Πτώση F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009


Κατέπεσε αεροσκάφος F-16 block50 της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή των Ιωαννίνων ,ευτυχώς ο πιλότος έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος εγκαίρως και διεσώθει.

Το αεροσκάφος ανήκει στην 347 Μοίρα "Περσέας"

Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Το αεροσκάφος κατέπεσε 5 χιλιομετρα νοτίως της πόλης των Ιωαννίνων κοντά στο χωριό Μιχαλίτσι(Δήμος Τζουμέρκων) σε αρκετά δύσβατη περιοχή.Απο την πτώση προκλήθηκε πυρκαγιά ,για την κατασβεση της οποίας έχουν σπεύσει οχήματα της τοπικής πυροσβεστικής.Ο πιλότος περισυνελέχθει απο ελικόπτερο της ΠΑ που έσπευσε απο την αεροπορική βάση του Ακτίου και μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.Οι πρώτες (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες αναφέρουν ως αιτία της πτώσης εισρόφηση πτηνού στον κινητήρα του μαχητικού.

Η επίσημη ανακοίνωση της Π.Α

"Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, σήμερα 04 Ιουνίου 2009 και περί ώρα 10:33, εγκαταλείφθηκε επιτυχώς μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 50 της 111 Πτέρυγα Μάχης/ 347 Μοίρας, 8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο Ιπτάμενος έχει 1.200 ώρες πτήσεων συνολικά εκ των οποίων οι 600 ώρες στο F-16 Block 50 και χαρακτηρίζεται έμπειρος. Είναι πολύ καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ' αριθμ 059, με ημερομηνία κατασκευής 22 Ιανουαρίου 1998. Αφίχθη στην Ελλάδα την 23 Απριλίου 1998 και είχε συμπληρώσει 2.150 ώρες πτήσεως.

Για την διερεύνηση του ατυχήματος συστάθηκε επιτροπή από εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αντισμήναρχος (Ι) Δημ. Τσιρογιαννίδης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP