10% των ετήσιων οροφών για εξοπλιστικές δαπάνες κατά την περίοδο 2010-2015 όπως έχουν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ». Παράλληλα για καθαρά τυπικούς λόγους πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την αγορά 5 αεροσκαφών- κυνηγών υποβρυχίων, ο πρώτος αυτής της κατηγορίας που έβγαλε στον αέρα η Ν.Δ. κατά τα 5 χρόνια της διακυβέρνησής της.

Το Παρίσι, πάντως, που είχε εξασφαλίσει τη δέσμευση του Μεγάρου Μαξίμου στην τελευταία συνάντηση Καραμανλή- Σαρκοζί, έχει πλέον στα χέρια του την επιστολή αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις φρεγάτες αλλά και πρόσκληση για έναρξη διακρατικών διαπραγματεύσεων. Το ποσό που είναι εγγεγραμμένο στο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα για τις 6 φρεγάτες είναι 2,2 δισ. ευρώ- χωρίς τα όπλα. Ειδικοί πιστεύουν ότι το κονδύλι μάλλον δεν φτάνει, ενώ η λύση που εξετάζει η Αθήνα (και για λόγους κατανομής των πληρωμών) είναι να υπάρξει άμεση παραγγελία για 4 ή 5 φρεγάτες- με δικαίωμα προαίρεσης για δύο ή μία αργότερα, αντίστοιχα.

Για τα αεροσκάφη

Αντίστοιχες «προσαρμογές» σε ό,τι αφορά τις ποσότητες ή τον χρόνο υλοποίησης ετοιμάζονται και για μια σειρά άλλων προγραμμάτων. Σ΄ αυτά, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Άμυνας, δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται η αγορά των 30 μαχητικών αεροσκαφών. «Η απόφαση είναι πλέον του Πρωθυπουργού και μπορεί να ληφθεί ανά πάσα στιγμή» ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση των «ΝΕΩΝ».

Tα Νέα

2 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2009 στις 9:54:00 μ.μ. EEST  

μεταχειρισμένα υποβρύχια?? Μήπως πρόκειται για λάθος του συντάκτη;

Φωκίων

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2009 στις 3:03:00 μ.μ. EEST  

κανα βλημα γιαυτα τα ερμα τα λεοπαρντ θα παρουμε , η θα συνεχισουμε να ριχνουμε πετρες.Εμεισ και οι Φλινστοουνσ ενα πραμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP